Csak csillogjanak azok a szemek! - bemutatjuk a szupertanár zsűrijét

Idén is keressük az ország szupertanárát, aki kreatívan, érdekesen tanít, akinek az óráira szívesen ülnek be a gyerekek és még figyelnek is rá. A Dívány és a Lidl felhívására beérkező pályázatok közül idén is szakértő zsűri dönti majd el, hogy melyik a három legjobb pályamunka. A három legjobb közül pedig a közönség szavazatai alapján kerül majd ki a győztes. De ne szaladjunk ennyire előre, nézzük, kikből áll a zsűri. Íme.

Niedermüller Anna

"A szupertanár bármi áron fenntartja az érdeklődést, megőrzi a szemek csillogását és válaszokat keres a személyes kérdésekre. Mindezek érdekében bármilyen megoldást, ötletet bevet" - ilyen a szupertanár Niedermüller Anna oktatási szakértő szerint, aki idén is elfogadta felkérésünket a szupertanár zsűrijébe.

"A szupertanár megőrzi a szemek csillogását" - mondja Niedermüller Anna
"A szupertanár megőrzi a szemek csillogását" - mondja Niedermüller AnnaSzécsi István / Dívány

Anna a Jövő iskolája alapítója, az AKG szeptemberben induló általános iskolájának főszervezője, a Szülő2.0 blog alapítója, állandó szerzője. Ahogyan a Díványnak adott korábbi interjújából is kiderül, hitvallása, hogy a jó gyerekkornak nem elszenvedője, hanem alakítója a gyerek. 

Számadó László

A Dívány és a Lidl tavalyi szupertanár pályázatának nyertese 32 éve tanít matematikát, közel 60 tankönyv, feladatgyűjtemény, munkafüzet szerzője. Továbbképzéseken, konferenciákon tartott előadásaival is a matematikát népszerűsíti, ezért a tevékenységéért számos kitüntetést is kapott, ezek közül az egyik legrangosabb, az Apáczai Csere János-díj, amelyet idén vett át.

Számadó László, a tavalyi szupertanár
Számadó László, a tavalyi szupertanárDívány

Számadó László cirkuszi rendhagyó matematika óráival nyerte meg a 2017-es szupertanár versenyt. Ő azt az élményt szeretné átadni a gyerekeknek, hogy a matematikaórát is próbálják boldogan megélni. "Az egész pedagógusi pályafutásom arról szól, hogy megteremtsem ennek a lehetőségét" - fogalmazott, amikor felkértük zsűritagnak. 

Bence, gimnazista, az egyik budapesti elitgimnázium diákja

Szoftverfejlesztőnek tanul, egészen kicsi kora óta érdekli az informatika. Szerinte egy tanár attól lesz 'szuper', ha képes elnyerni és megtartani diákjai bizalmát, elismerését. "Fontos, hogy az órák alatt végig fenn tudja tartani a tanulók érdeklődését a tananyag és az óra iránt is" - mondta Bence.

Legyél Te 2018 szupertanára!

A Dívány és a Lidl tavaly arra vállalkozott, hogy közös erővel igyekszik megtalálni azt a pedagógust, aki a legkreatívabb és legegyedibb módszerrel tanítja diákjait, és akinek óráit egyszerűen imádják a gyerekek. 2017-ben az olvasók Számadó Lászlónak szavazták meg ezt a megtisztelő címet. Az Árpád Gimnázium matematikatanára cirkusz- és játékszeretetével hódította meg a Dívány közönségét.

Mivel egy fontos, és szívünknek kedves pályázatról van szó, úgy döntöttünk, idén ismét belevágunk, és várjuk azoknak az általános iskolai tanároknak a jelentkezését, akik úgy érzik, bennük van minden ahhoz, ami a szupertanársághoz kell. A legfontosabb információk:

  • jelentkezés írásban 1 oldalban irokaszerknek@divany.hu címre
  • a jelentkezési határidő 2018. augusztus 13.
  • a 3 legjobbat szakértő zsűri választja ki
  • majd közönségszavazással találjuk meg a legjobb módszert kiötlő tanárt

A legötletesebb pályázatokat bemutatjuk, a győztes nyereménye pedig a Lidl jóvoltából egy iPad Pro és egy 100.000 forintos vásárlási utalvány, illetve ősszel, tanévkezdés után egy egészségnapos kitelepülés abban az iskolában, ahol a pályázat győztese tanít. Az Egészségnapon egy csodálatos világba érkeznek meg a gyerekek, mindeközben megismerve az egészség titkos „receptjeit”. Minden állomás az egészséggel kapcsolatos, minden korosztály számára élvezhető játékok és programok sokasága. Az esemény mottója: „Mindig a sárga úton haladj, és találkozhatsz az egészséggel, legyen az étel, aktivitás, sport vagy játék.”

Oszd meg másokkal is!
Mustra