#VILÁGOM

A 10 legvonzóbb magyar férfi

2012. június 16., szombat 18:27 |

Legutóbb a 10 legdögösebb meleg férfival borzoltuk a kedélyeket, vigasz gyanánt most összeállítottuk azt a listát, amin tíz, nők számára is elérhető férfi szerepel. Ráadásul még magyarok is, bármikor összefuthatunk velük akár a metrón is, vagy legalábbis felolvasóesten, koncerten, színházban. Szavazzon, ön szerint melyikük a legvonzóbb magyar férfi?

Nagy Zsolt és Csányi Sándor
Nagy Zsolt és Csányi Sándor

Alföldi Róbert

01
Fotó: Huszti István

A 44 éves Alföldi Jászai Mari-díjas színész, rendező, műsorvezető, egykori Heti hetes-tag a Nemzeti Színház igazgatója. A Teljes napfogyatkozásban Arthur Rimbaud-t játszó Leonardo DiCapriót, a Vészhelyzetben John Cartert alakító Noah Wyle-t szinkronizálta. Rendezőként már minden műfajban kipróbálta magát: rendezett musicalt az Operettszínházban, operettet Szegeden, operát, bábjátékot a Budapest Bábszínházban, ír táncshow-t a Tháliában, divatbemutatót és még videoklipet is. Hobbija a festészet, első önálló kiállítása 1999-ben nyílt. Festményei olyan kelendőnek bizonyultak, hogy egészen 2005-ig minden évben egyéni kiállításon mutatta be azokat. 2006. március 1-jétől 2008. február 28-ig a Bárka Színház igazgatója volt, 2008. július 1-jétől a Nemzeti Színház igazgatója. 2007-ben felkérték A Társulat című szereposztó műsor zsűrijébe, ahol a művészeti vezetőként szerepelt. 2010 őszén nagy port kavart Závada Pál Magyar ünnep című darabjának bemutatója, melyet Alföldi rendezett. A rendkívül termékeny művész kisugárzásával, hangjával és kiállásával nagyon sok rajongót hozott a konyhára, ami nem is csoda.

 

Csányi Sándor

csányi1
Fotó: Valuska Gábor

A 36 éves, Súgó Csiga díjas színészt először talán az Uristen@menny.hu című kisjátékfilmben láthattuk, amelyben a tolvaj szerepét játszotta. Csányi gyermekkora óta színésznek készült. Érettségi után a kaposvári Csiky Gergely Színházban segédszínészkedett. 2001-ben végzett a Színház- és Filmművészeti Főiskolán, majd a Krétakör Színház tagja lett. 2002-től a Radnóti Miklós Színház tagja. Pokorny Lia exférje azonban 2004-ben a Kontrollal robbant be a köztudatba, az itt nyújtott alakításáért akkor megkapta a Legjobb Színész díját a filmkritikusoktól, ahogy aztán az azévi Súgó Csiga díjat is. Bár akkor még nem tartott a hivatásos hősszerelmes skatulyájától, a következő években csupa ilyen szerepet játszott az Állítsátok meg Terézanyut, az S.O.S. Szerelem, a Csak szex és más semmi című filmekben, amivel végleg belopta magát a nők szívébe. 2005-ben a 36. Magyar Filmszemlén a Legjobb Epizódszínész díját, ugyanebben az évben megkapta A Magyar Köztársasági Érdemrend lovagkeresztjét. 2009-ben Radnóti Színház díjjal tűntették ki, 2011-ben a Vidor Fesztviálon Pulcinella-díjjal jutalmazták A Főfőnökben nyújtott alakításáért.

 

Fenyő Iván

09-fenyoivan-IMG 7654
Fotó: Szécsi István

A 178 cm magas Fenyő 1979-ben született Budapesten. 2003-ban diplomázott a Színház- és Filmművészetin. Diplomamunkáját Anthony Hopkinsról írta. Tanulmányai után a Katona József Színházhoz szerződött, jelenleg szabadúszó. Később inkább a filmes szakma felé fordult. 2005-ben Sam Mendes Oscar-díjas amerikai rendező háborús filmjében, a Bőrnyakúakban Jake Gyllenhaal és Jamie Fox mellett Fenyő Pinko tengerészgyalogost alakította, a forgatás kedvéért egyhetes katonai kiképzésen vett részt, ahol ugyanazokat a feladatokat kellett megcsinálnia, mint az Irakban szolgáló katonáknak. Ha valaki nem szeretett volna bele a 2002-es Magyar szépség című filmben nyújtott alakításáért, akkor a 2009-ben a Made in Hungariaban általa alakított Röné vehette le a lábáról. Ismertebb szerepei: Pinko a már említett Bőrnyakúakban 2005-ben, 2006-ban Tamást alakította a Kútfejekben, 2006-ban Szabó Karcsit a menthetetlenül bárgyúra sikeredett Szabadság, szerelemben, 2007-ben Tomit az S.O.S szerelem! című filmben, amiről talán jobb, ha hallgatunk, de 2009-ben ellensúlyozta ezt a csibész Röné eljátszásával a Made in Hungáriában, aki csak "káder bulákat dug".

 

Fliegauf Bence

01
Fotó: Barakonyi Szabolcs

Fliegauf Benedek 1974-ben született Budapesten. Rendezőként és forgatókönyvíróként keresi a kenyérre valót. Jelenleg a Fliegauf Bence nevet használja. A fiatal rendező 2001-től soha nem távozott üres kézzel a Magyar Filmszemléről, munkássága azonban a külföldi neves filmfesztiválokon is ismertté és elismertté tette. 2003-ban a Berlini Nemzetközi Filmfesztiválon a Rengeteg című filmjéért Wolfgang Staudte-díjjal (a legjobb első filmért járó díjjal) jutalmazták. A Dealer című filmdrámájáért 2004-ben elnyerte a a Berlini Újság olvasóinak különdíját. A Magyar Köztársaság Ezüst Érdemkeresztjét 2007-ben vehette át, majd 2012-ben a 62. Berlini Nemzetközi Filmfesztiválon Csak a szél című filmjéért az Amnesty International emberi jogi csoport német szervezetének díját és a zsűri nagydíját, az Ezüstmedvét is hazahozhatta. Fliegauf Tarr Béla után a második magyar rendező, aki ezt a díjat elnyeri a Berlinalén.

 

Hajós András

BBF 9290 Retus HajosAndras
Fotó: Bársony Bence

Hajós 1969-ben Budapesten született, a média reneszánsz embere: szociológus, énekes, dalszerző, humorista. 2009-ben elnyerte a Déri János-díjat, de már 2003 óta ismerik a tévénézők. Az elmúlt közel 10 év alatt megfordult már a TV2-nél, a Viasat3-nál, egy hajtűkanyarral végül az RTL Klub Heti hetes című közéleti műsorában kötött ki, most pedig a Csillag születik 4. szériájában is láthattuk a zsűri tagjaként. A tévés szereplések mellett zenekarára, az 1993-ban alakult Emil.RuleZ!-re is jut ideje, most dolgoznak egy új albumon. Ahogyan az az idén áprilisban készült riportunkból is kiderült, hiába szerepel Hajós András majdnem 10 éve a tévében, rádióban, mégsem állandó szereplője a bulvársajtónak. A politika már régóta érdekli, ahogyan a zene is. A Heti hetes című műsor számára egyfajta fórum, ahol őszintén elmondhatja a véleményét mindenkiről, az Emil.RuleZ! pedig egy olyan hobbi, ahol másik szenvedélyének, a zenének élhet.

 

Kolovratnik Krisztián

IMG 3485
Fotó: Nagy Attila

Kolovratnik 1977-ben Budapesten született. Színészként és szinkronszínészként dolgozik. 1996–2000 között a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatója volt. 2000-től a Vígszínház tagja lett. Kolovratnik amellett, hogy a  magyar mellett folyékonyan beszél angolul, németül és spanyolul, játszik zongorán, gitáron és tangóharmonikán, sőt zeneszerzéssel is foglalkozik. Mindemellett a magyar MTV hivatalos szinkronhangja is. Milyen filmekben láthattuk? Többek között a a 2004-es Morfium című filmdrámában, Fenyő Ivánhoz hasonlóan ő is szerepelt a Szabadság, szerelem című filmben, 2006-ban a Pirkadat, 2008-ban a Pánik, majd ugyanabban az évben az Eszter hagyatéka című filmekben is szerepelt. Kolovratnik a sorozatokat sem vetette meg, szerepelt a Szomszédokban, Kern András és Udvaros Dorottya mellett a Kávéházban, majd a a Sas Tamás által rendezett Presszó című tévés sorozatban is. Szinkronszínészként a Szívek szállodájából, vagy a Ki vagy, doki?-ból ismerhetjük hangját, ami annyira kellemes, hogy akkor is felkerült volna tízes listánkra, ha három keze van.

 

Kiss Tibor

DSC 6999 8
Fotó: Takács Fanni

Kiss Tibor 1971-ben született Dunaújvárosban. A már több, mint 20 éves Quimby frontembere képzőművészként és dalszövegíróként is működik. Kiss eredetileg képzőművész akart lenni, 16 éves kora körül kezdett a zenével komolyabban foglalkozni. A gitározást autodidakta módon művelte, a dunaújvárosi Münnich Ferenc Gimnázium Október nevű rockzenekarában játszott többek között bátyjával, Kiss Endrével és Varga Liviusszal. 1991-ben megalapították a Quimby együttest, 1997-ben diplomázott a Magyar Képzőművészeti Egyetemen, festészettel is foglalkozik. Drogproblémáiból 2003-ban Komlón egy pszichoterápiás csoportban épült fel. Képzőművészként a Budai Gyermekkórházban a művészetterápiás csoport tagjait segíti. 2006-ban Artisjus-díjjal tüntették ki, 2010-ben megkapta a  Magyar Köztársasági Érdemrend lovagkeresztjét. 2007-ben jelent meg Ventilátor Blues című könyve.

 

Nagy Ervin

02
Fotó: MTI

Nagy Ervin 1976-ban Kiss Tibihez hasonlóan szintén Dunaújvárosban született. A Jászai Mari-díjas magyar színész szülei elsőosztályú sportolók voltak, így Nagy sporttagozatos iskolába járt, ahol négytusában még bajnokságot is nyert. Tizenhat évesen került Budapestre, a középiskolát itt fejezte be. 1999-ben végzett a Színház- és Filmművészeti Főiskolán, majd a Katona József Színház szerződtette. Sokoldalú művész, prózai színészként és énekes szerepekben is helyt áll. A Színházi Adattár szerint eddig több mint 56 bemutatója volt már. Játszott Bozsik Yvette táncjátékaiban, a Táp Színházban is. Ismertebb filmes szerepei: Ámbár tanár úr Koltai Róberttel, az 1999-es Mudruczó Kornél által rendezett Nincsen nekem vágyam semmi, Kossuth Lajost alakította a 2002-es óriásköltségvetésű A Hídemberben, morcos hősszerelmest Hámori Gabi oldalán az Állítsátok meg Terézanyut! című vígjátékban, 2006-ben Jablonczayt alakította a Régimódi történet című tévéjátékban. 2004-ben egy egész ország szembesülhetett a fenekével Török Ferenc Szezon című filmje plakátjaként, 2009-ben pedig házasságszédelgő főhőst játszott Goda Krisztina Kaméleonjában. Nagy Ervint a többi top 10-es férfihoz hasonlóan számos díjat zsebelt be az évek folyamán. 2002-ben megnyert A legjobb 30 év alatti, férfi színész díját, kapott Máthé Erzsi-, Súgó Csiga díjat, a 35. Magyar Filmszemlén A legjobb mellékszereplőnek járó díjat vihette haza. Idén megkapta az igen nagy elismerésnek számító Jászai Mari-díjat, és még Dunaújváros díszpolgári címét is megkapta.

 

Nagy Zsolt

 Nagy Zsolt

Nagy 1976-ban született. Dolgozott a Krétakör tagjaként, majd a Vígszínházban is játszott, és Mundruczó Kornéllal sokat dolgozott együtt. 2011 szeptemberében a Nemzeti Színházhoz szerződött.  Antal Nimród Kontroll című filmjének Csányi Sándor mellett ő a másik legjellegzetesebb karaktere, Novák Erik Zuhanórepülésének főszerepében is emlékezeteset alakított. „2008-ban az 58. Berlini Nemzetközi Filmfesztivál „Shooting Star” programjának meghívott résztvevője volt” – olvashatjuk a Nagy honlapján. Fontosabb díjai: Legjobb színész díja 2003-ban a Rijekai Nemzetközi Színházi Fesztiválon, Legjobb mellékszereplő díja (a Kontrollban)  2004-ben, Magyar Köztársaság Arany Érdemkeresztje 2007-ben.

 

Závada Péter

závada
Fotó: E357

A névegyezés nem véletlen, a fiatal író Závada Pál fia 1982-ben született Budapesten. Az ELTE angol-olasz szakán diplomázott. Hónapokig élt Kaliforniában, Rómában majd Párizsban, dolgozott nyelvtanárként és reklámszövegíróként. Kamaszkorától az Akkezdet Phiai tagja. 2009 óta publikál verseket. Áprilisban a Könyvesblogon megjelent interjúban feltették a kérdést, hogyan fér meg benne „Újonc Péter rapper” és „Závada Péter költő” személyisége. Szerencsére jól: „Tök jól megférnek, noha a rapzene és a versírás nagyon más ahhoz képest, amennyire hasonlónak láttam ezt fiatalabb koromban. A verselés belső elmélyülésében az a legizgalmasabb, hogy senkitől nem függ az ember: egy teljesen önreflexív folyamat, magadnak csinálod. A rapzenében a felületen élünk, kifelé. Senkinek nem kell megfelelni. A rapszöveg a zene ritmusára íródik, a vers a szöveg belső lüktetésére hagyatkozik. Míg a rapben megteheted, hogy öncélúan dobálod a rímeket, a versben ez nem szerencsés. A jelenlegi költői trendek nem kedveznek a rímnek. Sokan azt gondolják róla, hogy csak mankó, én azt remélem, hogy a játékra való igény minden költőben ott van."

 

Ön szerint ki a legdögösebb magyar férfi?

 • 449
  Alföldi Róbert
 • 501
  Csányi Sándor
 • 263
  Fenyő Iván
 • 247
  Fliegauf Benedek
 • 367
  Hajós András
 • 332
  Kolovratnik Krisztián
 • 750
  Kiss Tibi
 • 1028
  Nagy Ervin
 • 357
  Nagy Zsolt
 • 660
  Závada Péter
 • 155
  Mindegyik
 • 2098
  Egyik sem

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta