Milyen ajándékokat rejtenek a csokitojások?

Megéri olcsó ajándékos tojást vásárolni? Kibontottunk egy csomót, hogy kiderüljön.

Húsvétkor mindenkinek jár egy kis csokoládé. Sokak ezt a locsolkodás során szerzik meg, vannak, akiknek a nyuszi tojja, és van, akik csak úgy megajándékozzák egymást. Az abszolút kedvenc még mindig az a tojás, amiben ajándék is van, hiába nem újkeletű dolog a zsákbamacska mint műfaj. Az ember mindig reménykedik, hogy majd ő lesz az a szerencsés, aki valami igazán klassz dolgot tud bezsebelni, vagy csak egyszerűen annyira szeretne egy kis meglepetést, hogy boldogan vásárolja meg, miközben tudja, hogy egy csokitojásból ritkán tud előszedni olyan ajándékot, ami jobb esetben is negyed óránál tovább köti le bárki figyelmét. És akkor még nem is beszéltünk a gyűjtőszenvedélyről, ami miatt sok gyerek érzi úgy, hogy ezeket a miniatűr kis játékokat évekig őrizgetni kell. Meg bizonyos időközönként kiszórni a szoba közepére, aztán otthagyni, később pedig fájdalmasan üvölteni, mikor belelépsz. 

Nem csak csokis tojásokat lehet venni

Idén 50 éves a Kinder tojás, vagyis nem meglepő, hogy az évtizedek óta tartó sikeren felbuzdulva más gyártók is nekikezdtek az olyan csokitojások gyártásának, amelyek valami ajándékot rejtenek. Sőt, megjelentek azok a tojások is, amiket olyan tudatos szülők is vehetnek, akiknek esze ágában sincs semmifél csokit adni a gyereknek. Láttunk ilyenből 100 százalék gyümölcsből készült cukorkásat, és sima cukorkásat is, volt olyan, amelyikben mindössze 5 kis szem került. Mondjuk még ez is sokkal élvezhetőbb, mint a kakaós tejmasszából készült förmedvény csokoládék, amik már ránézésre elveszik az ember kedvét a világ összes édességétől. 

100 forintért ne legyenek elvárásaid

A teszt legnagyobb tanulsága az volt, ami már egy ideje az élet egyik legnagyobb igazsága, vagyis, hogy olcsó húsnak híg a leve. Gyakran még a nem olyan olcsónak is. 100 forintért rengeteg tojást kaptunk, autósat, safarisat, toy toy feliratosat és még sorolhatnám. Ezek azok, amik mind ajándék, mind csokoládé szempontjából siralmasak. Bár különböző helyeken vettük őket, mégis mindben ugyanazt a mosolyfagyasztó, undorfakasztó csokoládénak nem nevezhető hitványságot találtuk, meg néhány fröccsöntött alkatrészekből összetákolható, teljesen működésképtelen kisautót, amik egy nagyobb sóhajtól is szétesnek. 

Érdekes, hogy ugyanez a csoki került elő a kicsivel drágább (249 forintos) és valamivel nagyobb dinós és nyulas tojásból is, ami ilyen mennyiségben csak nagyobb büntetést jelent. Itt az egyik egy viszonylag működő jojót, a másik pedig egy olyan nyuszis ceruzahegyezőt rejtett, ahol egészen konkrétan a nyuszi seggébe kell tenni a ceruzát és jól megforgatni. 

A Kinder tojás hozza a tőle elvárt szintet

Nem állítjuk, hogy életed játékát lehet megtalálni ezekben, de legalább olyan kis darabokból áll, amiktől akkor is megfulladsz, ha kicsit nagyobb levegőt veszel, mikor szerelés közben közelebb hajolsz a játékhoz. A legértelmetlenebb játékot a lányos, rózsaszín tojásban találtuk, a többi egyébként egy darabig biztosan leköti a gyereket, főleg, hogy a legtöbbnél van webes kiegészítés is, így a telefonon is játszhat egy kicsit. A tojásokat akciósan 200 forint körül szereztük be különböző helyeken, a tojásos nyuszi pedig 880 forintba került. 

A csokimentes tojások nem rosszak

Jó, a karácsonyi póni-unikornis nem tartogat akkora meglepetéseket, de a többiben egész hasznos ajándékok voltak. Igaz ezek mindegyike 300-400 forint között mozgott, de radír, matrica, hűtőmágnes is volt a csomagban, amivel játszani persze nem nagyon lehet, viszont valamivel nagyobb gyerekeknek nem rossz választás, főleg ha olyat veszünk, ami kedvenc mesefiguráját rejti. 

Ezeket találtuk a tojásokban

De mindennél többet mond, ha megmutatjuk, miket találtunk a tojásokban, melyikhez kellett kés is, hogy nagyjából össze tudjuk szerelni, és melyik az, amiről nem igazán tudtuk, hogy mire kell használni. Ezt nézheted meg a fenti videóban. 

Oszd meg másokkal is!
Mustra