Húsvéti DIY: nyuszis beltéri ajtódísz

Mondanánk, hogy kandallódísz, de mivel nem minden háztartásban van ehhez szükséges kandalló a nappali közepén - nálunk sincs -, ezért ezzel a technikával nyugodtan dekorálhat polcot vagy ajtót is. Költséghatékony, egyáltalán nem balesetveszélyes DIY trükk, amivel könnyen feldobhatja a gyerekszobát.

Amire szükség lesz:

  • kb. 2 méter zsineg
  • barna kartonpapír
  • rózsaszín és fehér textil (1-1 lap elég)
  • nyuszi sablon (internetről letölthető)
  • olló
  • cellux
  • technokol

Első lépés: Ha nem akar/tud saját kezűleg rajzolgatni, keressen nyuszis sablont! A mi találatunkat kb. negyedikként dobta ki a Google, és hogy változatos legyen a dísz, rögtön kettőt is felhasználtunk belőle. Természetesen nem kell ehhez ragaszkodnia, találhat bármilyen mást is, a 'nyuszis sablon, nyuszi forma' keresőszavakra egy tucat jó találatot ad a keresőportál, csak győzzön válogatni.

Második lépés: Vágja ki az önnek tetsző nyusziformá(ka)t, úgy variálja, ahogy szeretné.

Harmadik lépés: Tegye a barna kartonpapírra a formát és rajzolja körbe annyiszor, ahány nyuszit szeretne.

Negyedik lépés: Vágja ki az összeset!

Ötödik lépés: Most jöhet a fehér és halvány rózsaszín textildarab, amit a nyuszi fülére kell ragasztani. Ha nagy tapsifülessel dolgozik, bőven vágjon a fehér részből, lehetőleg a fülre illeszkedő formát, de ilyet rajzolhat szabad kézzel is. Ha ez megvan, ragassza fel mindkét fülre.

Fehér anyagból vágja ki még egyszer a füleket, erre később jön még egy réteg rózsaszín is.
Fehér anyagból vágja ki még egyszer a füleket, erre később jön még egy réteg rózsaszín is.Dívány.hu

Hatodik lépés: Ismételje meg ugyanezt a rózsaszínnel is, csak kisebb verzióban.

Hetedik lépés: A nyuszik farkát vattapamacsból érdemes csinálni, mi a biztonság kedvéért azért aláragasztottunk egy kis fehér anyagot is. Görgessen kis pamacsot és technokollal rögzítse. Kb. 10 másodpercig nyomja le az ujjával, hogy biztosan ráragadjon.

Formázzon kis gömböt vattából, majd technokollal rögzítse.
Formázzon kis gömböt vattából, majd technokollal rögzítse.Dívány.hu

Nyolcadik lépés: Görgesse ki a zsineget és attól függően, hány darab nyuszit vágott ki - a mi esetünkben ez hatot jelent - mérje meg, milyen távolságra mennyi fér ki, hány centit hagy a végeken és mekkora távolság legyen a nyuszik között.

Először ragassza fel az egyik fajtából az összeset (ez a mi esetünkben három darabot jelent) és ezek közé szúrja majd be a másik nyuszifajtát. Ügyeljen arra, hogy a zsinór végeiből is bőven hagyjon, hogy bárhova fel tudja függeszteni.

Mérje ki a pontos távolságot a nyuszik között! Nagyon nem szép, ha nem szimmetrikus a végeredmény.
Mérje ki a pontos távolságot a nyuszik között! Nagyon nem szép, ha nem szimmetrikus a végeredmény.Dívány.hu

Hetedik lépés: Ragasszon! A formákat celluxszal tudja legjobban rögzíteni a zsinegre, a biztonság kedvéért 2-3 darabot is tépjen le egy nyuszihoz.

Feszítse ki a zsinórt és vízszintesen ragassza végig celluxszal.
Feszítse ki a zsinórt és vízszintesen ragassza végig celluxszal.Dívány.hu

Nyolcadik lépés: Miután végigragasztgatta az összes nyuszit, el is készültünk. A díszt polcra, ajtóra de ágytámlára ragasztva is használhatja, illetve kandallóra is feltűzheti. Gyorsan és egyszerűen elkészíthető, akár a gyerekekre is rábízhatja a munkát!

Polcra, ajtó felé, de akár kandallóra is felakaszthatja.
Polcra, ajtó felé, de akár kandallóra is felakaszthatja.Dívány.hu
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek