SZÜLŐSÉG

A hűtlenség szükséges rossz?

2009. augusztus 6., csütörtök 14:30

Az élet egyik nagy kérdése a hűség - amit már mi is sokszor megrágtunk, aztán kiköptünk, hogy megint újra és újra elővegyük - s a hozzá kapcsolódó morális kérdések. Mégpedig azért, mert az ember olyan furcsán összerakott lény, hogy a belső késztetése, vágya sokszor ellentmondásba kerül a társadalom, s ezzel együtt a szűkebb környezete és saját maga elvárásaival. A vágyát és szexuális szükségletét pedig ki szeretné elégíteni, akár az éhségét és szomjúságát, s közel sem biztos, hogy akit megkívánunk, az a feleségünk, férjünk, vagy tartós partnerünk.

Egy alapvető szükségletből így keletkezik a feloldhatatlan feszültség, amiből az elvárásoknak megfelelően kijöhetünk jól, vagy cselekedhetünk megbotránkoztatóan esetleg folytathatunk eltitkolt viszonyt, a végeredmény azonban valahogy mindig csak félmegoldás. S bár az emberek jelentős része nyugalomban éli le az életét, szeretetben és megelégedéssel, a színfalak mögötti lemondásokról sokan soha nem beszélnek. A kutatók pedig kereshetik a magyarázatot még sokáig arra, hogy a nők miért monogámabbak, mint a férfiak, s hogy társadalmilag elévült-e a házasság intézménye, azon belül pedig a hűség fogalma.

A szex, bár jó dolog, sokkal többről szól, mint egy aktusról, s ezzel már általános iskola felső tagozatában tisztában vagyunk. A fajunk létfenntartása múlik rajta, ami egyéni szinten is befolyásolja az életünket, így irányít minket a genetika, s zavarja össze a dolgokat teljesen.

Már az állatvilágban is megfigyelhető, hogy egy adott hím a genetikai állományának terjesztése érdekében félrelép, hogy minél több életképes utóda legyen, melynek a fele az ő génállományát örökli majd. Ebből kiindulva, teljesen érthető a férfiak hozzáállása is, még ha nem is paskolgathatjuk meg őket, hogy milyen ügyesen biztosították magukat a jövő számára. De ne gondoljuk, hogy az állatvilágban nincsenek ellentmondások, a nőstényeknek ugyanis pont, mint nekünk, körültekintőnek kell lenniük, hogy kivel párosodnak majd, mivel az utódokat nem kis energia felnevelni. Nem mindegy az sem, hogy hány utódot tudnak felnevelni, hiszen kevés fajnál jellemző, hogy mindkét szülő aktívan gondozza a piciket. Érthető tehát a nők ragaszkodása is, hiszen az utódokat nyilván nem egyedül akarják felnevelni, ezért törekszenek a hímmel ellentétben hosszú távú kapcsolatra. Valami tehát régóta nem passzol a biológiában, igaz, az állatok nem csinálnak morális kérdést a hűtlenségből.

Az állatok körében a poligámia-monogámia egyensúlyát az is befolyásolja, hogy milyen a környezet, azaz milyen feltételekkel bír egy adott hely. Ha van elég táplálék, viszonylag könnyebb az élet, több nőstényt tart a hím, ha viszont cudar körülmények között élnek, mindkét félre szükség lehet az utód felnevelésében, ezért a hűséges hímek kerülnek előnybe, s a monogám pároknak lesz nagyobb esélye az életben maradásra. S ezzel el is jutottunk oda, hogy az ember miért törekszik arra, hogy egy társa legyen. Nem a költői romantika, vagy a túláradó szerelem miatt, egyszerűen az utódok életképessége miatt, még ha kiábrándító is.

Kutatók arra világítanak rá minket, hogy a világ változásával a párkapcsolatok élettartalmában is változásoknak kellene lennie. Ma már nem egy hosszú kapcsolatra lenne szüksége az embereknek, hanem több rövidebb kapcsolatra, ugyanis ahogy fejlődik és változik a személyiségünk, úgy változik a párkapcsolatokban az igényünk is. Az egészséges tehát az lenne, ha 2-3 társsal élnénk le az életünket, hogy életképesebb és boldogabb kapcsolatunk lehessen a partnerünkkel. Hogy ezt a jövőben hogyan oldja meg az emberiség, nem tudni, a válási statisztikák mindenesetre igazolják a kutatók véleményét. S bár társadalmilag elfogadott és gyakori a házasságok felbontása, sokan mégis elítélik a válást. A hűtlenség tehát egy szükséges rossz marad továbbra is, egy félmegoldás, mely alapvető a belső vágyunk és a valós lehetőségeink között feszül, s mellyel továbbra sem tudunk kezdeni semmit, csak ideológiákat gyártani rá.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2009.08.13 01:48:25Heatherette

  a flitterszoknya ciki, életem :) engem most kibaszottul foglalkoztat a szerkókérdés, mert még nemtom, miben esküdjek, érted, mert azt azért fogod, h nem öltönyös téma lesz, de azért meg is kéne adni a módját. a bulira meg ki kéne találni vmi ütős dress code-ot.

 • 2009.08.13 01:54:29szövetszöcske

  Hát Vierre, most rávilágítottál a gyenge pontra, hiába vannak nálunk ideális körülmények egy progresszívebb kapcsolattípushoz, az ideális lelki alkatok és az egyetértés ellenére nem progresszív hanem hulla átlagos módon folyik a kapcsolatunk, csak elmélet van egyelőre. Remélem még nyugger kor meg klimax előtt azért a gyakorlatba is átültetjük, és végre haladó fejünk lesz.
  Az asszonyt meg nem adom, bár lehet hogy lenne kedve, de női vetélytársat semmiképpen sem szeretnék, azzal nehéz versenyeznem, kiszámíthatatlan a dolog.

 • 2009.08.13 02:05:20Vierre

  Te szövi. Nem akarok én genya lenni és tudom, hogy olyan a stílusom, hogy már csak dafke is ellent mond nekem a butábbja, aki nem lát át rajtam ;) ezért csak halkan jegyzem meg, kicsit olybá tűnik, mint ha csak téged foglalkoztatna ez a dolog. Persze az asszonnyal nem csevegtem egy ilyen kellemeset, tény, de nagyon olyan a hangulata a történetnek, mint ha téged foglalkoztatna ez a félrekeffentés, de ameddig az accony nem érik fel ugyan ennyire rá, inkább nem pedzegeted. Mi lesz veled, ha közben megváltozik a véleménye és nem akar már külön utakat? :))))) Látott már ilyet a világ. Te fullra beleéled magad, neki meg hirtelen elég leszel te is úgy amblokk. És jahm a női vetélytárs ilyen, az én faszim is aszonta annó, azt még csak csak benyelné- bár én már nem hiszem el neki- hogy félredugjak, de ha csajjal tenném, azt nem. :) Minden esetre kíváncsi lennék rátok egy szvinger klubban, tényleg annyira élveznétek e, mint ahogy az elméletben le van ez pipálva. :))))))))

 • 2009.08.13 02:09:35Dániel 508

  Vierre nem tudnál nem használni trágár szavakat(b****d,ku***ra stb).

 • 2009.08.13 02:11:21Vierre

  Dani sajna nem. :)))) Szerintem nem trágár szavak ezek, hanem kifejezőek. Majd megszokod te is. :))))))))

 • 2009.08.13 02:25:27szövetszöcske

  Ez nem tartozik az elvi vitához, de rosszul látod a dolgot. Nálunk ez nem így működik, hogy én erőltetek bármit. Az asszony makacs fajta, ha bármit erőltetnék csak ez ellenkező hatást érném el. Ha valamit el szeretnék érni, akkor csak feldobom a témát, aztán várok türelmesen pár hónap (vagy év...) alatt megemészti, aztán előjön ő vele, és utánna ő hajtja, én csak lelkesítésképpen a vállamat vonogatom, esetleg hagyom magam rábeszélni, és ez őt pörgeti, hogy meggyőző legyen.
  Na mindegy, nagyon átmentünk személyesbe, ráadásul egy fórumban. Ezér nem jó nőkkel elvi vitázni, valahogy mindig személyes dolgok jönnek fel végül.

 • 2009.08.13 02:25:39Dániel 508

  Vierre: "Mert a szex nem csak testi kapcsolat, hozzá tartozik az érzelmi kötelékhez is egy ilyen viszonyban és elkopik az a szerelem egy idő után, nincs mi fenntartsa."-Ez igaz de kerekeslány az akarta kommentjével mondani hogy fontos az is jogy egy párkapcsolatban a felek ha valamelyikőjük bajban van segítsék egymást csak te ezt kiforgattad.

 • 2009.08.13 02:33:44Vierre

  Szövet édesem, hidd el ennyi személyes történettől sem lettem okosabb veletek kapcsolatban, csak annyi jött le, hogy egyikőtök sem egy egyszerű eset valszeg. Sztem ezzel - vagy az esetleges tévedésemmel pláne- nem találtam fel hirtelen a spanyol viaszt tesztvírem. :)) Az erőltetést nem úgy értettem. Nekem a kommentekből az jön le, hogy téged ez foglalkoztat és kiváncsi lettem volna arra, hogy mit lépsz ha az accony közben megváltoztatta az álláspontját és már nem akarja a húúúúdenagy szabadságot miközben te tudat alatt morzsolod a kukoricát egy bögyös Sárira. :)))))))))))

  Dániel én aztán nem forgattam ki semmit. Amit te löksz full demagóg, egy ilyen helyzetben totál evidens. Kerekessel a szexről próbáltam dumálni de aztán lett belőle az ami. Pont.

 • 2009.08.13 04:04:26glad az egyetlen

  "...2009.08.13 02:09:35Dániel 508
  Vierre nem tudnál nem használni trágár szavakat(b****d,ku***ra stb)...."

  Baszki Vierre, na most tényleg, mi a faszomért kell folyton trágárkodni! :)

 • 2009.08.13 07:09:03Veg_

  "2009.08.13 00:10:07szövetszöcske
  Ja, egyébként szerintem ha már osztod a hapsikat, hogy farokvezéreltek, szerintem meg a nők ugyanúgy ráizgulnak másokra az aktuális partner mellett, csak nekik nagyobb az önkontrolljuk, képtelenek elengedni magukat, a gondolatot is hessegetik, aztán meg kamuznak maguknak, hogy csak a szemük kívánta a brúszvilliszt, ááá, dehogy is nyomatnának vele egy jóízűt, ilyet csak a hapsik éreznek:)"
  Ez marhaság. Őszinte csajok (az első szó rengetegszer aláhuzva) ezt neked sose fogják mondani. Igenis kidumáljuk, hogy az ominózus pasi valamelyik mozdulata, alkatrésze (pl. a segge) milyen jól elképzelhető az ágyban, és nyami, pláne, ha tök más tipus, mint ami otthon van (szőke/fekete, alacsony/magas, mittomén), meg fantáziálunk is ilyenről még ha nagy is a szerelem, csak ha van otthon remek szex, meg szerelem, akkor általában a dolog kidumálása pár barátnővel, vagy az elképzelése már elég is változatosságnak agyban, fizikálisan ott az alappéldány :-) Ha már nem dul a szerelem, sőt, akkor lehet, hgoy fizikai sikra is kerül, és biza jó pár nőt ismerek, akinek ettől jött helyre a kapcsolata, mert rájött, hgoy mégiscsak az otthoni példány az igazi, csak valahogy ellaposodott az idők során az egész, rendbe kell hozni... Mondjuk ez egy halom nőnek amugy is eszébe jut, de hát mind mások vagyunk :-)

 • 2009.08.13 07:19:40Veg_

  "2009.08.13 00:30:05Heatherette
  szövet, ez nem önfegyelem kérdése, a nők a férfi test látványától még meztelenül se izgulnak fel. és pont Vierre árulta el nekem :)"
  Akkor ez Vierre, nem a nők véleménye. Én rengeteg csajt ismrek, aki forditva van bekötve, egy itt ül a szomszéd irodában... Nekem mondjuk nem általában, hanem a nekem vonzó férfiak (pl. az előző és a mostani élettársam, pár pasi, akivel jártam, és piszok jók voltak az ágyban, ilyesmi) esetében necces a kérdés... Nagyon vonzó tud lenni egy vágyott férfitest :-)
  Mondjuk egy akrmilyen pasi nyugodtan mászkálhat körülöttem meztelenül, de egy pasinak se áll fel minden nőre...
  Egyébként is, nagyon sok pasinak van szép, vonzó teste meztelenül - soknak meg nagyon nem, nálam idejön az agyongyurt felpumpált muszklimiska, a fullizom nélküli sápatag gizda a csontvázvégtagjaival, meg amelyik szétfolyik, és a hasától nem is látni a farkát. Szóval a szélsőségek nem vonzanak. De az átlagos férfitest igenis szép és arányos. Meztelenül is :-P Ha gondolod, átmegyek, és külön neked megkérdem kolleginát, akinél gondolom a szokott álló faszu meztelen pasikból álló képernyővédő fut folyamatosan bővitve...

 • 2009.08.13 07:22:52Veg_

  "2009.08.13 00:40:31Heatherette
  ez olyan, mint h a nőknek nem tetszik a fasz, mint olyan. de ezt is tagadják :)"
  Ezt a hülyeséget! Mit gondolsz, a csajok a pinára élveznek??? Baromi sok szép farok létezik. Állva is, lógva is. Sok meg nem tetszik :-D

 • 2009.08.13 08:23:06Temptation

  H.: Vierre_ azért nem nyilatkozhat az egész női nem nevében, bizony nagyon is izgató tud lenni egy meztelen férfi test.

 • 2009.08.13 08:43:43szövetszöcske

  Veg_, egyetértünk, szerintem is valahogy így működik a dolog. Csakhogy alappéldánynak lenni aki fizikálisan mindig kéznél van, közben meg néha megjelennek extra példányok, akik a vágy elérhetetlen tárgyai szerintem gáz. Főleg, ha ezek az extra példányok szerintem közelebbről nézve nem is lennének extrábbak nálam. De nem azért én vagyok az alappéldány, mer én vagyok a királyabb, hanem azért mert hűség van. Tulajdonképpen nem közöttem és az esetlegesen felmerülő extra példányok között van választási lehetőség, hanem az erkölcsösség/hűség vs. hűtlenkedés tengelyen megy a választás, nem is kerülők összehasonlításra másokkal, hanem erkölcsi marhaságokon dől el a kérdés. Szerintem ez a megalázó, olyan futópályán versenyt futni, ahová más versenyzőknek belépni erkölcsi okok miatt tilos.

 • 2009.08.13 08:44:38Temptation

  Dániel508: azért jó, hogy Te ennyire tudod mit akart mondani Kerekeslány :-)
  Vierre_ nem forgatta ki a mondandóját, csupán a tőle megszokott őszinteséggel megpróbálta felhívni a figyelmét egy nagyon is reális problémára. A kapcsolatok zöme akkor is kifárad cca. 10 év után, ha volt és lehetett szex és az nagyon jó volt.Ha nincs szex, vagy csak simi és orál, akkor pedig még hamarabb.Ha tetszik, ha nem, a srác ( ha csak nem szerezetes-tipus) nem fog ezzel megelégedni, és lép.Lehet hogy nagyon nagy lelki gyötrelmek árán, de elmegy. Tehát jobb ha Kerekeslány számol ezzel a lehetőséggel, és ha látja ennek jeleit, és tényleg szereti a fickót, elengedi.
  Ettől függetlenül senki nem várja el a lánytól, hogy ne akarjon kapcsolatot, neki is jár a szex, a szerelem, csak éppen számolni kell azzal, hogy véget érhet.
  Persze másoknak is véget érhet a szerelem, de félő, hogy őt rosszabbul fogja érinteni, mert olyasmiben hisz, ami nincs. Legfeljebb nagy orosz íróknál, vagy az angol romantika képviselőinél.

 • 2009.08.13 09:26:53yukikoka

  Én Vierre-t és Szöcskét is értem. Nekem az jön le ebből a szájkaratéból, hogy az emberek fejében nem egyformán álla világ. A lényeg, hogy két olyan ember kerüljön össze, aki a kapcsolatról, a monogámiáról, a félrelépésről ugyanúgy gondolkodik, illetve érez. A baj csak az, hogy mindenki fejében él egy elképzelés arról, hogy ő mit bírna elviselni és mit nem, és aztán az élet erre gyakran rácáfol. Van, aki meg van győződve arról, hogy ha megcsalják, ő aztán lelép és új életet kezd, aztán mikor helyzet van, rájön, hogy ez nem olyan egyszerű (nem anyagilag, hanem érzelmileg). És bizony olyan is előfordul, hogy a nyitott házasság(kapcsolat) mellett döntő pár az elméletet a gyakorlatba átültetve rájön, hogy valami végérvényesen tönkrement, elromlott (utóbbi jelenségről szexuálpszichológusoktól hallottam, állítólag elég gyakori). A hűségről én úgy vélekedem, hogy a lángoló szerelemben magától értetődő (mikor gondolni sem tudsz másra), viszont az örökké tartó szerelemben nem hiszek. Így tudatos döntés és némi önkontroll is szükségeltetik szerintem. Feltéve, hogy a pár nem egyezik meg valami olyasmiben, mint Szöcskéék.

 • 2009.08.13 09:45:43szövetszöcske

  yuki, mégmielőtt bármire is példa lennék, szerintem nincs akkora különbség Vierre és az én világképem között mint a vitából kitűnik. Én nem valamiféle nyitott kapcsolat mellett kardoskodtam, igenis nálunk is fontos a hűség, valamiféle kiürült, szerelem nélküli nyitott kapcsolatot kár lenne őrizgetni, értelmetlen. Egyszerűen csak máshogy húznánk meg a határt, más a definíció, a hűség nem egyenlő a totális szexuális monogámiával, nincs valamiféle kicövekelt határvonal, tabu, hogy azt aztán semmi esetben nem lehet átlépni.

 • 2009.08.13 09:54:52anyatájger

  yuki, igazad van.
  szöcske, "Tulajdonképpen nem közöttem és az esetlegesen felmerülő extra példányok között van választási lehetőség, hanem az erkölcsösség/hűség vs. hűtlenkedés tengelyen megy a választás..." - bólogatok, de "...erkölcsi marhaságokon dől el a kérdés. Szerintem ez a megalázó, olyan futópályán versenyt futni, ahová más versenyzőknek belépni erkölcsi okok miatt tilos." - nem hiszem, hogy marhaság lenne és megalázónak érezném erkölcsi okokra hivatkozva (elvekre, ha úgy tetszik) elhajtani a régóta engem kerülgető, rendkívül vonzó, jótestű fiatalembert.

 • 2009.08.13 10:03:26szövetszöcske

  anyatájger, nem neked megalázó, hanem a párodnak. Te csak önfényezel a döntéssel, hiszen erkölcsös maradtál, halleluja. A döntésben fel sem merül, hogy a párod a jobb hapsi, még ez előtt eldől erkölcsi alapon, nincs összeméregetés. Tulajdonképpen az is lehet, hogy egy tróger lúzernek tartod a párodat, ma már simán Huffnágel Pistit választanád, csak egyszerűen elvi okok miatt kitartassz mellette, mert az önképed fontos, tisztességes családanya vagy, nem szeretnéd magad erkölcstelennek látni.

 • 2009.08.13 10:03:31szövetszöcske

  anyatájger, nem neked megalázó, hanem a párodnak. Te csak önfényezel a döntéssel, hiszen erkölcsös maradtál, halleluja. A döntésben fel sem merül, hogy a párod a jobb hapsi, még ez előtt eldől erkölcsi alapon, nincs összeméregetés. Tulajdonképpen az is lehet, hogy egy tróger lúzernek tartod a párodat, ma már simán Huffnágel Pistit választanád, csak egyszerűen elvi okok miatt kitartassz mellette, mert az önképed fontos, tisztességes családanya vagy, nem szeretnéd magad erkölcstelennek látni.

 • 2009.08.13 10:18:40yukikoka

  szöcske, világos, hogy nem nyitott kapcsolatról írtál, hanem valahogy a határok elmosódottabb voltáról, arról, hogy nincs fekete-fehér igen-nem, így kevésbé érzitek magatokat fullasztó kelepcében. Tök jó, hogy ezt hasonlóképpen látjátok.
  Na léptem, viszem a kölköket játszóra, meg ez a hűség téma nekem most úgysem aktuális, mivel nincs lehetőségem kifelé kacsintgatni, a férjem meg úgyis azt csinál, amit akar, míg nem látom:DDD

 • 2009.08.13 10:24:28anyatájger

  Írtam egy hosszút, majd kitöröltem inkább.
  A férjemnek már miért lenne megalázó? Számomra ő a legjobb pasi. Attól még lehet, hogy a szomszéd csávónak szebb a szeme, vagy jobb a segge, vagy mittudomén, sőt lehet, hogy figyelmesebb és jobb apa is.
  Beindulok egy szívdöglesztő pasira és nem keffentek vele, ennyi. Nem csak azért, hogy az énképem ne sérüljön, hanem azért sem, mert nem tudnék hazudni a férjemnek. Elmondanám, ő meg soha nem értené meg, hogy ez csak egy dugás volt. Oda lenne a bizalom, ami meg nekem nagyon fontos.

 • 2009.08.13 10:28:00anyatájger

  Lehet, hogy simán csak önzésből nem csaltam meg a férjem? :)

  Amúgy én totál megértelek, jó, hogy így egymásra találtatok a nejeddel és tényleg kíváncsi vagyok rá, hogy a gyakorlatban hogyan működne nálatok ez az elvi síkon már bejáratott téma.

 • 2009.08.13 10:54:14baudolinA

  "én annak idején mikor megismerkedtünk, megígértettem az asszonnyal, hogy lesz még rajtam kívül hapsival kapcsolata"

  szövetszöcske,
  ez akár úgy is értelmezhető, hogy újabb kötelességet róttál rá: ne maradjon veled kötelességtudatból meg elvi hűségből, hanem kötelességtudatból feküdjön le mással, mert neked megígérte. (ld. "megígértettem")

 • 2009.08.13 11:15:25Temptation

  De akár lehetne ez egy afféle "tutira menő elővédekezés" is- ha az asszony félrekacsint, no para, hát én ígértetettem meg vele.

 • 2009.08.13 11:16:08szövetszöcske

  baud, igen, így van, van ilyen vetülete is.
  Mondjuk én nem vagyok vaskalapos elv-állat, szóval nem kezdem el soha számonkérni, ha a valóság máshogy alakul mint az elvek meg igéretek. Elvi síkon a probléma megnyugtatóan lerendezve, egyetértés volt, a betervezett félrelépés meg ha nem aktuális, mindig tolható pár évvel, a végtelenségig.
  Egyébként meg ha nagyon fontos lenne, úgyis el tudnám érni az asszonynál mint bármi mást is, eddig még nem volt olyan dolog, ami bármelyikünknek fontos, és ne tudtuk volna elérni a másiknál, mindig csak idő kérdése volt az, hogy amit egyikünk szeretne, a másikunk is szeresse idővel.

 • 2009.08.13 11:20:36Ribizlee

  szerintem is védekezés: amit muszáj, azt egy makacs ember nem szívesen teszi meg :-)

 • 2009.08.13 11:27:48mazsola84

  szövet, a gyakorlatban ez nem olyan egyszerű. Én se voltam vaskalaposan hűségmániás, a férjem félre is ment egyszer (akkor még nem volt az), de nem volt könnyű feldolgozni. Én is próbálkoztam egyszer, bár az ágyig nem jutottunk el és a férjem is nehezen dolgozta föl.

 • 2009.08.13 11:42:52Heatherette

  mondjuk, ez azért fura, h vki direkt megígérteti a párjával, h kúrjon félre. úgy már nincs is meg a szépsége a dolognak.

 • 2009.08.13 11:44:51Temptation

  H: ebben van igazság:-))

 • 2009.08.13 11:53:36Temptation

  Meg még az jutott eszembe, hogy az engedélyezett-programozott félrekúrás után asszony választja a régi párját, és mindenki happy. Férj úgy érzi háborút nyert. Szerintem pedig csak egyetlen csatát. A háború végkifejlete ettől még bizonytalan...

 • 2009.08.13 12:05:19szövetszöcske

  Temptation: De azér nagyon jó érzés lenne időnként csatagyőztesnek lenni, és nem csak a langyos bizonyosság...
  Egyébként meg H.-nak igaza van, pont mivel le volt régebben dumálva a dolog, gyakorlatilag semmi vonzót nem látok benne (és gondolom a párom sem). Ha belegondolok, hogy fel kellene hajtanom valami nőt, aztán jópofizni vele (mer ahhoz rohadtul szívdöglesztőnek kell kinézni, hogy nekifutásból melóigényes előjópofi nélkül rámcsavarodjon), aztán összelogisztikázni a dolgot, és akkor még valószínűsíthetően bénáznánk is, tutti gázosabb lenne mint az optimalizált házastársi szex (max az újdonság varázsa a plussz, ami azér hamar megkopik). Az egésznek nincs varázsa, nincs motiváció, én meg öreg vagyok és lusta, inkább egy szervezés és melóigényes picsogásnak tűnik az egész, mint nagy bulinak, inkább sose dugjak félre, mint ez az egész macera.

 • 2009.08.13 12:44:13anyatájger

  Áhá! Szóval itt van a kutya elásva! :)))
  Szöcske, te is ugyanolyan hűséges vagy, mint itt jópáran, csak mások az indokaid. ;)

 • 2009.08.13 13:01:32Temptation

  Szövet: értelek, a csatagyőzelem is lehet érdekes:-)
  Nekem csupán egy kicsit fura az előre ledumálás, és úgy már tényleg egy meló, amíg - ígéretet betartandó- az ember neki áll felhajtani valami megfelelő alanyt, és leszervezni a dolgot.
  De az általam látott esetekben inkább spontán alakuló, és szerveződő esetekkel találkoztam, igaz, nem is volt "muszáj" megcsalni a másikat, sőt.

 • 2009.08.13 13:05:58boszor

  szövetszöcske, én tökéletesen egyetértek női oldalról. És szeretnék olyan párt, aki úgy látja, mint te. Nem azért, hogy rohanjak és megcsaljam, hanem hogy ha olyan szitu lenne, hogy jól esne megcsalni, akkor ne féljek attól, hogy ezen áll vagy bukik kettőnk kapcsolata.

  Nagy szerelem miatt nem kefélni félre jó. De ez nem tart évtizedekig. Jön valaki, akitől bizsereg a gerincem, és friss, és új, és csak egyszer kell, de azt nagyon.

  Nőként is van ilyen. Stabil kapcsolatban is van ilyen. És NEM, nem jelenti azt, hogy már nem szeretem a páromat. Vierre_nél lehet, hogy azt jelenti, nálam nem.

  Félelemből nem kefélni félre pedig szar. Tulajdonképpen minden szar, amit félelemből csinál az ember, hogy jaj, el ne veszítse a másikat. Ez a része már valahol érzelmi zsarolás. Ezt nem csinálnám azzal, akit szeretek. De nem is tűrném el.

 • 2009.08.13 14:21:38kerekeslány

  Nem akartam az állapotommal jönni!Sőt sajnáltatni sem magam,ezt SOHA nem akartam!
  Én tényleg arra gondoltam,hogy ha történik az emberrel valami baj,akkor a társa mellette marad.Lehet rosszul reagáltam mert még nem ismerem Vierre stílusát,és felfogását.Azt sem írtam-szerintem-hogy örökre velem lesz...nem is hittem,hiszem,de ezzel a balesetem előtt is így voltam.Én el akartam küldeni,kb fél évig ment a huza-vona,hogy nem akartam,hogy kibéküljünk,ő akarta.Amikor megtudtam,hogy van egy lány az életében megkértem,hogy maradjon vele,és ne legyen "mártír" de hiába.Most,hogy velem él nem bántam meg,hogy nem egyből döntöttem a békülés mellett.
  Igazad van abban,hogy nem részleteztem,hogy milyen az ha valaki deréktól béna,de nem is kérdezte senki,hanem megkaptam(pedig én annyit írtam,hogy van,hogy nem a szex a legfontosabb),hogy ha nincs szex biztos,hogy lelép a pasim.De van,nem csak orál,csak nem olyan akrobata mint régen...de igyekszem!!!Azt sem mondtam,hogy nem csal meg...én megtettem már,régen még az elején,ez van...már nem tudom visszacsinálni.
  Én az egészről azért kezdtem írni mert kérdezte valaki,hogy otthagyja-e a tetpraplég fiúját mert már nem az az ember akibe beleszeretett.Én erre írtam azt,hogy ha valakiben felmerül az,hogy végetvessen egy kapcsolatnak a baleset miatt akkor tegye,mert azért,hogy a többi ember ne itélje el ne maradjon vele.Mert mindenkinek hazudik.Én erre írtam az én kapcsolatomat példának,hogy mi egyenlőre jól megvagyunk így.
  Remélem így már érthetőbb mit akartam írni!
  Azért meg tényleg elnézést kérek,hogy azt hiszem mindenki tudja milyen mozgássérültnek lenni,csak mert én tudom,és már a környezetemben is mindenki.

 • 2009.08.13 14:40:56cozumel

  V.


  en nem azt vitattam, amit mondtal, hanem azon rohogtem, hogy H. megtett teged valami megfellebezhetetlen noi authoritynek, mintha a te allitasaid lefednek minden egyes no gondolatait. Mer ez ebben a formaban mulatsagos :)

  A vita nem erdekel amugy, tok partalan, annyira se izgat fel, mint egy elsargult meztelen faszis fenykep :D

 • 2009.08.13 14:45:59Heatherette

  cozumel, nem csak Vé véleménye miatt írtam. olvasok blogokat, női blogokat is, és ezernyi helyen ezekbe belefutottam már. ha nem is minden nő, de eléggé úgy tűnik,h a többség úgy gondolja, mint Vierre. nyilván, amikor azt mondom, h "a nők", akkor úgy értem,h általában a nők, tehát a többségre célzom, de nem állítom,h kivételek nincsenek. ezt is mondtam már párszor.

 • 2009.08.13 15:09:14cozumel

  OK
  de itt konkretan azt mondtad, hogy mert V. mondta :)
  szal felreertheto voltal.

 • 2009.08.13 15:11:52Heatherette

  azt mondtam, h ezt Vé árulta el nekem. azaz akkor figyeltem fel rá, de nem jelenti azt, h csak azért hiszem, mert ő mondta.

 • 2009.08.13 15:12:51Vierre

  Kerekes. Ok. Nem vágom a fiziológiáját ennek a dolognak. Én sem azt állítottam, a szex minden. Azt állítottam, hogy kardinális.

  Jaaaaaaaj édeseim ne legyetek már izék. :) Nem azt írtam hogy minden nő így műkszik, azt írtam, hogy a legtöbb nő. Mutatsz neki egy bránert és annyi. Nem reagálja le. Én személy szerint vizuális-esztéta vagyok, ezért jobban értékelek egy szép női testet mint egy férfit. Van ilyen is- szerintem több mint ahány bevallja. Nálam a vágy nem első sorban vizuál efekt egy férfi felé, hanem mint ahogy írtam is, szexepil kérdése. De a nők biológiája akkor is más, ha ez tagadva vagyon. :))) Nem nedvesedik úgy mint ahogy feláll a cerka. :)))

 • 2009.08.13 23:33:25Dániel 508

  Vierre Valószínüleg nem kiforgatmi akartad csak rosszul értelmezted kerekeslány mondanivalóját náluk is van szex csak mellette fontos az is hogy bajban is segítsék egymást igen valóban nem lehet szex nélkül harmónikus sokáig egy kapcsolat viszont a stílusodon lenne mit csiszolni ahogy itt egyes kommentelőket megszólítod.

 • 2009.08.14 00:17:35dodóó

  Én nem vagyok leszbi,de megnézem a nőket.
  Sőt ha egy szépet látok még a férjemmel is kitárgyaljuk.

  Múlthéten a balcsin egy fiatal lány monokinizett és mikor kijött kb 15 nő kezdett el egyszerre fintorogni.
  Nem értettük miért??

 • 2009.08.14 00:21:21Vierre

  Dani nehari de megen olyan kakit rágcsálsz bájos stílusoddal, amit már rég elhordtak a galambok. Hol a tökömbe írtam, hogy nem fontos, hogy bajban is ott legyen mellettem? Ugyan olyan kardinális elvárás, mint a szex- ami - szövet hangsúlyozom- nem elvárás, bár de. Ne legyünk álszentek. :))))))
  És a stílusom hibátlan. De van egy remek előnye- irónia- általában kiszűri azokat akik képesek érdemben a tartalommal foglalkozni azok közül, akik leakadnak az első fényesnek csöppet sem nevezhető- ellenben annál kifinomultabb szónál. És ez nekem jó. Továbbá ezerszer leírtam már mi a véleményem arról, ha valamit nem nevezünk nevén. Én sem cseszegetlek, te se cseszegessél. Olvass, láss és érts. :)))

 • 2009.08.14 00:25:02Vierre

  dodóó én sem vagyok leszbi-bár ifjú titán koromban voltak ilyen ambícióim de kinőttem belőlük- egyszerűen szexuálisan nem tudnék mit kezdeni egy női testtel, de! Egy szép női test számomra sokkal izgalmasabb mint egy férfi. Ezért írtam, hogy nálam a vágy első sorban szexepil, x-edik sorban pedig a külső függvénye, bár az sem elhanyagolandó tényező. Míg egy nőnél egy test látványa ki tud alakítani bennem rezgést, de utána elhal, addig egy faszi látványa nem rezegtet meg, de abban a pillanatban hogy az a test a "van"-ból kimozdul, dinamikája lesz, egy tekintet, egy érintés és nedves tud lenni a bugyi. :)))

 • 2009.08.14 00:27:59dodóó

  -aha...

 • 2009.08.14 01:23:19Dániel 508

  Glad: "Baszki Vierre, na most tényleg, mi a faszomért kell folyton trágárkodni!"-Na eszt most jól megmondtad)))).

 • 2009.08.14 01:57:18Vierre

  Dani lehet, talán, esetleg, netalántán mert humor volt?Hm? :))))) Glad keni vágja a stílem, nem hiszem el, hogy nem esett le. :))))

 • 2009.08.14 08:09:38rita a felcser

  Nekem szemely szerint a legszebb noi test is zero.
  Mikor latok mondjuk egy furdoruha katalogusban egy noi meg egy ferfi testet(a ferrfi se tul kigyurt,a no se olyan vekony ,mint a kifutkon)akkor annyira taszit a nok lazabb csontozata,a szelesebb medence,a rovidebb labak ,mit a pasinak,a felkar ,ami meg ha vekony is ,barmilyen vekony,mutat magan ket harom reteg zsirt.Blee.

 • 2009.08.14 15:38:27Dániel 508

  Vierre: A Kerekeslány vita az valóban egy félreértés volt. Viszont a káromkodással kapcsolatos írást azt nem viccnek szántam.

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta