Ilyen volt egy divatkatalógus az ötvenes években

Fénykorukat élik a vintage szabású ruhák és kiegészítőik. A huszadik századi nő stílusát erősen átrajzoló és meghatározó ötvenes évek egyik legkedveltebb amerikai katalógusa a Lana Lobellé volt, aki vidám mintáival, sikkes, de praktikus vonalvezetésű ruháival azonnal belopta magát az amerikai nők szívébe.

Az innovatív mintáiról ismert tervező katalógusa 1950-ben látott először napvilágot Hannoverben. A csomagküldéssel foglalkozó üzlet tulajdonosa Boris Leavitt volt, akitől később lánya, Lana Lobell örökölte meg a céget. Átlapozva Lobell reklámfüzetét, nem kell sokat fürkészni, annyira szembetűnő, hogy akkoriban még nem vékony, unott arcú modellekkel, hanem jó kedélyű, tipikus amerikai nőkkel kívánták eladni ruháikat a divatcégek.

Nézze meg a galériában, hogyan mutatták be a legújabb divatirányzatokat az izgalmas ötvenes években, amikor egy elegáns fekete zakót 6.95 dollárért (mostani árfolyamon 68 dollár, azaz 15 ezer forint), egy barna kakasokkal díszített blúzt 4.95 dollárért, (mostani árfolyamon 48 dollár, azaz 10700 forint) rendeltünk házhoz!

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek