Terhesnapló: Halálfej az ultrahangon

21. hét

pocak21

Tömeg: 58,8 kg
Haskörfogat: 82 cm

Kétség nem fér hozzá, mondhatni száz százalék, hogy lányom lesz. Bizonyította ezt a 3D-s ultrahang és a havi orvosi vizsgálat is, amikor is szintén bekukkantottunk ultrahanggal a hasamba. Az alábbi párbeszéd zajlott a doki és köztem.

- Ugye nem ígértem múltkor fiút?
- Nem, azt mondta, valószínűleg lány.
- Na, akkor most megerősítem. Na nem baj, majd a következő.
- Áhh, biztos nem lesz több.
- Múltkor is ezt mondta.

3D UH

Aztán ugye elmentünk egy 3D-s ultrahangvizsgálatra is, hogy a lányaim is láthassák a tesót. Hatalmas csalódás volt az egész, kezdve ott, hogy hiába várták hetek óta a babakukkolást, akkor valamiért beléjük bújt a kisördög és szemmel láthatóan egyáltalán nem érdekelte őket, mi látszik a monitoron. Az ultrahangos géppel is volt valami gond, mert hiába tekergette a szonográfus a masinát, valamiért nem látszott jól 3D-ben a kölyök. Hol a körvonalait láttuk, hol csak egy elmosódott, nagy pacát, nem csodálom, hogy a lányaim inkább a vizsgáló berendezéseit vették szemügyre. Fél óra szenvedés után a szonográfus újraindította a gépet, úgy már valamivel tisztábban látszott a kép, ám az arca még így sem volt kivehető. Leginkább egy halálfejre hasonlított csórikám.

Magyarázat

A vizsgálatot végző nő megpróbálta megmagyarázni, hogy miért nem néz ki kisbabának: szerinte ilyenkor még nincs rajta zsír, nagyon csontos, ezért ilyen ijesztő. Aztán azt mondta, belefúrja a fejét a méhlepénybe, azért nem látszik jól. Mivel mindkét gyerekemmel voltam 3D-s ultrahangon korábban, pontosan tudtam, mit kellett volna látnom. Sajnos épp migrénem volt és túlságosan el voltam foglalva a gyerekek csitítgatásával, így szó nélkül fizettem ki 11 ezer forintot a használhatatlan felvételekre, amelyeken csak a 2D-s változat élvezhető. Úgy látszik, nem mindegy, melyik rendelőbe megy az ember.

Ujjszopás

Annyit azért leszűrtem az egyórás vizsgálatból, hogy ez a baba is ujjszopós lesz. Az első ultrahangok egyikén is szopta az ujját, most pedig szinte minden második mozdulata abból állt, hogy a kezét a szájához emelte.

Szopja az ujját
Szopja az ujját

A 2D-s felvételeken az is látszott, hogy nyitogatja a száját – a szonográfus szerint a magzatvízből kortyolgatott. Szépen telítődik a gyomra, mindene megvan és arányos – a combcsontja némileg hosszabb, mint az átlag, talán ő lesz majd a hosszú lábú asszony.

Gyerekek

Visszatérve a lányaimra: amióta nincs óvoda és itthon vannak, felfordult az életünk. Délelőtt engedélyezek nekik egy DVD-t, addig én kihasználva a csendet, dolgozom egy kicsit. Film után játszanak, (értsd: szétszedik a lakást), ebédelünk, Pötyi alszik (jó esetben) – ilyenkor én is tudok egy fél órácskát pihenni - ha a legkisebb gyerek hagy és nem rúgja szét a belső szerveimet. Még csak 35 dekás, de már most megvan a képessége arra, hogy olyan pontokat találjon el ficergés közben, ami nem túl kellemes. A gyerekek viszont nagyon élvezik, hogy kis mancsukat a hasamra téve már ők is érzik, hogy rugdos a hugi.

Hízás

Az esti sűrített tej-evés megbosszulja magát, a kilók elkezdtek felugrálni. 21 hét alatt eddig körülbelül másfél kilót híztam, ám ebből közel egy kiló az elmúlt héten ragadt rám, ami viszont sok, úgyhogy kevesebb édességet és több zöldséget-gyümölcsöt fogok enni. Ez a vitamin-raktáraimnak is és az emésztésemnek is jót fog tenni és a gyerekeknek is jó példát mutatok: már nem csokis kekszért könyörögnek, hanem sárgabarackért és dinnyéért.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek