Az alap tanszerekre is tízezreket költünk

Egyre többen szerzik be az iskolaszereket különböző online áruházakban. A hozzánk eljuttatott statisztika szerint az egyik nagy magyar webáruházban átlagosan, gyerekenként a tankönyvek ára nélkül 32 ezer forintot költöttek a vevők az iskolafelszerelésekre, az iskolatáskák közül a 10 ezer forint körüliek fogytak a legjobban, viszont a 15 ezer forintos kategóriából már csak a családok tizede választ.

Iskolakezdes-2013-JatekNet-infografika

A - táska és tankönyvek nélküli - beszerzési listán általában több, mint 30 tétel szerepel, ezekre az átlagvásárló 22 ezer forintot költött el. Ez soknak hangzik, amit valószínűleg az indokol, hogy az idézett statisztika szerint például a vevőknek csak egyharmada válogatott például a 60 forint alatti füzetekből, a többiek viszont a drágább, mintás, mesehősös, sportcsapatos darabokat választották.

Mennyit költött iskolatáskára?

A minták közül idén egyértelműen a Monster High a nyerő, ez vitte el az első helyet, másodikként a Star Wars-os tematika futott be, a Disney hercegnőknek viszont idén már csak a harmadik hely jutott.

Mennyit költött tanszerekre, a tankönyvek nélkül?

A nekünk küldött statisztika szerint az online vásárlók jellemzően több mint 30 terméket rendelnek egyszerre, a füzetek mellett elsősorban az alap írószereket szerzik be, így például órarendet, rajzfelszerelést, füzetcímkéket és borítókat, illetve ceruzákat és tollakat vásárolnak, de népszerűek ilyenkor a kulacsok és az uzsonnás dobozok is.

Ha eddig nem értették volna, miért vannak tele a boltok monster high-os és hello kittys ceruzákkal, radírokkal és tolltartókkal, most erre is fény derül. A szülők ugyanis állítólag jellemzően először az iskolatáskát választják ki, majd ehhez válogatják ki a passzoló kiegészítőket, tolltartót, tornazsákot vagy ceruzákat.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek