Ajándékok szülőknek, amiknek semmi közük a gyerekhez

A babalátogatóba érkező vendégek rendszerint pelenkatortával, gyerekruhával és bébijátékokkal érkeznek, ám gyakran megfeledkeznek a szülőkről, akik vélhetően jobban értékelnének valamilyen apróságot, mint a néhány hetes kisbaba. Adunk néhány tippet, hogy mivel lepheted meg őket!

1. Kéziporszívó

A legnagyobb találmány egy kisgyerek mellé! Gyorsan felszedi a szétmorzsázott kekszet, a kiszáradt gyurmadarabokat, a szétcincált papírzsepit és a kiborult innivalót is. 

Kéziporszívó
KéziporszívóShutterstock

2. Kávéfőző

Ha a friss szülők kávéznak, azért, ha eddig nem kávéztak, akkor azért. Könnyen lehet, hogy a gyerek mellett majd rászoknak.

3. Wellnesscsomag

Minden, ami az otthoni lazításhoz kell. Habfürdő vagy fürdőgolyó, illatgyertya, masszázsolaj – bármi, ami segít kizökkenni a gyerekes rutinból, és felidézi, milyen volt kettesben.

4. Termoszpohár

Az anyák gyakran szenvednek attól, hogy mire eljutnak a tea- vagy a kávéivásig, addigra kihűl, így praktikus, ha egy olyan pohárba teszi, ami tartja a meleget. De a babakocsis séták során is jól jöhet.

Termoszpohár
TermoszpohárShutterstock

5. Fitneszkarkötő

A mozgás hiánya sok anyának probléma, és úgy érzi, hogy semmit sem sportol. Pedig a hosszú babakocsis séták, a lakásban való fel-alá rohangálások, és a szepaszorongó többkilós gyerek kézben hurcibálása felér egy könnyedebb edzéssel. A lépésszámláló segít ennek a tudatosításában, és máris nincs az a lelkifurdalás, hogy „már megint nem csináltam semmit”.

6. Fejhallgató

Néha jól esne teljes hangerővel bömböltetni a zenét, és kizárni a külvilágot, de egy kisbaba mellett erre nincs lehetőség. Viszont egy jó minőségű fejhallgatóval közel hasonló élmény érhető el.

Végre alszik a gyerek, akkor most üljünk le a mosógép mellé zenét hallgatni!
Végre alszik a gyerek, akkor most üljünk le a mosógép mellé zenét hallgatni!Shutterstock

7. Nyomkövető a gyakran eltűnő dolgokhoz

A gyerek mindenféle cuccai mellett nem mindig könnyű észben tartani, hogy mit hova raktunk le, vagy az is előfordulhat, hogy épp ő dugta el a kocsikulcsot. Ezért hasznos lehet egy olyan nyomkövető eszköz, amit egy okostelefon segítségével könnyű megtalálni. Csak a telefon ne vesszen el.

8. Ajándékkártya egy (ruha)webshopba

Egy újdonsült anyának nem feltétlenül van lehetősége arra, hogy elszabaduljon otthonról vásárolni, így jó választás egy ajándékkártya valamelyik webshopba.

9. Puha szőrös takaró

Nem csak a babának járhat a takaró! Elvégre ki ne szeretne esténként egy pihe-puha plédbe burkolózva filmet nézni?

10. Csoki

Sok és finom minőségi csokoládé. Segít átlendülni a holtpontokon.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek