SZÜLŐSÉG

Botrány, ha egy kiskorú hastáncolni tanul?

2012. július 30., hétfő 13:18

"Vajon mi járhat egy szülő fejében, aki hastáncra iratja be a kiskorú lányát?" Lackóról tudni kell, hogy saját magát is múltban ragadt férfiként jellemzi, de nem gondoltam volna, hogy még ilyen téren is erősen szemellenzős. Sőt, eleinte azt hittem, viccel ezzel a kiírással a Facebookon, de nem, Lackó googlizott, hogy azt mondja: "az orientális tánc gyökerei az ókori világ termékenységi szertartásaihoz vezetnek vissza", de azt szerinte különösebb utánajárás nélkül is észreveszi az ember, hogy a hastáncban ott gyökerezik a szexualitás. Szóval Lackó szerint ez a dolog életkortól függetlenül erről szól, ő azért is tartja problémának, ha egy kiskorú hastáncol.

80166438

Erről a témáról egyébként az jutott az eszembe, hogy a kivillanó boka és a kesztyű nélküli kézfogás miatt mekkora cirkuszok voltak annak idején, a 18. században, és hát szerintem aztán nincsen abban semmi, ha egy kislány hastáncot tanul az iskola után a művelődési házban vagy bármilyen klubban, láttam én már tízéves rúdfitneszes gyereket is edzés közben, és akkor sem amiatt meresztettem a szemem, hogy de durva, hiszen ez a sztriptíztáncosok műfaja, hanem, hogy de durva, mert mekkora erő kell ehhez.

Lackó amúgy a maga módján próbált érvelni - én azért sok helyen nem fedeztem fel a logikát:

- Nem zavarna ha közvetlenül hastánc után valaki megkívánná, megkörnyékezné és gyerekkel jönne haza? Teszem azt, fellép falunapon, már 14 éves, egy 16 éves srácnak megtetszik, egymásnak esnek, és terhesen jön haza?

-Netán ő nem is akarja, csak megerőszakolják.

-Később folytatja ezt a szabadszelleműséget és 18 évesen már terhes/dubajozó/call girl lesz.

Lackóval kiegyeztünk abban, hogy sem a gyerek megkörnyékezésének, sem a szexuális élet kezdetének, sem a nemi erőszaknak nincsen köze a hastánchoz, sőt, utóbbi esetben sem a kihívó öltözködés, sem a ráutaló magatartás nem nyom sokat (sőt, semmit) a latban, ha az erőszaktevő indíttatását vesszük. A srác szerint viszont, hogy hozzájárulhat az események végeredményéhez, az biztos. Vagyis erre mondják, hogy alkalom szüli a tolvajt, otthon is bezárja az embert a lakást, ha nem akarja, hogy betörjenek. "Szóval nekem, ha szülő lennék, tuti az járna a fejemben hogy megtettem mindent hogy megvédjem a gyermekemet?"

Lackó hozzáállása egyébként valamilyen szinten érthető (minthogy pasiról van szó, még szimpatikus is), de szerintem ez már a túllihegett kategória. Ti engednétek a kiskorú lányotokat hastáncra? Ha igen, miért? És ha nem, miért nem?

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2012.07.30 14:14:36Stohl András

  Aki igy tancol, az nyilvanvaloan szexet akar. Nincs ezzel semmi baj, ma mar korabban ernek a gyerekek.

 • 2012.07.30 14:37:17pc guru-e vagyok

  Szerintem az a botrány, hogy ilyen poszt jelenik meg. Mert már a könyökömön jön ki ez a kislányos-nagylányos-anyuka nagyon aggódik cikk, a héten egy csomó ilyen érzésű volt. És ráadásul ezért még fizetnek is valakit. Felháborító!

 • 2012.07.30 15:06:31Fatal Error! System Halted!

  Inkább az az botrány, hogy Lackó egy idióta. S mint idióta, szabadon flangál, és még "fészbúkol" is, megpróbálva megfertőzni a többi, idiótaságra hajlamos egyedet.

 • 2012.07.30 15:13:40múvemáccsó

  rezean elég gyatra. nem izgulok.

 • 2012.07.30 15:27:57Chandani

  Nem tudtam, hogy sírjak, vagy nevessek a cikken. Sajnos még mindig jellemző ez a hozzáállás, amely félmondatokból von le következtetéseket, elmélyülés nélkül, és továbbra is ennyire korlátoltan gondolkodik...
  Személy szerint kb. 14 évesen kezdtem el hastáncolni, és teljesen egészséges fejlődést követett az életem (gondolom én). :)
  Senki nem erőszakolt meg fellépés után, de még csak egy rossz beszólást sem tudnék említeni az elmúlt 14 év színpadi megjelenései után sem.
  Sok hasonló korú lány járt/jár hozzánk a mai napig, és egyikük sem lett prostituált, ledér, könnyűvérű, vagy bármi ehhez hasonló, sőt! Éppen azt tanulták meg már nagyon fiatalon, hogyan kell erős, határozott, de önálló és önmagával tisztában levő nővé válnia, hogyan élhet képességeivel, lehetőségeivel.
  Engedjétek meg, hogy a honlapomról idézzek ezzel kapcsolatban egy keveset!
  "Játékos feladatokkal, körtáncokkal sajátíthatják el a hastánc alapjait, mely a későbbiek folyamán rendkívül hasznos lehet számukra:
  - már idejekorán megismerkedhetnek nőiességükkel, így a pubertáskor önértékelési válságai könnyebbé tehetők,
  - fejleszti mozgáskultúrájukat, figyelmüket, kitartásukat, testtudatukat, tartásukat, edzi izomzatukat,
  - nyitottságra, közösségi létre nevel és rendkívül jó alapot szolgáltat más mozgásformák elsajátításához."

 • 2012.07.30 15:32:02Chandani

  Ő az én egyik kis büszkeségem, aki (biztos vagyok benne) a későbbi éveiben szintén rácáfol majd Lackó elképzelésére a hastáncoló kislányokról. :)
  [link]

 • 2012.07.30 15:33:27Szakyster

  A hastánc egy cseppet sem titkoltan erotikus tánc. Nincs is ezzel semmi baj, szerintem fontos, hogy egy kislány időben eltanulja azokat a fortélyokat, hogyan vehet rá szexre férfiakat. Hiszen manapság már erős a mezőny az általános iskolában is, az, hogy a kislányod hajlandó az orális szexre, még nem biztosítékot arra, hogy népszerű legyen

 • 2012.07.30 15:37:09Anna Doktor

  A keleti táncok, amiket általánosan hastáncnak hívunk szexuálisan érett "felnőttek" szórakoztatására valók a modern századokban.
  Előtte is a termékenységgel és a szexualitással függtek össze, ha nem is ennyire a szórakoztatásra koncentrálódott.
  Háremekben érte el a tökéletességét.
  Ha valaki profi örömlánynak szeretné nevelni gyermekét, remek lehetőség rá, és szerencse, hogy az iskolák 18 éven aluliakat is tanítanak.
  Amúgy - ha nem keverjük a gyerekkorral - a keleti táncokkal minden oké :-)

 • 2012.07.30 15:44:21pc guru-e vagyok

  Azért ne legyünk már földhözragadtak. Amikor manapság már az általános iskolások festik a hajukat, sminkelnek, randiznak, szexelnek, mégsem lesznek mind kurvák,nem a szabadidős mozgáson múlik.Miért a különféle más táncok nem szexuális töltetűek? Ha meg focizni jár, akkor meg leszbi lesz?

 • 2012.07.30 15:45:18Chandani

  Természetesen a hastáncnak van egy erotikus töltete, de egyáltalán nem erről szól. Ezt jó lenne megérteni. Azzal együtt, hogy az erotikának is rengeteg szintje, módja, rétege, mélysége van. Amiről itt beszélhetünk, az sokkal visszafogottabb, mint amivel az utcán találkozhatsz az "átlag" emberek körében is. Gyermekek esetén pedig sem a tánc, sem a tanítása, sem a fellépéseik nem erről szólnak!!!!!
  Gondoljatok bele kérlek, hogy ez a tánc olyan országokból származik, ahol a vallás már ősidők óta szeparálta a férfiakat és a nőket. Egy mélyen vallástartó muszlim vagy iszlám nő nem táncolhat férfiaknak, még a férjének sem! A hastánc mai show változatai pedig szintén nem a sztriptíz vagy a tévesen elképzelt hárembeli élet nyomán születtek!
  Mielőtt ilyen sztereotip elképzeléseket és gondolatokat hangoztattok, kérlek töltsetek el pár hetet folyamatos videónézésekkel a műfajról, vagy menjetek be egy órára, nézzetek meg egy valódi PROFI hastánc előadást.

 • 2012.07.30 15:48:27spenci

  Szakyster és Anna Doktor: nálatok a pont!

 • 2012.07.30 15:53:35Chandani

  Van köztetek olyan, aki éveken át foglalkozott ezzel a tánccal, vagy tanulmányozta mélységeiben? :)
  A hastánc nem elsősorban az erotikáról szól, hanem a nőiségről!!!! Az utcára kilépve több kihívóan viselkedő, "kurvásabb", magából a kelleténél jóval többet megmutató emberrel találkozhattok, mint a színpadon, ahol hastáncosok lépnek fel! :)
  Lépjünk már túl az ősrégi mentalitáson, miszerint a táncos prostituált! Belegondoltatok már abba, hogy akik ezzel foglalkoznak, egy egész életet tesznek fel rá? Sok-sok éve folyamatosan tanulnak, képzik magukat, kőkeményen megdolgoznak ezért? Volt valami az életetekben, amit ennyire elszántan, évtizedeken át folyamatosan csináltatok?
  A táncot érdemes gyermekkorban elkezdeni, mert a testünk ekkor képes a legmagasabb szintű mozgásfejlesztésre, és alapozásra!
  A tánc nem szexualitásra, erotikára, hanem kitartásra, munkára, szépérzékre, egészséges lelki fejlődésre tanít, és még sorolhatnánk.
  Emellett aki életében akár csak egy komolyabb hastánc órára betette a lábát, tudja, miért nevezhetjük az egyik legnehezebb táncműfajnak... szóval kérlek az okos és mélyenszántó gondolatok között olvassatok utána, nézzetek heteken át videókat a neten, menjetek el egy valóban PROFESSZIONÁLIS hastánc előadásra, vagy egy órára, nézzétek meg, próbáljátok ki... :) És ha majd húsz év tánc után valóban sikerül annyira "erotikusan" is táncolni akár, ha épp erről szeretnétek beszélni a táncotok által, akkor rájöttök, hogy mennyire nehéz ezt kivitelezni... :)

 • 2012.07.30 15:56:16newtehen (egyszerű mint a faék - de működik)

  Nem tesszük ki, ami nem eladó.

 • 2012.07.30 15:56:47Anna Doktor

  Chandani: én egy éven át "tanultam" hastáncolni! Felemelő érzés, nem vitatom, de annak alapján, amit én átéltem ha táncoltam (és nem a rengeteg gyakorlásra gondolok) nem tartom egy gyermek lelkivilágához tartozónak.
  Persze lehet, hogy én alapból egy ribanc vagyok :-)

 • 2012.07.30 16:07:59Szakyster

  Egy csodálatos akt is lehet művészi, a szépség és a nőiesség ünneplése, mégsem gondolom, hogy egy 12 éves lányról szerencsés aktfotót csinálni.

 • 2012.07.30 16:45:32Egyedi nicknév

  Miért érzem azt hogy Lackó egyszerűen csak magából indul ki? Attól hogy ő nem tudná a farkát a nadrágjában tartani hastáncot követően, még ne vetítse ezt ki az egész társadalomra.

 • 2012.07.30 17:10:49Chandani

  Kicsit makacskodik a netem, így nem tudom, megjelent-e a korábbi gondolatom, ha igen, akkor bocsi az ismétlésért! :)
  Kedves Anna! Szerintem te sem minősíted magad őszintén ezekkel a szavakkal. :)
  De egy év tánctanulás a hastáncban még semmi. Ennyi idő alatt maximum néhány alapmozdulatot és kombinációt lehet megtanulni, kigyakorolni, de azt sem tökéletesen. A profibb technikák, stílusirányzatok, eszközök, improvizáció, koreografálás, előadóművészet elsajátítása még évtizedek munkája. Ráadásul a nyilatkozásod hangvételéből ítélve nem ment át a lényege, nem ragadott meg mélyen ez a tánc. Amivel nincs baj, nem kell mindenkinek ezt csinálni. :)
  Egy felnőtt óra merőben más, mint a gyermekeknek tartott foglalkozás. Egy tanár nem egyféleképpen képes átadni a tudását és megközelíteni a témát. :)

  Arra, hogy mit teszünk ki és hova... ha egy balett vagy kortárs táncost, latin showt, sambát, afrotáncot, hiphopot vagy bármi mást nézel, akkor is azt gondolod, hogy ők eladók? Vagy hogy bármelyikünk is ezért csinálná? Egy profi hastáncosnőnek semmi szüksége arra, hogy így keressen pasikat. :) Ráadásul ha valaki akár csak be is próbálkozna nálunk ilyen hozzáállással, semmi esélye nem lenne, már arra sem, hogy a művészek közelébe kerüljön. :)

  Egy aktnak és a hastáncnak csak annyi köze van egymáshoz, hogy mindkettő csodaszép művészeti alkotás, ha megfelelő szinten vitelezi ki a művész. Mindig vannak kivételek, de a műfajt magas színvonalon űző táncosok nem hasonlítanak erre, a gyermekek, akiket tanítanak, végképp nem.
  Egyébként igencsak sok remekmű ábrázol angyalkákat meztelen gyermekek alakjában, akkor ezek is mind erkölcstelenek és a pedofíliát, erőszakot fokozzák? :)

 • 2012.07.30 17:16:48Mamlasz

  Egy kis kiegészítés, mire ne járassuk a lányunkat, mert túl erotikus lehet:
  műkorcsolya, lovaglás, jazzbalett, ritmikus gimnasztika, úszás, színjátszókör, fuvola, franciaóra...

 • 2012.07.31 00:20:50Sadist

  Chandani 2012.07.30 15:32:02

  Kibaszott groteszk látvány, hogy egy kislány rázza a nem létező csípőjét. Porno bachatát sem tanítanak a tíz éves gyerekeknek, ráér majd 16-18 éves korában elkezdeni, addig ott van rengeteg másik tánc.

 • 2012.07.31 06:19:39Szakyster

  Mamlasz: igencsak "érdekes", hogy valaki szemében a hastánc, és franciaóra ugyanolyan erotikus:-D biztos van erre is gyógyszer.

 • 2012.07.31 09:54:13Mamlasz

  Jelenj meg!

 • 2012.07.31 09:58:36Mamlasz

  Eltűnt az éterben, még egyszer:

  Szakyster:
  Minden mozgás - így a táncmozgások is - annyira erotikusak, amennyire a művelőjük ezt érzi, átéli, nem amennyire bármelyik szemlélő képzeli.
  Egy kislánynak a csipőrázás az csipőrázás (és vszeg hosszútávon nagyon hasznos, amilyen izmokat ezzel megtanul kezelni és edzésben tart), nem előjáték. Ahogy a tánccal nem foglalkozók számára egészen meghökkentő módon bármilyen erotikusnak tartott vagy annak látszó táncból* sem lesz sokkal gyakrabban szex, mint mondjuk munkahelyi kávézásokból. Ugyanis a tánc amellett, hogy szexuális vágyakat ébreszt (messze nem mindig és nem mindenkivel), részben le is vezeti őket. Aki pedig a kefélésre hajt, az egy nyelviskolai órán is pont ugyanúgy küldözgeti a jeleit és megpróbál rámászni minden ellenkező neműre, ahogy a táncparketten.

  * hobbiként, rendszeresen, magáért a tánc élménnyéért űzött táncokról beszélünk, nem házibuliban részegen elkövetett lassúzásról.

 • 2012.08.01 15:02:28pc guru-e vagyok

  Kurva--e e vagyok, ha én már 15 évesen lefeküdtem a Nagy szerelmemmel???? És csókolóztam, tapiztattam, pettingeltem rock koncertek előtt-után, amikor még csak 14-15 voltam? Már elmúltam bőven 30, mindig is komoly kapcsolatban életem, több mint 15 folyamatos nemi életet élek, de nekem mégis kimaradt az egyéjszakás kaland, a kurválkodás. Hogy is van ez? Szerintem, mindenkiben benne van már előre, milyen a vére, ha neki a szex kell, szexeljen, gerjessze a pasikat, de a szülők szeme azért NAGYON legyen rajta, s legyenek őszinték, barátai a gyereküknek, mert ha nem részesei az életének, akkor becsúszhat a kisbaba tinikorban, vagy netán tényleg az út mellett köt ki. Egy kétgyerekes, boldog anyuka...

 • 2012.08.01 18:21:39Sadist

  pc guru-e vagyok 2012.08.01 15:02:28

  15 éve a nagy szerelmeddel vagy együtt? Ha igen, akkor nem kurva vagy, hanem baszott nagy mázlista.

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta