Az egyik kedvenc, gyorsan elkészíthető karácsonyi túrós süteményem a Topfa Feingeback nevű német édesség, ami annyira jó, hogy valójában nemcsak az ünnepekkor érdemes előszedni a receptjét.
kh
Délután láttunk neki az elkészítésének, aznap forrón tömtük kétpofára, reggel pedig hidegen estünk neki egy bögre tejeskávé mellett. Annyira egyszerű, hogy a tízéves lányom már egyedül is elkészíti.
Hozzávalók:
- 50 dkg túró
- 6 db tojás
- 1 pohár (2 dl) tejföl
- 8 evőkanál cukor
- 7 evőkanál liszt
- 1 csomag sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
- egy citrom reszelt héja
- mazsola
- porcukor
- A hozzávalókat a fenti sorrendben a mazsola kivételével géppel jól összekeverem.
- A masszához hozzáadom a mazsolát - vagy kihagyom, ez attól függ, hogy jönnek-e vendégek, akik nem szeretik a mazsolát.
- Előmelegített sütőben 200 fokon kb. 30 perc alatt készre sütöm.
- Ha langyosra hűl, felszeletelem, és porcukrot szórok a tetejére.