SZÜLŐSÉG

Anya, miért olyan nagy a melled?

2010. március 30., kedd 09:52 |

Különböző oktatókönyvek után kutatva bukkantam rá az A gyönyörű mamám (My Beautiful Mommy) című kiadványra, amit a megjelenése óta heves vita övez. A képes mesekönyvet egy Floridában élő plasztikai sebész, Michael Salzhauer írta, aki nemcsak az anyukákon, hanem a gyerekeken is segíteni szeretett volna.

Véleménye szerint ugyanis a szépészeti beavatkozáson áteső anyák nem törődnek eléggé a gyerekek aggodalmaival, akiket félelemmel töltenek el az ilyen műtétek, és azt is nehezen dolgozzák fel, hogy anyjuk arcvonása egyik napról a másikra megváltozik, vagy lufi méretűvé duzzadnak a mellei.

A sebész szerint az sem jó megoldás, ha a bekötözött fej okát kisebb balesettel magyarázzuk – Salzhauer szerint a gyereknek is tisztában kell lennie azzal, hogy a szülő teste megöregedett, bőre megereszkedett, és azért fordult plasztikai sebészhez, hogy szépnek érezze magát. Hogy ehhez minek egy alapvetően elég bizarr mesekönyvvel előállni, az számomra talány, mindenesetre akkora sikere volt a dolognak, hogy ugyan a doktor először csak az ügyfelei gyerekeinek számára nyomtatta ki a könyvet pár száz példányban, ma már az interneten terjeszti.

A történet egyik szereplője maga a doktor, aki a kigyúrt dr. Michaelt személyesíti meg, és aki a mesebeli kislány édesanyján végez el mindenféle sebészeti beavatkozást: orr-és hasi korrekciót, illetve mellimplantációt. Anyuci innentől kezdve boldogabb, mint valaha, van neki pisze orra és liternyi szilikonja, a mese végén pedig még egy koronát is kap apucitól (aki innentől kezdve biztosan nem a bébiszittert dugja tovább, hanem visszatér anyához).

Salzhauer ötlete valahol jogos, hiszen, ha egy gyerek nem kap megfelelő választ a kérdéseire, kombinálni kezd és szorongani. Másrészt viszont újabb problémák forrása: például a szülés után megváltozott testtől való félelemé (hiszen még anyu sem bírta kellő méltósággal viselni a megereszkedett melleket, és a terhességi csíkokat), ami egy gyerekben azt is megkérdőjelezheti, akar-e ő kisbabát ezek után. És ha már ilyen természetessé válik a plasztika, egyre több fiatalnak fog eszébe jutni idő előtt változtatni a testén. Innentől kezdve pedig sajnos semmi oktatói célzatot nem látok ebben a kiadványban, csak a burkolt reklámot: dr. Michael Salzhauer önreklámozását.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2010.03.30 21:04:03renege

  Cozumel, nekünk égési sebre Dermazin krémet adtak. A fiam két évvel ezelőtt belecsapott a forró tejbe :(
  nem maradt nyoma szerencsére, de hetekig kenegettük.

 • 2010.03.30 21:07:53farkasokkal tancolo

  Én már nagyon sokszor megégettem magam fröccsenő olajból kifolyólag, és igen, átmenetileg barna foltos lett a heg, de semmivel nem kellett kezelni, magától elmúlt és meggyógyult. És én is csak jéghideg vízzel kúráltam. Kérdés persze, hogy milyen mély bőrfelületet érintett az égés.

 • 2010.03.30 21:10:55cozumel

  Renege


  koszi,en inkabb arra lennek kivancsi,hogy hamosito kenocsot lehet-e kenni, mert van ilyen itthon, es abban meg fajdalomcsillapito is van.

 • 2010.03.30 21:13:18farkasokkal tancolo

  Én átkenném alkohollal. Velem is azt csinálták, amikor leforrázták a karomat Krakkóban, és annak is fájdalomcsillapító hatása volt.

 • 2010.03.30 21:16:01renege

  Cozumel, sajnos nem értek ehhez, kénytelen leszel kivárni Csutkát :)

 • 2010.03.30 21:18:13Auguszta Romanova_2

  Contractubex>?

 • 2010.03.30 21:22:51Tessina

  akkor összegezném az egyik vitafál álláspontját:
  -ha a pasim azt kéri, vágassam le a hajam, ugorjak, függetlenül attól, hogy én mit akarok
  - ha a pasim azt kéri, hogy ne fogyjak le, mert bukik a nagy seggemre, eresszem el a fülem mellett, nehogy a többi kismama bálnának tartson (akik egyébként tutira tudják, hogy a pasim is bálnának tart igazából), szintén függetlenül attól, hogy én mit akarok
  ejj, de jó lenne nekem, ha mindezt komolyan venném:P

 • 2010.03.30 21:23:02no comment 01

  cozumelezzel inkább várd meg csutkát,de sztem hámosítót most még korai.ilyenkor inkább a felülfertőzést szokták előtérbe helyezni..

 • 2010.03.30 21:31:57cozumel

  Fertotlenito spray-t fujtam ra kesobb, az nekem is van, abban is van valamennyi fajdalomcsillapito is, az jo volt.

 • 2010.03.30 21:40:29baudolinA

  Zahara,
  először is ha nincs, akkor szerezz be egy olyan hajtűt, aminek nem tudom a nevét. :D Fából készült (nekem elég dús a hajam, így a vékonyabb hajtűk nem tartják), és elvékonyodik (a vége kifejezetten hegyes, hogy át tudd "fúrni" vele a hajadat), többnyire valami mintát is faragnak rá. Kétféle van: két darabból álló (azaz egy-egy pálcika) és villa alakú (azaz két pálcika megy egymással párhuzamosan, a tetején pedig általában valami faragott dísz fogja őket össze). Sajnos fényképet most nem tudok linkelni a frizurákról, de remélem, azért érthető.

  A legegyszerűbb, ha a hajadat a tarkónál összefogod, elkezded csavarni, majd körbetekered ott, ahol összefogtad (azaz csigát készítesz, de nem tűzöd le folyton, hanem egymásra jönnek a rétegek). Kapsz belőle egy hatalmas kiálló "bogot", aminek az alsó felét felfelé húzod és a "bogon" keresztül (azaz nem bog alakú lesz a kontyod, hanem hosszúkás), majd pedig megtűzöd a fával. Variáció: nem a tarkódon fogod és csavarod össze a hajadat, hanem az egyik oldalon, így vízszintes kontyod lesz, és úgy is tűzöd meg. Mindkét verziót meg lehet csinálni úgy is, hogy nem csavarod a hajadat, hanem befonod.

 • 2010.03.30 21:41:07baudolinA

  A másik fonott konty: a fejtetőn összefogod a hajadat egy gumival, egy vékony tincset kihagysz (ezzel takarod majd el a gumit). A hajadat befonod. A fonott copfot a tarkódon visszahajtod, hogy a gumi eltakard, majd megtűzöd. A kimaradt tincset körbetekered a fejtetőn lévő hajgumi körül, és ugyanúgy betűzöd a konty alá. Ha túl laza a kontyod, vagy attól tartasz, hogy kibomlik, akkor megtűzheted.

  Még másikabb fonott konty: fejtetőn (vagy lennebb) összegumizott, végig befont haj, végére gumi. A fejtetőn a gumi körül elkezdesz "koronát" készíteni a hajadból, azaz csavarsz egyet rá a gumi körül, azt letűzöd (lehetőleg ne élére fektesd a copfot, hanem lapjára), még egyet tekersz köré, azt is letűzöd, s így tovább.

  Aztán van ugye olyan, hogy egyszerűen befonod a hajadat. Ezt feldobhatod azzal, hogy féloldalt elválasztod, majd egy vékony tincset befonsz. Ezt a tincset pedig befonod a copfba. Szóval fonott copf, de mégsem a megszokott. Lófarokra variáció: a copfot szabályos időközönként megkötöd egy gumival. Vigyázz, hogy ne legyen túl szoros.

  És nézegesd még a youtube-on is a "hair updo" videókat, jó tippjeik tudnak lenni.

