SZÜLŐSÉG

Gyors és egyszerű muffinreceptek kisgyerekeseknek

2009. április 30., csütörtök 12:35

Az elmúlt hetek húsdömpingje után ma néhány muffinreceptet osztok meg veletek. Ez a süti három éve tört be az életünkbe, addig csak a rajzfilmekből ismertem a formát, netes barátnőim viszont egyre többet beszéltek róla és érdekelni kezdett mi lehet ez. A férjem előnyben volt, mert ő a bolti zacskósat már ismerte, a munkahelyén többször evett is, én nem szeretem a zacsis édességeket, a sütiket főleg, szóval lemaradtam a muffinról.

csokisturos

Először egy csokis variáció tetszett meg, gondoltam, mielőtt befektetnék egy muffin sütőbe, kipróbálom, ha nem lesz nyerő, minek őrizgessek egy kacattal többet. Kikevertem a tésztát sima sütőpapírral bélelt tepsibe halmoztam volna, de elfolyt, és megsütöttem. A férjemnek egész nap mondogattam, hogy kísérleti muffin készül, picit sem hasonlít az igazira, csak az ízére vagyok kíváncsi. Elkészültek a lepénykéim, nagy büszkén elérakom és húzogatja az orrát: "Ez nem muffin." Emlékeztettem, egész nap azt szajkóztam, hogy nem lesz muffin formája, nagy nehezen beleharap: "A csokis fehér és folyik a közepében a csoki". Ekkor felhívtam a figyelmét arra az apró tényre, hogy ezt én csináltam a saját kezemmel, így nem hasonlíthat a zacsisra. Gondolom közben nagyon csúnyán nézhettem, mert lelkesen elkezdte falni és pillanatok alatt eltűnt az egész. Még aznap beszereztem egy sütőformát és hozzávaló papírt. Azóta többfélét is kipróbáltam kisebb-nagyobb sikerrel, itt vannak a legnépszerűbbek, ezeket a barátnőimtől tanultam. Emberpalántáknak 1,5-2 éves kortól kínáljuk.

Csokis muffin (az a bizonyos első)

Hozzávalók:

15 dkg liszt
4 dkg kakaópor
fél csomag sütőpor
1 csipet só
2 tojás
15 dkg vaj
15 dkg cukor
3 ek. barack lekvár
5 dkg csoki
0,8 dl tej (van, hogy belemegy egy egész deci)


A tojást, vajat, cukrot habosra keverjük, hozzáadjuk a lekvárt. Összekeverjük a lisztet, a kakaót, sütőport és a masszához adjuk, hozzákeverjük a tejet és az apróra vágott csokit. A formákat félig/háromnegyedig töltjük a masszával és 20-25 perc alatt előmelegített sütőben kb. 220 fokon megsütjük, 20-22 db lesz.

A csoki ízlés szerint, bármilyen lehet (akár fölösleges csoki nyúl/télapó), nálunk étcsokival (Tibi vagy Boci) nyerő, ha szimpla adagot csinálok, minden darab közepébe nyomok egy-egy kockát, majd gondosan betakarom a masszával, így a közepén folyik a csoki. Ezt a variációt célszerű hamar megenni, mert ha megdermed a csoki, elég tömény. Nekem sima teflonos formám (12 db-os) van, egyszer sikerült szereznem egy doboz szilikon kosárkát (20 db), azóta papír helyett azzal bélelem. Papír helyett a teflon formát lehet vajazni, lisztezni, de nekem ehhez még sosem volt türelmem. Az utolsó adagnál az üres helyeket feltöltöm félig vízzel.


Almás-fahéjas muffin (a leggyorsabb)

Hozzávalók:

24 dkg liszt
1 tk. fahéj
fél csomag sütőpor
1 csipet só
0,5 dl olaj
12 dkg cukor
1,25 dl tej
1 tojás
1 csomag vaníliás cukor
1 alma

almasfahejas

Az olajat, cukrot, tejet, tojást, vaníliás cukrot habosra keverjük, hozzáadjuk az összekevert lisztet, fahéjat, sütőport és egy almát. Az almát reszelni szoktam, így egyenletesebben jut a sütikbe, de lehet simán apró darabokra vágni. Megtöltjük vele az előkészített formákat, 15-20 perc alatt előmelegített sütőben 220 fokon megsütjük. Ez kis adag csak 12-16 db lesz, de az nagyon hamar kész, ha nincs a lábam alatt egy gyerek sem akkor az előpakolástól a kész sütiig mindössze 40 perc. Nagy hátránya, hogy 5 perc alatt el is fogy, így inkább dupla adagot készítek.

Túrós-csokis muffin (az egyik legfinomabb)

Hozzávalók:

50 dkg liszt
1 csomag sütőpor
1 csipet só
15 dkg vaj
30 dkg cukor
2 csomag vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja (természetesen alaposan megmosva)
4 tojás
2,5 dl tejföl
20 dkg túró
5 dkg csoki

A vajat, tojássárgáját, cukrot, vaníliás cukrot habosra keverjük, hozzáadjuk a tejfölt, túrót, citromhéjat. Összekeverjük a lisztet, sütőport, sót és ezt is a masszához adjuk. Az egészet föllazítjuk a négy tojás felvert habjával és beleforgatjuk a csokidarabokat. Az előkészített formákba adagoljuk, előmelegített sütőben 220 fokon 25 perc alatt megsütjük, 30-33 db. Az eredeti recept szerint 10 dkg csokit felolvasztunk és a kihűlt muffinokat belemártogatjuk, majd egyszer ha marad, mire kihűl, akkor kipróbálom.

Alap muffin (kísérletezéshez)

Hozzávalók:

35 dkg liszt
fél csomag sütőpor
1 tk. szódabikarbóna
1 csipet só
30 dkg cukor
2 tojás
4 dl tej
15 dkg vaj

A szokásos módon a tojást, vajat, cukrot habosra keverjük, hozzáadjuk a liszttel elkevert sütőport, szódabikarbónát, sót, majd a tejjel fellazítjuk. Ez egy sablon, innentől kezdve szabadon ízesíthető bármivel. Kísérleteim közül a mogyorós aratta a legnagyobb sikert 3-4 ek. mogyorókrém és durvára tört mogyoró hozzáadásával. Az előkészített formákba töltjük, előmelegített sütőben 18-20 perc alatt 220 fokon megsütjük, nagy adag kb. 34-36 db lesz.

Keresek kipróbált gesztenyés, kávés, vaníliás muffin receptet. Ezekkel az ízekkel eddigi kísérleteim szerény sikert hoztak. Köszönöm!

Mesianyu

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

  • 2009.04.30 13:43:18kancellar

    Nekem azt mondja el valaki, hogy mitől különbözik a muffin egy sima kevert tésztától, pl a kuglófok is hasonlóan készülnek, külön száraz külön másik aztán össze a kettő.
    Amúgy imádom a muffinokat, de hogy 10 perc alatt kész azért az túlzás, előpakolás kimérés külön keverés egybe keverés kiadagolás...

  • 2009.04.30 13:49:48cantaloupe

    Nem akarok csordaszellemet, de en sem muffinra asszocialtam, hanem hamozatlan ujkrumplira (1. kep), illetve oregkrumplira (2.)

    Mesianyu! Vegyel ki egy szem muffint, tedd kistanyerra a hullampapirral egyutt, hajolj le az asztallal egy vonalba es ugy keszits fotot.

    Szocske, az a pogacsoid nagyon jo szo! :DDDD
    Egyetertek amugy, kezdek gyanakodni, hogy direkt keszulnek ilyen kepek, ez nem igaz, hogy valakinek ennyie szeperzeke ne legyen.

  • 2009.04.30 13:59:05Hűbele

    Ránézésre inkább egy tál gomba...

  • 2009.04.30 14:07:15nyina&mika

    :D
    ez már tényleg vizuális terror

  • 2009.04.30 14:10:53Lee&a

    http://www.muffinvarazs.abbcenter.com/
    Itt találtok szép képeket ezekhez a receptekhez.

  • 2009.04.30 14:38:35mazsola84

    Basszus, én azon röhögök, hogy szegény Mesianyut szapuljuk folyamatosan, de rendületlenül küldi az újabb és újabb kajás posztokat.
    Én asszem nem bírnám ilyen jól a kritikát.
    Én is olyan képeket küldtem, amiken egyben találhatók a sütik, nem felszeletelve tányéron, de most mán mindegy.

  • 2009.04.30 14:45:26mazsola84

    Ja a másik dolog amit nem értek. Miért van minden kajás posztban benne, hogy kisgyerekeseknek vagy anyáknak vagy elfoglalt anyáknak?
    Ezekben van valami speckó cucc, amitől a gyerekeke extra okosak lesznek vagy mi?

  • 2009.04.30 15:14:50andie

    előbb elolvastam néhány elégedetlenkedő kommentet a képekről, majd alaposan megnéztem a képeket, és azt kell mondjam, rég nevettem ilyen jót.
    szerintem annyira viccesen néznek ki ezek a muffinok!!!!

  • 2009.04.30 15:32:19Vakmacska

    Mazsi, nyilván az a speckó benne hogy nincs bennük kicsiknek nem adható alapanyag, és viszonylag gyorsan-egyszerűen meg lehet csinálni őket.

  • 2009.04.30 15:42:15fatál natál

    Ma pont muffint sütöttem. Az enyémek már ránézésre is kicsivel "légiesebbek". Pedig amióta gyerekem van, én sem külön keverem ki a száraz, meg nedves alkotókat, hanem egybe.

  • 2009.04.30 15:44:36fatál natál

    Talán annyit, hogy nem a kísérleti muffinról készült képet kellett volna elküldeni. Még sütsz 1x-2x, és szebb lesz az.

  • 2009.04.30 15:53:21fatál natál

    Alapreceptem:
    2 pohár liszt, 1/2 pohár tej, 1/4 pohár étolaj, 1/4 pohár cukor, 2 egész tojás, 2 csomag vaníliás cukor, 1 csomag sütőpor.

    Ebből ma tripla csokisat csináltam. Azaz jött még bele 1/4 pohár kakaópor, étcsokitörmelék (50gramm), s a muffinok tetejét még belemártottam olvasztott fehércsokoládéba.

  • 2009.04.30 15:54:52Kipikopii

    Mesianyu: engem jobban erdekelnenek a kiprobalt, bevalt receptjeid. Mint a levesesek meg a tejfolosek. Konkret keres: tudnal olyan recepteket irni, amit egy kb. 6 foggal, kezzel evo 1 eves gyerek is ehet?

  • 2009.04.30 16:03:27fatál natál

    Kipikopii, parizer kockára vágva. Nálunk csak ezt tudja a gyerek fuldoklás nélkül megenni.

    Mindig nézem, hogy mások kiflit, meg bulátát meg minden vackot adnak ennyi idős gyereknek, s csodálkozok. Nálunk mindenből leharap egy darabot, aztán öklendezik, meg lilul a feje. Úgyhogy egyelőre csak a pépesítés megy, meg a parizer.

  • 2009.04.30 16:17:24ready_real

    nekem van otthon caniliás muffin recept, majd beküldöm. Amúgy érdemes szilikon formára beruházni, kigurulnak belőle a muffinok.
    mi sosem papírral sütjük.

  • 2009.04.30 17:15:41Kipikopii

    fatal natal: koszi. Mi az a bulata? En parizert a sok mocsing miatt nem adok, de cheerio (teljes kiorlese, nem cukros), nagyon apro vajaskenyerdarab, banandarab az is lemegy. Nokedli is, de peldaul a tesztatol fuldoklik. Nem szeretnek mar pepesiteni, mert ragnia kellene meg tud is.

  • 2009.04.30 17:22:07stekelvarken

    Én, mint elismert muffinspecialista :) (sok ismerősöm csak az én tortácskáimat eszi :))ajánlom a muffin receptekbe olaj helyett az olvasztott vajat. Sokkal könnyedebb lesz tőle a kész muffin és nincs az a mindenen átütő olajíze. Egyébként valahol olvastam és almás változatban ki is próbáltam már, hogy a liszt egy része helyett a tejbe áztatok nestlé fitness pelyhet, isteni finom tőle :)

  • 2009.04.30 17:24:00stekelvarken

    Egyébként a poszt egyetlen érdeme szerintem is a témája, egyébként igazán igénytelen mindenben. Én sose értettem, hogy ha valaki időt, energiát, lelkesedést pazarol valamire, akkor miért nem csinálja jól???

  • 2009.04.30 18:04:59ready_real

    Hozzávalók:
    Kakaós
    - 25 dkg liszt
    - 2 evőkanál kakaópor
    - 1 kiskanál szódabikarbóna
    (laposan)
    - 1 kiskanál sütőpor (laposan)
    - 1 tojás
    - 12 dkg cukor
    - 1 dl olaj
    - 3.5 dl joghurt

    Vaníliás:
    - 25 dkg liszt
    - 1 kiskanál szódabikarbóna
    (laposan)
    - 1 kiskanál sütőpor (laposan)
    - 1 tojás
    - 12 dkg cukor
    - 1 dl olaj
    - 3 dl joghurt
    - 2 cs. Vaníliás cukor
    Elkészítés:
    A száraz anyagokat összekeverjük egy tálban, a többit egy másikban.
    (joghurt helyett kefír is jó), vagy bármilyen gyümölcsjoghurt.
    A száraz anyagokhoz ötletszerűen bármit tehetünk. Izlés szerint gyümölcsöket, csokit,
    mandulát, diót, meggyet rakhatunk bele. Ez esetben kicsit kevesebb lisztet számítsunk.
    A sütőt előmelegítjük, a muffinsütőt papírral kibéleljük, vagy bevajazzuk. A két tál anyagát
    sütés előtt közvetlenül keverjük össze, de csak elnagyolva, nem kell sokáig kevergetni.
    A mélyedésekbe kiporciózzuk a 12 adagot. Kb ¾-ig kell tenni, mert megkel.
    Kb. 160°C-os sütőbe tesszük, 20-25 perc múlva kész. (Karancs tűzhelyen kb olyan 7-8 óra
    magasságában…)
    Nem lehet rögtön kivenni.

  • 2009.04.30 18:54:41csukk

    Hüpp, senki sem válaszol, hogy miért csak másfél-két éves kor felett lehet muffint adni... A sütőpor miatt? A cukor miatt? Vagy miért???

  • 2009.04.30 19:05:26Brumibaby

    Ez nem úgy van, hogy mesianyu egyszerre beküldte februárban a fotóit meg a posztjait, aztán amikor következik, Tünde kirakja. Így aztán hiába a minapi kritikák, ha már itt voltak a fotók... Szerintem annyi olviros poszttal nyomjuk meg, hogy nem győzi kitenni. Az én következő bringás posztomat azért fogjátok majd leszólni, hogy miért novemberben jelenik meg :(

    Érdemben nem szólnék hozzá, mert én nem szeretem a muffint, így felőlem hasonlíthat bélszínrolóra is.

  • 2009.04.30 19:06:21Brumibaby

    kirakja után kérdőjel. Bocsánat, így semmi értelme. Na, muffint is kb. ennyire tudok sütni, mint értelmesen fogalmazni.

  • 2009.04.30 19:13:51oreille

    Csukk! bár konkrétan én sem értem a kitételt, de gyakorló paramamiként a cukorra, tejre és kakaóra tippelek. meg alapvetően feleslegesnek tartom az édességetetést ebben a korban, de ez nem ide tartozik.

  • 2009.04.30 19:39:57csukk

    Oreille, köszönöm, én is ilyesmire tippeltem, de mivel a múltkori posztnál sem értettem már, miért csak másfél éves kortól ajánlott (abban nem volt cukor), gondoltam, most már rákérdezek, hátha van valami titkos alapanyag, ami tilos, én meg nem is tudok róla...

  • 2009.04.30 20:39:28sony

    bla

  • 2009.04.30 20:40:17sony

    bla

  • 2009.04.30 20:42:41sony

    Még egyszer megpróbálom:

  • 2009.04.30 20:43:27sony

    Szerintem egy jó szakácsnak nem kell jól fényképeznie. Egyébként szívesen megnézném a ti kajafotóitokat is ;)
    Az a gyanúm, ha Mesianyu többi posztjában is így reagáltatok, már nem olvassa ezt az oldalt.
    Ha a gyerekeim a játszótéren körberöhögnének valakit, aki jószándékúan csinál valamit, de mondjuk nem a legjobb technikával, leszidnám őket. Azt mondanám nekik: ha nem tetszik, menjetek arrébb.

  • 2009.04.30 20:43:59sony

    off

  • 2009.04.30 20:44:58sony

    (csak ki akartam próbálni, az off szó miatt nem vette-e be a szöveget)

  • 2009.04.30 21:34:25pearl25

    Szerintem nem egyszerre kuldte be, mert a multkor amikor beszoltak valami kaja fenykep miatt amit a feher tanyerra halmozott, valaszolt es mondta h nemreg koltoztek es a szep keszlet el van meg pakolva, de a husveti posznal mar szerintem abban talalt. de lehte h tevedek, nem is olyan lenyeg. A hetvegen asszem sutok enis muffint :) Valami jo csokisat :)

  • 2009.04.30 21:58:40Pity

    Írjatok már lécci igazi muffin receptet. Kíváncsi lennék.
    A baracklekváros - csokis nekem is a kedvencem. Én is olvasztott margarint teszek bele. egyrészt nincs ropotgépem, másrészt sokkal lazább lesz a vége. Nem szeretem a sűrű muffinokat.

  • 2009.04.30 22:02:10littlered

    http://koriander.blogter.hu/255889/csokis_muffin_ahogy_en_szeretem

    Múlt héten találtam, nagyon régóta kerestem az igazit és ő lenne az. A CSOKIS MUFFIN.

    Mesianyu, én bírlak, írtam már, de inkább főzz szerintem, azokat a receptjeidet inkább kipróbálom/juk. Sütinél nekem nagyon számít, hogy néz ki. Ha még neked is csak így sikerül, akkor neki sem állok, sajna ez van. Még az elsőn jól néznek ki, az tuti szépen mutatna egymagában, oldalról, de a második... Ha tényleg több hónapja leadott a cikk, akkor is lehetne a fényképeket frissíteni.

    Nekem is van kérésem: főzelékek, feltéttel. Te miket csinálsz? Amit a fiad is megeszik persze. Holnap nálunk babfőzi lesz fasírttal, egyelőre csak reménykedem.

    A túros-csokisnak egy esélyt talán adok, ha már azt mondod, hogy jó.

  • 2009.04.30 22:07:26littlered

    Van egy nagyon finom recept is, reszelt alma van a tésztában, a tetejére pedig dió/vaj/cukor morzsa kerül, isteni ropogós és mutatós lesz tőle, na ebben is van fahéj. Előkeresem, ha kéri valaki.

  • 2009.05.01 13:30:42Honette

    Sziasztok! Még kezdő vagyok... kézi habverőt is használhatok a hozzávalók összedolgozásához?

  • 2009.05.01 13:35:47ready_real

    Honette: igen.

  • 2009.05.01 13:43:14Honette

    ready_real:köszönöm! :) holnap bele is vágok:)

  • 2009.05.01 16:56:54huhhh

    Na, megsütöttem életem első muffinját. :)) A múltkor hirtelen nekibuzdulással vettem egy muffinsütőt, amivel azóta is csak néztük egymást, de most kedvet kaptam tőletek, hogy kipróbáljam.
    Bocsi, Mesianyu, de a képek nem nagyon csináltak kedvet a receptjeidhez, ezért az alaprecept (+ csokidarabok) fatál natáltól származik (köszi :)), stekelvarken tanácsa szerint olaj helyett olvasztott vajat használtam (neked is köszi :)) és Okoska szerint kavartam (és neked is köszi :)). Én még egy pici fahéjat is tettem bele, csak az illata kedvéért. Sok-sok porcukrot szórtam a tetejére. Nagyon finom lett, ráadásul még szép is. :))

  • 2009.05.01 23:46:31ready_real

    Tiramisu is tényleg gyors. Bár mascarpone helyett jóval olcsóbb és ugyanolyan finom sima natúr vajkrémmel.
    Ha már muffintészta: mi a somlóiba is azt rakunk, isteni.
    Diós mazsolás muffintésztát kell hozzá sütni, de tepsiben.

  • 2009.05.02 07:10:25nyuszómuszó

    ready_real, biztos finom úgy is, csak az nem tiramisu:D
    Azért a tiramisuban kevés jellemzőbb dolog van, mint a mascarpone..:P

  • 2009.05.02 10:03:47ready_real

    Én is azt így gondoltam, mert én is így tudtam.
    Aztán megkóstoltam mascarponés és vajkrémes változatot egymás mellett, és mivel semmi különbség, a jóval olcsóbb vajkrémmel készítem.

    Mascarpone (pronounced /mæskɑɹˈpoʊnɛ/, sometimes pronounced incorrectly as [ˈmɑɹskəpoʊn]) is a triple-cream cheese made from crème fraîche, denatured with tartaric acid.[1] Sometimes buttermilk is added as well, depending on the brand.
    Ebben is írnak vajkrémről.
    "tejszinbol keszult, edes, zsiros lagy sajt,vagy olasz tejszinkremnek is csufoljak"

  • 2009.05.02 10:24:06Heatherette

    én is vajkrémmel csinálom, és szerintem jóval finomabb is úgy, pedig ált mindenhol ezt eszem, tehát van összehasonlítási alapom

  • 2009.05.02 13:45:14jdgirl

    Vigyázzatok, át ne nézzen ide a Péter Anna a tejvajról, mert leharapja a fejeteket, ugyan mit képzeltek, vajkrémből tiramisut?!?!?! Ha nincs pénzetek mascarponéra, akkor ne is egyetek tiramisut, vagy legalábbis, ne reklámozzátok itt, hogy vajkrémből csináljátok, te jó ég, összedől a világ ;)
    Amúgy én is ki fogom próbálni vajkrémmel, köszi az ötletet!

  • 2009.05.02 15:50:46fatál natál

    "2009.04.30 20:43:27sony
    Szerintem egy jó szakácsnak nem kell jól fényképeznie. Egyébként szívesen megnézném a ti kajafotóitokat is ;)"

    De ízlésesen tálalnia illene az ételt. S egy digitális fényképezőgépet manapság nem ördöngősség kezelni. Csak egy kis szépérzék kellene. Egy vájling helyett egy szép tányér is elég lenne.

  • 2009.05.02 16:48:39ready_real

    jdgirl: dehát istenem , ha abból is van olyan finom.
    Amúgy ha valaki ért hozzá írja már le miből van PONTOSAN a mascarpone.
    (Az azért lol lenne ha kiderülne, van benne vaj vagy sajtkrém is:D )

  • 2009.05.02 16:53:04ready_real

    Nekem egyébként ilyen Tiramisu receptem van, bár a neten lehet találni tojás nélkülit is:
    Hozzávalók:
    - 1.5 zacskó babapiskóta (a Coop sajátmárkása a legjobb)
    - 250gr-os natúr vajkrém (CBA sajátmárkás isteni)
    - 5-6 evőkanál akácméz
    - 4 közepes tojás
    - 2dl kávé
    - kakaópor

    1. Teszünk fel kávét.
    A tojások fehérjéjét leválasztjuk a sárgájáról és robotgép vagy közelben ácsingózó családtag táljába tesszük és felveretjük keményre.

    2. A sárgákat a mézzel és a vajkrémmel krémesre keverjük.
    A sárga krémbe óvatos mozdulatokkal belekeverjük a tojásfehérjét.

    3. Előveszünk egy jénai tálat vagy mást, amiben szemre elférhet a sok babapiskóta.
    Megfogunk egy piskótát, és az előzőleg egy külön tányérba öntött kávéba egy pillanatra belemártjuk, majd a jénaiba tesszük. Így tovább amíg egy réteg tele nem lesz.

    4. Ha készen van, mehet rá egy réteg krém és megszórjuk vékonyan kakaóporral.
    Ameddig tart a piskóta és a krém, addig ismételjük a rétegeket.
    Pár órára hűtő és készen is vagyunk.
    (@Kalandor)

  • 2009.05.03 11:45:03sony

    fatál natál: Ok, értem én, hogy faragott fatálon minden jobban mutat ;) Kíváncsivá tettél, hol nézhetem meg a te gyönyörű fotóidat? :)

    (Egyébként régebben én is azt hittem, bárki tud szép fényképet készíteni, egyszerűen csak odafigyelés kérdése. De nem, ez ugyanúgy érzék kérdése, mint a főzés. Az alapokat ugyan meg lehet tanulni, de igazán 'ütőset' csak az tud csinálni, aki tényleg ért hozzá. Én például fényképezni tudok, főzni nem, ezzel együtt én kedvet kaptam a recept kipróbálására :) )

  • 2009.05.04 06:18:17Brumibaby

    mesianyu, látod, a kajafotókkal nem tudsz a Poronty közönségének kedvére tenni, de nem is kell. A helyedben én valami mással próbálkoznék, de komolyan, ami valami kisgyerekes főzősposzthoz illik. Pl. lefényképezném a muffint, amint a gyerek épp a szájába tömi, a csokitortát, amikor kikeni vele magát, a brokkolilevest, amikor a fejére kanalazta. Abba senki se tudna belekötni.

Blogok, amiket olvasunk

KAPCSOLATSULI 6 szokás, amivel villámgyorsan kinyírhatod a kapcsolatodat

Vannak szokásaink, amelyekről nem is tudjuk, hogy észrevétlenül, ám annál hatékonyabban rombolják a párkapcsolatunkat. Amikor pedig a párunk a válást, szakítást fontolgatja, nem értjük, hogy mi történt.

TÖRI MÁSKÉPP Szőrös hableány, tudós ló - mulatságok a Monarchiában

A kiegyezést követően gyors tempóban újabb és újabb létesítmények emelkedtek a Ligetben, amit a milleniumi ünnepségek még inkább felgyorsítottak. És ott aztán volt mulatság!

DICE&SORCERY A látszat sohasem csalt még ekkorát!

A Mario + Rabbids Kingdom Battle amennyire valószínűtlen, annyira zseniális. Játékosok figyelem!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta