SZÜLŐSÉG

Segítség! Ellopták a babakocsimat!

2010. június 14., hétfő 10:02 |

Az ütött-kopott kék-sárga babakocsi a park játszóterének bejárata mellett álldogált. Előtte beugrottunk anyámhoz találkozni odalátogató rokonokkal, aztán még egy parki sétát beiktatunk, gondoltuk. Ahogy a lányom hintázik, szemembe ötlik a babakocsi, napszívott sport Pierre Cardin, hajszálra mint a miénk, amit autós kirándulásokra használunk, még a lányomnak vettük (tényleg, mi ez a vonzalom a kék-sárga babakocsik iránt, a mostani mózeses is kék-sárga?),  a miénket is megrágta az idő vasfoga erősen, huzata kopott, kereke koszos, a teteje kiakad néha, de amúgy kitűnően működik, ha valakit nem érdekel a küllem. Ez pedig nyilván az ikertestvére, hasonló korú lehet, fakóra szívta a nap, csálén áll az alsó kosara, mint....hm. No lássuk csak, ez a babakocsi tök üres. A többiben innivaló, labda, törlőkendő, cumi és plüssállat, ebben a világon semmi.

Odasomfordálok, ennek is homokos a kereke, a miénk a Másikkertben lett olyan... egyre gyanúsabb az ügy, nem restellek alánézni, nahát, ennek is pont ott lukas a kosara alulról, ahol a miénknek, vagyis....na ne. Két és fél órája jöttünk el otthonról, ennyi idő alatt egy komplett irodaházat kipakol egy ügyes tolvaj. A parktól öt percre lakunk, és én nyitva hagytam a garázst. Benne az ütött-kopott Pierre Cardin kocsi, nájlon huzatban. Jézusom, csak nem.....? Fene a gusztusát, nem tetszett neki napfénynél ez a vacak és itt hagyta?

Hülye vagy, mondja bennem egy józan hang, a garázs másik felében egy ennek többszörösét  érő bicikli, na meg az autó, normális rabló azokat viszi. De azért odaszólok a lányomnak, te, isten bizony visszajövünk és hintázhatsz tovább, de muszáj megnéznem, ez a babakocsi esetleg nem AZ a babakocsi. Kötelességtudóan üget mellettem, még meg is kérdezi, ha tényleg az, akkor mi van? Hát fiam akkor kipakolták a házat (kattog az agyam, jézus, az egy hónapos laptop, a harmadik fiókban némi pénzmag, nem sok, de elég ahhoz, hogy hiányozzon, a másik számítógép az összes szellemi termékemmel, az egyetlen tévénk, na jó, más nagyon nincs, a tízéves hifihez nagyon idiótának kell lenni, a Vaterán se menne el nyilván, a hűtőhöz meg lusták), és akkor hívjuk a rendőrséget, kérdezi. Akkor hívjuk. És akkor? Hallgatok. Most mondjam, hogy akkor sok papír nulla eredménnyel?

Ez egy viszonylag biztonságos környék, csak a szomszéd lakótelepre nemrég kerültek ki a térfigyelők, egyesek szerint azóta a betörők inkább ide szoknak át. Kocsit már loptak az elmúlt hetekben, igaz, az utcáról és éjjel. A mi elsődleges biztonsági felszerelésünk két örökké éber szomszéd, egyik éjszakai műszakban, a másik nyugdíjban. Kutyánk nincs, a lányom következő biztonsági ötlete egy rottweiler vagy egy német juhász, aztán megegyezünk, hogy mindkettő rengeteget eszik, és tele lenne az udvar kutyagumival. Közben hazaérünk, már a kilincsen látom, a ház zárva, beballagok a garázsba azért, az ütött-kopott kék-sárga persze a nejlon huzatban ott áll a helyén, ahol hagytam.

Ahogyan az ikertestvére is változatlan egykedvűséggel posztol a játszótér sarkán. Tényleg megegyezik minden porcikájuk, évjárat, használtság, minden, nem csoda, hogy a harminchárom fokos hőségben rám hozta a nyavalyás a frászt.

Hülyevagy, hűűűlyevagy, mondom magamnak egyfolytában visszafelé, inkább rakd a pénzt a bankba, igaz a bankrablás is divat mostanság, de amiatt fájjon a bank feje, a munkáidat meg a képeidet mentsed ki valami kevésbé vonzó adathordozóra (egyszerírós CD-t csak nagyon idióták lopnak), a többit meg egye a fene ahol van, mindent megvédeni képtelenség, ha meg tényleg a babakocsit vinnék, hát hadd vigyék, új korában sem volt egy nagy szám. Azért kíváncsi vagyok a szerkentyű gazdáira, de mikor épp háttal állva csevegek egy anyatárssal a szegedi kézműves cipőkészítő remekeiről (mindketten azokat hordjuk), valaki suttyomban eltolja a kopott kockás Pierre Cardint. Az önjelölt Miss Marple tehát hoppon maradt, hálistennek, nem volt mi után nyomoznia, csak sétált egy jó nagyot a gutaütötten meleg nyári estében, hülyét csinálva magából a kiskorúak előtt, bár az ifjabbik békésen szunyókált végig a másik kék-sárgában. Végülis, egy kicsi mozgás mindenkinek kell, mondta gyerekkoromban a tévétorna bevezetője. Valószínűleg igaza volt.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2010.06.14 10:14:12Aurin

  :-D
  nálunk a kolléganőm lányáéktól lopták el az ikerkocsit. helyben törném el mindkét kezét.

 • 2010.06.14 10:36:18baby.

  hamár lopás: anyukám táskáját lopták el a játszótérről!
  száradjon le a keze az illetőnek!!!

 • 2010.06.14 11:00:14Bazsarozsa

  Hát igen, előző héten ennél messze rosszabbak is voltak - az ovis ballagáson valakinek a táskájába nyúltak, az ovis gyereknapon meg feltörték a dadus néni szekrényét. Sajnos azok valódi bűntények voltak:(((

 • 2010.06.14 11:04:55manó99

  :DD

  Minden jó ha jó a vége,szerencsére!

 • 2010.06.14 11:10:45Kócoscápalány

  AZért nem árt az óvatosság.
  Habár barátnőmék babakocsiját lépcsőházból lopta el egy szintén ott lakó. Amikor az utcán szembejött a babakocsi barátnőmmel, meg szemrebbenés nélkül hazudtak a szemébe. Gondolom, nem kell mondanom, melyik etnikum alanyai voltak...

 • 2010.06.14 11:17:00drlucifer

  Hehe. Pasimnak most van olyan pártfogoltja, aki babakocsit lopott. Pontosabban: meglátta a járgányt, látta, hogy jobb, mint az övé, és egyszerűen átpakolt bele. Pechére az otthagyott járgányban benne maradt valami irat (véletlenül kicsúszott a táskájából), amin rajta volt a neve-címe. :D

 • 2010.06.14 11:23:51Ribizlee

  pár hete az iskolai anyáknapján egy osztálytárs anyukája próbálta meg elrakni a gyerek új sportcipőjét... (amíg ő a kopogósban verset mondott) :-S

 • 2010.06.14 11:28:35Kajli

  Vakmacska,
  Vasárnap délután, Kőbánya?
  Az enyém volt

 • 2010.06.14 11:33:46norcika75

  Férjemmel sétáltattuk a fiúnkat, akkor még egészen pici volt. Beugrottunk a fodrászomhoz időpontot egyeztetni és megmutatni neki a fiatalembert. A babakocsit a bejárat előtt hagytuk, a fodrászat ajtaja nyitva, a kocsitól kb. 2 méterre a fodrász, a férjem és én. Ennek ellenére majdnem elvitték a babakocsinkat, már az illető kezéhez volt tapadva.

 • 2010.06.14 11:39:29Bazsarozsa

  Kajli, muhaha, ilyen kicsi a világ:DDDDD

  (ott hát....)

 • 2010.06.14 11:57:44Reális Réka

  Nekem a "csak" a pumpát lopták le a kocsiról. Persze előtte feltörték a "babakocsitároló" feliratú ajtót!!! Nem tudom mit vártak ott :) Az ajtó feltörés miatt rendőröket hívtam. Unott és flegma leszúrást is kaptam, hogy mit rontom itt a statisztikájukat, azóta még megszüntető határozatot sem kaptam. Minden ilyen lókötő a hasznát költse rákgyógyszerre!

 • 2010.06.14 11:58:18másutt

  szelid

  igen, a mi utopiankban nagyobb szemetseg egy kismamatol+kicsi gyerektol lopni.
  ugyanaz a kategoria, mint amikor valaki ellopja a mozgasserult toloszeket, vagy a mankojat.

  igen, vannak olyan emberek, akiknek tobb elozekenyseg jar, mint a tobbieknek.
  ilyenek az elesettek, a vedtelenek, az oregek is gyerekek, azok, akik nem tudnak magukra "annyira" figyelni, mert egy masik eletert felelossek napi 24 oraban.

  persze ismerem a velemenyt a masik oldalrol is, van hozza szerencsem nap mint nap: en CSINALTATTAM FEL MAGAM, vessek magamra, mi a fenenek erdemelnek elozekenyseget, huztam volna gumit a pasimra. ugyenzt kapom azokban a blogokban, ahol meg van emlitve, hogy szep es jo lenne egy 9 honapos terhes kismamanak atadni a helyet a buszon a 40 fokban.

  Uff.

 • 2010.06.14 12:01:23Erika Viking

  Szerintem rohadtul nem ugyanolyan a játszótér, mint mondjuk egy bolt. Vagy villamos. Én nem azért nem sasolom folyamatosan a cuccainkat, mert naív vagyok, hanem mert a játszótéren hadd játsszunk már felhőtlenül, basszus! Igaz, soha nem viszünk magunkkal nagy értékeket, de egy homokozóforma hiánya is ki tudta borítani a gyereket. Szerencsére már nem.

 • 2010.06.14 12:03:59Laliath

  Vakmacska,
  "a tízéves hifihez nagyon idiótának kell lenni, a Vaterán se menne el nyilván"

  ehhez muszáj hozzászólnom :D
  Két éve feltörték az akkor 19 éves Opelünket és megpróbálták kilopni belőle (sikertelenül) a 15 éves kazettás egységet.
  Tanulság: rabló és tolvaj IQ-jában nem bízunk :)

 • 2010.06.14 12:13:08Aurin

  Laliath...:-DDD
  vazeg...

  Réka. utolsó mondat, ja.

  egyébként meg, kurva drága egy (iker)babakocsi. és valszeg akinek kölke van, az nem szívesen vesz meg újra egy -feltehetően nem kétforintos - kocsit. de, ha ócsó volt, akkor is fájó a hiánya!

 • 2010.06.14 12:13:25drlucifer

  Sünmalac!
  Én alapból abból indulok ki, hogy ikerkocsi viszonylag kevés embernek kell, és túl monstrum ahhoz, hogy elszaladjanak vele.
  És egyet értek Másuttal: gyerektől, mozgássérülttől NE MÁR...

 • 2010.06.14 12:21:23másutt

  "ikerkocsi viszonylag kevés embernek kell"
  en rengeteget latok kulonbozo koru gyerkocokkel.. egyik feleben 1 eves, masik feleben 2-3 eves, miert ne?

 • 2010.06.14 12:22:38Laliath

  Aurin,
  és ha hozzáteszem, hogy mellé az anyósülésen otthagyott egy alig bontott fél lityós üdítőt?
  én betegre röhögtem magam :D

 • 2010.06.14 12:28:21Vérkönyvtáros

  Nekünk 2.5 éve a ajtónk mellől lopták el a babakocsink, jan. 2-án. Épp terhes voltam a kicsikkel, csak azzal tudtuk vinni a nagyot bölcsibe. Hideg is volt, pénzünk a beszerzendőkre épp elég. Szerencsére kaptunk kölcsön pár hónapra...

 • 2010.06.14 12:33:38epres négercsók

  Sziasztok!
  Ehhez a sztorihoz társul egy múlt heti élményem. Elkísértem a barátnőmet a 15 hónapos kislányával a játszótérre. Homokozójátékok elő, és uccu neki. Persze a játékokat a picilány kb fél perc alatt megunta, jött a csúszda. Közben egy másik kislány a megunt játékokat gyönyörűnek találta (neki is kompletten ugyanolyan volt, csak más színben), hát elvitte, barátnőm megértő arccal nézett utána. Persze a játszótér végén ment a "bocsi, nem láttál egy kék lapátot? nem, nem az, világosabb volt..." Ugyanakkor azon is megdöbbentem, hogy a legtöbb anyuka sortnaci, házi pólóban posztolt a homokozó vagy épp a csúszda mellett, míg volt egy (egyébként nagyon kedves) anyuka, aki úgy nézett ki, mintha valamelyik divatlapból lépett volna ki, erősen elütött a többi anyukától. Az egyik kissrácnak meg valami hiper-szuper játékmotorja volt, még ötpontos(!) biztonsági öv is volt benne. Persze ment ott is a játékkereskedelem, szívbajos anyuka félpercenként felbukkant, jobban pesztrálta a játékot, mint a saját gyerekét.
  Persze végül mindenki a saját jószágával (és gyerekével) távozott az ojjektumból.

  Tudom, a gyakorló anyukák számára ez mindennapos és megszokott látvány, én azonban, aki gyereket szeretnék, minden apró mozzanatra odafigyelek, hogy minél több fogalmam legyen a ránk váró életről, ha eljön az idő. Érdekes környezettanulmány volt :)

 • 2010.06.14 12:35:35Vin

  Szelid, a fentiek alaján erősen remélem, hogy te sem fogsz majd rinyálni, ha valahol ott kell hagynod a babakocsidat, ahol nem látsz rá, és lába kél. Mondjuk, a gyerekorvosi rendelő előtt a folyosón, ahol ugyan ki van írva, hogy az ott hagyott értékekért senki nem vállal felelősséget, de mivel váróba, rendelőbe bevinni lehetetlen, kénytelen vagy. Ugye, nem rinyálsz majd?

 • 2010.06.14 12:36:44drlucifer

  Epres Négercsók!
  Ez teljesen így megy nálunk is. Csere-bere, szocializáció, és "anyaaa, elvetteeee!" :-)

 • 2010.06.14 12:36:52Aurin

  Laliath :-DDD

 • 2010.06.14 12:44:50Vin

  Egyébként meg fossa össze magát az összes kleptomán mutter!!!

 • 2010.06.14 12:47:36Aurin

  Vin
  :-D

 • 2010.06.14 12:48:16e_e

  3 alkalommal probaltak ellopni a testverbabakocsinkat az ajto elol, a korfolyosorol (ironikus modon viszont egyszer sem sikerult), iszonyu lepattant allapotban, de lathatolag ez nem erdekli a tolvajokat, ha mar 5ezer ftert ertekesiteni tudja, jol jart.
  en viszont testverkocsi nelkul egy lepest sem tudtam volna a gyerekeimmel tenni, akik akkor 1 es 2 evesek voltak.
  ne varjatok logikat, se empatiat azoktol, akik ilyeneket lopnak.

 • 2010.06.14 13:16:04verity777

  2010.06.14 12:48:16e_e
  De gáz...

 • 2010.06.14 14:20:32Lapis Lazuli

  ehe, én egyszer elloptam valakinek a gyerekét! Bevásároltam, a kétéves bent ült a bevásárló kocsiban. Egy kicsit elsétáltam, megnéztem a polcon valamit, visszaséta, keresem azt a rohadt nememlékszemmit, szemem sarkából látom, hogy van egy kis szőke gyerek a bevásárlókocsiban, kezdem tolni, közben még mindig nem adtam föl, hogy megtalálom a polcon amit kerestem...na, egyszercsak hallom hogy zörögve, kiabálva rohan utánam egy nő: asszonyom, asszonyom! az az én kocsim az én gyerekemmel! Szerencsére volt humorérzéke.

 • 2010.06.14 14:22:45nanemárrr

  LL, mint gyerekrabló. Ez jó!

 • 2010.06.14 14:25:38Aurin

  Lapis, és a Tiéd?? :-)

 • 2010.06.14 14:28:41Lapis Lazuli

  A nő az én kocsimat, az én gyerekemmel tolta utánam, futva és zörögve...csak úgy ugrabugráltak a joghurtok, almák, zsemlék!

 • 2010.06.14 14:31:40ojj

  :))))))))

 • 2010.06.14 14:31:42Aurin

  :-DDDDDDD

 • 2010.06.14 16:17:24Tejbajusz

  2010.06.14 11:39:31Szelid sunmalac-Elmeny designer

  Milyen vagy már! Azért elítélendőbb a kismamák kirablása, mert kimeríti a markecolás fogalmát, azaz amit Másutt is írt, (és igaza van), ezek kihasználják a védekezés képtelenséget.
  A XII.ker-i játszókon nemrég elkaptak egy szerzőpárost, akiknek az volt a specialitásuk, hogy kampóval a bokorba behúzták a pelenkatáskákat. Egy másfél éves gyerekét legeltető mami nem fogja vigyázállásba letámasztani a csúszda mellé a kölköt, míg visszaszerzi egy frappáns állcsúcsrúgással a motyóját.
  Ellenben ezek a munkások felpattantak, elkapták az egyiket, jól meg is verték, és képzeld, simán a padon merték hagyni a parízeres zsömléiket, mert nem mászkáltak el közben vagy törték ki a fogukat csúszdázás közben.

 • 2010.06.14 17:51:26papucsbojt

  biciklilanc?

 • 2010.06.15 11:26:37boboty

  A kismamák, kisgyerekek kirablásánál van egy undorítóbb dolog szerintem: beteg embert (gyereket) meglopni. A kislányom agydaganatos volt, a kórházban az onkológián kb. 2 méterre ültünk az ágyától, az éjjeli szekrényen ott volt a telefonom, amit az egyik betegtárs testvére szép csendben lenyúlt. Este tízkor ott álltam kommunikációs lehetőség nélkül, volt pofája elvinni az egyetlen, az otthoniakhoz kötő köldökzsinóromat! Mire észrevettem, már rég messze járt és persze első dolga volt, hogy a kártyát eltávolította. Nem volt egy nagy értékű készülék, de akkor és ott nagyon hiányzott, az anyuka meg másnap a pofámba hazudott, hogy az ő fia nem tolvaj, pedig mindenki tudta róluk, még a nővérkék is, csak én nem, és ráfáztam...
  Hát ez van, a telót pótoltuk, anyagilag nem volt nagy veszteség, de én mélységesen felháborodtam az anyukán és a kölkén.

 • 2010.06.15 11:45:54Aurin

  boboty. tudod, az ilyennek: költse gyógyszerre!

 • 2010.06.15 11:54:47Lolcsika

  sünmalac csak azt szeretné, ha nem keresnénk erkölcsös/etikus/morális gondolatokat a tolvajokban. Annak, aki lop, mindegy, hogy játszótéren, ABC-ben vagy éppen a tömött buszon lop. Ő csak a megszerezhető dolgot látja, az nem érdekli, hogy ezzel a meglopottnak milyen anyagi/lelki gondot okoz. Uff.

 • 2010.06.15 17:03:14boboty

  Aurin,
  arra költötte:( (legalább is nem csodálkoztam volna, mert a kislány nem volt jól)
  Tudtam, hogy nincsenek jó anyagi helyzetben, többször ki is segítettem kisebb dolgokkal (pár zsemle, tej, ilyesmik) és ez volt a hála...

 • 2010.06.15 19:33:43greencurse

  Lehet, hogy hülyén hangzik, de olyan helyre nem lehet bicikli lezáróval rögzíteni a babakocsit? Akkor legalább simán elsétálni nem tudnak vele, egy babakocsihoz meg biztos nem úgy indulnak, hogy vágószerszám, meg az a fagyasztóspray vagy mi, amivel a zárat fél perc szétütik.
  Ha meg még hangja is van a próbálkozásnak, mert pl. zörög egy rács amihez rögzítetted, akkor hamar észreveszed.
  Vagy a kereket valami vázzal, az is feltűnő szerintem, ha valaki levegőben "tolja" a kocsi felét.

 • 2010.06.15 19:48:21farkasokkal tancolo

  2010.06.15 11:26:37boboty

  Hát ez már a legalja... :-(((
  Ilyenkor mindig elgondolkodom, hogy hogyan süllyedhet egy ember főnév alatt futó izé ennyire mélyre... :-(

 • 2010.06.15 19:49:39farkasokkal tancolo

  2010.06.15 19:33:43greencurse
  Biciklilánc jó ötlet, ha valaki olyan környéken lakik... bár a lányom biciklijét így is ellopták (Kőbányán lakott akkoriban).

 • 2010.06.18 18:14:02kanga t

  Nekem az utolsó havazáskor lopták el a gyerekkocsimat, amit betettem a játszóra, miközben körülötte szánkóztunk. A rendőrök azt mondták, 20 éve nem hallottak ilyesmit. Azóta bicikliláncot viszek, mert a kétévest, aki közel 14 kg, nem tudom karban cipelni a bevásárlással együtt, rohangálnia meg muszáj.

Blogok, amiket olvasunk

JEGYZETLAP Posztnyár szindróma

Ha csak sóhajtozunk, és utáljuk, hogy vége, egyre nyomorultabbul érezzük magunkat. Négy lépés, hogy a szeptembert is élvezni tudd!

STÍLER Netes szépségdilik: ezeknek ne dőlj be

Ha nem akarsz úgy kinézni, mint egy cirkuszból szabadult bohóc, ne a csodatévő appok képeinek higgy, hanem a tükörnek. Az ugyanis nem halványítja el a bőrhibákkal együtt a sminkedet is.

HOMÁR Fifikás, de bebukott parkolóteszt budán

Jó napot, miért büntetnek meg, ha még a fizetőövezet kezdetét jelző tábla előtt parkolok, a nem fizető zónában? Csak. Parkolócég, 12. kerületi módra.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta