9 fehérnemű, amit érdemes kidobni

Egy nő gardróbja könnyen átláthatatlan szemétdombbá válhat, ha minden régi, kinőtt, nem mellesleg ocsmány ruhát megtart, amit már évekkel ezelőtt ki kellett volna dobnia, mégsem vitte rá a lélek. Ne szégyellje el magát, nem ön az egyetlen, aki érzelmi kötődés, vagy éppen lustaság miatt inkább felhalmozza a hasznavehetetlen holmikat, mint hogy egy határozott mozdulattal kidobja őket a kukába. A probléma természetesen a fehérnemű-szekciót is érinti, sőt, talán itt a legrosszabb a helyzet. Mi sem egyszerűbb, mint beledobálni egy-egy új darabot az évek során és egyáltalán nem is törődni, melyiket kéne inkább kidobni, hiszen a fehérnemű nem foglal túl nagy helyet, aztán meg ki tudja, minek veheti még hasznát a jövőben. Ezzel viszont csak saját magát veri át: hiába van akkora gardróbja, amibe az összes létező Victoria's Secret fehérnemű belefér, akkor is vannak olyan darabok, amiktől sürgősen meg kell(ett volna már) szabadulnia. A The Gloss.com írása alapján összegyűjtöttük, melyik az a 9 fehérnemű, amit már most bedobhat a kukába, mindenféle lelkiismeret-furdalás nélkül.

1. A bugyi, ami átlátszik a ruha alatt

Ha a legtöbb bugyijának legalább öt centivel magasabb a dereka, mint egy normál farmernek, vagy ha a műanyag pánt annyira vastag, hogy simán átüt a vonala a ruha alatt, lelkiismeret furdalás nélkül a kukába dobhatja. Szintén jogos a vétó a pelenka-imitátor fehérneműknél is, vagy amik teljesen lenyomják a fenekét.

shutterstock 184277756

2. Ami foltos, az kuka

Valószínűleg akad pár olyan bugyi a fiókjában, amit menstruációja alatt véletlen összepecsétezett és bár ezerszer kimosta, a foltok mégsem tűntek el, kidobni pedig pazarlásnak tartja. Pedig nem kéne: egy jó bugyi nem csak kényelmes, de magabiztossá is teszi, egy foltos, mások előtt gyakorlatilag szégyellt darab pedig ennek a teljes ellentéte. Arról már nem is beszélve, mi történik akkor, ha esetleg úgy alakul az este, hogy más előtt is meg kell mutatnia: kímélje meg magát a megaláztatástól és szabaduljon meg tőle.

3. Kinyúlt gumi? Felejtse el!

Ha a bugyi gumírozott része kinyúlt, emiatt pedig a nadrágból is gyakran kikandikál, szintén szabaduljon meg tőle. Nem csak a csípőjéről fog folyamatosan lecsúszni, de akár balesetveszélyes is lehet, illetve az sem túl elegáns, ha állandóan rángatja. Ne kísérletezzen ezer forintos tételeken: dobja ki a fenébe és vegyen egy újat, még rugalmas gumival.

4. Az egykor hófehér és testszínű, de ma már elszíneződött darabok

A hófehér és testszínű fehérneműket általában azért veszi az ember, hogy azok tényleg fehérek és testszínűek legyenek, ne pedig fakó, besárgult, kinyúlt darabok. Ha az egykor hófehér bugyija a sok hordástól már inkább sárgás, és egy fehérítő-módszer sem segít, akkor sajnos mennie kell. Vegyen inkább egy újat, ne égesse magát halálra hordott bugyikkal.

5. Ami fájdalmasan bevág a fenekébe

Igazából ez is a mérethiánynak, vagy a rossz fazonválasztásnak köszönhető, mindenesetre minden nő tudja, mennyire kényelmetlen érzés, mikor a bugyi már-már túlságosan is bevág a fenekébe. A közhiedelemmel ellentétben ez egyáltalán nem szexi, inkább frusztráló és idegesítő, ami bár első ránézésre normális fehérneműnek tűnik, valójában egy csipke borította kínzószerszám. Kuka.

shutterstock 197164520

6. Ami igazából kicsi, de azt hiszi, motiválja a fogyásban

Mi nők ezt a 'megveszem és majd beleférek' trükköt nem csak a fehérneműknél, hanem minden más ruhánál eljátsszuk, és ha őszintén szívére teszi a kezét akkor ön is belátja, hogy ez igazából akkora kamu, mint egy ház. Eleve értelmetlen dolog olyan méretet vásárolni, ami nem passzol, hiszen se nem fogja magát jól érezni benne, se nem fog egyik pillanatról a másikra mágikusan belefogyni, inkább csak feleslegesen szórja a pénzét olyan kacatokra, amikre semmi szüksége. Tanuljon mások hibájából és vásároljon a saját méretében, ne pedig álmodozzon, hogy egy kis méretű bugyitól majd megváltozik a testképe.

7. Amit már akkor elfelejtett, mikor megvette

Vagy még gimis korában vette. A Pokémonos vagy a cukiból már inkább cikibe hajló bugyiktól és melltartóktól is érdemes megszabadulni. Egy jó taktika: ha úgy érzi, egy-egy fehérneműje már elég vintage-nek számít, akkor lejárt a szavatosságuk és dobhatja is a kukába. 

8. A fehérnemű, amit ajándékba kapott

Ez a pont főleg akkor érvényes, ha pont az expasijától vagy régi szerelmétől kapta. Az ajándékba adott fehérneműk 90% amúgy is rossz méret vagy annyira nevetségesen gagyi, hogy már akkor majdnem elröhögte magát, mikor kibontotta a csomagolást. Attól, hogy megtartja ezeket a hasznavehetetlen, ráadásul ronda fehérneműket, még nem jön vissza az adott kapcsolat vagy régi szerető: inkább szabaduljon meg mindkettőtől.

9. Ami annyira szorít, hogy már a véráramlása is veszélybe kerül

Ha rossz méretű vagy fazonú fehérneműt választ, annak meglehetnek az akár egészségre is veszélyes következményei: például lehet egy bugyi olyan szoros, hogy bezsibbadhat tőle a dereka vagy a lába, de akár a belső szerveit is összenyomhatja. Érdemes erre odafigyelni, hiszen a véráramlása is veszélybe kerülhet, aminek akár komolyabb és hosszútávú következményei is lehetnek egy olcsó, rossz minőségű fehérnemű miatt. 

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek