#VILÁGOM

A nem a farkukkal gondolkozó férfiak szobrot érdemelnek

aa 2014. augusztus 6., szerda 21:38

Miközben szinte hetente látnak napvilágot hatásvadász munkák vagina témakörben, addig a kubai származású szobrász, Yoan Capote az ésszerűséget tartja szem előtt és a görög szobrokat idéző, fejnélküli torzóit gondosan kidolgozott aggyal látja el. Méghozzá nem is akárhova illeszti Capote a kognitív funkciókat ellátó szervet, a péniszt kívánja helyettesíteni az emberi aggyal.

„Capote elsősorban az egyének közötti interakcióval és lelki élményeikkel foglalkozik. Munkái során az emberi szervek gyakran olvadnak össze élettelen tárgyakkal, de szereti átrendezni az emberi testrészeket és újraértelmezni a hétköznapi tárgyak jelentőségét is" - olvasható a művész oldalán.

tumblr m7qmrjpURk1qlq9poo1 r1 1280
Fotó: yoancapote.com
Távolról sincs vége, olvasson még »

És a jeruzsálemi transzvesztita-képzőről hallott már?

Steiner Kristóf 2014. augusztus 5., kedd 19:18

Ismerje meg Ronny Chokront, sminkmesterként kezdett, divatfotósként folytatta a karrierjét, majd egyszeriben átlényegült a közel-kelet egyik legfoglalkoztatottabb transzvesztitájává – így született meg alteregója, Nona Chalant. A fiú öt évvel ezelőtt húzott magára először női ruhát, azóta pedig színházi előadások, modern táncperformanszok, reklámok, és nemzetközi események sztárja, akinek a legfelkapottabb tervezők kilóra küldik a méregdrága ruhákat. A Tel Aviv Nemzeti Színház melletti kis kávézóban találkoztunk egy kis csevejre, melynek során többször is megjegyezte: ha valaha kedvem támadna nőnek öltözni, mindenképpen keressem meg. "Ott van a szemedben" – mondta. Én pedig szégyenlősen pislogtam, mint Betty Boop. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Játéktermi játékot keltett életre a japán művész

bb 2014. augusztus 4., hétfő 10:06

A holland Studio Maks nemrég Velencében kiállított, felhő-szerű kacskaringós asztalához hasonló látványban gondolkodott a számos nemzetközi elismeréssel díjazott építész, Kotaro Horiuchi is, amikor megépítette Fusionner 1.0 néven futó installációját a nagoyai White Cube galéria egyik termében – írja a Whac-A-Mole nevű játék ihlette különös projectről a dezeen.com.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Tudja, mit lehet csinálni 25 ezer mini halból?

lady glava 2014. augusztus 3., vasárnap 10:14

Huszonötezer kézzel festett gumihalból kreált egy hatalmas koi pontyot Kevin Champeny: az alkotás érdekessége, hogy mini, műgyantából készült halakkal dolgozott a tervező, melyeket ügyesen elforgatva és színeiket okosan keverve rendezett képpé. A kreativitásáról híres művésztől nem meglepő ez a kezdeményezés, a közelmúltban tervezett már gumimacikból készült csillárt, mely 6500 dollárért (közel másfél millió forint) kapható a Jellio.com-on és közel 45 ezer (!) színes katonából pedig az amerikai zászlót is kirakta.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Volt már pszichedelikus élménye egy konténerben?

aa 2014. augusztus 2., szombat 14:18

A Gizmodo szerkesztői szerint többé nem lesz LSD-re szüksége annak, aki bepillantást nyer a tehetséges tervezőpáros, Masakazu Shirane és Saya Miyazaki legújabb munkájába, amelyet a 2013-as Kobe Biennálén mutattak be és ami most díjat nyert a CS Design Awardson.

A Garden néven futó projekt lényegében egy hatalmas origami ihletésű kaleidoszkóp, amit 1100 darab háromszög alakú tükördarabból raktak ki a dizájnerek. Ebben persze még nem lenne semmi különleges, de Shirane és Miyazaki egy hajózási konténer közepén képzelte el a pszichedelikus látványt nyújtó művét, amelynek elemeit cipzárral kapcsolták egymáshoz.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Tudta, hogy ön egy új erotikus regény főhőse?

Steiner Kristóf 2014. augusztus 1., péntek 20:22

Helena S. Paige  Egy lány belép a bárba  című interaktív erotikus regénye már itthon is elérhető, és engem bíztak meg, hogy fordítsam le magyar nyelvre, ami elsőre gyerekjátéknak tűnt. A hajtás után kiderül, miért is volt ez nagyobb kihívás mint gondoltam.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Legyen színikritikus ön is!

maze 2014. július 31., csütörtök 17:36

A Színházi Kritikusok Céhe nemrég nyilvánosságra hozta a Színikritikusok Díja idei várományosainak névsorát, amit most mi is közszemlére teszünk. A túlterhelt kritikusok helyett válasszák meg önök a 2013/14-es évad legjobbjait, hogy tudjanak honnan lesni a profik a szeptember 21-i, Trafóban megtartott átadó ünnepségig, ahol aztán majd kiderül, melyik kategóriában ki nyerte idáén a Színikritikusok Díját. Íme hát a legfontosabb kategóriák esélyeseinek névsora, szavazzon!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Boldog végért Szentendrére, Antwoordért a Parkba menjen!

Divany.hu 2014. július 31., csütörtök 09:41

Július 31. Csütörtök

Ejnye, hát hova máshova lehetne menni ezen az augusztust megelőző utolsó csütörtökön, ha nem a jó hangulatú Jurányiba, ahol a legendásnak nevezett Máté Gábor osztály egyetlen kiugrott színész tagját, Gál Kristófot ismerheti meg a nagyérdemű. Az AlkalMáté Trupp előadását összesen négyszer fogják játszani, így ha látni akarja, ne habozzon!

10550989 757180164340369 3187267334885113740 n jurányi
Fotó: Jurányi Produkciós Közösségi Inkubátorház

Augusztus 1. Péntek

Amennyiben úgy érzi ez a péntek a keserédes sztoriké, akkor önnek újfent Szentendrén a helye, ahol többek között Margitai Ági és Hernádi Judit is dalra fakadnak egy címéből ítélve pozitív kimenetelű rákbetegség következtében. A Happy Ending című Orlai darab lassan beköltözik a Belvárosi Színházba, de addig is a Városháza udvarán ezen a hétvégén még meg lehet nézni.

Augusztus 2. Szombat

Már szombat van, és még nem bulizott? Semmi baj, van mára program dögivel, akkor is, ha nem valamelyik trendi vidéki fesztivált választja. Például ugye ott az Afro Magic koncert a Roham bárban, ahol fergeteges drum&dance show után hajnalig afro dancre lehet ropni. Őrületesen izgalmasan hangzik. De az Akvárium felé is veheti az irányt, ahol ma a The Black Lips várja rajongóit, előttük a Middlemist Red játszik, nem árt időben odaérni.

Augusztus 3. Vasárnap

A koncerttel egybekötött mozizásnál nincs is jobb program vasárnap estére, így nyugodt szívvel ajánljuk a Kinema + Mozinet programját, azaz a Frank című filmet a Kolorban, ami előtt a Mayberian Sanskülotts játszik. "A Mayberian Sanskülotts egy, a nyolcvanas évek magyar alternatív zenekarainak örökségét, a századközép díváinak kultuszteremtő attitűdjét, a magyar népzene örökségét sajátosan ötvöző, és ezeknek kivonatát megannyi titkos adalékkal a kortárs popzenébe átemelő négytagú zenekar" - áll az ismertetőben. 

kolor kinema 10525756 317112048452907 6428182392393391980 n
Fotó: Facebook / Kolor Kinema
Távolról sincs vége, olvasson még »

Egymillió kívánság válik valóra a Brighton Pride-on

Steiner Kristóf 2014. július 30., szerda 15:37

Egy barát halála olyan fájdalom, amit lehetetlen elfelejteni – és persze nem is ez a cél. Megbékélni a halállal azonban elengedhetetlen az élethez. Egy közeli hozzátartozó elveszítése akár arra is inspirálhat egy baráti társaságot, hogy tegyenek valamit olyat, amire ő is nagyon büszke lenne. Daniel Hamsworth 36 éves volt, amikor hosszú küzdelem után megadta magát az AIDS-nek. A féfi tolmácsként dolgozott, de világ életében híres festő szeretett volna lenni. Igaz, meggyőződése volt, hogy legfeljebb pálcikaembereket tud rajzolni. Klasszikus kérdés: vajon hány nagy művészt veszített el már a világ úgy, hogy azelőtt kellett elmennie, mielőtt megtanult volna igazán nagyot álmodni?

Daniel Hamsworth
Daniel Hamsworth
Fotó: Dream of Pride

Csütörtöktől a mozikban Bucsi Réka animációs filmje

Divany.hu 2014. július 29., kedd 14:38

Bucsi Réka digitális rajzanimációja, a Symphony No.42 július 31-től látható a hazai mozikban a Michael Fassbender főszereplésével készült Frank (16) című angol vígjáték kísérőfilmjeként a Mozinet forgalmazásában.

A Symphony No.42 a Magyar Nemzeti Filmalap támogatásával a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem Animáció tanszékén (MOME Anim) készült. Bucsi Réka diplomafilmje a Berlini Nemzetközi Filmfesztivál versenyprogramjában mutatkozott be februárban, ezt követően számos elismerésben részesült, köztük Halle, Hongkong, Lisszabon és Pordenone nemzetközi filmfesztiváljain, és nem utolsó sorban a Friss Húst is megnyerte.

Symphony no. 42 - teaser from Réka Bucsi on Vimeo

Az animációs rövidfilm, mely ezen a héten kerül országosan a mozik műsorára, rendhagyó narratívát használva, 47 különböző jeleneten keresztül mutat be egy szubjektív világképet. Az asszociációk által összefűzött rövid jelenetek környezetünk irracionális összefüggéseit hangsúlyozzák: szürreális helyzetek ember és természet alkotta dolgok összhatásán alapszanak. 

A Symphony No.42 producere Fülöp József a MOME új rektora, az Animáció tanszék korábbi vezetője, vágója Czakó Judit, sound designere Lukács Péter Benjamin. Bucsi Réka 2013-ban végzett a MOME animáció szakán, jelenleg az Animation Sans Frontiéres (ASF) nemzetközi animációs workshop résztvevője.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 

Az ezerarcú henteslegény kezében életre kel a szalámi

cukorka 2014. július 29., kedd 09:35

A csemegepultos naplója c. darab Gerlóczy Márton azonos című regénye alapján íródott, Göttinger Pál rendező pedig úgy döntött, monodrámát rendez belőle, Ötvös András főszereplésével. És milyen jól tette! Elképesztő, hogy mi alapján születik valamiből jó vagy rossz előadás, illetve hogy mennyire mellé tudnak nyúlni rendezők elvileg jónak számító darabokkal, és milyen jót tehet a kockázat. Hiszen talán kockázatos egy fiatal színészre bízni egy regény interpretálását, de a bizalom gyakran szül meglepően jó eredményeket, és Orlai Tibor producer ügyesen tud hazardírozni. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Megfestve rémisztőek Terry Richardson modelljei

bb 2014. július 28., hétfő 14:28

Bár a szexuális zaklatással megvádolt provokatív divatfotóst, Terry Richardsont több divatház, magazin és híresség is bojkottálja mostanában, egy feltörekvő olasz származású művész, Kuinexs mégis látott fantáziát a munkásságában és Richardson eredeti képeit felhasználva megfestette azokat, írja az oystermag.com.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ne legyen a nő kellék, a sokféleség bántó, a más szitokszó

Dívány.hu 2014. július 27., vasárnap 13:45

Férfiakról, nőkről, szerepekről, szexualitásról és normalitásról kérdez provokatívan, de okosan a Vanília című kiállítás a kArton Galériában. Megnéztük.

A férfiasság vége

„Az irányadó férfiasság viselkedéskódexe szűkre szabottan írja elő, hogy mi számít igazán maszkulinnak és mi nem. Ezzel a meghatározással nemcsak a nőkre vonatkoztatnak elvárt szerepmodelleket, hanem a gyengének, ergo antiférfiasnak ítélt halmazt is megtöltik. Létezik tehát egy 'közös szótár', mely a domináns férfiképet meghatározó fogalmak ellentétét, azok negatív pólusát tartalmazza, és ezek mind a gyengébbnek tartott béta-férfiakhoz, mind pedig a nőkhöz rendelődnek" – olvasható a budapesti kArton Galériában augusztus 1-ig megtekinthető Vanília – A férfiasság egydimenziós felfogásán kívül eső szótár # 01 kiállítás bevezetőjében.

Ennek az antiférfias, sztereotip szótárnak a bemutatását tűzte ki célul a tárlat, amely kortárs képzőművészeti alkotásokon, a rendezők szövegein és hétköznapi képeken keresztül világítja meg, mennyire szűk az a tér, ahol a testek és az identitások létezhetnek a kortárs társadalomban, és valójában mennyire kirekesztő, az, amit normálisnak neveznek. 

dallos, szabó
Fotó: Karton Galéria
Távolról sincs vége, olvasson még »

Meztelen nő illeg a spanyol művész animgifjén

aa 2014. július 26., szombat 20:10

Hihetetlen mozgó kollázsképeket készít a szabadúszóként dolgozó sevillai művész és illusztrátor, Isabel Chiara, akinek stílusát nagyban meghatározzák a festőművészet nagy mestereinek időtlenné vált munkái. „Minden kép egy különálló történet, amely a szépségre és annak valódiságára emlékeztet bennünket” – mondja szürreális és pszichedelikus képeiről a szabadúszóként dolgozó spanyol művész.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Hallotta már Judi Denchet Radnótit szavalni?

bb 2014. július 25., péntek 15:24

Tavasszal söpörtek végig az interneten azok a viccesnek szánt kamuvideók, melyeken olyan világsztárok, mint George Clooney, Al Pacino, sőt maga Sylvester "Rambo" Stallone magyarul szavalnak verseket. Ezúttal a Bálint Ház Facebook oldalán bukkantunk egy igazi gyöngyszemre, melyen az Oscar, Golden Globe és BAFTA díjas angol színésznő, Judi Dench szavalja el Radnóti Miklós 1944 januárjában írt Nem tudhatom... című versét. Igaz, ő angol fordításban adja elő a verset, de akkor is jó hallgatni.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Hippifeszt és tabáni piknik dobja fel az életet

Divany.hu 2014. július 24., csütörtök 11:23

Július 24. Csütörtök

Munka után egy jó kis közösségi piknik a Tabánban? Nem kell hozzá más, csak némi elemózsia, egy teritő, egy üveg bor, és némi víz. Ismerkedni szinte kötelező, ha mást nem, jókat ehet és ihat a domb tetején, a játszótér mellett, öttől. Mert a házikoszt menő!

Július 25. Péntek

Ha péntek, akkor irány Szentendre. Egyrészt kipróbálhatja a város leghangulatosabb kocsmáját, a Kacsakőt, amely közvetlenül a Duna partján várja a fröccsre és nyugágyra vágyókat, másrészt a Szentendrei Teátrumban mutatják be a Happy Endinget. Anat Gov zenés darabjának főszereplője egy rajongott színésznő, akit hirtelen próbatétel elé állít az élet. Mi csak annyit mondunk: Hernádi Judit, Fekete Ernő, Margitai Ági, Hegyi Barbara. 20:30, Városháza udvara. 

Aki inkább a fővárost választja, az hallgassa meg ef. Zámbóékat a Gödörben. Egészen pontosan MeszecsinkaSickratman intim trio koncert lesz. Gondolta volna, hogy kétéves lett az Urimuri? Úgyhogy lehet menni partiállatkodni, akár koncert előtt, akár utána.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Amikor a béna gyerekrajzokból művészet lesz

aa 2014. július 23., szerda 17:46

Nem valószínű, hogy Telmo Pieper tanáraiban vagy szüleiben felmerült valaha az a gondolat, hogy felnőttként elismert művész lesz majd belőle. Legalábbis azon gyerekkori rajzai alapján, amiket digitális segítséggel nemrég újraalkotott, egészen biztosan nem fordult meg a fejükben. Ennek ellenére az 1989-ben született rotterdami művész mára az egyik legismertebb kortárs falfestő lett, aki Telmo Miel néven társával, Miel Krutzmannal együtt készíti realista, absztrakt és szürrealista stílusú munkáit.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Napi 200 forintért önből művészet lehet New Yorkban!

aa 2014. július 21., hétfő 14:08

Az alternatív művészeti projektekben gondolkodó kínai származású alkotó, Miao Jiaxin megdöbbentő ötlettel rukkolt elő néhány héttel ezelőtt: egy New York-i lakásába beépített börtöncellát hirdetett meg az egyik legnépszerűbb szálláskereső oldalon, az Airbnb-n – számolt be róla a Daily Mail. Az ötletet még az Airbnb vezetősége is betegnek találta és leszedte a hirdetést az oldalról, de ha ön kedvet kapott, augusztus 1-ig még lehet jelentkezni a projektbe a művész Facebook oldalán.

A művész  Brooklyn Bushwick negyedében (15 perc metróval a Lower East Side-on) lévő apartmanjában éjszakánként mindössze egy dollárért (230 forint) héderelhetnek a vendégek a cellában, de persze ennek vannak egyéb feltételei is.

Egy dollárért kínál lakhatást a művész
Egy dollárért kínál lakhatást a művész
Fotó: facebook.com/miaojiaxinstudio
Távolról sincs vége, olvasson még »

Utálja, hogy minden reklám hazudik? Ezek nem.

bb 2014. július 19., szombat 13:51

Nem mindennapi ötlettel futott be a jelenleg szabadúszóként dolgozó nashville-i grafikus, Cliff Dickens, aki a nagyvállalatok hazugságra épülő marketingjében látott fantáziát. A kentucky-i egyetemen integrált marketingkommunikációt és stratégiát tanult Dickens 2009-ben fejezte be tanulmányait, majd az ott szerzett tapasztalatai alapján nekilátott, és elkészítette saját, reklámszöveg-ellenes kollekcióját – írja a vicces és őszinte szlogeneket gyártó grafikusról a huffingtonpost.com.

Távolról sincs vége, olvasson még »

A pap különös története az óvszerekkel

LS 2014. július 18., péntek 19:05

Vígjáték vagy dráma? Végig ezen gondolkoztam, miközben a Karlovy Vary-ban közönségkedvencnek kikiáltott A pap gyermekei című horvát filmet néztem. A sztori meglehetősen viccesen indul, Don Fabijan egy kis horvát sziget papja elhatározza, hogy megakadályozza hívei számának csökkenését, és ehhez elég különös utat választ. A helyi trafikos segítségével kilyukasztja az óvszereket, és a felsőbb hatalmakra bízza, megfogannak-e a gyerekek.

papgy2

A némileg kusturicai jelenetekkel tarkított film első részében dőlnek a poénok (és persze kihagyhatatlan az egyház és a szexualitás kapcsolatának feszegetése), miközben megelevenedik egy déli kisváros hangulata, a belterjessége, és lassan felbukkan a dráma is a komédia álarca mögött. Jó lenne ez a recept, de valami mégis hiányzik.

Távolról sincs vége, olvasson még »

A Bagoly és a Cica bulvárosan szerelmesek

cukorka 2014. július 17., csütörtök 15:49

Vannnak szerelmek, amik a mennyekben köttetnek, és vannak olyanok is, amik korántsem. Bill Manhoff írása, a Bagoly és Cica ebbe az utóbbi kategóriába tartozik: a történet két teljesen ellentétes személyiségű ember hisztérikus találkozását meséli el elsöprő vehemenciával. A wannabe színésznő (Jordán Adél) és a wannabe regényíró (Szabó Kimmel Tamás) találkozása valójában semmitmondóan bugyuta sztori még akkor is, ha a bugyuta filmek hőskorában Barbara Streisand és George Segal sikerrel vitte vászonra. 

A kérdés persze az, hogy mit keres ma a Bagoly és Cica bármilyen színpadon, és feltehetően Pelsőczy Réka rendezőt is ez a kérdés foglalkoztathatta a leginkább, amikor megrendezte az Orlai Produkció égisze alatt ezt a tipikus bulvárdarabot. A színdarabot elnézve a válasz sajna az: semmit, ráaadásul a Streisand film sem egy Van, aki forrón szereti-horderejű klasszikus, még akkor se, ha tényleg emlékszik erre a filmre bárki is. Nem véletlen. A jól felépített történet tökéletes hiánya ritkán kedvez egy előadásnak, azzal operálni viszont, hogy majd a szexi Jorán és a cuki Szabó Kimmel elviszi a hátán az előadást, csak hiú ábránd. És ha most azt hiszi, nem is kell tovább olvasnia, mert jól lehúzzuk az előadást, úgyhogy megnézi sem érdemes, akkor szólunk: mindezek, és az első fél óra rettenetes keszekuszaságának ellenére nekünk végül valahogy mégis sikerült jól szórakoznunk a Bagoly és Cicán a Belvárosi Színházban. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Fesztiválok, szex és hajókázás adott a hétre!

Divany.hu 2014. július 17., csütörtök 09:42

Július 17. Csütörtök

Ideje kimozdulni a városból, elvégre nemcsak nyár, de Bánkitó fesztivál is van a jó Nógrád-megyében, ami három önfeledt nap az egyetértés, a tolerancia, a megértés és zöld gondolkodás jegyében bringával vagy gyalog, a fenntartható világunkért. Igazi interaktív kikapcsolódás, ahol bárki fellépő, kiállító lehet. Aligha lenne érdemes kihagyni! Ha másfelé menne, van kultúra Tihanyban is, ahol tegnap kezdődött az Artplacc, a hely ahol a művészet jelen van és minden határt átlép. És tényleg.

Fotó: tekerjatora.hu
Fotó: tekerjatora.hu
Fotó: tekerjatora.hu
Távolról sincs vége, olvasson még »

Ha Kerényi rendezi, még be is veszem

cukorka 2014. július 16., szerda 18:49

Eredetileg egy gyengécske musical volt. 1978-ban lett belőle zseniális, zenementes filmvígjáték, hiszen a zene mindig is felejthető volt benne. Majd' húsz év múlva született meg a Madárfészek című hollywoodi remake, ami azon rendkívül ritka feldolgozások közé tartozott, aminek sikerült megközelítenie, ha nem felülmúlnia az eredetit, és mit ad isten, erre se a dalok miatt emlékszünk (mínusz We are Family).

Őrjöngve rohantunk hát az Átrium Filmszínházba, hiszen juhuuj Alföldi rendezi, Kerényinek ajánlja, érzékeny téma a melegbár tulajdonos és a szélsőjobbos politikus találkozása, mégsem lesz divatos népszerű, amit írok róla. Valójában egy olyan országban szeretnék élni, ahol - már ha egyáltalán kötelező léteznie bármilyen poszton is Kerényi Imréknek, akkor azok olyanok legyenek, akik egy pont olyan előadást rendeznek az Őrült nők ketrecéből, amilyen Alföldié lett. Mert legalább öniróniájuk lenne, még akkor is, ha ez Kerényit elnézve maga a paradoxon. 

Csakhogy az Átriumban nem (egy ilyen) Kerényi rendezett musicalt a buzikról, hanem Alföldi Róbert a Nemzeti Színház nevetségesen elűzött igazgatója. A főszereplőt még értem is. Stohl András, az (állandó) ügyeletes rosszfiú, a civilben (most éppen apuka, de amúgy) nőfaló alfahím,a tehetségét aprópénzre váltó dekárérte színész legyen a transzvesztita, hisz énekelni tud, és jé tényleg, most ismét bebizonyíthatja, hogy játszani is, de ez ilyen meglepő? Nem, egyáltalán nem az; az ország Bucija, amikor épp nem Buciként vicsorgott a kereskedelmi kamerába, számtalanszor alaposan  bizonyította már, hogy zseniális színész (és persze jó nő is, szép karcsú a bokája!). Tényleg öröm őt nézni, és a mellette kisfiús szerelemmel mindenre rácsodálkozó Hevér Gábort se rossz, de ennél még akkor is több van ebben a sztoriban, ha rettenesen szar a zenéje.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Meghalt a világ leghíresebb magyar punkja, Tommy Ramone

bb 2014. július 16., szerda 16:33

A napokban elhunyt Tommy Ramone, a világ egyik első punkzenekarának, a Ramonesnak az utolsó életben lévő tagja. A magyar származású zenész Erdélyi Tamás néven született Budapesten, majd 1957-ben családjával az Egyesült Államokba emigrált- számol be a RollingStone.com az epevezetékrákban 65 évesen elhunyt bandatagról. Tommy Ramone nemcsak azért volt híres, mert a Ramones egyetlen magyar tagja volt, hanem mert egyben ő volt az egyetlen magyar zenész, aki bekerült a rock and roll halhatatlanjai közé a Rock and Roll Hall of Fame múzeumba, ahol olyan legendák között kapott helyet, mint Elvis Presley, Chuck Berry vagy James Brown.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ilyen csendéleteket nézünk majd a jövőben

bb 2014. július 13., vasárnap 16:46

Az elmúlt pár száz évben megszokhattuk, hogy a csendéletek általában festmények, és az elmúlás témakörét járják körül, rendkívül aprólékos és minden részletre kiterjedő ábrázolással, bonyolult szimbólumrendszerekkel. Ehhez képest a 21. századi csendéletábrázolás úttörője is lehetne az Adrian & Gidi néven futó amszterdami alkotópáros, Adrian Woods és Gidi van Maarseveen, akik egyre nagyobb nemzetközi figyelmet vívnak ki látványos munkáikkal, melyeket van merszük csendéletnek nevezni. Pedig sehol egy döglött állat, hervadt virág, szépen csillanó üvegtárgy vagy koponya: az ő képeik színpompás papír installációikból készült fotók, és bármi előbb jut eszünkbe róluk, mint az elmúlás melankóliája. 

Távolról sincs vége, olvasson még »
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87

Blogok, amiket olvasunk

KERTÉSZ Ötletek zöldségágyások beültetéséhez

A nyár általában a pihenés időszaka, ezért a legtöbben ilyenkor már nem akarnak intenzív gondoskodást megkövetelő zöldségeket vetni. Lássuk, mint lehet tenni!

OTTHONTÉRKÉP Hagyd le a képről apu sörhasát!

A nappali ajtaján belógó hatalmas sörhas, egy csak félig látszó kutya vakarózó hátsó lába, lerágott csirkecsont a könyvespolcon – biztosan mindenki látott hasonló vicces vagy visszataszító fotókat ingatlanhirdetésekben.

MÁS TÉSZTA Búzadara dal - megyek panírozni

A nyár minden bizonnyal legújszerűbb dallamos hip-hop slágerében réteslisztről, búzadaráról és kenyérlisztről énekelnek a debreceni egyetem afrikai származású hallgatói. Ne hagyd ki!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés