SZÜLŐSÉG

Az én gyerekem nem kövér!

2009. június 5., péntek 15:02 |

kovergyerek

Unalomig ismételt megállapítás, hogy egyre több a túlsúlyos, sőt kövér gyerek, ezért sürgősen tenni kell valamit a helyzet javítására. Ebben pedig ki más lenne a kulcsszereplő, mint maga szülő? De elvárható-e tőle, hogy akár egyetlen lépést is tegyen az ügyben, ha maga sem veszi észre, hogy gyereke több-kevesebb többletkilót cipel? Pedig a newcastle-i egyetem kutatói szerint a normálisnál súlyosabb gyerekek 70 százalékánál pontosan ez a helyzet. Hat- és nyolcéves kor között 600 gyereknél mérték a testmagasságot és a testsúlyt, majd a túlsúlyosnak vagy kövérnek találtatott gyerekek szüleit arra kérték, hogy egy ötfokozatú skálán értékeljék gyereküket: a skála egyik végén az „igen alultáplált", míg a másik végén az „erősen túlsúlyos" minősítés szerepelt.

A májusban megrendezett európai elhízás-tudományi kongresszuson ismertetett eredmények szerint tíz túlsúlyos vagy kövér gyerek szülei közül heten a skála közepén elhelyezkedő „normális testsúlyú" kategóriát jelölték meg, vagyis még a kifejezetten kövér gyerekek szüleinek egy része is „vaknak" bizonyult a helyzet reális felmérésére.

A természetes szülői elfogultságon túl -„ó, hát csak olyan édes kis pufók!" - számtalan oka lehet a jelenségnek. Az egyik szülő például úgy vélte, hogy a szakembereknek óvatosabban kellene dobálózniuk a minősítésekkel, mert bármelyik kövér gyerek életében jöhetnek olyan időszakok, amikor a gyerek hirtelen megnyurgul, esetleg beteg lesz, így minden különösebb beavatkozás nélkül hipp-hopp eltűnnek a többletkilók. Egy másik szülő véleménye szerint a gyerekek fejlődése nem egyenletes, hanem szakaszos, ennél fogva a túlsúly sem több egy múló fejlődési szakasznál.

Egy másik vizsgálat is azt jelzi, hogy a fenti vélemények egyáltalán nem egyediek, sokkal inkább az általános vélekedést tükrözik. Holland kutatók 3-5 éves gyerekek körében végeztek a britekhez hasonló vizsgálatot, és majdnem pontosan ugyanarra az eredményre jutottak: a túlsúlyos vagy kövér gyerekek szüleinek háromnegyede nem látja reálisan a helyzetet. A szakemberek szerint ennek egyik oka az lehet az, hogy ha egy szülőnek feltesszük a kérdést, hová sorolja saját gyerekét, akkor óhatatlanul villámgyors összehasonlítást végez a szomszéd Petivel és az ismeretségi körbe tartozó többi gyerekkel. Mivel pedig a gyermekkori elhízás általánossá vált (a britek szerint a gyerekek egyharmada nyom többet a mérlegen, mint kellene!), jó eséllyel olyan gyerek kerül elő az összehasonlításhoz, aki maga is kövér. És mint tudjuk, minden pusztán viszonyítás kérdése...

A legfontosabb ezért, hogy a szülőket mielőbb ellássák a megfelelő információkkal, hogy képesek legyenek levetni a - többnyire kicsit rózsaszín - szülői szemüveget. Enélkül ugyanis a mégoly duci gyerekek szüleitől sem várható, hogy a nemes cél érdekében egészséges ételekkel kínálja a családot vagy közös sportolásra buzdítsa a gyereket.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2009.06.06 22:22:17motymoty

  csutkababa
  mert nem jó a tejszín maga. Próbálkozz Cserpes tejszínnel, azt fel lehet verni. Vagy egyéb piacokon kapható tejszínekkel. A bolti egyszerűen rossz.

 • 2009.06.06 22:25:43csutkababa

  motymoty
  Köszi:-)

 • 2009.06.06 22:27:12motymoty

  Nincs mit. De azért ne vegyél belőle sokat, mert nekem mostanában sosem jut mire odaérek. :-)

 • 2009.06.06 22:28:53csutkababa

  Oké, figyellek, és hagyok neked:-))))

 • 2009.06.06 22:37:10motymoty

  Köszi :-))

 • 2009.06.06 22:47:55Connie

  Nyáf. Tejszín...imádnám, főleg, ha kakaóporral van keverve és úgy felverve, ha ehetném. :S Ha nem akarok egész nap mosdóba rohangálni. Úgyhogy a részem motymotynak megy. :P
  Esetleg jó adag kürtőskalács forralt borral, sült gesztenyével?

 • 2009.06.06 22:52:37csutkababa

  Gyerekkoromban melegfagyit kaptam télen. Azaz 2 gombóc cukis tejszínhabot tölcsérbe.Ritkán.
  Imádtam...

 • 2009.06.06 23:30:53Connie

  Volt 1 ilyen édesség is. Asszem rendes tölcsérbe volt csokoládés krém vagy kakaós krém betöltve és csokoládéval leöntve a teteje. Mintha újabban megint láttam volna 1-2 helyen. Ki emlékszik ilyesmire?

 • 2009.06.06 23:49:08cozumel

  Amugy valahanyszor van egy poszt errol a temarol, dobbenetesen sok teves info kerul napvilagra.

  Eccer mar osszeszedem a leggyakrabban elofordulo tevhiteket, bar amilyen fenysebesseggel irom en a posztokat, majd 2010-re varjatok :D:D:D:D

 • 2009.06.06 23:52:45másutt

  Connie, en is emlekszem ra, a parom is, es az aposom is rabolintott! De regen is volt!

 • 2009.06.06 23:55:05másutt

  cozumel, vigyazz, 6 honap 26 nap mulva 2010 lesz, az mar csak 209 nap!

 • 2009.06.07 00:07:34Connie

  2009.06.06 23:52:45másutt
  Jah....mindig azt ettem az iskola büféjében. Mintha olyan marha nagy választék lett volna akkor még. Ma már röhögnénk azon, amit akkor büfének neveztek. :)

 • 2009.06.07 01:08:51cozumel

  Masutt

  annyi talan eleg lesz :)

 • 2009.06.07 04:10:54Kipikopii

  Cozumel: en nagyon orulnek, ha minel elobb megirnad azt a cikket, de komolyan!

 • 2009.06.07 08:27:37hallohallo

  téli fagyit most is lehet kapni, leginkább pici, eldugott közértekben, de némelyik cukrászda is tart.
  jó, habbá verhető tejszínt lehet kapni a lidl-ben is, kétdecis poharasat.

  sok csokievésről meg szerintem úgy lehet leginkább leszokni, hogy nagyon jó minőségű csokit eszik az ember. lehet, hogy aranyárban van (igen, abban van :)), de egy bonbon vagy két kockányi elég belőle, nem eteti magát tovább, szinte képtelenség sokat enni belőle, annyira tömény. nem milkára gondolok, hanem pl eredeti belga csokira.

 • 2009.06.07 13:55:18OMara

  Úgy látom sokunk kedvence a téli fagyi. Nekem a gyerekkoromat idézi, amikor, -mivel állandóan torokgyulladásom volt és nem engedtek hideget enni, hogy a fagyievés illuziója meglegyen, ..hát téli fagyit kaptam. Emlékszem 2 forint volt, és az utcákon szinte egymást érő trafikosbódék mindegyikében kapható volt. A férjem is szereti, igaz, hogy az ostya mérete kisebb a töltelék, meg egyre mesterségesebb, csokihoz semmi köze izű lett, de valamiért imádja.Ja persze az ára sem két forint mint régen, hanem ha jól emlékszem 40 forint körűl lehet venni. A CBA-ban mindig kapható. Azonban rájöttem, hogy nekem inkább a tölcsér ize, a roppanása jelentett inkább élményt, ezért szoktam venni magamnak egy nagy csomag tölcsért és azt szoktam vagy simán elropogtatni, vagy megtöltöm valami finom krémmel. Most, hogy "felszakadtak" gyerekkori emlékek, eszembe jutott, hogy ezekbe a trafikokban, darabra is lehetett venni még nagyon sok mindent, akár édességet is. Ilyen volt pl, a dianás cukorka , aminek a tetején finom és kemény kristálycukor volt.A férjem nagy kedvence ez is, ám a ma kapható, dobozos cukorka minősége, közelében sincs a réginek,...viszont lehet evés közben nosztalgiázni.

 • 2009.06.07 14:03:07kriszi

  Nekem is van sok régi kedvencem :) A téli fagyi mondjuk nem tartozik ezek közé, de a dianás cukor igen, meg a régi, kézzel mártott konyakmeggy, és emlékszik valaki a dekára, zacsiban kapható zseléívre? Hát én azért teljesen odavoltam (és ma is odalennék, ha lehetne még kapni valahol). És igen, volt zacsis tejpor, meg citromos italpor :) is. Meg az az igazi, régi töltött csoki (aminek ma a Tibi halavány utánzatát produkálja). Volt barackkrémes, diós, mmmm....

 • 2009.06.07 16:15:02Connie

  Amit mostanában hiányoltam (addig is, amíg Pesten éltem), az az igazi isler, ami nem csak 2 falatból áll, és jó sok lekvár van a 2 piskóta között és nem csak mutatóban valami. Jól leöntve csokimasszával. A budai Hilton szállóban lehetett nagyon finom vajas pogácsát kapni, ami szintén méretes volt, és jó vastag. Amit meg mostanában lehet kapni, inkább műízű és másnapra betont lehet vele törni, olyan kemény.

 • 2009.06.07 18:18:07kriszi

  Stefánia szelet, nem műízű krémmel, kakaóporral a tetején... Balatonmárián volt gyerekkoromban egy cukrászda, a fagyi is isteni volt, meg a sütik is... azóta sem ettem olyat...

 • 2009.06.07 19:22:06Connie

  A fagylalt inkább víz és jég, ami meg még az az igazi főzött, marha drága. Tavaly vagy tavaly előtt ettem Ráckevén nagyon finom fagylaltot, normális áron. Se jég, se víz nem volt benne, helyette meg gyümölcs- és csokoládé darabok. Normális adagban adták, és nem mint a legtöbb helyen, hogy a kanál felét lehúzza. A Keleti pályaudvarnál van 1 cukrászda, ha megvan még és csinálják még, ahol este 6 után fél áron adják a süteményeket. Jó nagyok és nagyon finomak. Nem sajnálták belőlük az alapanyagot. :)))

 • 2009.06.07 21:54:05Farkasokkal táncoló

  Tulajdonképen miért is tilos télen a fagyi?
  Ezt soha nem értettem... mitől lesz betegebb egy fagyitól télen egy gyerek, mint nyáron?

  Nem, nem kap torokgyulladást tőle, sőt ha egy gyereknek torokgyulladása, tüszős mandulája van, akkor annyi fagyit ehet amennyit elbír. (Nálunk orvosi tanács volt...) Egyszerű a magyarázat: télen nem árulnak jeges fagyit... :-) Bezzeg, ha otthon a mélyhűtőben figyel egy doboz fagyi,azt télen is ehetik... :-)

  Én egyébként tudok házilag elkészíthető természetes fagylaltot: kellenek hozzá kis formák (pl olyan mini pudingostégelyek, amit nem dobunk ki) , meg kell hozzá valami fapálcika. Megveszem a gyümölocsöt, összekeverem annyi cukorral, hogy kellemes legyen az íze és nem savanyú, leturmixolom, formákba öntöm, oszt be a mélyhűtőbe, ha kell kiveszem, egy pillanatra a formára forró vizet folyatok, és mit eszik a gyerek? Gyakorlatilag gyümölcsot és némi cukrot... fincsi gyümölcsfagyit.

 • 2009.06.07 22:22:20Connie

  Na ezt én is hallottam. Amikor kivették a mandulámat, az orvos nálunk is mondta, hogy a fagylalt szépen lejegeli a gyulladt mandulát, esetleg nagy ritkán műtét után is, amikor kezdhet enni a törpe. Én eddig csak fagyalaltporból csináltam otthon, és ha volt az a gyümölcs, belevágni. Párszor megcsináltam, hogy kuglóf formába beönteni 3-4 ízt, és úgy fagyasztani, benne a gyümölcsdarabokkal.
  Ezt legalább mi csináljuk, otthon és biztos, hogy tej van benne, gyümölcs és az a cukor/édesítőszer adag, ami kell.
  De ezt, amit mondtál, asszem ki fogom próbálni. :)

 • 2009.06.07 22:24:28OMara

  Tökéletesen igazad van!
  Viszont annó teljesen más volt a felfogás.Én szinte nyáron is csak télifagyit kaptam,...azt hiszem túlzottam óvtak a szüleim. A lányom kicsinek is fagylaltimádó volt, párszor infarktusközeli állapotba hozta az ismerősöket az a látvány, hogy télen kesztyűben és sapkában, a repkedő minuszok ellenére is fagyizik az egész család. Minden voltam a szemükben, csak gondos anya nem.

 • 2009.06.07 22:33:13Connie

  Igen. A 90-es évek elején vették ki a mandulámat. Akkor még nagyon vegyes véleményen voltak az orvosok erről, hogy szabad-e torokgyulladás, mandulaműtét után fagylaltot enni.
  Tudod, milyen jól esik néha hűvös időben a fagylalt, jégkrém. Olyan, mint ha 1 jólesőt úsznál a hideg vízben. :)

 • 2009.06.07 23:05:54Farkasokkal táncoló

  Kicsit tudomnányoskova... na szóval mit tesz az ember, ha fagyit nyal? Megnyalja a fagyit, aztán a hűs lé felmelegedik a szájüregben, és innentől semmi további gond nincsen vele. Egy normál ember nem egyszerre kap be egy gombóc fagyit nem?

  Mi a veszélyes? Ha nyári hőségben, kiizzadva, felhevülten, hirtelen, nagy kortyokban jeges italt iszik az ember. Bár ebből is csak ritkán adódik baj, de az érzékenyeknél igen.

  Egy normális ember vagy gyerek egyszerűen NEM KÉPES lenyelni a szervezete számára túl forró vagy túl hideg ételt... próbáljátok ki.

  A kínaiak pl a hőségben forró teát szürcsölnek. Ennek is megvan a magyarázata (csak már elfelejtettem micsoda, de annak idején meggyőzőnek tűnt... :-))) - ha valaki tudja mondja el... :-))) )

  Nekem az a bajom, hogy annyi tévképzet van már, és annyi "brittt tudósok által bebizonyított" baromság kering közszájon mint orákulum, hogy egyszerűen csak kapkodom a fejem... higgyétek el, ha az ember nem csinál központi kérdést az ételből, ha csokoládét is csak ÉTEL-nek fogja fel (mellesleg a csokoládénak nagyon sok élettani haszna van, tessék utánaolvasni, de ne a Kismama magazinban!), és nem jutalomnak, akkor semmi baja nem lesz a gyerekével vagy a gyerekének a nagymamáival...

 • 2009.06.07 23:12:29madz

  Connie, a tejbenvajban-on most van egy poszt az islerről

 • 2009.06.07 23:34:14Connie

  Köszi, el fogom olvasni. :))

 • 2009.06.08 02:28:56boszor

  De profi, hogy ma éjjel egyetlen árva kommentem sem megy el...:(

 • 2009.06.08 02:32:51boszor

  Pedig csak Connie-nak akartam elmondani, hogy pontosan addig a napig fogja mondani, hogy nem bújna ágyba túlsúlyos pasival, amíg meg nem szeret egyet. Utána mindegy. (Persze ha soha nem lesz ilyen nap, hát soha:)

  Saját tapasztalatom az, hogy a hibátlan testalkatú (értsd magas, túlsúly nélküli, aránylag jóképű) pasik a legkevésbé empatikusak, megbízhatóak, megértőek, odafigyelőek. Persze tisztelet a kivételeknek, de azért tudom, mit beszélek, sokáig kimondottan az ilyenekre buktam...:)

 • 2009.06.08 02:37:49boszor

  Amúgy pedig Farkasokkal táncolóval értek egyet, nem kell túlzásba vinni a parát kajaügyben. Evidens, hogy az ember nem eszik meg mindennap egy tábla csokit, és a gyerekével sem eteti meg, ha van egy csepp esze.

  De azon parázni, hogy vaj vagy margarin, zsír vagy olaj, piaci vagy bolti gyümölcs - addig, amíg az ember normális mennyiséget eszik belőle - sztem marhaság.

  Amúgy már Erdélybe is begyűrűzött ez a túlsúly-hiszti, pedig itt nagyítóval kell még keresni a hájas gyereket. De azért jönnek a statisztikák, hogy a gyerekek 40 százaléka elhízott, és a törvény, hogy csak szénsavmentes vizet szabad árulni a suliban.

  Mindezt olyan körülmények között, hogy a lakosság tetemes részének nincs is pénze se gyorskajára, se félkész ételre, se édességre. Örül, ha futja húsra vagy halra és nem csak főzelékre. Őrület, na.

 • 2009.06.08 12:43:24kiralybeka

  Láttam egyszer egy kislányt egy játékboltban, aki kb. 1,5-2 éves lehetett, alig bírt menni olyan kövér volt. Amikor beért a boltba, megkereste az első kisszéket, lerogyott és fújtatott a kimerültségtől. Mikor kimentek anyukával és nagymamával az üzletből, azonnal vettek neki egy nagyadag rágógumi ízű fagylaltot a szomszéd fagyisnál. Nagyon sajnáltam a kislányt, szívszorító látvány volt. Anyukának és a nagyinak nem ártana egy kis kijózanítás. Egyébként jellemző, hogy nem csak a gyerek dagi a családban, hanem minden családtag. A táplálkozási szokások kicsit furcsák manapság. Ránk szakadt a nagy szabadság, az árubőség és nem tanultunk meg normálisan élni vele. Az én gyerekkoromban (pedig nem vagyok öreg:) ) még nem volt ennyi készétel a polcokon, mindenki normális ételeket főzött otthon és alig volt túlsúlyos gyerek. Most sajnos már azt lehet mondani, hogy több a túlsúlyos, mint a normális súlyú. Sok szülő kompenzál és mindent megvesz a gyereknek, amit Ő szeretett volna gyerekkorában, de nem kaphatta meg. No meg, addig se kell foglalkozni a büdös kölyökkel, amíg zabál a TV előtt...

 • 2009.06.08 13:11:28keke80

  Nekem már az is elég lenne, ha legalább rendesen enne Minike!!! Mert az elmúlt 1hétben többet hagyott meg a tányérján a kajából, mint amit megevett. Katasztrófa!!

  Ennek örömére megyek etetni!!!

  :DDD

 • 2009.06.08 13:16:06mazsola84

  Már nem tudom ki vetette fel, a párválasztást.

  Én mindig is a mackósabb pasikat szerettem, pedig apám 73 kg erős izgalmi állapotban. Volt 70 kg-os és 100 kg-os pasim is, de a 100 kg-osat vonzóbbnak találtam. Akkor is amikor én még 58-60 kg voltam.
  Sajnos eléggé meghíztam, de hálás vagyok, hogy a pasim, azóta férjem nem hagyott el emiatt. Próbálkozom, hogy újra vékony legyek, de nem nagyon megy.

  Nálam az tette be a kaput, hogy a férjem (80 kg és izmos, igaz elég sokat sportol) iszonyúan igényli az édességet, hetente 2x sütök minimum, illetve rengeteget eszik, salátával nem lakik jól, mindennap főzök. Sajnos nem tudom megállni, hogy ő eszi a rántott husit meg a sütiket én meg ne egyek belőle. A munka után hazaesek és este 7-ig főzök, talpon vagyok, nekem ilyenkor már nincs energiám nekiállni sportolni.
  Ő jól néz ki én meg csak hízom.

 • 2009.06.08 13:29:31mpbm

  Én a forró levesről hallottam, hogy nagy melegben azért jó, mert az ember elkezd izzadni, párologni, az hőelvonással jár, és így kicsit hűl a szervezeted, de ha oltári nagy baromságot mondtam, akkor bocs. De mindenesetre működő dolog, ha odafigyelsz rá, kipróbálhatod. Lehet a tea is ezért jó, nem tóm.

 • 2009.06.08 13:33:37kriszi

  Igen, mi Bulgáriában teáztunk annak idején a negyvenkét fokban, ott is az volt a népi magyarázat, hogy az izzadás miatt. Meg mivel közeledsz a környezet hőjéhez, hűvösebbnek érzed a levegőt. Van benne logika, de gondolom, ezért még több folyadékot kell betolni, nehogy az izzadással túl sokat veszíts. Meg nemcsak forrót, vagy ettől nem lehet túlmelegedni (mint amikor lázas az ember)?

 • 2009.06.08 20:54:28Connie

  2009.06.08 02:32:51boszor
  Egész biztos vagy benne? 1 dolog, hogy valaki aranyos, más dolog, hogy fizikailag mennyire vonzza az embert. Mert lehet valaki egy nagyon édes pasi, aki marhára odafigyel a másikra, de fizikailag olyan, hogy egyszerűen undorodsz tőle. És nem minden vékony, "jó pasi" ilyen. A pasim pont az a nagyon vékony valaki. Deka felesleg nincs rajta. Mégis empatikus valaki.

  2009.06.08 13:33:37kriszi
  Azért az a teázás, amit te a meleg éghajlaton csinálsz, nem ugyan az, mint amit itthon/otthon csinálsz. Nem liter számra iszod nyáron a melegben a forró/meleg teát, hanem kis pohárban kapod, mintha pálinkát innál. Legalábbis a török és az arab megoldás ez. :)

 • 2009.06.08 21:28:51hallohallo

  Connie, nagyon, de nagyon sokan nem undorodnak a kövér emberektől.
  te igen, mások meg nem.
  ez ilyen egyszerű.
  te is írtad, mennyi vékony vagy izmos pasit látni kövér lányokkal - ergo nem undorodnak a hájtól.
  rengeteg kövér embernek van partnere, hidd el, nem kell elnyomni ehhez az undorukat - nincs is.
  tényleg ennyire egyszerű.

 • 2009.06.08 21:41:18Farkasokkal táncoló

  Kérdés ugye kinek mi a kövér... nálam nem tényező, ha van egy hasa a pasinak, de azt nem bírom ha remeg a segge, és reng rajta a háj. Más a "mackós" és más a kövér.

  Tea, forró leves hőségben: igen úgy emlékszem ezt mondták, hogy a test jobban felveszi a környezet hőfokát. Forró levest hőségben meg amiatt hasznos enni (vagy inni), mert a benne lévő só pótolja az izzadás által elvesztett sómennyiséget.

  Keke: az én gyerekeim is olyanok voltak, hogy alig ettek valamit. De gondold el, egy gyerek gyomra kb akkora mint az összeszorított ökle, ha szerinted túl keveset eszik, az nem biztos, hogy nem lakott jól. Próbáld ki, hogy e lehető legkisebb mennyiségeket teszed elé, és inkább kérjen másodszor, ha ezzel nem lakik jól.

 • 2009.06.09 09:24:31Connie

  2009.06.08 21:28:51hallohallo
  Bocsánat, én sem a kövér nőkről beszéltem, hanem azokról, akik átlagos testalkatúak, de nem az a gebe csontváz. Hanem az, akin van mit fogni. Ez nem azt jelenti, hogy szétfolyik rajta a háj. Rajtam is volt mit fogni, mégsem voltam kövér. Remélem érzed a különbséget.
  Van, akinek az jön be, akiről dől a háj. Az XXL-es ruha alól is bugyognak ki a hurkák. Nekem undorító, másnak nem biztos. Elég sok olyan ember ismerek, akit szintén taszít.
  Amúgy különbség van kövér és kövér között is. Nem mindegy, hogy ugyan van rajtad fölösleg, de formás valaki vagy, vagy szétfolysz.

 • 2009.06.09 09:41:04hallohallo

  Connie, ne haragudj, de a szóhasználatod a kövérekkel - férfiakkal és nőkkel - szemben (legyen is bármi a kövér meghatározása, ez ugye nagyon szubjektív és nagyon változó) nagyon visszatetsző.
  hízókoca, undorító, stb, és ezek visszatérően.
  csak szerettem volna megjegyezni, hogy nem mindenki undorodik. sőt nagyon sokan nem.
  ennyi.

 • 2009.06.09 12:37:38Connie

  Oké, semmi gond. Csak nem szeretem, ha mondjuk dundinak nevezik, aki mondjuk úgy néz ki, mint a kislány a képen. Mert ő nem duci, hanem kövér. Túllépte a duci határt. A kövér az kövér, tök mindegy, hogy nevezzük. És a "hízókoca" is egy szinonimája a dolognak. Ízlések és pofonok. Én legalábbis nem bírok olyanhoz hozzáérni, akit könnyebb átugrani mint megkerülni. Ezt másképp tapasztalom. legalábbis ismerősi körben, meg amit látok. Erről lehet vitatkozni, de felesleges. Van, ahol ahogy azt már korábban más is elmondta, hogy egyszerűen azért választanak kövér nőt/pasit, mert annyi kövér, elhízott ember van, hogy szinte alig van másból választék. (Tudom, csúnyán hangzik.) Pl USA, Kanada, Anglia is zárkózik fel. De itt, közel sincs olyan rossz helyzet, mint az előző 2 országban. Ennyi.
  A kövér viszonylagosan szubjektív fogalom. De ugye egy olyan embert nem mondanál vékonynak, aki mondjuk 170 cm-hez 90 kiló? Vagy akinek remeg a hátsója és a hasa, mint a kocsonya, amikor megy. Bizonyos határok között szubjektív.

 • 2009.06.09 13:36:22hallohallo

  Connie, hogy te mit tartasz undorítónak vagy vonzónak, az a te egyéni problémád.
  én abszolút úgy gondolom, hogy felesleges ennyit foglalkozni mások (ráadásul idegenek!) külsejével. nem is értem, mi vált ki belőled ilyen indulatokat a kövér emberek irányában.

  de megkérnélek, akármi is a véleményed, légyszíves ne általánosíts magadból és a szűk ismeretségi körödből kiindulva, pláne ne úgy, hogy közben teljesen sértő (nem, ez nem szubjektív, a hízókoca nem szinoníma, hanem sértés) szavakat használsz.

 • 2009.06.09 13:43:34mazsola84

  hallohallo, teljesen igazad van. Aki ennyit foglalkozik mások külsejének elemzésével, azzal is van valami baj.
  Engem egy-két Connie-féle lelkileg eléggé megnyomorított 14 éves koromban. Minden nap egy kínszenvedés volt, aztán mikor lefogytam, jöttek nyalizni. És milyen jó érzés volt elküldeni ezeket az embereket a francba :)))

  Mindezzel azt mondjuk elérték, hogy 7 jó és 1 rossz év miatt az egész általános iskola egy rémálomként maradt meg bennem és biztos, hogy soha nem megyek el egy osztáklytalálkozóra sem.

 • 2009.06.09 14:03:42másutt

  Tenyleg, Connie, hadd ugassalak mar en is le.
  Semmi jobb dolgod nincsen, mint masok sulyat elemezni?
  Mondd cak, ki undorito meg? A kopaszok? Akik feher zoknit huznak? A tul alacsonyak? A szoros labu nok?

  Es ha valakinek mar csupasz a feje teteje, azt meg SZABAD szerinted kopaszodonak hivni? Megengeded? Vagy az mar csak "kopasz" lehet????? Es undorito?
  Es akinek 3 napos pihe van a laban azt SZABAD szerinted meg borotvaltnak hivni? Megengeded? Vagy az mar undorito szoros????
  :D
  Eszemmegall.
  Mi lenne, ha fontosabb dolgokat biralnal el inkabb, pl. undorito dolog-e masok sulyan frocsogni egy blogban? Mert szerintem igen.
  Na menj, dobj be egy kremest.

 • 2009.06.09 14:04:22mpbm

  A kövérséggel nem az a fő baj, hogy nem szép, hanem, hogy nem egészséges, ugyanez áll a túl vékonyságra is!

 • 2009.06.09 18:29:05Connie

  2009.06.09 13:36:22hallohallo
  Azt pofázom én is, hogy ki mit tart undorítónak, az ő dolga. De az is legyen az ő dolga, hogy a szíve, ízületei nem bírják az a felesleget, amit magán hord. És azért főleg ezt mondom, mert ez az, amit a leginkább érez magán. Nem bírja ugyan úgy a terhelést, mint egy vékonyabb ember. De ha az illető így jól érzi magát, hogy pl lehajolni alig bír, vagy lesétál 1-2 megállót, és kifullad, meg állni nem bír, ám legyen. Nem az én bajom, hanem az övé. Meg ő talál magára nehezen ruhát, nem én.

  2009.06.09 14:03:42másutt
  Nem veszed észre mekkora baromságokat beszélsz? Én csak a saját véleményemet mondom el. Hogy te mit bohóckodsz, a te dolgod. Hogy kinek mi az undorító, nem rád tartozik, asszem. Úgyhogy jó nagy off. (Ha már leugatni akarod az embert, legalább ésszel tedd.)

 • 2009.06.09 18:35:23Connie

  Egyébként, mi lenne, ha nem velem foglalkoznál, hanem azzal, hogy kicsit értelmesebbnek tűnj?

 • 2009.06.09 19:24:12mammina

  mi van connie vegig ert - megiscsak nekem lesz igazam. semelyik masik hirhez nem szoltal meg hozza, de itt mar mindenkit kiosztottal :-) de jo is a karorom. na most ettol is felmehet a vernyomasod :-)

 • 2009.06.09 20:24:03Connie

  Mammina, miért is gondolod, hogy felment? Amúgy sem ártana, mert kissé alacsony. Tehát elrontom a kedved és közlöm, hogy nem agyvérzés fog elvinni. Bibibú. Egyébként értelmesen próbálnék érvelni, ha lenne kivel "beszélgetni". Ha neked ez kiosztás, legyen. Igazad is van, megyek és nézek olyan posztot, amihez hozzá is tudok szólni és értelmes emberek leledznek, akikkel értelmesen lehet "beszélni". Értsd, ész érvekkel, nem úgy, hogy fikáznak.
  Amúgy tök nyugodt vagyok.

1 | 2 | 3 | 4 | 5

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta