Fogyinapló: A bűnözők bűnhődnek

Körülbelül mínusz öt kilót fogytunk a második héten, amelyen szinte mindenki megszegte a saját fogyókúrás szabályait. A bűnösök a botlás után még kíméletlenebbül sanyargatják magukat. A hét hőse Terabithia, aki állítólag becsülettel nyomta végig az elmúlt napokat.



Tünde
-???

Az úgy kezdődött, hogy a digitális mérlegben elemet cseréltünk, így nőtt a testtömegem fél perc alatt két kilót. Azóta fogalmam nincs, hogy fogytam-e vagy sem, viszont rájöttem néhány dologra. A fogyás mozgás nélkül szinte lehetetlen, úgyhogy nem fogom megúszni a dögunalmas lépcsőzőgépezést. Kenyér és cukor nélkül lehet élni, de nem ehet az ember örökké salátát a hús mellé. Az elmúlt két hétben annyi zöldséget ettem, mint egy kecske, a család bezzeg vígan lakmározott a hizlalóbbnál hizlalóbb ételekből. Bevallom, azért bűnöztem is: a héten csípős thai tésztát ettem csirkehússal. Mit ettem? Kétpofára zabáltam. Meg is fájdult a gyomrom, elszokott a zsírban tocsogó szénhidráttól. Az anyagcserémet gyógyszernek nem minősülő gyógyhatású készítménnyel serkentem, mert hiába a sok folyadék, valamiért nem működöm rendesen.

Win
-0,5 kg

Ismét örök igazságokra leltem a héten: Az aranyér, menstruáció és bicikli egyáltalán nem kompatibilisek. Én azonban kemény legény vagyok és dacára mindennek, kétszer mégis nyeregbe pattantam. Egyébiránt elkapott egy téli, vagy tavaszi, vagy „mittudoménmikori” mély hullám, így enni sincs kedvem, meg semmit sem csinálni. Ennek következtében megszabadultam 0,5-1 kilótól (már csak 1-1,5 kg kell), valamint elindult valamiféle formásodás is. A biciklizés határozottan jót tesz a fenéknek, gimi óta talán először kezdek megint kibékülni az egészalakos panorámámmal. Ha nyárig így folytatom, benevezek a Miss Balatonra, vagy egy hét Balaton Sound-ra, ott úgyis a fél pucér a menő. Bűnlistám is van azért, de a fentiek tekintetében letojom: egyszer ettem kiflit, kétszer ittam mézes meggyet, kétszer pedig bort, egyszer pedig tarhonyát vacsorára.

Terabithia
-2 kg

Megindult ez, profi vagyok. Köszönhető a napi robotnak, hogy még csak u1-es kaját sem tudtam magamba tömni, napi 4 kávé, fél doboz cigi - van, hogy este 7-kor úgy esek haza, hogy semmit nem ettem. Az akkor betömött répa és saláta csodákra képes, olyan hányingerem lesz tőlük, hogy mást nem is bírnék kajálni utána. Csicsi pimpimkinjére nyomjuk utána Rozival, ennek eredménye egy hét alatt 2 kiló. Na, ki a király?

Cukorka
- nincs változás

Ez a második hetem, az első három kiló után most nem sokat változott a mérleg állása, de állítólag ezzel nincs gond, mert a kommentelőkkel ellentétben a szakemberek azt állították, hogy az a három az sok volt. Persze nem nekem. Viszont mostanában meglepően sokat fogdosom a fenekem, mert képzeljétek, újra beugrik egy ponton és elválik a csípőmtől, ami fantasztikus érzés. A hasam sem folyik össze olyan borzalmasan a csípőmmel, egy szó mint száz már nem vagyok ömlesztett sajt, hanem csak rossz formájú (duci, hasas, pocakos?). A nem kajálást is kezdem megszokni, meg azt hogy folyamatosan korog a gyomrom, iszonyú hangosan, de már nem zavar. Nem mondom, hogy nem vágnék be seperc alatt egy tábla csokit, de legalább már látom a végét. A múltkor bulizni voltam, engedéllyel vodkázhattam, igaz másnap szinte semmit nem ettem, pedig alig 2 vodkát ittam (najó, meg egy sört, de ez titok), de muszáj volt bűnhődnöm. Az infraszaunát utálom a legjobban, mert 70 fokon kifőznek és utána hagyják, hogy még negyed órát kihűlj, akkor a saját zsíromban kell feküdni, ettől nagyon rosszul vagyok, de az árammal rázást, meg a csízmát végigalszom. Pénteken centiket is mérünk, így jövő héten arról is beszámolok.

Benito
-2,5 kg

Hullámzó teljesítményt nyújtottam az elmúlt héten, jobb és rosszabb napok váltogatták egymást. Feltétlenül a jobbak közé sorolandó a jorkyzással eltöltött este, meg egy bajnoki, a futást viszont ellógtam párszor megint. A hat utáni koplalással nincs komoly gond, amiben sokat segít, hogy a kisebb-nagyobb kihágások ellenére fogyok - a hűtőm ajtaján dokumentálom a változást. Nem tagadom, erre az újításomra vagyok a legbüszkébb. Kerek 90 kg vagyok, más szóval egyelőre nem lassul a fogyás üteme, pedig nincs szó arról, hogy kínoznám magam. Kihúztam egy családi születésnapot úgy, hogy nem váltam utána órákra mozgásképtelenné, most már csak azt kell kitalálnom, hogy tudom magam rávenni a rendszeres futásra. Szükség van rá, mert a kutya is hízik a lógás miatt.
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek