Mivel minden jel szerint mégis csak itt a tavasz, félretesszük az atomcsokis vonalat, és jöhet végre valami könnyebb süti, olyan, amit jól lehet enni a teraszon, a napon ülve. Ez a recept tökéletesen jól működik mirelit eperrel is, nem szükséges - de nem is tilos - hozzá megvenni a szuperdrága spanyolt.
Hozzávalók (18 cm átmérőjű formához):
60 g vaj
65 ml tejföl
95 g cukor
1 citrom reszelt héja
fél kk vanília kivonat (aroma)
1 tojás
125 g liszt
0,5 kk sütőpor
csipetnyi szódabikarbóna
10-15 dkg eper
Ha normál, 26 centisben sütnék, nyugodtan lehet duplázni a mennyiségeket.
A sütőt előmelegítjük 180 fokra és előkészítünk egy 18 cm átmérőjű sütőformát.
1. A vajat, a tejfölt, a cukrot, a citromhéjat, a vaníliakivonatot és a tojást habverővel habosra keverjük.
2. Hozzáadjuk a lisztet, sütőport és szódabikarbónát.
3. Óvatosan belekeverjük az epret is.
4. A sütőformába egyengetjük, és 30-40 percig sütjük. (Akkor a jó, ha már aranybarnás színű a teteje és a tűpróbával tesztelve is jó).
Ha a citromos-epres vonal vonzó, és szívesen babrálnának egy kicsit többet a desszerttel, akkor érdemes kipróbálni ezt a joghurtos-tortás verziót is.