SZÜLŐSÉG

A szülőnek járó felmondási védelem gyermeke három éves koráig tart, a gyes hosszától függetlenül

2009. november 16., hétfő 18:56 |

2010. május 1-jétől a felmondási védelem változatlanul a gyermek 3 éves koráig illeti meg a munkavállalót – függetlenül attól, hogy igénybe veszi-e eddig az időpontig a fizetés nélküli szabadságot vagy sem. A felmondási védelem azt a szülőt illeti meg, aki a gyermek otthoni gondozása céljából a fizetés nélküli szabadságot utoljára igénybe vette. A gyermekgondozási ellátások 2010. május 1-jét követő átalakítása ugyanis nem indokolja, hogy a felmondási védelem időtartama is együtt változzon a gyes két évre történő lecsökkentésével. Az elfogadott módosításnak köszönhetően felmondási védelem illeti meg a jövendőbeli nevelőszülőt is az örökbefogadásról szóló döntésig a gyermek kihelyezésének időtartamára. Ez a tapasztalatok szerint egy-két hónap.

 A törvény megteremti a lehetőséget arra, hogy részmunkaidőben dolgozzon az a közszférában foglalkoztatott munkavállaló (pl. közalkalmazott, köztisztviselő, igazságügyi alkalmazott, ügyész), aki a gyermek otthoni gondozása miatti fizetés nélküli szabadság igénybevétele után a korábbi munkahelyére tér vissza gyermeke három éves kora előtt. A fegyveres szervek hivatásos állományú tagjainál, valamint a Magyar Honvédség hivatásos és szerződéses állományú katonáinál a részmunkaidős foglalkoztatást abban az esetben teszi lehetővé a törvényjavaslat, ha az állomány tagjának az eredeti beosztása a beosztás jellegéből fakadóan rész-szolgálatteljesítési időben is ellátható. A megoldás nem jelent többletkiadást, mert a gyesen lévők helyére helyettesítéssel alkalmazzák a dolgozókat.

(MTI)

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2009.11.16 21:09:51hivatalipatkány

  A gyakorlati részével én sem vagyok tisztában. A munka törvénykönyvében szerepel.
  Nézz körül a hrportal-on hátha ott találsz kalkulátort is.

 • 2009.11.16 22:08:01Évika

  Málnabálna, hasonló korú csemetém van, és most a válságra hivatkozva vacakolnak,h. visszavesznek-e, ill. max. részmunkaidőben alkalmaznának. Felhívtam a Megyei Munkaügyi Központ jogászát, sztem. ő a legtájékozottabb ezekben a kérdésekben. Hamarosan megyek hozzá, kiokosodni :) Feltételezem, neked is van elérhető közelségben Munkaügyi Kirendeltség. Egy próbát megér.

 • 2009.11.16 22:31:58Hilus

  málnabálna
  Pótszabira van nyomtatvány, férjednek is alá kell írnia, mert csak egyikőtöknek jár.
  Gyerek / 2 nap.
  2008-as éves szabid biztos jár, pótszabival, és valamennyi, ha nem az egész a 2009-esből is, de ezt nem tudom 100%-ra.

 • 2009.11.17 07:12:00Zsuzsi főz

  Tértivevényes levéllel küldd, az a legjobb.
  Szerintem a ki nem vett szabadság jár a távollét idejére, mindkét évben.

 • 2009.11.17 07:29:40csuni

  Köztisztviselőként megyek vissza januártól melózni,mert kell a pénz,nincs mese,hiába melózik az apja is.Gyerek bölcsiben.A munkaügyisnél megpengettem az új jogszabályt,mi szerint ugye lehet részmunkaidő is gyes alatt.Válasz,na azt felejtsem el,a jegyzőNŐ nem engedélyezi.Még szerencse,hogy egyengúnyában melózva csak napi 7órás a meló,DE havi 1 szombat is van.Így jön ki a napi 8órás meló.Plusz önkormis rendezvények biztosítása,szintén hétvégenként,ha van.Még jó.hogy meg tudjuk oldani a felügyeletét!Már csak az a kérdés,hogy ha a gyerek 10éves koráig vagyok gyesen,akkor is csak 3évies koráig nem rúghatnak ki?
  U.i.: Még jó,hogy "csicska" mindig kell a hivatalnak,így kisebb esélyem van a kirúgásra.

 • 2009.11.17 08:31:42Bato

  Én fiam szeptemberen töltötte be a 2-t. Már áprilisban jeleztem írásban, hogy szeptembertől mennék vissza dolgozni. Persze, csak a kiadott szabik után, ami január 4.-én jár le. Minden hónapban írásban jelzek a cég felé és ők minden hónapban írásban jeleznek vissza, hogy majd leülünk és megbeszéljük. Jelenleg ott tartunk, hogy majd dec. elején visszatérünk a dologra. A cégnél folyamatos leépítések vannak.
  Két hete voltam ügyvédnél és alaposan átbeszéltük a dolgot. A lényeg, hogy a cég megpróbálja húzni az időt, ameddig tudja. Ha január 4-ig nem tudnak valamit mondani, akkor állásidőre kell küldeniük. Azt viszont az ügyvéd a lelkemre kötötte, ha addig nem egyezek meg a céggel, akkor január 4.-én munkakezdésre jelenjek meg személyesen a cégnél. Ha nem történik semmi, akkor üljek le és várja a munkaidőm végéig. Ezt addig kell csinálnom, amíg nem tárgyalnak velem. Mindezt azért, mert ha 3napig nem jelenek meg, akkor rendkívüli felmondással megszüntethetik a munkaviszonyomat, védelem ide vagy oda.
  Én mindenkinek azt tudom javasolni, hogy ha nem biztos a visszavétele, előtte beszéljen egy ügyvéddel, mert nagyon sok apró dolog van, amire oda kell figyelni. Sajnos ilyen világban élünk.

 • 2009.11.17 08:36:07Bato

  Még annyit, hogy lehet fórumokon érdeklődni, ahol mindenki mond jót és rosszat, viszont mindenképp beszéljetek szakemberrel. Én 5000Ft-t fizettem tanácsadásért, de innentől biztos vagyok benne, hogy nem tudnak átvágni. Kolléganőm 1évig pereskedett, mire megkapta, ami jár neki. Mindezt azért, mert nem iratott le dolgokat, illetve az első napon hazament, mert mondták neki, hogy nincs munka, menjen haza. Persze ezt nem írták le. Fel is mondtak neki 3 nap után. Ja és a lány nem volt épp egy buta szőke, csak épp nem volt elég tájékozott.

 • 2009.11.17 08:39:21Bato

  Málnabálna: 3 hónap az elég. Ha lejárt a gyede-ed, onnantól szabira vesznek, de ezt is írásban kell kérvényezned. Ha lejár a szabid és nem tudnak visszavenni, onnantól állásidőt kell fizetniük. Ez a mi cégünknél a fizetés 80%-a. A lényeg, hogy mindig mindent írásban és mindig mindent jóval a határidő előtt jelezz! Ha nincs válasz 2-3 napon belűl, akkor küld el ismét a levelet. Ez azért fontos, mert ha netalán tán perre kerül a sor, akkor a bíró látja, hogy te ténylegesen dolgozni akartál, akarsz és nem a törvénywek mögé elbújni.

 • 2009.11.17 08:40:44Bato

  A másik nagyon fontos dolog, hogy mindig csak azt írd alá a munkahelyeden, amiben biztos vagy. Amennyiben egy kis ? is megjelenik a fejedben, ne írj alá semmit. Kérj gondolkodási időt (ezt nem tilthatják meg, pár napot, és irány szakemberhez.

 • 2009.11.17 09:08:53mancifej

  Es ti mit tennetek abban az esetben, ha egy, a nokert nyilvanosan rettento sokat vallalo cegtol kuldenenek el 3 honappal szules utan?persze korabban nem voltam bejelentve sem, igy jogilag tiszta az ugy.

 • 2009.11.17 09:18:08Bato

  mancifej: volt munkaszerződésed a céggel? Vagy bizonyíthatóan bármilyan papírod (bérpapír, stb) ami bizonyíthatja, hogy te alkalmazásban áltál?

 • 2009.11.17 09:19:07Bato

  Én a helyedben biztosan szakemberhez fordulnék. Egyébként ha nem voltál bejelentve és szülés előtt állsz, akkor nagyon biztosításod sincs, ez pedig gáz.

 • 2009.11.17 09:33:25csib

  Mancifej
  Ha nem voltál bejelentve, akkor az azt jelenti, hogy adót/tb-t/egyebeket sem fizettél, igaz? (ez a fizud fele) Gondolom ezen nem voltál annyira kétségbeesve...
  Minden éremnek kettő darab oldala vagyon, és most jön a feketeleves része, mert papír nélkül semmit sem tehetsz.

  És most fog engem mindenki meglincselni, hogy mekkora egy dög vagyok :))

 • 2009.11.17 09:40:54Bato

  csib igazad van. És nem vagy dög. A TGYÁS és a gyed is a fizetés alapján kalkulálódik. Így ha nem volt bejelentve, akkor ez elég érzékenyen fogja mancifejet érinteni. És hogy az időbe előre menjünk. Még a nyugdíjba sem fog beleszámítani. Én soha nem értettem azokat az embereket, akik hosszabb távon belemennek abba, hogy feketén dolgozzanak.

 • 2009.11.17 10:02:06csib

  Bato,
  Ez nyilván kényszer neki, csak mindig hajlamosak vagyunk a szituáció jó oldalát elfelejteni, és csak azon sírni, amikor jönnek a hátrányok. Nyilván nem örvendezett minden hónapban, hogy hú megint egy fillér adót sem fizettem, de jól jártam! pedig kellett volna :))
  Más dolog, hogy mennyire hosszú távon lehet ilyen kényszerpozícióra építeni, családot alapítani, gyereket vállani...

 • 2009.11.17 10:08:40Zsuzsi főz

  Csib, általában nem értek veled egyet, de most igen. Munkám során gyakran találkozom ilyesmivel, és engem egyáltalán nem zavar, ha valaki feketén dolgozik, DE: viselje a következményeket. Nincs annál undorítóbb, mint amikor olyannak sír a szája, akinek mélyen hallgatnia kéne.

 • 2009.11.17 10:35:12csib

  Zsuzsi
  Én sem értek általában veled egyet, de most igen. :))

 • 2009.11.17 11:09:06Zsuzsi főz

  Látod, valahol mindenkivel van közös nevező:-))

 • 2009.11.17 11:19:24Ariaden

  Nem panaszképp, de az én munkahelyem (hangzatos családbarát cég), már a terhesség alatti táppénzen közölte velem írásban, hogy csoportosan létszámleépít engem, ha visszamegyek. Jogilag persze ezt nem tehetik meg (nincs jogalapjuk olyasmire hivatkozni, ami majd csak 3 év múlva lesz), perelhetnék, de minek. A főnököm találta ki ezt az egészet, én meg úgy vagyok vele, így legalább rendesen megkapom majd a végkielégítést. Oda vissza úgysem mennék, azzal a nővel egy napot se töltenék együtt (s nem harag beszél belőlem), de remélem, a többi kismama, akit elküldtek bepereli őket.

 • 2009.11.17 11:20:00Ariaden

  Ja és remélem, összejön a második baba is addig és 5 évig lesznek kénytelenek tologatni a papírjaim! :D

 • 2009.11.17 11:28:59Bato

  Ariaden: ebben az esetben miért nem kéred a rendkívüli felmondást. Abban az esetben nem csak a végkielégítésre, felmondási időre, hanem 2-12hónap kártérítésre is igényt tarthatsz. Ennek mértéke függ a letöltött időtől, családi helyzettől, stb...
  Ha ennyire paraszt lenne a főnököm én lehet, hogy ezt tenném.

 • 2009.11.17 11:34:09Veg_

  Mármint ha neki mondanak fel rendkivülivel. Mert ő elmehet rendkivülivel, csak akkor nincs egy vas se, viszont kérhet tőle a cég kártéritést, mondván, hogy számitottak rá...
  Nem véletlen, hogy csak akkor mondanak fel rendkivülivel valakinek a cégek, ha beleköthetetlen (pl. 0 alkoholtoleranciánál bemegy részegen, nem veszi fel a munkát, ilyesmi), hiszen akkor egy vassal se tartoznak a dolgozónak
  Persze, ha rá tudná venni a céget, hogy most kirugják őt rendkivülivel, és munkaügyi birósághoz fordul azzal a megkötéssel, hogy ezek után nem képes ennél a cégnél dolgozni, lehet belőle az, amit mondtál, de lehet az is, hogy kötelezik a céget visszavenni, ergo ugyanaz a mutatvány, mint most, csak már rühellik is...

 • 2009.11.17 11:40:07Bato

  Veg: így van.

 • 2009.11.17 11:45:04kisfiúkmamája

  Tessina, málnabálna
  és akkor csodálkoztok, hogy szülőképes korú nőket nem foglaloztatnak szívesen....
  A stílus (le se írom, málnabálna milyen szavakat használt, ez mind csak őt minősíti)egyenesen bicskanyitogató.
  Még nem is szólt a kedves kommentelő a munkáltatójának, nemhogy írásban jelezte volna munkába visszatérési szándékát, de már itt liheg, de valami ordenáré stílusban.
  Az ilyen munkavállalók miatt tart itt az ország, ahol.

 • 2009.11.17 11:49:16kisfiúkmamája

  Kedves Velvet!
  Nem lehetne, hogy az alábbi figyelmeztetés:

  "Kedves hozzászóló!

  Előre szólunk, hogy a hozzászólásokat moderáljuk, az alpári, .... kommenteket előbb-utóbb töröljük, a rendszeresen ilyen hozzászólásokat írókat blogjainkból legnagyobb sajnálatunkra ki is tiltjuk."

  jelentsen is valamit?
  Vagy csak az én szememet sérti, de rendkívüli módon az ilyen szavak használata, hogy "szartalicska"?
  Ha ez nem alpári hozzászólás, akkor mi az? Ezt most teljesen komolyan kérdezem és választ is várok,példamondattal, ha lehetne.Csak hogy el tudjam helyezni a társadalmi skálán a velvetet.
  Mert ez igenis alpári hozászólás, és igenis szégyen az összes emberi stílusban hozzászóló kommentelők egészére nézve, hogy ezt a stílust megtűritek itt.

 • 2009.11.17 12:02:41kisfiúkmamája

  mancifej
  miért dolgoztál bejelentés nélkül?
  Az ilyenhez azért két fél beleegyezése szükséges...hogy akarsz perelni egy céget,milyen jogalappal és erkölcsi hivatkozással, akitől azt azért elfogadtad/elvártad, hogy a pénzed több legyen, és inkább adót nem fizettél?
  Mi, akik fizetünk adót rendesen, azért fizetünk annyi adót, hogy a sok feketézőt eltartsuk, mikor nem fizetés alapon járó segélyre megy, amikor szül/beteg/mukanélküli.
  Ez engem mindig nagyon felháborít.
  Sokan szídják amunkáltatókat,de mikor adót kellett volna fizetni, meg járulékot, akkor azért jó a zsebbe fizetett pénz.
  Holott mindenki megtehetné, hogy azt mondja, kérem, én tisztességes ember vagyok, járulékot akarok fizetni, még ha kevesebb is a fizetésem.
  Elég lenne negyed év, hogy ez az ország felálljon az erkölcsi fertőből, ahol van, ahol a másokra mutogatás és mások lehúzása, valamint a siránkozás az össznépi játék,és máris lenne annyi bevétele az államnak, hogy az adó- és egyéb járulékterhek azok számára, akik tisztességesen fizetnek, nem 50 %körül mozogjon, hanem max 20.
  Érdekes, a sokat irigyelt gazdag nyugati országokban nincs 3 évig tartó alanyi jogon járó támogatás, nincsenek állami bölcsik, ovik.
  Hanem fizetős bölcsik, ovik vannak, 6 hét szülsé utáni szabadság és mehetsz vissza dolgozni.
  Igaz, ott ilyen mondatok vége, mint hogy feketén dolgoztam(ergó nem fizettem járulékot, adót)akár börtönbüntetés is lehetne.
  Itt meg a többség még kérkedik is vele, hogy adót csal.
  Felháborító.

 • 2009.11.17 12:46:59Ariaden

  Veg, Bato, aranyosak vagytok kérhetném valóban, de nem fogom. Nekem, perpillanat fontosabb ez a kis három hónapos, mint egy esetleges jogi huzavona, amiben én vagyok a gonosz kis munkavállaló, aki gyereket mert szülni és táppénzre mert menni veszélyeztetve. Így kötelesek kifizetni a plusz 30 napot (csoportos leépítés, a felmondási időt (45 nap), a felgyülemlett szabit és a kéthavi végkielégítést. Effektív perrel se kaptam volna sokkal többet, s erről még papírom is van tőlük! :)

 • 2009.11.17 13:04:06Vérnyúl, Döme, Dagi, Fufu, avagy a Jó, a Rossz, és az Állatkert

  a kismamák visszavételével / szabadságkiadásával, fizetéssel kapcsolatban tudok segíteni a selkt pont sa kukac gmail pont com címen.

 • 2009.11.17 13:08:39csib

  Ariaden
  Jól teszed, nem egyszerű lelkileg végigcsinálni egy ilyen huzavonát. 3 és 5 év alatt sok víz lefolyik a Dunán, a válság is elmúlik, teljesen másképp fogod látni a dolgokat akkor és más is lesz a szitu.

  Engem "szerettel várnak vissza", ezzel búcsúzunk, de mivel egy multiról van szó, ahol lehet 2 év múlva senki nem lesz már, akit ismerek, meg lehet majd emggondolják magukaz, így erre most így nem vennék mérget.

  Szerintem aki elmegy szülni (kivétel a közalkalmazott, tanár v. nem tudom, kevés, ahova tuti van visszaút), annak számolnia kell azzal, hogy munkát kell keresni majd. Ez benne van a pakliban, egy kockázat, amit vállalunk a gyerekért. Ne legyenek illúzióink.

 • 2009.11.17 13:53:32Veg_

  2009.11.17 12:46:59Ariaden: Ez igaz, a vázolt megoldásokhoz nem ár egy céges perekben otthons jogász, meg idegrendszer :)
  Az én infoim onnan vagynak, hogy céges ügyvéd tartotta a munkajogot, és felhomályositott minket munkáltatói és munkavállalói oldalról is, ki tudja, késöbb mi lesz a szitu :)

 • 2009.11.17 14:02:08Veg_

  2009.11.17 11:49:16kisfiúkmamája: Komoly az alsó beirás, csak tudod, a velvet nem a rózsás üngyümbüngyüm stilus tárolólemeze, alpári az a durván személyeskedő. És ha más helyeken szoktál lenni, akkor jelzem, hogy az a durva itt még nem az... Sőt, vannak kommentelők, akiknek eleve extrém a stilusa, már ismerjük őket. Hát evva :)

 • 2009.11.17 14:32:55HulyeReklamok

  kedves kisfiúkmamája,

  bocsánat az alpári stílusért, bár megjegyzem én nem érzem magam mocskos szájúnak magamat sok más hszelőhöz képest...
  Tudom, h sok mindent lehet kritizálni, meg is teheted, de a teljes kép hiányában sztem nem érdemes. Ha miattam tart itt az ország, akkor szánom-bánom, h a 22 éves fiam mellett még mindig itthon meresztem a seggem ;)
  Feketén nem dolgozom/tam, zsebbe nem kaptam fizetést soha! Minden után keményen adóztam, és már bocs, hadd engedtessék meg úgy jellemeznem a szitumat ahogy nekem tetszik! Nem bántottam vele senkit sztem, ha nem tetszett a stílusom bocsi, de nem muszáj olvasni porontyot, gumicukrot, stb.

  Sajnos merészeltem reménykedni abban, h majd jön a kistesó és igen! szerettem volna még GYED-be szülni, és akkor mi van? Sztem vannak még páran, akik a gyerekeik közt kis korkülönbséget terveztek/nek. És ha már törvény van rá meddig lehet otthon a kisbabájával az emberlánya és megteheti, h otthon is marad vele, akkor tegye meg.

  Én felvázoltam a személyes problémámat a jelen helyzetben:
  miszerint kénytelen vagyok visszamenni dolgozni, mert a tisztelt munkáltatója a páromnak volt szíves NEm bejelenteni neki 8hónappal ezelőtt, h 4 órában van csak bejelentve+ nem fizet bért időben, és nem annyit, ami szerződése szerint van, s jah a párom fatökű, ha úgy tetszik (és bocs, ha megint alpári voltam) bármit kipréselni a cégből majdnem 5év munkaviszony után. És képzeld még most is elvárják, h dolgozzon NUlla bérért, amit természetesen 2 ki nem fizetett hónap után abbahagyott....közben folyamatosan interview-ra jár más állás reményében...
  Most mit mondjak, igen én is előre láthattam volna, h lassan ez lesz a vége ..mármint fostalicska :D:D:D

 • 2009.11.17 14:34:42HulyeReklamok

  2009.11.17 14:32:55HulyeReklamok = málnabálna voltam

 • 2009.11.17 14:37:06málnabálna

  Többieknek köszi MINDEN hszt!!!

 • 2009.11.17 15:25:39mancifej

  bárcsak lett volna az elmúlt 15 évben egyetlen olyan cég, a sajátomon kívül, amelyik bejelentett volna... sajnos ilyen nem akadt, de ettől még persze adóztam, nyugi. szívesen erősíteném az adómorált, ha mint munkavállaló nem szívtam volna az évek során MINDIG. illetve nem szívtam, csak senkit nem érdekelt, hogy mi van/lesz velem, úgyhogy ehhez kellett alkalmazkodni. megtettem.

  morálisan kiakasztó, hogy 3 hónappal szülés után valahol, ahol a női esélyegyenlőségért küzdenek egészen konkrétan, azt merik mondani a szemedbe, hogy sajnos nincs már szükség a munkádra, mert amíg nem voltál ott, remekül megoldották ingyen is a helyettesítésed. (racionálisan persze érthető)

 • 2009.11.17 15:56:05málnabálna

  mancifej,

  nem Te tehetsz róla! s ezt gondolom azért a kisfiúkmamája félék is tudják, csak jobb picsogni, h a Te félék és én félék miatt tart ott az ország, s véletlenül sem olyan munkáltatók miatt, akik csak v részben feketén dolgoztatnak, h járulékok megfizetését spórolják meg a kényszerhelyzetben lévő embereken (értsd vagy dolgozol még feketén is csak hogy munkád és betevőd legyen vagy erkölcsös maradsz és mész a híd alá)...

  Sztem itt nem olyan nehéz megállapítani mi vol előbb a tyúk v a tojás? naná, h előbb volt járulékot fizetni nem akaró munkáltató, mint feketén, biztosítás nélkül semmibe lógó munkavállaló.

 • 2009.11.17 15:58:04málnabálna

  2009.11.17 14:32:55HulyeReklamok

  22 éves fiam természetesen elírás!
  helyesen 22 HÓNAPOS

 • 2009.11.17 19:52:48Tessina

  kisfiúkmamája, arról, hogy én milyen munkavállaló vagyok, inkább a munkáltatómat kérdezd meg! köszi

 • 2009.11.17 19:58:55Magenta

  hm...

 • 2009.11.17 19:59:01Tessina

  egyébként pedig málnabálnával értek egyet: 2009.11.17 15:56:05

 • 2009.11.17 20:05:52Tessina

  kisfiúkmamája, amúgy egy kis hint: még a szülés előtti napon is emailezgettem a kórházból, és azóta is folyamatosan segítek, ingyen... és nem értem ennek mi köze van ahhoz, ha praktikus tanácsot adok valakinek, akinek esetleg nem ilyen a helyzete.

 • 2009.11.17 20:07:17Tessina

  tökre azt érzem, hogy nem a probléma igazi okát próbáljuk megtalálni, mert sokkal könnyebb a két kiszolgáltatottnak egymást fikázi. király.

 • 2009.11.18 15:55:50vica78

  Ez most már nagyon durva. Kikapcs üzemmódban olvssnám s posztokat és hozzászólásokat, de mindenhol a te fröcsögésedet látom! Beteg vagy, kezeltesd magad kérlek!
  Magadról állítottál ki szegénységi bizonyítványt, nem Ritáról! Gusztustalan féreg vagy!

 • 2009.11.19 10:45:54málnabálna

  Tessina,

  egy barátnőm hasonló cipőben jár, mint én azzal az "előnnyel",h munkaügyissel többx beszélt, de le se xarják magyarán... nem vehetik vissza, mert gyesen van, cég csőd felé megyeget, stb, csomó blabla szöveg, ami nem igaz természetesen, de ő csak megy és megy elérni vmit náluk. Nem tudom még, h írásban mennyit rögzítettek le, de erre buzdítottam őt, h mindent, de mindent írásban!
  Én az osztályvezetőmnek elküldtem kedden e-mailben a szándékomat és írtam, h hivatalos írásos formában is eljuttatom, s javasoljon egy időpontot mikor tudnánk személyesen is értekezni a dolgokról.... még semmi reakció.....se telefon, se e-mail...

 • 2009.11.19 10:51:45málnabálna

  Tessinának továbbra is..
  so ha személyesen nem fogad egy jó ideig, mitcsi? menjek be váratlanul kezembe a cuccal és írja alá, h átvette, vagy tértivevénnyel addig is küldjem el? asszem utóbbin nem kell sokat gondolkodni, naná, h elküldöm postai úton+bescannelem és emilben mind3 vezetőnek elküldöm.

  Tippek vannak, h még mit tehetek?

  Ismerős csajnak és magamnak is azt tanácsoltam ;-) hogy írásos doksi után, amiben közlöm, h visszamegyek ezzel és ezzel a dátummal, ergo kiveszem szabikat -utánuk pedig első munkanapon megjelenek,ha addig semmi válasz, tájékoztatás... s 3 napig bejárok 8órában ha ad munkát, ha nem.
  Vagy már előtte, ha nem fizet szabit lehet munkaügyi fegy.-nek szólni?

  Mi javasolt?

  KÖSZI TESSINA v.más előre is!

 • 2009.11.19 11:03:58Tessina

  én se vagyok túl nagy profi, csak utánaolvastam. Ha nem fizet a szabi alatt, mindenképp fordulj a munkaügyhöz vagy ügyvédhez szerintem. De még azelőtt járj személyesen is a nyakára egy kicsit.

 • 2009.11.19 11:15:15málnabálna

  Tessina,
  ok köszi!
  Most skype-ltem egy kollégámmal ő adta az infót, h osztályvezetőt most rögtön megkérdi megkapta-e emilt, s mizu.
  Infó: h a színpad mögött folynak a dolgok, a projectem le van adva... so 2főnök kiokoskodik vmit, majd jeleznek... érdekes lesz...
  Munkaügyist nem is ismerek nálunk, asszem ilyen spec nincs is, vagyis csak oszt.vezető nyakára járhatok v.személyesen v emilben.

 • 2009.11.19 11:17:15málnabálna

  ((.. a részlegem emberhiányban szenved és kollégám szerint is kellenék vissza, de föntről mindent csökkentenek és csökkentenek, igaz, h értelme csak anyagi van...érdemben pedig hatékonynak nem mondható így a melójuk kevés létszámmal sajna...))

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta