Jó cipőket is ki lehet fogni a Daalarna cipővásáron

Kollekcióváltás miatt cipővásárt tart május 17-18-án a Daalarna: az esemény apropójából kedvezményes áron, 3-15 ezer forint között lehet hozzájutni a Daalarna és a Cango&Rinaldi kollaborációjából született esküvői és alkalmi cipőkhöz. Megnéztük, pontosan mekkora kínálattal és  milyen modellekkel készült a márka és hogy érdemes-e valóban ellátogatni. 

 

A vásárt a márka showroomjában, az Alkotmány utca 16-ban rendezik reggel tíztől délután háromig, előzetes regisztráció pedig nem szükséges a vásárláshoz. A vásár első napján, szombat délben már csak kb. negyven pár cipő közül lehetett válogatni: a méretezés 35-től kezdődik és 40-nél ér véget, de arra már az üzletbe belépve felhívta az egyik eladó a figyelmemet, hogy a méretezés nem feltétlen mérethű, ezért ha kilences a lábam, inkább nyolcasat próbáljak.

A cipők egyébként méretezés szerint vannak elkülönítve egymástól, egy modell pedig több méretben is kapható - mint például az a hófehér csipkés körömcipő, amit tízezer forintért lehet beszerezni. Nem csak esküvői, de alkalmi cipők közül is lehet válogatni: a halvány rózsaszín, illetve a narancssárga-rózsaszín és piros körömcipők főleg 39 és 40-es méretekben kaphatóak, de egészen kicsi, 35-36 -os méretű cipőkre is lehet vadászni, ezekért viszont átlag tíz-tizenötezer forintot kell kicsengetni. A sarokméretek típustól függően változnak: az esküvői cipőket általában háromcentis törpesarkak, míg az alkalmiakat magas sarok és platform jellemzi.

Úgy tűnik, a márka tényleg minden egyes cipőjétől meg akar szabadulni, mivel még a sérült lábbeliknek is létrehoztak egy külön kupacot. Ahogy a képünkön is látható, természetesen van olyan darab, amit még így is érdemes megvenni: a baloldali magassarkú egyik darabjának például csak annyi a baja, hogy levált róla a dísz, amit pillanatragasztóval otthon könnyen fel tud rögzíteni. A jobboldalit viszont nem igazán értjük: nemcsak hogy nincsenek meg hozzá a levált díszek, de még a cipő felülete is csúnyán roncsolódott, így ezzel nem igazán lehet mit kezdeni. Ami a pláne, hogy még ezért is elkérnek ötezer forintot, ennyiből viszont simán vadászhat magának egy márkátlan, viszont hibátlan állapotú alkalmi cipőt.

Összeségében véve azért érdemes ellátogatni a Daalarna cipővásárra, főleg, ha nemsokára esküvőre hivatalos de nincs hozzá megfelelő lábbelije. Az eladók kedvesek és segítőkészek, bőven van hely próbálni is, bár azt felejtse el, hogy a ruhákat is megtaperolja: ottartózkodásom alatt pont rászóltak egy vásárlóra, hogy a ruhákat most jobb lenne, ha békén hagyná. Az esemény Facebook felületét itt találja, vasárnap délelőtt tíztől délután háromig még van ideje elmenni rá.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek