SZÜLŐSÉG

Fogyinapló: A bűnözők bűnhődnek

2009. január 22., csütörtök 15:00

Körülbelül mínusz öt kilót fogytunk a második héten, amelyen szinte mindenki megszegte a saját fogyókúrás szabályait. A bűnösök a botlás után még kíméletlenebbül sanyargatják magukat. A hét hőse Terabithia, aki állítólag becsülettel nyomta végig az elmúlt napokat.Tünde
-???

Az úgy kezdődött, hogy a digitális mérlegben elemet cseréltünk, így nőtt a testtömegem fél perc alatt két kilót. Azóta fogalmam nincs, hogy fogytam-e vagy sem, viszont rájöttem néhány dologra. A fogyás mozgás nélkül szinte lehetetlen, úgyhogy nem fogom megúszni a dögunalmas lépcsőzőgépezést. Kenyér és cukor nélkül lehet élni, de nem ehet az ember örökké salátát a hús mellé. Az elmúlt két hétben annyi zöldséget ettem, mint egy kecske, a család bezzeg vígan lakmározott a hizlalóbbnál hizlalóbb ételekből. Bevallom, azért bűnöztem is: a héten csípős thai tésztát ettem csirkehússal. Mit ettem? Kétpofára zabáltam. Meg is fájdult a gyomrom, elszokott a zsírban tocsogó szénhidráttól. Az anyagcserémet gyógyszernek nem minősülő gyógyhatású készítménnyel serkentem, mert hiába a sok folyadék, valamiért nem működöm rendesen.

Win
-0,5 kg

Ismét örök igazságokra leltem a héten: Az aranyér, menstruáció és bicikli egyáltalán nem kompatibilisek. Én azonban kemény legény vagyok és dacára mindennek, kétszer mégis nyeregbe pattantam. Egyébiránt elkapott egy téli, vagy tavaszi, vagy „mittudoménmikori” mély hullám, így enni sincs kedvem, meg semmit sem csinálni. Ennek következtében megszabadultam 0,5-1 kilótól (már csak 1-1,5 kg kell), valamint elindult valamiféle formásodás is. A biciklizés határozottan jót tesz a fenéknek, gimi óta talán először kezdek megint kibékülni az egészalakos panorámámmal. Ha nyárig így folytatom, benevezek a Miss Balatonra, vagy egy hét Balaton Sound-ra, ott úgyis a fél pucér a menő. Bűnlistám is van azért, de a fentiek tekintetében letojom: egyszer ettem kiflit, kétszer ittam mézes meggyet, kétszer pedig bort, egyszer pedig tarhonyát vacsorára.

Terabithia
-2 kg

Megindult ez, profi vagyok. Köszönhető a napi robotnak, hogy még csak u1-es kaját sem tudtam magamba tömni, napi 4 kávé, fél doboz cigi - van, hogy este 7-kor úgy esek haza, hogy semmit nem ettem. Az akkor betömött répa és saláta csodákra képes, olyan hányingerem lesz tőlük, hogy mást nem is bírnék kajálni utána. Csicsi pimpimkinjére nyomjuk utána Rozival, ennek eredménye egy hét alatt 2 kiló. Na, ki a király?

Cukorka
- nincs változás

Ez a második hetem, az első három kiló után most nem sokat változott a mérleg állása, de állítólag ezzel nincs gond, mert a kommentelőkkel ellentétben a szakemberek azt állították, hogy az a három az sok volt. Persze nem nekem. Viszont mostanában meglepően sokat fogdosom a fenekem, mert képzeljétek, újra beugrik egy ponton és elválik a csípőmtől, ami fantasztikus érzés. A hasam sem folyik össze olyan borzalmasan a csípőmmel, egy szó mint száz már nem vagyok ömlesztett sajt, hanem csak rossz formájú (duci, hasas, pocakos?). A nem kajálást is kezdem megszokni, meg azt hogy folyamatosan korog a gyomrom, iszonyú hangosan, de már nem zavar. Nem mondom, hogy nem vágnék be seperc alatt egy tábla csokit, de legalább már látom a végét. A múltkor bulizni voltam, engedéllyel vodkázhattam, igaz másnap szinte semmit nem ettem, pedig alig 2 vodkát ittam (najó, meg egy sört, de ez titok), de muszáj volt bűnhődnöm. Az infraszaunát utálom a legjobban, mert 70 fokon kifőznek és utána hagyják, hogy még negyed órát kihűlj, akkor a saját zsíromban kell feküdni, ettől nagyon rosszul vagyok, de az árammal rázást, meg a csízmát végigalszom. Pénteken centiket is mérünk, így jövő héten arról is beszámolok.

Benito
-2,5 kg

Hullámzó teljesítményt nyújtottam az elmúlt héten, jobb és rosszabb napok váltogatták egymást. Feltétlenül a jobbak közé sorolandó a jorkyzással eltöltött este, meg egy bajnoki, a futást viszont ellógtam párszor megint. A hat utáni koplalással nincs komoly gond, amiben sokat segít, hogy a kisebb-nagyobb kihágások ellenére fogyok - a hűtőm ajtaján dokumentálom a változást. Nem tagadom, erre az újításomra vagyok a legbüszkébb. Kerek 90 kg vagyok, más szóval egyelőre nem lassul a fogyás üteme, pedig nincs szó arról, hogy kínoznám magam. Kihúztam egy családi születésnapot úgy, hogy nem váltam utána órákra mozgásképtelenné, most már csak azt kell kitalálnom, hogy tudom magam rávenni a rendszeres futásra. Szükség van rá, mert a kutya is hízik a lógás miatt.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2009.01.22 15:18:28Mafalda

  terabithia,

  a múlt heti posztnál azon gondolkodtam, vajon miért neked jutott a norbi-cucc (akartad?)

  meg hogy azt földi halandó nem tudja hosszú távon elviselni

  ezek szerint nem vagy ufó

  annál már a kávé-cigi kombó is jobb • 2009.01.22 15:37:52Subbantósdi

  Win: gratula a kerékpározáshoz, ha menne ez később többször is, hetente vagy legalább hétvégenként, egész jól tudnád tartani az addigra elért súlyodat. :o)

  És természetesen a többi fogyózónak is kitartást és sok sikert kívánok továbbra is!

 • 2009.01.22 15:39:50Subbantósdi

  Terabithia: azért nem egészséges cigin és kávén élni aztán nem enni, mégha későn este is tartóztatod meg magadat, amikor enni sem egészséges. De gondolom, ezt Te is tudod, próbálj meg kicsit lazítani, ha van rá mód, különben a stressztől fogysz, de a gyomrod is kicsinálódik. :o(

 • 2009.01.22 17:13:0678as évjárat

  Holnaptól én is megkezdem a mozgásos dolgot!:):):)

  Mellé egy kis diéta, és hátaha megy le pár kg.:)

  Kitartás lányok!:)

 • 2009.01.22 17:22:03Kiskunsági Cuvee

  Vizsgaidőszakban mindig fogytam Therabithia menüjével, reméljük bírja a gyomrod, a kávét répával :)

 • 2009.01.22 18:20:47Subbantósdi

  78as évjárat: Hajrá! Amúgy én is úgy érzem, így szülés után, még van rajtam öt kiló a szülés előtti kilomhoz mérten, vagyok 70 és 65 szeretnék lenni, azzal én már elégedett lennék, úgyhogy én is light-osan, de diétázni kezdtem már...

 • 2009.01.22 21:35:55Medellin

  Én pont hétfőn kezdtem a fogyókúrát, csak én kicsit érdekesen, ugyanis nem tudom, hogy hány kilóról indulok, és hányat fogok elérni:)) Ha beleférek a ruháimba, akkor abbahagyom a sikeres fogyókúrát:) Csak 1-2 méretet kell fogynom, ruhától függően...

  Első gyerek után én is Norbival nyomtam, minden áldott nap! U1 ebéd, és U1 szerinti reggeli/vacsi/tízórai, akármi. + konditerem. Heti 5-ször. 6 hét alatt -10 kiló. A maradék 4-5 kilót pedig fél év alatt adtam le, fogyókúra nélkül, de konditeremmel. Most nem Norbizok, és még konditerembe se járok, de szereztem egy R.Réka dvd-t. Kíváncsi leszek az eredményre, és mindenkinek sikeres fogyózást:)

 • 2009.01.23 09:12:48terabithia

  Mafalda, én választásom volt, szeretem kínozni magam, próbatétel ez. ráadásul a célom, hogy minél hamarabb leadjam a felesleget - tudom, tudom, állítólag a kétszerese jön vissza seperc alatt, de majd én rácáfolok. ;)  Subbantósdi, Kiskunsági Cuvee, ennék én, de tényleg semmi étvágyam napközben, tényleg, mintha vizsgaidőszak lenne. :)

 • 2009.01.23 09:43:32Magenta

  Én valakinek a segítségével inkább életmódot váltottam. :)  Eddig mínusz három kiló, viszont tönkrement az ellipszistrénerem. :((((((((((((

 • 2009.01.23 10:39:10kriszi

  Életmódot váltottam, gyerekek... nem fogyókúra, hanem végleges lemondás jópár dologról, illetve mértékletesség. Az elmúl pár hónapban úgyis felére szűkült a gyomrom, jó ez így, ehhez a lekvár stílushoz, amit előadok, nem is kell több. Egyet nem tudok letenni, a csokit, de még dolgozom rajta. Voltaképpen ha nem lennének egyéb szempontok, simán megélnék csokoládén is, mint Gombóc Artúr, komolyan nem hiányzik semmi más... :))  A preferált mozgásformám viszont időigényes, én gyalogolni szeretek, erőltetett tempóban, órákig, ezt most a kirándulások kivételével nincs hová tenni. Marad a mindennapos lépcsőzés a melóhelyen, az ötödiken dolgozom, és végleg kiiktattam a liftet. Naponta átlag három alkalommal biztosan szaladgálnom kell a földszintre meg vissza (leszámítva az érkezést-távozást, de már nem is lihegek annyira :)

 • 2009.01.23 10:54:48másutt

  Terabithia, a cigi-kave dieta nem fenntarthato, es nagyon csunya dolgokat kovet el a gyomor belesevel. meg az aggyal. Meg a tudovel. Meg a szivvel.

  Jovo ilyenkorra +5 kilo lehetsz es gyomorfekelyes.

 • 2009.01.23 11:09:33Subbantósdi

  terabithia: próbálj meg olyat enni, amit mindig tudnál enni, nekem van pár ilyen kajám. :o)

 • 2009.01.23 11:35:55kriszi

  Én azzal kompenzálom az ilyen nemevős időket, hogy benyomok egy naaaagy joghurtitalt a zsákomba reggel, és azt kortyolgatom, ha nincs időm másra. Folyadék úgyis rengeteg kell, ez voltaképpen nem evés, de mégis gyomorbarátabb és tápanyagban dúsabb, mint a kávé-cigi kombó. És legalább biztosan nem felejtek el inni sem, mert tudom, hogy különben elmászik :)

 • 2009.01.24 09:48:3378as évjárat

  Na, tegnap este megkezdődött a mozgásos dolog.

  Amit eredményezett már az első alkalom után:

  alig bírtam leülni a gép elé, annyire fáj a tomporom:)

  Van "némi" izomlázam, de legalább érzem, hogy vagyok, vannak izmaim.:) Folyt. köv.:)

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta