SZÜLŐSÉG

Figyelmeztetés a cumisüvegekre

2011. július 21., csütörtök 20:24

A cumisüvegekre is a cigis dobozokon találhatóhoz hasonló figyelmeztetés kerülhet, ha New York államban rábólintanak a törvénytervezetre.

A törvénytervezetet azért nyújtották be, mert a cumisüveg helytelenül használva elképesztő mértékben járul hozzá a gyerekkori fogszuvasodáshoz, és a szülők nagy része ezzel nincs tisztában. A fogorvosok és a gyerekorvosok egy ideje ugyan folyamatosan kampányolnak azért, hogy a szülők ne adjanak a gyereknek este a vízen kívül semmilyen más folyadékot a cumisüvegbe az alváshoz, ám ennek egyelőre nincs túl sok foganatja. A fogromlás sok esetben az első fog kibújásával megkezdődik, a szülők ugyanis gyakran nincsenek tisztában azzal, hogy milyen károkat okoz éjszakára akár a tej is. A cumisüveg abból a szempontból is problémás, hogy a gyerekek hajlamosak azzal a szájukban elaludni, és így a cukros folyadékok több órán keresztül érintkeznek a foggal.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2011.07.22 10:27:26bejo

  Erről most az jutott eszembe, hogy tegnap a bébiételes polc előtt állva x márkánál feltűnt a polc szélén elhelyezett felirat: Olvassa el az összetevőket!
  Hm, érdekes jelenség... Végülis mindenki maga felel a cselekedeteiért, vagy nem?

 • 2011.07.22 14:08:54ohitika

  Igen, mindenki maga felel... De azért egy csecsemőnél ez még kissé korai...ezért figyelmeztetik sok helyen a kedves szülőket....legyen szó akár bébiételről, akár a cumisüvegbe valóról/nemvalóról...

 • 2011.07.22 14:53:18tündérborsó

  a kedves szülők többsége idióta, akit figyelmeztetni kell, hogy a cukor árt ám a fogaknak!

 • 2011.07.22 15:50:37knetta

  és itt jut eszembe hónapok óta harcom az óvodával, miszerint egy három éves számára nem megfelelő uzsonna a nutellás kenyér (ami persze nyilván valami alacsony minőségi kategóriás cucc). A gyerek szimplán csokis kenyérként emlegeti. A jobb verzió a sertészsíros kenyér.
  Lehet, hogy a szülők többsége idióta, de ez simán elmondható mindenkire aki részt vesz abban, hogy a gyerek ilyen ételeket kap, mint az én gyerekem. A többi fogásról nem beszélnék, hasonló színvonalú. Én magam egy falatot sem adnék belőle a gyereknek.
  Na ezzel kezdjen valamit az ember, akinek színvonalas de állami óvodába jár a gyereke!

 • 2011.07.22 16:50:35bejo

  Részemről provokatív volt a kérdés :)
  Éppen azért jutott eszembe, mert szerintem is mindenki felelős, aki részt vesz a gyerektáplálás bizniszben. Lásd bébiételgyártó, cukros csecsemőteagyártó stb.
  Azzal az említett felirattal (akár a polcon, akár a cumisüvegeken) mintha kicsit ránk, szülőkre lett volna hárítva a probléma...

 • 2011.07.23 16:38:13marketingmunkás

  jézusom knetta, frankón erre van energiád? majd főzzél ez idő alatt főzeléket vacsira, és minden meg van oldva. délután igenis jól jön egy gyorsan felszívódó szénhidrát bomba, a délutáni ébredés után a futkosáshoz. arra meg nincs idő tömegétkeztetésnél, hogy mindenkinek pucoljanak egy barackot hozzá. pucolj neki te.

Blogok, amiket olvasunk

MENŐ LAKÁS Hangulatos nappalik fehér téglákkal

A fehérre festett téglafal olyan visszafogott dizájnelem, ami egyből érdekesebbé tesz bármilyen lakást. Mutatjuk a jó példákat: modern, szellős, világos.

KETTŐS MÉRCE Kinek járjanak a segélyek?

Aki megérdemli? Aki rászorul? Aki balszerencsés? Az igazságos újraelosztás rendszere nem is olyan egyszerű.

GADGET Menő mobil 26 ezer alatt

A Xiaomi Redmi 4A az egyik legkedveltebb telefon hazánkban a gyártó kínálatából. Nem is csoda, mert ilyen tudást ilyen áron kevesen adnak!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta