De mégis! Higgyétek el, még melegszendvicsben is van új a nap alatt!
Nálunk gyakran van melegszendvics reggelire, hamar kész van, és azzal az illúzióval ajándékoz meg, hogy meleget reggelizek. Sőt, anyuéknál otthon még megvan az a klasszik alumínium szendvicssütő, ami minden magyar háztartás kötelező darabja volt a nyolcvanas években, és az az igazság, hogy attól csak valódi kemencében sül finomabbra a melegszendvics. Ahhoz viszont évente egyszer jutok csak, és akkor inkább pizzát sütök.
Hozzávalók:
2 tojás sárgája
15 dkg krémsajt
1 kk mustárpor
10 dkg cheddar sajt reszelve (szerintem ez a lelke az egésznek, nem érdemes másfajta sajtra lecserélni)
tengeri só és bors
4 ek chilidzsem, vagy valamilyen jóféle chilis csatni
4 szelet házikenyér
Worcester-szósz
A kenyeret kend meg a chilidzsemmel. A krémsajtot keverd el a tojással, cheddar sajttal, mustárporral, sóval borssal és ezt a krémet kend a chilidzsemre. Forró sütőben süsd szép pirosra, késsel irdald be a tetejét, és locsold meg Worcester-szósszal. Jamie szerint egy korsó barna sörrel az igazi, de én ezt reggelire kihagytam.
Szakácskönyvajánló: Jamie Oliver: Természetesen, 100 recept a kertemből