Locsolókölniteszt: bréking, már nem csak a borzalmasan büdös létezik!

Nekem jutott a megtisztelő feladat, hogy a húsvéti sláger locsolókölniket leteszteljem, ami azt jelenti, hogy napokig – ha nem hetekig – bűzleni fogok a pacsuliszagtól. Így legalább önök tudni fogják, melyek azok a termékek, amelyeket semmiképpen se vegyenek meg, ha locsolkodni indulnak húsvétkor. Nyilván, ha ki akar cseszni áldozatával, a legbotrányosabb illatút válassza, egyébként abból úgyis sokkal több van és még olcsóbb is. Szóval hajrá, és ha lehet, ne is spriccelje, hanem tekerje le a kupakját, és egyenesen öntözze meg vele a „hervadó virágot”. 

MG 6827

Remélem, minden locsoló tisztában van a locsolókölni-szabállyal. Ha nem, most kérem, jegyezze meg: SOHA ne bőrre vagy hajra fújja a locsolókölnit, kizárólag ruhára juttasson belőle. Nem mintha bármilyen kárt okozna bőrre vagy hajra kerülve, de a ruhát azonnal le lehet venni, míg a bőrről nagyon nehezen távolítható el az illat vagy a szag, ahogyan a hajból is (nyilván csak mosással). Úgyhogy, ha már mindenképpen locsolkodni szeretnének – és ezt nem tiszta vízzel teszik – legalább arra ügyeljenek, hogy jó helyre kerüljön a bűz. És, ha lehet, tartózkodjanak a locsolásra ítéltetett saját parfümtől is, hiszen a legtöbben méregdrága parfümöket használnak, amik nem arra valók, hogy húsvétkor viccesen szétfújkálják a nagyvilágba.

Rengeteg locsolókölnit próbáltam ki, hogy ne szemöldökfelhúzás és grimaszolás legyen a vége a locsolkodásnak, de azért ne vegyék készpénznek, ha azt írtam egy termékre: „jó”, mert ez csak azt jelenti, hogy a többihez képest nem annyira rossz… Ha marad az üvegcsékben nem baj, a jobbakat simán meg lehet tartani vécéillatosítónak – két legyet üt egy csapásra.

Hiperből, szuperből és trafikból szereztük be a kölniket, összesen 17 (!!) fajtát. A teszt lényege az volt, hogy megtaláljam a legjobb illatút, amitől nem hányja el magát azonnal az ember. 

MicRose, Éden locsolókölnik

Egyből a klasszikussal kezdeném, a tojást és nyuszit ábrázoló műanyagflakonossal. Ebből négyfélét találtam: ibolya, gyöngyvirág, orgona és jázmin illatúnak nevezetteket. Már a színük is elég bizarr. Egyáltalán nem számítottam csodás illatkompozíciókra és természetesen fel voltam készülve a legrosszabbra is. A gyöngyvirágnak sárga színe van, mármint a löttynek, ami a flakonban van, ami ugye érdekes, mert maga a virág fehér színű, de ennyi alkotói elrugaszkodás még belefér, ha egyébként az illat jó. De nem, nem jó. Sőt, egyenesen taszító. Van egy olyan fura gyanúm, hogy az idős nénik ezt a locsolókölnit fújják magukra, pontosan azelőtt, mielőtt reggel a legnagyobb dugóban felszállnak a tömött buszra, és az szag körbelengi az utasteret. Egyébként liftben is remekül megáll ez a szag, de ridikülben is, és nagyon nehezen lehet csak kiűzni az orrból is. Senkinek nem kívánom az élményt. Az „orgona” kék színű, bár illatra köze sincs az orgonához, legalább nem fejbevágósan émelyítő. Kellemes édeskés, friss, tavaszi illata van, ezzel locsolhat, de egy fújásnál többel azért ne büntesse a nőket! A jázmin illatú narancssárga, meglepően hasonlít a jázminra, némi orgona beütéssel; nagyon erős, elég édes, de egy kevéske ebből sem lehet akadály. Az ibolya lila színt kapott, és amikor beleszagoltam, hangosan felröhögtem, ugyanis ecetben áztatott kapor szaga van. Komolyan! De legalább nem édes… A flakont egy gyerek is könnyedén meg tudja fogni, ami nem biztos, hogy akkora előny. Még csak négy üvegen vagyok túl, és sajnos máris sajog a fejem. Nem embernek való munka ez, higgyék el!

MG 6812

Húsvéti locsolókölnik

Igen, joggal teszi fel a kérdést: ez most a márkája, vagy a megnevezése, vagy mi...?! Nos, erre nekem sem sikerült választ kapnom. A flakonon feltüntetettek szerint a C-Imex Trade Kft. forgalmazza; a pacsuli viszont Kínában készül. Három különböző illat van belőlük: citrusvirág, mangó és magnólia. Ami pozitív ezekben: mindegyik flakonban áttetsző folyadék lapul, szóval legalább mesterséges színezéket nem tartalmaz, ha már valószínűleg minden más benne az. A citrusvirágnak meglepően kellemes illata van: ha már használta bármelyik drogéria natúr kozmetikai családjából a dezodorokat, akkor tudja mihez viszonyítani. Kellemesen könnyű, friss citromos illat, abszolút zöld jelzést kap. A mangónak mangóillata van, viszont számomra túl édes, és esetleges rizikófaktor lehet, hogy olyan vattacukorszagú, hogy vigyázzon, nehogy a gyerek magába öntse locsolkodás helyett! A magnólia kerülendő: erős alkoholos szaga van, mintha körömlakklemosót kevertek volna el valami 100 éves szappannal. A flakonja nem rossz, keskeny és hosszúkás, kisgyerek kezébe talán túl nagy. 

MG 6810

BradoLine Paris(!!!!!)

Elképesztő: van olyan locsolókölni amit a parfüm hazájában, Franciaországban gyártanak!!! Ha igazán ad a locsolásra, ilyennel indul útnak. Egyből a nagyon pinkkel kezdtem, aminek természetesen sexy a megnevezése (mi más?!). Csodás after shave-szaga van, ami bár lehetne jó is, de nem az, mert ki akar férfiillatban bűzölögni egész nap? Noha nagyon csábító a rózsaszín flakonka, tiltólistára került az eau de toilette. Ó, igen! Már nagyon vártam, mikor találok rá a 4711-utánzatra, és naná, hogy a francia termékek között bukkantam rá – ami azért kicsit vicces is, hiszen az eredeti 4711 kölnivíz olasz és német felmenőkkel büszkélkedhet. Mindegy, tulajdonképpen a lényegen ez sem változtat: a kék flakonban, ami a cool megnevezést kapta, egy jó 4711-koppintás van, idősebb hölgyeket ajánlott vele permetezni. A flakonja kísértetiesen hasonlít az előzőhöz, csak dizájnosabb a színe.

MG 6805

Prestige locsolókölni

Ez már a komolyabb kategória; üvegflakonban van. Habár ezüst színű a kupakja, mégiscsak műanyag, olyan olcsó parfüm-kinézete van az egésznek. Négyféle illatot sikerült beszereznem belőlük. A piros üveges a kedvencem: olyan szaga van, mint amilyen a fogorvosi rendelőkben terjeng, és ehhez még vegyül valami borzasztó édes illat. Mókás lehet ilyen szaggal rohangálni a városban. A kék üvegessel teljesen meg voltam elégedve; már csak azért is, mert 12 éves korom környékén nagy Tresor-addikcióban szenvedtem, és ez a locsolókölni feltűnően hasonlít ehhez az illathoz. Ugyan utálom ha locsolókölnivel közelítenek felém, de ez elől nem menekülnék el. A pink üveges pontosan olyan, mint az Angel parfüm, ami egy időben nagyon menőnek számított, aztán méltán feledésbe is merült; arról lehet megismerni, hogy olyan erős, édes szaga van, mint az égetett cukornak. Ez a pink is ilyen, egyáltalán nem taszító illat. A sárga üvegesbe zárt lének sárgadinnyeszaga van, és még ez sem tolakodó, de egy fújásnál többet ebből sem bírnék elviselni magamon. 

MG 6801

Trendy mini

A Trendyből négyfajta került kipróbálásra: a piros üvegből ítélve azonnal a Dior által gyártott, híres Fahrenheit parfümre asszociáltam, és ez be is jött. Az illata próbálkozik erre hajazni, de ezt elég erőlködve teszi, bár azt még mindig nem értem, hogy miért gyártanak férfias illatú locsolókölniket. Mindazonáltal, ha az a cél, hogy a nők a férfiakra emlékezzenek húsvétkor, csak szólok, hogy ez pasiszag nélkül is menne. A zöld üvegesnek kellemes, friss illata van, mégsem élvezném szagolgatni magamon – kicsit olyan az illat összképe, mint az alkoholos citrus illatú nedves törlőkendőknek. A sárga üveges szagát semmihez sem tudom hasonlítani; leginkább olcsó, émelyítő pacsulibűz árad belőle, ami keveredik a Rexona dezodorokra jellemző erős, geil szaggal – abszolút tiltólistás. Szerencsére a pink üveges megint egy fiatalkori kedvencemet juttatta eszembe, a Light Blue-t. Kellemesen friss, édeskés illata van, és egyáltalán nem gyomorforgató. Ezeknek a flakonja elég kicsi, hogy elférjen egy gyerek kezében is, viszont valóságos üveg, amely elég vastag ahhoz, hogy egy sima leejtéstől nem törik el – nyilván véletlenül ezt is leteszteltem. 

MG 6806

Íme a lista, hogy melyik az, amelyikkel sikert arat, illetve melyik az, amelyikkel majd a pokolba kívánják:

Termék neve (csomagoltak) Ár (Forint) Fajlagos ár (Ft/l) Igen vagy nem?
MicRose, Éden locsolókölnik, 254 7257   
gyöngyvirág       nem
jázmin       egy kevéske nem akadály
orgona       egy kevéske nem akadály
ibolya       nem
Húsvéti locsolókölnik, 399 13300   
magnólia       nem
mangó       egy kevéske nem akadály
citrusvirág       határozott igen
Prestige locsolókölni, 530 26500   
piros       nem
kék       igen
sárga       egy kevéske nem akadály
pink       egy kevéske nem akadály
BradoLine Paris, 279 9300   
sexy       nem
cool       nem
Trendy mini 339 22600   
zöld       egy kevéske nem akadály
sárga       semmi esetre sem
piros       nem
pink       igen
 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Mustra