 • 2010.03.30 22:07:34a szív fészkei

  Menni kéne dolgozni egy (sokaknak tökfelesleges) szakmában, ahol hülyén festenék viszont vérfoltos műtősruhában sajtáon, színházban, kiállításokon :-DD... De ahhoz értek, orvosnak tanulni nem volt agyam, riszpekt a művelőinek...

  bg, nem kell igazságot tenni. Én, amikor erről írtam azoknak feleltem, akik "akkoriban szappannal mostak - ha egyáltalán - fejet a pasik, kismamák slampiban, tehát nem várható el, hogy értse egy ilyen korú a mellplasztikát" -felvetést tették. Jelezni bátorkodtam, hogy sokan!!!, én is - igényesek voltunk. Ahogy, amiből telt rá.
  Voltak a fizetések, olyanok, amilyenek. Ellenőrizni lehet. Egy régész se kapott sokat, sőt: anyám bokaficamot előbb szerzett, mint fizuemelést kurvakemény melóért (ma is szarul fizetik őket). Most egy régió él a 40 évnyi munkájából őt meg sem említve, csak villogva Európa Kult. Fővárosaként. Apám jól keresett, de meg is érdemelte. Áldják ma is haló poraiban a nevét.

  Ügyeskedés alatt én kiskapukat, pl. Commodore-alkatrészek vámmentes becsempészését és abból milliárdossá levést értek. Varrni tudás nem az. Ha kedvem volt jól öltözni, éheztem a cuccért, de ez magánügy. Amúgy épp azt írtam, hogy nagyon sok szép kismama volt akkoriban Pesten.

  Égésre ecet azonnal. Nyoma se marad. Darázscsípésnek se.

  Egyensúlyt csak kerestem és hittem, hogy így megtalálom. Nem mindig... DE jó volt csinosnak lenni pohosan is.

 • 2010.03.30 22:09:24a szív fészkei

  Mellplasztika meg épp megyeget ki a fejlett nyugaton a divatból, csak szólok előzékenyen:[link]

 • 2010.03.30 22:26:29Wish1973

  2010.03.30 18:43:06cozumel,
  ha kihúzom a szemceruzával az ok. ha sminktetkóval van, az mű? pedig annyi a különbség, h az előzőt szétkenem, este lemosom, reggel nyúlszemeim vannak.
  ha felpakolom az alapozót és nem látszanak a ráncaim, az ok, ha feltöltetem hialuronsavval, az mű. pedig itt is annyi a különbség, h ez utóbbi reggel is sima arcot mutat. ha push up melltartóm van, akkor a vetkőzésig jó vagyok, utána meg- tudnék róla mesélni. de, ha azt hiszed, h szilikonnal csak mű mell lehet a műmell, akkor esküszöm, küldök egy képet. meg expasik szakvéleményeit :D

 • 2010.03.30 22:28:45baudolinA

  Wish,
  én megmondom neked a tutit: mindenik mű. :)

 • 2010.03.30 22:54:48Wish1973

  jah, ősasszony módjára kéne járni-kelni. azok a fűzők, amiket az elegantos udvarhölgyek hordtak-szintén a parasztvakítás elméletén alapultak. se melír, se smink, se melltartó. és bár, valóban a szemceruza is mű-dolog, azért annak a használata általánosan elfogadott. ahogy a púderé is. de ezen a vonalon haladva a sport is kész (ön)becsapás, hisz az lenne a természetes, ha az ember segge, hasa, melle is engedelmeskedne a gravitáció hívó szavának

 • 2010.03.30 23:01:38baudolinA

  Wish,
  csak azt mondtam, hogy mű. Semmiféle értékítélet nem kapcsolódott hozzá. Egyébként a sminknélküliség miért lenne ősasszonyság? Vagy nem értem.

 • 2010.03.30 23:06:39psyché

  En hasplasztikara vagyom es zsirleszivasra. Ha egyszer lesz penzem, megcsinaltatom. A melleimet szivesen lekisebbitettnem, de az sokkal bonyolultabb mütet, mint a nagyobbitas, igy azt kihagyom.

 • 2010.03.30 23:08:56Auguszta Romanova_2

  Wow


  Wishnek szilikonos melle van?
  meselj mekkora?
  Fajt a mutatet?
  Es mikor sportoltal?

 • 2010.03.30 23:17:45Wish1973

  Rita, ez itt nem a coming out, többször is írtam már. a te császárod sztem zúzóbb volt, mint ez. nem nagy, így van normál B-s melltartóm. némely számozásnál C-s, de ez kb olyan, mint, amikor a kínai ruhából az L/XL méretet veszem:D
  sportról nem tudok nyilatkozni, lusta dög vagyok. számít, h mirigy, izom, v hártya alá teszik. sztem a legtöbb mellpl. honlapon utánanézhetsz, h mikortól lehet felsőtestre gyúrni. meg az nlc-n régen jó kis topik volt, biztos máshol is van, ott kérdezhetsz. úgy tippelném, h 6-8 hét után szép lassan, fokozatosan lehet kezdeni.

 • 2010.03.30 23:19:14Auguszta Romanova_2

  Es neked hol van?
  izom alatt?
  hartya mellett?
  vagy mirigyben?

 • 2010.03.30 23:29:51bajor gizella

  sok a műanyagellenző otthon. sajnos a szájhigéniában is szeretik a konzervatív hozzáállást. műfogsor? keveseknek. legyen olyan amilyennek az isten teremtette. kicsit ronda, rodhadó büdös. majd messzebb állok. végszükségbe jó lesz amalgánból tébére a tömés. a másik drága.

 • 2010.03.30 23:31:48Wish1973

  mirigy alatt. izom alá csak felvarrással lett volna szép, az meg több heg. hártya alá még akkor nem volt még annyira elterjedt, úgyhogy nem tudom, mik az előnyei-hátrányai

 • 2010.03.30 23:32:28Wish1973

  fehér is tb-re van, gizi

 • 2010.03.30 23:34:11bajor gizella

  én most voltam októberben és 6000 forintot kértek tölem a fehérért az esztékában. akkor az mi? számlát is adtak róla.
  nem értem.

 • 2010.03.30 23:35:08Auguszta Romanova_2

  Aha.
  Milyen vagany neked.
  Na ,de en megmeniketettem a pinamat,az is jo mint semmi mell es rongyos pinaval.

  A fogak,hat igen,.nekem mondtak rengetegen,hogy art a karbamidos otthoni feherites de magasrol leszarm,amennyi kavet es kolat iszom en,feketetk lennenek,aztan ha elhull akkor elhull,de amugy nem art kulonosebben.

 • 2010.03.30 23:36:42bajor gizella

  rita mennyi idös a gyerek hogy még mindig nem vagy tul ezen??

 • 2010.03.30 23:43:25Auguszta Romanova_2

  20 honapos.De szeretnek meg egyett 30 eves korom-ig.Vagy a korul.
  De rendesen elbaszta a hasamat,mintha egesi sebeim lennenek.
  De ennek ellenre inkabb vagynek egy manga-orra pedig abszolut szabalyos orrom van,tipikus europai.De nem manga.
  Es C melleket,mert nekem mindig C volt,de most nem C.
  Szoval hagynam a francba az egesi sebes hasam,jo az ahogy van,mert lapos,meg derekam van,nekem manga orr kell,meg mellek.
  A mellek nem sajat vágy,inkabb olyan ''jo ha van''amugy nem tetszenek a mellek,nem szoktam soha nezni egy no melleit,hanem a csontjait nezem,az orrat,az allkapcsat,a bokajat a csipojet.Bar noket nem nagyon szoktam nezni,mert ahogy meglatom azokat az egyszerre sovany de ugyankkor kover karokat,meg azt a nymi nyakszirtet,elkap a sznalom.Ferfiakat nezek.

 • 2010.03.30 23:52:30Wish1973

  bg, van érvényes taj kártyád? a mi kerületünkben épp a múltkor nézegettem a váróban az árlistát, és ott olvastam, h tb-re ingyen van. sőt, nekem is ingyen cseréltek ki egy fehéret-fehérre. biztosítás nélkül lett volna 5000. lehet, kerülete válogatja, a tüdőszűrés is így van. nálunk kerületi lakosoknak ingyen van, külsősöknek térítéses, máshol meg a helyieknek is fizetniük kell 35 (?) év alatt. azért az abszurd, h még ez sem egységes.

 • 2010.03.31 00:04:47a szív fészkei

  Itt is van poronty[link]

 • 2010.03.31 00:13:49a szív fészkei

  bg, hogy érted a rothadó valódit? Veresse ki mind és ragasszon műanyagot, mint Mary Zsuzsi szegény?

  60 évtől amúgy a tb nem támogatja a fogmegtartást, csak a húzást. Tehát jöhet a mű. A porcelán darabja 12 ezer, azt se fizeti az OEP, de van, ahol darabja 15, változó az ár is orvosonként. Rothadóra porcelánhéjt húzni nem tudom mennyi, ott azért az eredeti fog játszik, ha meg tudják csinálni.

  A fogkőlevételt, mint évenkénti prevenciót támogatják=ingyen van, mert az ugye megelőz sok mindent, ínybajokat,kihullást, tb.

  De hazánkban meg lehet nézni a fogkrémfogyasztást ugyebár. Évente fejenként 2,5 tubus!!!!!http://www.weborvos.hu/cikk.php?id=92&cid=10167 Talán arra kéne előbb költeni. Amúgy idejönnek nyugatról fogat kezeltetni, odakinthez annyira olcsó. Sopron és vidéke ebből él.

 • 2010.03.31 00:15:23a szív fészkei

  Beültetés meg a csillióért-kat.

  De az igaz, itt a szájhigiéné katasztrofális.

 • 2010.03.31 00:15:54Auguszta Romanova_2

  Rothadóra porcelánhéjt húzni nem tudom mennyi

  Nem szoktak.

 • 2010.03.31 00:21:14Auguszta Romanova_2

  Marmint elotte kezelik,ha lehet.

 • 2010.03.31 00:26:34a szív fészkei

  Én ismerek olyat, akinek valamit tán javíthattak a már elég tönkrementjein és aztán fehérség rá. Nem vizslatom azóta se, hogy s mint van alatta, ha neki jó.

  De a szép fogsor nagyon megnyerő bír lenni. Érdemes vigyázni rá. :-)

 • 2010.03.31 00:57:51cozumel

  Wish

  en aztan nem vagyok osanya-termeszetanya tipus, mondom, szarul is esik az oregedes, DE azert nem vegeztetek semmifele mutetet magamon, mert mind munek latszik _NEKEM_.
  (meg a fajdalmat se komalom, es sportolni se lehet 8 hetig, az meg nekem a nagyhalal)
  Ha te a tieddel heppi vagy, akkor ne indulatoskodj itt nekem, hanem hordjad a mumelleid buszken :))

 • 2010.03.31 01:02:28cozumel

  A szemoldok festek a szorszalakra megy, a tetko a borre, szerintem attol van borzalmas osszhatasa.
  Egyszeruen vannak sikeres utanzasok, es vannak sikertelen utanzasok.

  Sikeres, ha a szempillam sotetebbre festem, mert, hacsak nem ut el nagyon a termeszetes szineimtol, akkor siman lehetne olyan igazabol is.
  Sikeres, ha alapozoval eltuntetem az aprobb borhibakat, mert vegulis van hibatlan bor, nem?
  Sikeres, ha arcpirral kiemelem az arccsontot, mert ha kicsit kipirosodsz, pont olyan klasszul nezel ki, de vegulis nem lehet egesz nap magasterdemelessel futni, hogy mindig legyen egy kis arcpired.

  De en meg nem lattam olyan sikeres technikat, amely elhitette volna velem, hogy az 50 eves ranctalan arc az valodi-talan mert nem is letezik ilyen?
  Lehet, hogy ezt az egesz dolgot a tudat befolyasolja, nekem baromira befolyasolja.

  De megecce' mondom, hogy semmilyen modon nem befolyasol az _ember_ megiteleseben, ha latom, hogy plasztikaztatta magat.

 • 2010.03.31 01:04:21cozumel

  Ja, es nem utolso sorban, ha lenne most hatezer dollarom, amibe also hangon kerul egy szep par uj cici, akkor asszem csaladi nyaralasra koltenem, mert olyanunk meg nem volt.

 • 2010.03.31 01:10:13a szív fészkei

  Bocs már de meghatározná nekem valaki, mikortól van öregedés? Mi a jele? A nevetőráncok? Az első májfolt? A toka?

  Amikortól már nem teljesen feszes a comb? A nyak ráncosodása? Azt meg a kézfejet hogy plasztikáztatja valaki? (szegény medveanyón ott ütközött ki borzasztóan a lufik felett az igazi kora a szombat estéli lázongásban, mint mindenkinél)
  Akkor igaz a divatfasiszták hozzáállása, hogy 20 évesen öreg vagy a kifutóra mert az tizennégy évesek játszótere harmincassá maszkírozva?

  Nem értem. Kit láttok ti huszon-harminc évesen öregnek? Cher még jó a maga mozdulatlanná lett arcával és sohanemvolt fazonú testével ? (imádom a hangját és jó színésznő)
  Egy táska szem alatt és kész, vége az arc szépségének már? (ilyenbe halt bele Domján Edit, iszonyú durván végezve magával .[link]) Nem akart 40 éven túl élni. Elszámolta magát és kiderült, hogy van még egy éve. Röpült a boldogságtól, hogy hurrá, majd csak jövőre kell megölnie magát!!
  Ma is 1000 %-os nő lenne, halálbiztos. Mindenkit lemosna.

 • 2010.03.31 01:32:39másutt

  sziv
  a legjobb baratnom az iden lesz 30, es betegesen retteg ettol.
  nem is engedi, hogy megemlitesem a szuletesnapjat. teljesen kivan, 5 honappal elore.
  szamara azutan mar csak hanyatlas van.
  :DD
  en 38 vagyok, es ugy erzem, a java meg hatra van.

 • 2010.03.31 01:39:27cozumel

  Sziv

  szerintem felesleges ezen tiprodni, valahol 30-40 kozt megjelennek az elso jelek, hogy biza mulik a hamvassag, oszt kesz.
  Apro dolgok ezek, de tiz ev tavlatokban szepen latszik a valtozas merteke.
  Lehet, hogy majd 60 evesen visszanezem a mostani kepeim, es aszondom, huuu de jo no volt ez a 40es Cozu, de ugye ilyen perspektivam jelenleg nincs, most csak a 30 eves Cozuhoz kepest tudom nezni a negyvenest, ugy meg nem annyira jo no.

  Es bar orulok neki, hogy a neveto rancaim azert latszanak, mert tenyleg baromi sokat rohogtem az eletben, es ez nyomot hagyott, de rancok nelkul megis szebb volt a kepem, mint rancokkal.

  Mindegy, nem fogok a kardomba dolni, de a tenyek elol nehez elfutni.

 • 2010.03.31 01:45:44a szív fészkei

  50 évesen kezdődött a jó világ nekem! Nem vicc. Addig is klassz volt, de most kimondottan élvezem. Pedig most amúgy szarban vagyok anyagilag a régi évekhez képest.

  Nekem a 40 tett be egy kicsit, de aztán túllendültem.

  Teljesen igazad van másutt, tényleg nagyon jó éveid lesznek! A lányom is 30 lesz. De ő szeret mindene búsongani kicsit. :-)

  Azért tettem ide be a Domjánt, mert nem tudták lebeszélni - jó, volt szerelmi bánata is - erről illetve azt hitték, csak marhul, úgyse csinálja meg, hülyeség. Hát 72 karácsonyán nagyon nem viccelt. Mesélte, aki tudott róla, hogy horror volt a lakásában.
  És a világ legszexisebb és -megejtőbb, -tehetségesebb, -édesebb nője volt. Láttam az Üvegcipőben. Molnár Ferenc lefosta volna a saját bokáját örömében, ha ismerhette volna. Olyan volt.
  És nem hitt magában mégsem. Látod, ezt nem lehetne semmi operációval pótolni - az ilyen ma is hazavágná magát.

  Vigyázz a barátnődre, tényleg!

 • 2010.03.31 02:03:17cozumel

  Uhhh, most elolvastam Domjan eletrajzat, tenyleg dobbenet... es nagyon szomoru.
  Nem tudom, ilyen esetekben van-e egyaltalan segitseg.

 • 2010.03.31 02:19:23a szív fészkei

  Nem, ő erre trenírozta magát egész életében valamiért. Sikeres volt, imádták és ez se tartotta meg. Hogy akart-e gyereket, mi volt valóban a Szécsivel - aki utánozta halálában - nem tudom, akkor még nem volt hálisten Story.

  Csak azért volt fura, mert pl. a Beckhamné egy mindig savanyú uborka, nála nem lepne meg semmi (na jó ez tőle is durva lenne, meg ő anya - nem tűnik ettől se boldognak).
  De ez az Edit ragyogott folyton és átmelegített mindenkit, aki akkor élt és hallotta, látta őt. Úgy mondott esti mesét a rádióban, hogy felnőttek ültek le meghallgatni ohne kölyök a láthatáron, mert a hangja is varázsolt. :-)

 • 2010.03.31 09:20:00csutkababa

  Cozumel
  Ha még aktuális:
  A hólyagosodás azt jelenti, hogy enyhe másodfokú égésed lett, a hólyagok egy része lelepul, más része hámfosztott területet képez. Nem lehet a fenistilt, Irixet hámfosztott területre tenni, ahol nyers rész van!
  Hámosító-fertőtelenítő kenőcs kell, Betadint javaslok rá.
  A hólyagok nyomai hónapokig megmaradhatnak, és a bőr természetes kopásával tűnnek csak el.
  Akut elsősegély meg vagy hideg víz folyó! 5-10 percig, vagy pl ez a water jel

  [link]

  Ez nagyon praktikus.

 • 2010.03.31 09:30:25csutkababa

  öööö ecetet hámfosztott részre nem tennék.Valamint alkoholt sem.
  Kicsit nagyon csíp és az ecet mar is.
  A contractubex a már kialakult hegeket fonnyasztja, itt nem lesz heg.
  A betadin után kérdezz rá a patikában nálatok, milyen hámosítójuk van!

 • 2010.03.31 12:37:36a szív fészkei

  Koca vajákolóként, mint házitündér: ecettel abban a pillanatban kenem át, amikor épp ráfröcsent és még minden bőröm a helyén van. Akkor enyhe pír után - nekem eddig így működött - megszünteti fájdalmat és nyom nélkül múlik. Sebre persze hogy nem, még én se! :-)

  Mell- és egyéb plasztikázóknak:[link] Biztos tudnak segíteni.

 • 2010.03.31 15:02:09cozumel

  Csutka

  koszi, valamit keresek majd, annyira csunya pottyok lettek, hihetetlen :S igy meg soha nem egettem meg magam.

 • 2010.03.31 15:06:58nanemárrr

  cozumel, aloe vera növényt szerezz be! Csodákra képes égési sérülésekkel! Anyám állandóan össze-vissza égeti magát, szörnyű hogy néz ki egy főzés után, de van egy vagon aloe vera cserépben, arról levág egy darabot és időnként rákeni a sebre. Másnap szinte alig látszik! Küldenék neked a gazból, de messze vagy innen! :)

 • 2010.04.01 09:56:44farkasokkal tancolo

  [link]

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

Blogok, amiket olvasunk

JEGYZETLAP Posztnyár szindróma

Ha csak sóhajtozunk, és utáljuk, hogy vége, egyre nyomorultabbul érezzük magunkat. Négy lépés, hogy a szeptembert is élvezni tudd!

STÍLER Netes szépségdilik: ezeknek ne dőlj be

Ha nem akarsz úgy kinézni, mint egy cirkuszból szabadult bohóc, ne a csodatévő appok képeinek higgy, hanem a tükörnek. Az ugyanis nem halványítja el a bőrhibákkal együtt a sminkedet is.

HOMÁR Fifikás, de bebukott parkolóteszt budán

Jó napot, miért büntetnek meg, ha még a fizetőövezet kezdetét jelző tábla előtt parkolok, a nem fizető zónában? Csak. Parkolócég, 12. kerületi módra.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta