SZÜLŐSÉG

Asztro: segítség a gyerek megismeréséhez

2010. november 5., péntek 08:11 |

Minden egyes horoszkóp egyedi történet, ezért nagyon óvatosan kell bánnunk mindenféle skatulyagyártással, sematikus besorolással, általánosítással.

A pszichológia is kénytelen felállítani bizonyos csoportokat, struktúrákat, rendszerezve az összetartozó ismereteket. Az asztrológia tulajdonképpen egyfajta tipológia, merem állítani, talán a legrészletesebb, mert nem áll meg a 12 típus (csillagjegy) felsorolásánál, hanem sokkal részletesebb és teljesen egyéni képet ad, amelyre a pszichológia nem képes. Ezt a komplex szimbólumokon alapuló rendszert, amelyből az asztrológia táplálkozik nemhogy a kétkedőkkel, de az érdeklődőkkel sem lehet néhány sorban tömörítve megértetni.

Amikor a horoszkópból részleteket ragadunk ki, (például a csillagjegyek jellemzőit), gondoljunk mindig arra, hogy a leírtak akkor nyernek értelmet, ha értjük a szellemét is. Az asztrológia felszínét „kapirgálhatjuk” csak, amikor a horoszkópból egy-egy szimbólumot emelünk ki (például a Holdat vagy a Napot). A horoszkóp egészét érdemes vizsgálni, erre azonban nem mindig van lehetőségünk.

Mint ahogyan a Babahoroszkóp című korábbi cikkben írtam, a nőiséget, anyaságot szimbolizáló Hold helyzete és fényszögei megmutatják egy csecsemő legfontosabb igényeit, érzelmi állapotát, illetve az anyasághoz való hozzáállásunkat felnőtt korunkban. A Hold helyzetéből következtethetünk arra, hogy a gyermek mindabból, amit az anyjától kap, mit vesz majd át, és mit tesz magáévá. A már születés előtt fennálló kapcsolat jellemzőit is nagyrészt a Hold állása jelzi a horoszkópunkban.

Az állatövi jegy, amelyben a Hold található, meghatározza, hogyan érzi magát a gyermek az anyával való viszonyában (például védetten vagy magára hagyva, stb.). A csecsemő, kisbaba lelki élete kezdetben közvetlenül az anyáétól függ, majd a fejlődés során a korábbi érzések önállósodnak, és sajátjaként kezdi érzékelni őket a gyermek. Felnőtt korban ezeket az alapvető viszonyulásokat, érzelmeket szerelmi kapcsolatainkban ismételjük meg, így azok meghatározzák partnerválasztásunkat is. A Hold házhelyzete a gyermek életének első éveiről, születéskori körülményeiről árulkodik.

Hogyan hatnak az édesanya érzelmei a gyermekre? A Hold a 12 állatövi jegyben:

Ha nem tudod, milyen jegyben van a Holdad, itt megnézheted.

Kosban:

A gyermek átvesz egyfajta érzelmi feszültséget az anyától, aki sokkal inkább magával van elfoglalva, mint az anyasággal. Éppen ezért a gyermeknek olyan érzése van, hogy állandóan fel kell hívnia magára a figyelmet, hogy kapjon valamit az édesanyjától. A váratlanul kitörő agresszió ennek egyik jele.

Bikában:

A gyermek édesanyja egy nagyon szoros családi köteléket, összetartozást alakít ki, amiből az apa kiszorul. Amíg a gyermek kicsi, kiszolgáltatott, védelemre szorul, addig jól is fogja érezni magát ebben a szoros kapcsolatban. Később ennek elvesztésétől fél, mivel önértékelése az anyjához való kötődéséből táplálkozik.

Ikrekben:

Az édesanyának kevesebb ideje van, hogy intenzíven foglalkozzon gyermekével, ezért a szenvedélyes érzelmi impulzusok rajta kívül rekednek, kevésbé van bennük része. Ezért bizonyos értelemben visszavonul a „fejébe”, hogy értelmével fogadja el ezt a helyzetet, és így korán megtanulja, hogy bizonyos távolságot tartson, és hogy vakon ne engedje át magát az érzelmek áradatának.

Rákban:

Az anya-gyerek kapcsolat itt a legszorosabb. Az anya feloldódik az anyaszerepben, ez ad értelmet életének. Ha erejét csak gyermekéből meríti, eláraszthatja szeretetével, egyszerre adva melegséget, védettség, ugyanakkor később ez nyomasztó, fojtó és korlátozó lesz, amikor a gyermek le szeretne válni édesanyjáról. Amikor a felnőtt gyermek hátat fordít anyjának, nélküle, és a belőle áradó melegség védelme nélkül magányosnak és félénknek érzi magát. Érzékenysége, együtt érző-, beleérző képessége és a stabilitás iránti vágya emiatt nagyon erős.

Oroszlánban:

Gyakran a szülők szerepet cseréltek, az anya erősebb, vagy az apa ténylegesen hiányzik. A gyermek az anya minden büszkesége. És a gyermek felnőtt korában ösztönösen igényelni fogja a központi odafigyelést, hogy megkapja azt a szeretetet, tekintélyt, ahogyan az édesanyja csodálta. Ez önálló, erős egyéniséggé teszi.

Szűzben:

Nehezen tudják kifejezni érzelmi igényeiket. Lehet, hogy az anya lelkileg nem volt ráhangolva, hogy gyermeket vállaljon. (pl. nehézségek a partnerrel, anyagi gondok), ezt érezvén a gyermek igyekszik gondmentes, jó gyerekké válni. Későbbi kapcsolataiban is „csendes” lesz, és képes kontrollálni az olyan indulatait, mint a harag vagy a gyűlölet.

Mérlegben:

Már kisgyermekként a kiegyensúlyozottságra és egyenrangúságra törekszik. Általában az anya áll érzelmileg hozzá közelebb, és mindent megtesz, hogy egyenrangú „partnere” legyen édesanyjának. Jelenlétével mindent megtesz, hogy a szülőket összetartsa. Úgy érzi, rajta múlik minden. Kedves, bájos harmonikus viselkedésével kezdetben a szüleit, később partnereit is elvarázsolja.

Skorpióban:

Szimbiózis, erős anya-gyerek kapcsolat, sokáig mindkettőjük profitál belőle. Egészen addig, amíg senki sem akarja szétválasztani őket. Ha az anyának nehéz sorsa van, a gyerek is hajlandó „szenvedni”. Ugyanakkor a gyermeket szép szavakkal nem lehet meghatni. Minden figyelmet kikövetel, és megpróbálja kisajátítani az édesanyját, birtokolni szeretné, annyira nagy a szeretetéhsége. Ennek köszönhetően felnőve is tartósan, kitartóan tud szeretni.

Nyilasban:

Az anya nagyon büszke arra, hogy jó anya és hogy gyermeke különleges. Minden megad gyermekének, hogy semmiben ne szenvedjen hiányt, ugyanakkor mindentől óvja is. A gyermek megszokja, hogy minden figyelem rá irányul, ezért nehezére esik testvéreivel osztozkodni. Később gondot okozhat neki, hogyan küzdje le az akadályokat, ha gyerekkorában nem volt szüksége erőfeszítésekre.

Bakban:

A gyermek az édesanyját inkább komolynak, zárkózottnak érzékeli, mint könnyednek, nyitottnak, önfeledtnek.  A sok munka miatt kevesebb idő jut játékra, szórakozásra, a szeretet kifejezésére. Ettől még érzi anyja szeretetét. Kisgyermekként is felnőttként viselkedik, hogy beilleszkedjen a felnőttek világába, ahol több odafigyelést, tiszteletet, megbecsülést és az elért teljesítményért elismerést kaphat. Szabályokra és rendszerességre nagy az igénye.

Vízöntőben:

Általában nem túl erős anya-gyerek kapcsolat jellemző, de ez inkább serdülőkorban rajzolódik ki, a leváláskor. A gyermekben erős szabadságvágy van, és ahogy érzékeli saját egyediségét, úgy válik egyre függetlenebbé és önállóvá.

Halakban:

A gyermek érzelmi igénye óriási, szinte nincs egyetlen olyan anya sem, aki ezt ki tudná elégíteni. Éppen ezért egyfajta hiányérzet alakul ki a gyermekben. Ezt az elérhetetlenséget viszi tovább párkapcsolataiba. Fontos számára, hogy támaszkodni tudjon másokra, szüksége van másokra, hogy érezhesse saját létezését. Erős Holdállás a spirituális fejlődéshez.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

  • 2010.11.05 08:28:18Érvsebész

    Brumibaby

    Az Ön holdja az Ikrekben meglehetős magányosságot mutat, vélhetőleg ezért küld hírlevelet kitiltott, kimoderált ügyfeleinek, akik ezúton is közlik, kell a Ráknak.
    Ez a hozzászólásod fennakadt a szűrőn.

  • 2010.11.05 14:22:55Orbanisztan

    Nem nagyon hiszek az ilyesmiben,de elolvastam a ram vonatkozo reszt es teljesen igaz.

  • 2010.11.05 15:05:03sirara

    "Az édesanyának kevesebb ideje van"

    "A sok munka miatt kevesebb idő jut játékra"

    Ezek a legjobbak, röhögőgörcsöt kapok, komolyan:)

    Kicsit hasonlít a L'art Pour L'art társulat egykori "horoszkópjaira", abban voltak hasonlók (mittomén a "kosok akaratuk ellenére beiratkoznak varrótanfolyamra":)

  • 2010.11.05 15:51:17rath.dinen

    SZENNY

  • 2010.11.05 22:09:03Billie Jean

    Ez a cikk ULTRAGÁZ...

  • 2010.11.06 17:49:04Dirty Harry

    "Hold helyzete és fényszögei megmutatják egy csecsemő legfontosabb igényeit, érzelmi állapotát, illetve az anyasághoz való hozzáállásunkat felnőtt korunkban. A Hold helyzetéből következtethetünk arra, hogy a gyermek mindabból, amit az anyjától kap, mit vesz majd át, és mit tesz magáévá."

    [Citation needed]

  • 2010.11.07 19:34:43oliv08

    Micsoda hülyeség. Most már tudom, hogy anyám is keveset foglalkozott velem, és én is ezt csinálom, bár máshol állt a Holdunk. Szerintem mindenkinek pocsék dolgokat írtak, ma különösen pesszimista vagyok...

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta