SZÜLŐSÉG

Murphy orvoshoz viszi a csecsemőt

2010. május 21., péntek 07:38

Amikor úgy adja a sors, hogy egyedül kell orvoshoz vinned a csecsemőt (apja dolgozik, nagymamát beutalták Bükfürdőre, a bébiszitter meg otthon kínlódik gyomorrontással), akkor:

 • Reggel, esetleg még segítséggel, gondosan kikészíted a kocsit a ház elé, hogy csak a gyereket kelljen majd betenni.
 • Csak a babakocsit felejted el belerakni, vonszolhatod a lépcsőn, amikor az utolsó pillanatban, a felöltöztetett deddel a kezedben eszedbe jut.
 • Az amúgy óramű pontosággal ébredő kicsi aznap a kitűzött etetési időben édesen alszik. Ha felébreszted, ordít, mert még nem éhes, ha nem ébreszted, az indulás pillantában ébred és ordít, hogy éhes.
 • Amikor felébred végre, van tíz perced szoptatni, az első két percben berottyant.
 • Amikor tisztába teszed, utána ismét.
 • Amikor másodszor tisztába teszed, akkor vigyorogva lepisili az ünneplő ruháját, amiben vinnéd.
 • A másik kimenő ruha folttisztítóban ázik. Több nincs, csak a tejfoltosak, valamint az, amit a múlt héten véletlenül kimostál hipóban. Piros. Volt.
 • Az összekészített csomagot a baba UTÁN jut eszedbe a kocsiba pakolni, miközben a szomszédok aggódva nézik, miért üvölt ez az autó.
 • Amikor elindulnál, a baba lebukja a ruháját, az autósülést, és a sebváltót. Vissza a kiindulási pontra, uramisten, elkésünk.
 • Elindulsz, bekészítve a CD-t, mert a Most múlik pontosan-t akarod énekelni a védekezni képtelen babának, közben mosolyogva figyeled, hogy kivételesen csak a szembejövő sávokban van ordas nagy dugó.
 • Nyugodtan elénekelheted a Csillag vagy fecskét is. Visszafelé, az ordas nagy dugóban, amikor rájössz, hogy az összes beutalót, amit gondosan kiraktál az asztalra, otthon felejtetted.
 • Amikor újra elindulsz, a késésen padlógáz-csikorgógumi kombóval igyekszel úrrá lenni, miközben átkozod a nyitott ablakon át azt a barmot, aki index nélkül eléd vágott, szintén csikorgó gumikkal.
 • Az eléd vágó kocsi vezetője az ultrahangos doktornő, ő is három gyereket nevel, és ő is elkésik éppen.
 • Nagy büszkén betolatsz az utolsó parkolóhelyre, hogy gyorsan tudj indulni vizsgálat után. Hoppá, de hogy veszed ki a babakocsit, amikor a kocsi fara tíz centire áll egy dobozfurgon hátuljától?
 • Baba az egyik kézben, babakocsi-táska a másikban, kocsikulcs jobb híján szájban. Hinnye, az úristállóját, leejtetted a sapkáját. Most hányadik kezeddel szedjed fel?
 • A rendelő ajtaján kézzel írt cédula: rendelés a második emelet hatban. Felvonszolod magad kocsistól-babástól, elnézést, a liftet javítják.
 • Milyen rendelés? Ja, bocsánat, elfelejtettük levenni tegnap délután a cédulát.
 • A gyerek szembepisili az ultrahangos doktornőt, aki gyanús pillantásokkal méreget, vajon hallotta-e az anyázást a piros lámpa előtt?
 • Igen, hoztál másik ruhát. Két rugit, és nulla kombidresszt. A fehérköpenyesek most már meg vannak róla győződve, hogy tisztára hülye vagy.
 • Visszafelé esik az eső, ettől az ordas nagy dugó megduplázódik, a kocsi műszerfalán kigyullad a benzinkutat jelképező kislámpa, tankolni alvó csecsemővel ugyanakkor elég nehéz feladat.
 • Azért hazaérsz valahogy. A kapuból majdcsak kitolja valaki az autót, ha porszáraz a tank. Ellentétben veled, aki pacalra ázott, amíg az összes lomot kipakolja.
 • Most látod az orvosi papíron, hogy a biztonság kedvéért egy hónap múlva kontroll, tehát da capo al fine kezdheted hamarosan ugyanezt elölről.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2010.05.23 17:43:32bajor gizella

  rosa, már tegnap is írtam, hogy ha ebben a stíluban nyomod, ne csodálkozz hogy senki se hiszi el.

 • 2010.05.23 20:01:08nyúlmama

  Azé valljuk be,a "másik oldal" csak jobban bizonygatja/ta, hogy de már pedig milyen má bevonni a pasit az egész napos munka után, és ott van azért a kételkedés csírája,hogy nem is akarja az a pasi eztet.
  Amúgy az én férjem, mint mondtam, volt otthon több hónapig, és után azt mondta, hát, inkább dolgozni megy....És nem azért, mert nem szeretett a gyerekekkel lenni, hanem mert azt mondta, kemény meló volt.

 • 2010.05.23 20:05:22farkasokkal tancolo

  Érdekes, hogy én egészen pontosan értem, hogy RR. mit is írt, mivel világos volt a nap, és nem sértett meg az égvilágon vele senkit.

 • 2010.05.23 20:14:47bajor gizella

  jah. például tége nem. mert neked kb ugyanaz a véleményed, csak még kevésbé árnyalt.

 • 2010.05.23 20:20:10cantaloupe

  Nyúlmama,
  ez a mondat már az én férjem szájából is elhangzott, mert éjjel nem tud aludni rendesen. Felébred a babára, aztán meg a kandúrunk bújik oda hozzá, dorombol és hatalmasakat dörgölőzik. Én is röhögök ilyenkor, még hajnalban is, a férjem azt sem tudja, hol van, de a macska csak nyomul.
  De hogy kizárjuk a hálóból? Nem, azt nem, ő is a család tagja-mondja ilyenkor. :)

  Amúgy nekem az egész kapcsolatosdiról-családosról az a véleményem, hogy amíg 8o-9o %-ban jól érezzük magunkat, addig belefér pár nemszeretem-nap, mikor el akarok menni innen a világ végére és antiszoc vagyok.

 • 2010.05.23 20:24:36cantaloupe

  FT,
  azért a papucsférj és a "de könnyű elintézni" az kicsit rezegteti a lécet.
  Mindenkinek más a teherbírása, mást szeret a párjában és másban vár segítséget is.

  Ja, nem az az EGY dokihozvitel, EGY kaja összeütése, EGY játékösszeszedés a nehéz, hanem ennek ismétlődése és a sok kicsi sokra megy-elv. Hogy minden nap kezdődik az egész. Kivéve persze akinek van szakácsa, ügyintéző inasa, szittere, állandó készenlétben két nagymama vagy egy gyerekre kiéhezett barátnő...de többeknek nincs ilyen lehetősége, vagy nagyon ritkán.

  Rosa tőlem elvihet egy SOS-gyerekfalut a hátán takarítással, ügyintézéssel ahogy kell, csak azt értse meg, hogy más meg máshogy él.

 • 2010.05.23 20:33:12cantaloupe

  FT,
  még halkan hozzáteszem, és tényleg nem bántásból, de neked ugye az a véleményed, hogy a nő szüljön fiatalon, mert egy idősebb anyuka nem tud játszani a gyerekével.

  Erre a valós életben te unokázol, tehát valójában teljesen mindegy, hogy fiatalon szült a lányod, mert nem ő van az idő nagy részében a gyerekkel.
  És ebben a posztban te ezt élteted, mert ugye örül a minimálbérnek is, kell kenyér az asztalra stb.

  Most melyik az igaz? Mert vagy az egyiket támogatod, vagy a másikat de mindig széljárás szerint? Komolyan nem értem.

  (Khm. Amúgy zárójelben meg kell jegyeznem, hogy amiért én egy hete kaptam, hogy valakinek az itt lejegyzett szavait a magánéletéről vitaalapnak használom fel és az milyen csúnya dolog, éppen az a lehurrogó valaki meg a tiedet írta le, mert én előtte nem tudtam, hogy ennyit melózik a lányod.
  Ugye az egyenlők és egyenlőbbek világa.
  De ezt csak azért írtam le, mert tisztázni szeretném, hogy a te helyzeted leírását nem én hoztam ide a topikba.)

 • 2010.05.23 20:45:02farkasokkal tancolo

  2010.05.23 20:14:47bajor gizella

  És ha valakinek más a véleménye, az sértés? Ha valaki egy konkrét szituról azt mondja (én), hogy szerinte ez nagyon hajaz a papucsférj státuszra, az sértés? Akkor már azonnal a feminizmussal meg az apák jogaival kell jönni? Azonnal olyanra vizionálni, hogy akinek ilyen a mentalitása, annak férje jó ha mosdik (nem nekem lett szánva, de elhangzott, és sarkítok).

  Hol írtam én (vagy RR) olyat, hogy egy apa ne vegyen részt a gyerek nevelésében akármilyen szintig? HOgy ha az a mániája, hogy még a használt pelenkák tartalmának színét és állagát is megvitassa bárkivel (már aki hajlandó végighallgatni ugye)? Hol írtam én (vagy RR.) olyat, hogy az a pasi aki ÁLTALÁBAN mindenben együtt szeret működni a Zasszonnyal, az papucs?

  Jó, elismerem, hogy ma már nem vagyok egészen képben, mert ahogy éppen ma hallgattam a rádióban a mostani férfiideál a metroszexuális, a mostani álom nőideál a vámpír (???, de azért engedtessék meg, hogy ide is leírjam azon aggályomat, hogy a férfi meg a nő az két különnemű egyed, különféle hormonokkal és különféle indíttatással. )

 • 2010.05.23 20:50:20Magenta

  Megfigyeltétek, hogy van egy pont, amikor a viták átmennek idegesítőből/érdekesből nevetségesbe?

 • 2010.05.23 20:50:58farkasokkal tancolo

  2010.05.23 20:24:36cantaloupe

  Nekem zenélsz muzsikusnak? Hát persze, hogy a háztartásban ideiglenesen vagy véglegesen élő nőnek a monotónia a halála. De egy nő jobban rá van hangolódva a várakozásra (egy gyerekre 9 hónapig kell várni, hogy megérlelődjön a testünkben és ez korántsem ugyanaz azzal, mint aki a párját látja, hogy jé de lassan nő a hasa), egy nő jobban tűri a monotómiát (bár időnként robban) mint egy férfi. Egy nő - pláne ha anyává válik - jobban képes a türelemre a gyerekkel, és jobban el tud igazodni a sok apró cseprő ám fontos gyerekkel való tennivaló között mint egy férfi.

  ETTŐL még egy apa, egy férj nem lesz hülye primitív érzéketlen vadállat.

 • 2010.05.23 20:55:54bajor gizella

  jó oksi. akkor a papucs ezentúl mr nem sértő. meg a pudli mint hasonlat. csak egy más vélemény. lehet akkor stilisztikáról vitázni, csak akkor én meg azt mondom hogy szerintem meg a vén picsa nem sértő, csak egy vélemény.

 • 2010.05.23 20:56:00cantaloupe

  FT,
  ízirájder öcsém...:D
  Szerintem az ilyen papucsférjes minősítéseknek azért nincs értelme, mert ennyire senki nem ismeri a másik párját. Mondjuk épp ezért nem is értem, miért veszi ezt bárki is magára...

 • 2010.05.23 21:00:49cantaloupe

  FT,
  nanemá.
  Hol van az megírva, hogy nekem, nőnek, genetikailag jobban kell tűrnöm a monotonitást?
  Hát én sem szeretem. Osszuk fel szépen ezeket.

 • 2010.05.23 21:01:14farkasokkal tancolo

  Most én hirtelen beleképzelem magam egy olyan főnöknek a fejébe, akihez odaáll mondjuk egyik beosztottja és azt mondja, hogy főnök holnapra szabit kérek, mert a gyereket el kell vinnem a nejemmel a kanyaró elleni oltásra. Mire a főnök azt mondja, hogy na né, hát a nejed ezt nem tudja egyedül elintézni? Nem főnök, a gyreeket ketten csináltuk, és én minden oltásnál ott akarok lenni. Vajh mennyi ideig marad meg az állása?

 • 2010.05.23 21:03:26farkasokkal tancolo

  2010.05.23 20:55:54bajor gizella
  És a hülyekurva is más vélemény? Ha ilyen stílusú társalgást szeretnél, én benne vagyok, bár nem az én stílusom. A papucs szerintem nem ennyire trágár.

 • 2010.05.23 21:05:54cozumel

  FT

  de most oszinten, tomegkozlekedsz?
  csak azert kerdem, mert hany ilyen metroszexualis faszival talalkkozol a zsufi tomegben PESTEN, ugye nem videken, ahol ezek a valtozasok sokkal lassabbak, ha egyaltalan megtortennek...

  Szoval hany ilyen finomra manikurozott, szemoldokszedett, rozsaszin-lila csikos inges testapolotol es parfumtol illatozo fiut
  es hany vampirra vett noi figurat latsz?

  Latod, mar ne is haragudj, de ez a tipikus esete annak, mikor a media lufit csinal a semmibol, oszt elhisszuk neki, ahelyett, hogy a sajat szemunknek hinnenk.

 • 2010.05.23 21:06:40bajor gizella

  ó igen. hát ha szerinted nem az más. szerintem meg más. csak néha én el tudom dönteni hogy a másiknak mondjuk sértő lesz e amit mondok, és akkor nem mondom, hacsak nem akarom megsérteni. pedig még csak 25 vagyok. ha meg meg akarom sérteni meg be akarok neki szólni, akkor meg nem lapátolom mellé a szendeszűz dumát hogy jaj ez csak az én véleményem.
  és elhiszem hogy te benne lennél az ilyen stílusú társalgásban, csakhogy én ezt egy példának használtam. nem társalgásnak.
  szóval mást kell keresned.

 • 2010.05.23 21:10:41cozumel

  Egyebkent ezen en is mindig rohogok, hogy a nok jobban turik a monotonitast. Genetikailag, ugye.
  Mer' ugorjunk vissza csak 100 evet, hat, a szantas -vetes- aratas, az csupa izgalom es alkotomunka volt. Meg a nyaj orzese. Meg magos Deva varanak felepitese. Tizenketszer, ugye.

 • 2010.05.23 21:11:27Vakmacska

  Ft és a fordítottja? írtam ugye a külföldi női főnököt, akitől már a harmadik beó kérte abban a hónapban a negyedik-hatodik szabadnapot effélére (mind nők), és megadta ugyan, de utána kerek szemekkel (őszintén, tudtam a hátterét) kérdezte, hogy ti sose osztjátok meg ezeket a feladatokat apával?

  A nőnek is hamar kitelhet az ideje a melóhelyen ha nincs kivel felezni ezeket....

  Mert a gyesenlevés időleges állapot a legtöbbünknél, a feladatok maradnak, és ha biza én röpülök akkor lehet röpül a családi kassza is. Talán ezért nem gondolom hogy olyan faszacsaj vagyok akinek sose jut eszébe delegálni....

 • 2010.05.23 21:15:32Vérkönyvtáros

  Vakmacs, pont ezt akartam írni.

  Szabinál meg pont nem indoklom, miért veszem ki, magánügy. Vagy ki tudják adni (mivel a szabi x. részével a munkaadó rendelkezhet) vagy nem.

  Nem bírjuk jobban, csak még el is hisszük, h kellene, ezért aztán panaszkodni sem szabad, mert ez bennünk van, akiben nincs, az selejt...

 • 2010.05.23 21:21:02Vérkönyvtáros

  Meg ja, anyut nem rúgják ám ki. Hanem fel sem veszik, mert úgy is ő lesz otthon beteg gyerekkel, ő viszi dokihoz...

 • 2010.05.23 21:33:33anyamadár

  "Papucsférj" szerintem ugyanolyan sértő mint a vén picsa meg a hülye kurva...

 • 2010.05.23 21:45:56muci

  Egyenjogúságról majd akkor beszéljünk, ha a nôi wc-ben is ingyen lehet pisilni.:((

  Mai történetem arról szól, hogy nem volt megfelelô érme nálam. A férjem ingyen elintézte, aztán minden arrajárót megkértünk, hogy váltsa be, amink van, mert nekem is sûrgôs lenne. Valaki aztán szólt, hogy van valahol nôi wc, amelyiknek az ajtaja ki van támasztva.
  Nesze neked gender.

 • 2010.05.23 21:54:05januar18

  Muci :)))

  Hehe, lányok, még sosem éreztetek olyat, bárcsak papucs lenne a férjetek? Velem már előfordult sokszor. :)))
  Ja, és a nagyonnempapucs férjem mindenhová jön, ahol a gyerekkel valami fontos történik, oltás, játszóház, bármi. Sosem kellett kérnem tőle, ő maga akar ott lenni a gyerekkel az orvosnál és bárhol, ahol csak teheti.
  Szerencsére nem beosztottként dolgozik, de ha az lenne, akkor is lehetne úgy oltásra vinni, hogy ő is ott lehessen, nem tudom, a többi gyerekdoki hogy dolgozik, de a mienknek minden nap más időpontban van a rendelése.

 • 2010.05.23 21:56:06nyúlmama

  Nekem tök mindegy, ki hogyan csinálja.
  És nem ez az"oldal" kezdett mondogatni olyanokat, hogy papucs a férj, meg hogy lusta nő.Aki akarja, oldjon meg mindent egyedül, az ő dolga.De ne mondja azt, hogy attól, mert egy apa elmegy a gyerekével orvoshoz, vagy bárhova, fura, meg papucs.
  Ennyi.
  A munkahelyi kirúgásról meg annyit, hogy főnöke és munkahelye váltogatja, és nem nem -függő a dolog.

 • 2010.05.23 22:29:25farkasokkal tancolo

  2010.05.23 21:05:54cozumel

  Néha tömegközlekedek. De az itt vitatkozók zöme nem az egyszerű nemnetező vidéki emberek közül kerül ki, sőt ahogy látom még csak nem is a kifejezetten magyar városiak közül, hanem itt majdnem fele fele arányban vannak a külföldön élők is.

  És ahogy látom az átlagos magyar netező anyák sem ezt a blogot látogatják, linkeljek be pár fórumot, ahol jobban megtalálhatók?

  Viszont ami itt megy, az a TREND. És éppen ma hallgattam végig azt a szív fészkei által belinkelt riportot, ami az Y generációról szólt, inkább nézz utána, és olvasd el, nagyon érdekes, tényleg.

  Most hirtelen nem tudom belinkelni, de a Klubrádióban volt olyan du. 3 óra tájban. Riport Hell Andreával vagy valami ilyesmi...

 • 2010.05.23 22:36:22cozumel

  Olvastam, de nem Tari Annamariaval keszult az a riport?

 • 2010.05.23 22:36:51mspoppy

  2010.05.23 17:20:39tildy:)

  szvsz ez nem mentalitás, hanem érettség kérdése. Gyerekes viselkedésnek tartom, a "cica bajszát húzogatni", ha pedig komolyan gondolja... :O :O
  A hasonlatod egyébként nagyon beszédes: macska-egér játék... nem éppen az egyenlőségre vagy az összetartozásra utalnak, amit igyekszel itt demonstrálni.

  Egyébként értem én, hogy nektek így jó - és ez a lényeg -, de tőlem nagyon távol áll az ilyen gondolkodás, én teljesen mást várok el egy férfitől.

 • 2010.05.23 22:47:49farkasokkal tancolo

  Coz.,
  fene tudja, nekem ez ragadt meg a fejemben. De én már néha szenilis vagyok.

 • 2010.05.23 22:50:59farkasokkal tancolo

  (Nyertél, utánaéztem a gugliban, de hogy a pichába jött elő ez a Hell Andrea????)

 • 2010.05.23 22:55:08cozumel

  Nyugi, FT, en is csak azert emlekszem Tarira, mert mintha o lenne az uj felfele emelkedo disz-pszi. Csernus napja lealdozoban.

 • 2010.05.23 22:59:14nyúlmama

  Ft
  Milyen trend? Lemaradtam.

 • 2010.05.23 23:10:22farkasokkal tancolo

  Nyúlmama, visszakerestem, ez az a link, amiről szó van és amiről ma volt a Klubrádióban riport:

  [link]

 • 2010.05.23 23:15:26nyúlmama

  Ft
  Köszi.Tényleg érdekes.

 • 2010.05.23 23:28:03nyúlmama

  Cozu
  De csak addig, amíg nem végez az én lányom! Majd akkor!

 • 2010.05.24 00:46:33cantaloupe

  Ma jól nyomkodtam a joystick-ot, mert az ebédet és a vacsorát sem én főztem. :D

  FT,
  a vámpíros tinitrend az más, mint az emancipáció. Nemrég olvastam egy tanulmányt, hogy nemcsak azért jó a családban aktívan résztvevő apa, mert az értelmiségi nők többsége ilyet keres és mivel több idejük jut kiteljesedére, boldogabb a házasság is...hanem maguknak az apáknak jobb. Kimutatták, hogy sokkal egészségesebben és tovább élnek.

 • 2010.05.24 01:33:30no comment 01

  :))nem értem mi ezzel a probléma...teljesen természetes, hogy egy anya orvoshoz viszi a csecsemőjét..és az is, hogy az orvosok akkor rendelnek mikor apa dolgozik..:)mert általában nappal dolgoznak az emberek..:)

 • 2010.05.24 05:39:57Rosa Rugosa

  2010.05.23 17:14:24cozumel

  Amikor én magamról írok, akkor miért érzed úgy, hogy ezzel lenézem azt, aki másként csinálja?
  Biztos félreérthető a stílusom, de nincs szándékomban.
  Én a saját érzéseimet írom, nem szánom senki számára iránymutatónak.

  2010.05.23 17:23:09mspoppy
  Az egyik kommentemben azt bizonygattam, mennyi mindent elvégeztem egyedül, amikor 1 évig egyedül voltam itthon.
  De van férjem 20 éve, tehát 1 év, meg közös 19.
  Így érthető?

 • 2010.05.24 05:44:53Rosa Rugosa

  Részemről -némi kényszerűség okán- be is fejezném ezt a parttalan vitát, ami kb. arról szól most már, hogy ki a szűklátókörű és ki nem tudja elfogadni a másik választását, de igen, de nem, de igen, de nem.
  Én megértelek, nem, te nem értesz meg, csak úgy csinálsz, közben tudom, hogy csak mondod, nem is igaz.

  Komolyan, innentől ennek semmi értelme.

 • 2010.05.24 10:46:10tildy:)

  mspoppy : úgy is írhattam volna ,hogy csipkelődés. Így talán jobban érthető. Ez neked lehet érettlenség, viszont nekünk megfelel. Ha nem a papírt nézem en se 30, csak 23 körüli vagyok.

 • 2010.05.24 10:50:44tildy:)

  Tari Annamária meg nem most lett felkapott. Le vagytok picit maradva. Már 10 éve is szerepelt hetente a repetaban mint tinikkel foglalkozó pszichológus. Gondolom tudjátok mi volt a repeta

 • 2010.05.24 18:36:21mspoppy

  Most is elcsodálkozom azon - mint mindig, amikor a közös kassza vs. külön kassza a téma -, hogy mennyire a ki-mennyit-keres és a kiadások elosztása köré összpontosul minden komment. A közös befektetés, közösen végzett munka és közös bevétel ennyire fehér holló?

 • 2010.05.24 18:51:23cozumel

  Tidly
  en pl. nem tudom, mert 10 eve sem voltam mar otthon, de meg nem voltam rendszeres netbuvar sem, es nemutolsosorban, egyaltalan nem erdekeltek a tinik 10 evvel ezelott.

 • 2010.05.24 19:38:44tildy:)

  tinik= akkori gimis korosztaly. De mar 15 eve is volt a musor.
  [link]

  En mondjuk Gerocs Tanar ur musorat neztem rendszeresen, az repeta matek neven futott.

  mspoppy: ennyire elkepzelhetetlen, hogy kulon kassza eseten is mukodik közös befektetés, közösen végzett munka ?

  kulon kassza mondjuk nalam az, hogy mindenki bedob a nagy kozobe x osszeget, a maradekkal kedve szerint "garazdalkodik". Es a maradek (altalaban) tobb, mint a kozosbe dobott .

 • 2010.05.24 20:27:57Vérkönyvtáros

  Hát, 10 éve én már rég nem voltam tini. Esetleg 20-25 éve ;)

  Nálunk a közös az, h van egy bankszámlánk, arra jönnek a pénzek, 2 kártyánk, amivel fosztogatjuk, plusz neten utalom, amit kell. És szabadon gazdálkodunk vele :)

 • 2010.05.24 21:12:04mspoppy

  igen tildy:), nekem elképzelhetetlen, hogy számon tartsam, melyőnk mennyit tett be a vállalkozásba (és közben a másik mire költötte azt, amit nem tett be), melyőnk mennyi és milyen jellegű munkát végzett benne (és közben a másik mit csinált, pl. ha a gyereket vitte tornára, akkor jár neki órabér, de ha csak olvasgatott a kanapén heverészve, akkor nem) és a profitot ennek arányában osszuk szét és tegyük a külön kis perselykéinkbe.

 • 2010.05.24 21:57:46tildy:)

  Ismerősi körben elenyésző a közös , családi vállalkozások aránya, szinte mindenki alkalmazott.Ott azért lehet tudni, mennyi az annyi havonta.Ahogyan azt is, saccperkabe mennyi meg y el. Nálunk szüleimnél közös kassza volt, az a fajta, amelyben a férj odaadja a feleségnek, és akármit vett apám, anyám mindig lehordta, minek vetted ezt, satöbbi satöbbi...
  Ha meg a félrerakott pénzéből vette, akkor meg az volt a baj...
  Abban a családban, ahol egyik költekezősebb, a másik kevésbé, szvsz sokkal jobban tud működni a (részben vagy teljesen )külön kassza. Egy problémával kevesebb...Csak ezért meg csaknem dobja már az ember a párját, mikor sokkal fontosabb dolgok többet nyomnak a latban...

  Azt meg már nem is mondom, hogy aki közösben van, el sem udja képzelni, hogy a külön sem feltétlen szól kicentizésről....Sőt.

 • 2010.05.25 14:22:24mspoppy

  Szóval Te tudod mindenkiről, hogy mit tud elképzelni és mit nem. Jó Neked, hogy ilyen okos vagy.

  Mondjuk ahol több a "maradék", amiből szabadon lehet költekezni, mint az "x összeg", amit a közösbe kell dobni, ott nincs is értelme a közös kasszának, hiszen nem beszélhetünk valódi életközösségről. Együttélésről igen, de többről aligha.

 • 2010.05.27 10:45:52tildy:)

  Te mar csak tudod... Mert másképp nem is működhet jól valami csak úgy, ahogy évtizedek óta megy. Hasonló gondolkodásmód esetén szvsz még mindig nem lehetne pl. papas szülés.

 • 2010.05.27 13:18:34mspoppy

  Kissé unalmas már, ahogy megpróbálsz mindenkit betuszkolni a begyöpösödött-földhözragadt-konzervatív sztereotípiába, aki nincs elájulva attól az életmódtól, amit itt propagálsz.

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta