Videó: inspirációk konyha, háló és gyerekszoba felújításához

Menő az indusztriális környezet, a fémes árnyalatok és a pasztell. Mutatjuk a legjobb előtte-utána videókat!

Pár hónappal ezelőtt megmutattuk, hogy az olaszok, a franciák és a spanyolok hogyan varázsoltak modern nyaralót lepukkant vidéki viskóikból. Ezúttal egy konyha-és fürdőszoba rekonstrukcióval, egy túl steril hálószoba kicicomázással, illetve egy kamaszlak kialakításával készültünk. 

Íme egy kis inspiráció ipari stílusú konyhához és fürdőszobához

Az alábbi videóban a Houseandhome.com lakberendezője, Kirsten Marshall beszél arról, hogy miként alakítottak át egy régi torontói épületben található lakást úgy, hogy az egy menő, brooklyni stílust idéző otthon legyen. “A kis méretű helyiségek mindig szórakoztató kihívást jelentenek...ráadásul ez a loft lakás négyszögletességével kilógott az átlagos torontói otthonok sorából“ – mondta a szakember, aki inkább az ipari vonal felé terelte a konyhát, ezzel utalva egy kicsit a ház múltjára. Bár nekünk az előtérben meghagyott nyers téglák is nagyon tetszettek.

A tulajdonosok egy olyan tágas teret szerettek volna kialakítani a konyhában, mint amilyen a profi séfeknek van, de ugyanakkor egyfajta közösségi térként is funkcionálnia kellett. Semmi esetre sem szerettek volna egyszerű, szerény dizájnt, sem pedig elegáns díszléceket és vidéki hangulatot. Így esett a választás a kerámia padlóra is, ami hangulatos, otthonos, de mégis ad egyfajta ipari megjelenést, ahogy a csővázas polcok és a rozsdamentes konyhapult is. A fiatalos fürdőszobánál is visszaköszön a vörös tégla, és a betonszürke. Illetve praktikus, hogy nem a kád szélén, hanem a falba süllyesztett polcokon lehet tartani például a sampont vagy a tusfürdőt.

Túl steril a hálószobád? Dobd fel egy-két kiegészítővel!

A következő videóban látható Trish Johnston feladata az volt, hogy stílusossá és otthonossá tegye ezt az elsőre személytelennek tűnő kicsi hálószobát. Mindehhez azonban kevés pénz állt a rendelkezésére. “Mikor először megláttam ezt a szobát, arra gondoltam, hogy van benne fantázia, bár a fehérségének köszönhetően semmilyen karaktere nem volt“ – mondja a lakberendező, aki szerint szükség volt egy kis ráncfelvarrásra ahhoz, hogy életet leheljen a térbe. Mivel a tulajdonosok szeretik a türkiz és mélykék árnyalatokat, ezért ezek megjelennek az ágy mögötti stencilen és visszafogottan az ágyneműn is. Az arany kiegészítőkkel (pl. az éjjeli asztal lába) kifejezetten luxus hatást keltenek. Nézd meg, hogy milyen apróságok kellenek ahhoz, hogy feldobd a hálót:

Így szabd kamaszlányosra az egykori kislány szobát

A Youtube-ot böngészve hamar egyértelművé vált, hogy mennyi szülőt érint a gyerekszoba kérdése, a babaszoba berendezésén át a tini birodalmak kialakításáig. Az alábbi videóban megnézhetitek, hogy hogyan lett a faltól-falig rózsaszín kislány szobából egy fiatalos, tanulósarokkal, pihenő kanapéval felszerelt helyiség:

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek