#VILÁGOM

Nézzen Tarkovszkijt ingyen online!

2014. május 9., péntek 15:39 |

Andrej Tarkovszkij határozottan a legjobb háború utáni rendezőnek tartotta saját magát, de hatása jóval túlmutatott Szovjetunión. A Cahiers du Cinéma nevű honlap is beválasztotta az évszámok alapján felállított top 10 listájába a legjobb rendezők közé, és még Ingmar Bergman is bevallotta, hogy neki a rendező az etalon. "Tarkovszkij a legnagyobb! Egy egészen új nyelvet talált ki, hűen a filmezés természetéhez: tükörképet mutat az élet dolgaihoz, álomszerűen ábrázolva azt. De Akira Kuroszava is méltatta a rendezőt: "Imádom Tarkovszkij filmjeit, az összeset! Szeretem a személyiségét, mindent, amit valaha rendezett. Filmjeinek miden kockája önmagában is megállja a helyét." 

A netre felkerült, 1962 és 1986 között forgatott hét jellegzetes filmje nem nélkülözi a spirituális és metafizikai elemeket, jellegzetes mozis stílus használva. A hosszú snittek, lassú jelenetek és a képletes ábrázolás mind-mind Tarkovszkij filmjeinek jellemzői, és ezeket élvezhetik mostantól rajongói ingyen a neten, írja az Openculture. A hét film fent van 675 ingyenes online mozis listájukon, méghozzá időrendi sorrendben. A filmeket a Moszfilm, a legnagyobb és legrégebbi orosz filmstúdió rakta fel a netre. Íme a filmek, amiket ezentúl ön is bármikor élvezhet, ha netközelben van:

Ivan gyermekkora (1962)

Andrej Rubljov (1966)

Solaris (1972)

A tükör (1975)

Stalker (1979)

Nosztalgia (1983)

Három főiskolás fimje Tarkovszkijnak: 

Gyilkosok (1956)

Ma senki sem utazik el (1958)

Az úthenger és a hegedű (1960)

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

MAI MANÓ 6 híres első kép a természettudomány világából

A tornádóról egészen odáig a legtöbben azt hitték, csak valami babonás mendemonda, ami nem is létezik. Híres első képek.

SCHRÖDINGER Közeli vagy távoli jövő a fejátültetés?

A sajtóban néha elő-előbukkan egy hangzatos főcím, néha olyan is, amely 2017 végére már komplett fejátültetést is sugall. Mennyi igazság lehet ezekben? Hol tart a tudomány jelenleg?

HEALTH A legjobb módszer, ha leszoknál a dohányzásra

A leszokás sikerrátája "natúrban" csak 5-7 százalék. Ha viszont felkészülten állsz neki, ezt 50-70 százalékra növelheted. Leszokás lépésről, lépésre.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta