Tomcsányi Dórit iskolai emlékei inspirálták

A hazai fiatal tervezőgeneráció egyik legsikeresebb tagja, Tomcsányi Dóri elkészült 2013-as őszi-téli kollekciójával, amit az iskolai emlékei ihlettek, például a terem hangulata, az iskolaköpeny, a tornazsák vagy az amőbázás.

A kalapokkal és táskákkal kiegészült kollekció a tervező előző munkáihoz hasonlóan egyszerű, színes, könnyed és tiszta szabásvonalakat kapott. A saját néven futó márkáját 2010 óta vezető Tomcsányi Dórit új kollekciójáról és jövőbeni terveiről kérdeztük. Kézzel festett selyemruháit, kasmír és gyapjú kabátait ön is megtekintheti a galériában!

Mivel jellemeznéd az őszi-téli kollekciódat?

Erős színek, egyszerű formák, jó minőség, hordhatóság.

Szerinted mik lesznek az idei szezon alapdarabjai?

Egy élénk színű szövetkabátra szerintem mindenkinek szüksége van!

Kik a kedvenc külföldi tervezőid?

A kedvenceim Stine Goya, Kenzo, Ann-Sofie Back, Mother of Pearl, Céline.

Mik a jövőbeni terveid a márkával kapcsolatban?

Jelenleg a 2014-es tavasz-nyári kollekció értékesítésénél tartunk, szeretném, hogyha minél több új bolttal sikerülne leszerződnünk a következő szezonra. Emellett készül egy Permanent kollekció is, ami csak a saját üzletünkben lesz megvásárolható (TheGardenStudio 1052 Vitkovics Mihály utca 3-5) és kifejezetten a hazai közönség számára készül, megszokott minőségben, mérsékelt árakkal.

Mit tartasz eddigi legnagyobb sikerednek?

Talán azt, hogy a dori tomcsanyi márka egy üzletileg sikeres, folyamatosan bővülő márka, mely egyre több országban érhető el világszerte.

Szeretsz utazni? Melyik ország kultúrája fogott meg a legjobban?

Erasmusszal Párizsban töltöttem egy szemesztert és azóta is rendszeresen járok ki. A várost szinte úgy ismerem, mint Budapestet és mindig nagyon inspirálóan hat rám minden egyes utam.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek