SZÜLŐSÉG

Kismama 3.0: A terhes nő feldobja magát karácsonyra

2008. december 23., kedd 10:00

22. hét

Jó, harmadszor húzom ki a bevezető mondatokat. Eddig mindegyik próbálkozásom tartalmazta a következő szavakat: karácsony, ajándék, rohanás, előkészület, gyerekek, kaja. Pedig, ha nem akarok demagóg lenni, és igazán magamba nézek, engem Win kismamaruhás cikke óta (fogalmazzunk csak álszenten) hasamban gömbölyödő Félgyerkőc méltó kelmékbe burkolása foglalkoztat leginkább. Rosszmájúan: saját magam tart lázban. És tulajdonképpen miért is ne?Hiszen miután nagyjából megsütöttem a sütiket, ma a gyerekekkel Mesianyunak köszönhetően a mézeskalácson is túlesünk (Mesi, a képeid után a gyerekekkel galoppban mentünk a piacra kiszúróformákat venni), az ajándékok nálam évközben vándorolnak a szekrény tetejére, fa a férjem programja, menü megvan, bevásárlás részben, takarítás jövő hét, kimostam, kivasaltam, levágtuk a gyerekek haját és elzavartam a férjemet is fodrászhoz, egy dologról totál elfelejtkeztem. Magamról.

Pedig ugye mindnyájan tudjuk, hogy a terhesség nem egyenlő a slampossággal, úgyhogy nosza, én nem elvenni akarom a kedvét a terhességtől azoknak a nőknek, akikkel az ünnepek alatt találkozom, hanem éppen, hogy meghozni. Cselekvős nőci vagyok, úgyhogy még aznap, oviba menet próba-szerencse beestem a kozmetikushoz. És ugyan hanyatt feküdni egy kezelésre a hasam miatt már nem tudok (Félgyerkőc ilyenkor következetesen rákönyököl az aortámra), de egy szempillafestést még normál székben is meg lehet csinálni. Negyedóra, és máris klasszabbul éreztem magam.

Másnap pedig, Micit a dédihez passzolva, hanyagolva és tologatva minden melót, nyakamba vettem a várost, hogy igenis, az ünnepen ne a szokásos, kifakult fekete gála-terhesnadrágot vegyem fel megint, ami az én három terhességemen kívül már a sógornőmét is kiszolgálta, hanem az első, és vélhetően utolsó pocakos Karácsonyomat a kiglancolt rokonok Óóó! és Áááá!-ja kísérje az angyalok hárfázása és a férjemre ereszkedő rózsaszín köd mellett.

Szóval az interneten való körbenézegetés után én végül a Mammut mellé szaladtam el. Hát igen, khm, szóval bevásároltam: gálaruha mellett (lásd a képen) Mama licious farmert (6500 Ft) és vagány szoknyát (3500 Ft leárazva), egy-két csini felsőt, meg - szigorúan a spórolás jegyében - egy bandázst (ezzel tudom hordani a normál felsőim egy részét).

Úgy élveztem, hogy csinos blúzokba csomagolhatom Félgyerkőcöt, és olyan önbizalmat adott, ahogy egy megfelelő ruhában nem terhesnőnek, inkább egy igazi várandósnak érzem magam egy vidám görögdinnyével a hasamban, hogy a villamoson unatkozó tinilányok nemtörődöm pillantásait is irigykedőre fordítottam magamban. És hát igen, még jól jönne egy időpont a fodrásznál, dehát ne legyünk telhetetlenek, két és fél gyerekkel Karácsony előtt hat nappal már ez is nagy teljesítmény.

Szóval, terhesnő-társaim, adjunk annak a sok nem Gyesen hibernált, laposhasú, folyton bulizó, nagyokat alvó és felénk lopva szánakozó pillantásokat vető csinibini nőtársainknak egy jó kis leckét abból, hogy hogyan kacag egy terhes kismama gondtalanul a világba Karácsonykor, és tupírozzuk fel magunkat külsőleg no meg belsőleg egy kis extra idővel, amit csak magunkra szánunk. Megérdemeljük, hogy egy kicsit mi is bomba nők legyünk, ha már elvállaltuk ezt a bomba-melót. Hiszen ki tudná jobban megélni a karácsonyi csodát nálunk, akikben ott az egész betlehemi történet, a gyermek ígérete, és a születés csodája.

Panzej

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2008.12.23 10:28:33Subbantósdi

  Csinos vagy, mint mindig az eddigi képeken, Panzej! Gratula a vonalaidhoz, békés, jó hangulatban, mézeskalácsozásban és ajándékok bontásával eltöltött percekben gazdag, szép Szentestét és további karácsonyozást kívánok Neked és Családodnak!

 • 2008.12.23 11:04:07dodóó

  Én miért nem látom a képet???

 • 2008.12.23 11:12:57Callosum

  Én még csak a lapos hassal lopva pillantók társaságát erősítem, mégis minden héten várom már az írásaid. :)

  Ez pedig külön tetszett!  Kellemes ünnepeket! :)

 • 2008.12.23 11:33:20Slano

  Tetszett a cikk, végre nem a rinya megy. De csak, hogy kritika is legyen ez a félgyerkőc szó már vetekszik a pocaklakóval, rémes. Tudom persze kell hívni valahogy és a magzat, vagy effélék nagyon hülyén hangzanak, találjatok ki valamit, mert nekem nem sikerül.

 • 2008.12.23 11:58:42Yakamoz

  Az utolsó mondaton sikerült elbőgni magam...

 • 2008.12.23 12:11:57zsiri

  Szerintem marha fontos, hogy az egyre nehezedő pocakot szép körvonalakba burkoljuk. Én is csomót jártam cuccok után, mert persze minden drága. Vettem szoknyát is, mert szerintem mégiscsak nők vagyunk, még egy flitteres gálaszoknyát is, ami megjárta az Operát, színházat, szilvesztert, stb. A szoptatós melltartó meg külön téma, nem akartam állandóan ortopéd, szélespántos, fehér izéket viselni vagy egy évig. Beszereztem egy feketét, meg csipkéset is (nem is gondoltam, hogy van ilyen), amúgy meg 1-2 egyszerű, könnyen kezelhetőt.A csipkéset az első 3 hónapra nem ajánlom, mert akkor az egész Most karácsonyra is kapok egy újat, mert szerencsére 11 hónapja szoptatok és már kezdenek elhasználódni az éjjel-nappal hordástól, sok mosástól. Egy börzén találtam, Angilure-nek hívják a céget, honlapja is van. Magyar, szép és nagyon jó minőségű. Az Anita szoptatós mellltartó nagyon drága, más meg nemigen van, csak teljesen vacak.

  Szóval, ha még nem leptétek meg magatokat karácsonyra, hajrá.

 • 2008.12.23 12:14:05zsiri

  Kimaradt bocs:

  ...mert az első 3 hónapban minden csupa tej és átázik, folyton mosni kell.

 • 2008.12.23 12:42:15Kawaii Koneko

  Én úgy vettem észre,hogy a várandós nők inkább kedves pillantásokat kapnak(lehet pici irígységgel de semmiképp sem semleges,vagy lenéző).Tiniéveimben sem mehettem el egy kismama mellett úgy,hogy ne gondoljam azt,hogy de jó neki.Szóval nemértem.Azzal egyetértek,hogy egy kismama is öltözzön nőnek és ne egy zsák krumplinak.Szerencsére a terhes-kertésznadrágok ideje már lejárt:-)

 • 2008.12.23 13:45:09Magenta

  2008.12.23 11:33:20 Slano

  Tetszett a cikk, végre nem a rinya megy. De csak, hogy kritika is legyen ez a félgyerkőc szó már vetekszik a pocaklakóval, rémes. Tudom persze kell hívni valahogy és a magzat, vagy effélék nagyon hülyén hangzanak, találjatok ki valamit, mert nekem nem sikerül.

  Kitaláltak: Félgyerkőc. :)))

 • 2008.12.23 13:56:19Slano

  Én egyetértek ezzel a lenéző pillantás dologgal, mondjuk én nem lenézni szoktam, csak sajnálkozni a teljesen lestrapált anyákon, akiken lóg egy-két gyerek, meg plusz még terhesek is (és nem lehet velük beszélni normális dogokról, csak szopiról, meg büfiről). Ilyen szempontból igaza van az írónak, egy csinos kismama nagyon szép látvány, olyankor sosem jut eszembe, hogy mi lesz ha majd gyereket szülök és többé nem vehetek fel normális ruhákat. Mindamellett gondolom, hogy nagy meló egy-két gyerekkel még öltözködni is.

 • 2008.12.23 14:41:23Egyanyuka

  Ráadásul télidőben mindig fázik a csinos kismamák pocakja. Nekem nagyon bejött a terhes-kertésznadrág is, főleg a végén. Ott félúton a víziló és az elefánt között. Csak a nadrág-kabát-pisilés problémája volt nehézkes.

 • 2008.12.23 14:57:03cozumel

  Jajj, legyunk mar unneprontoak, peldaul cikizzuk Panzejt, hogy milyen sekelyes, ilyenkor Karacsony tajekan is csak a kulsejevel foglalkozik...  Lehet tarsulni, es mondani meg tobb ilyen hulyeseget, ha mar csomorunk van a "boldogbekeskaracsonyiporonty" fiilingbol!

  :D:D

 • 2008.12.23 14:57:53Pandi

  Egyanyuka, ízlések és pofonok.:)

  Én is voltam terhes télen (jó, nem a terhességem legvégén), de a kertésznadrágot erőszakkal sem tudták volna rám kényszeríteni.:)))

  Nekem totál bejöttek a mindennapokra az állítható derékbőségű csípőnadrágok, aminek a derékvonala teljesen a has alatt ment, a hasat pedig egy a nadrág színével azonos rugalmas pamutbetét védte, amit viszont klasszul elrejtett egy jól megválasztott felső.

  És így még egy pisilést is simán el lehetett intézni kevesebb, mint fél óra alatt.:)))  Slano, mi poxnak vagy poxinak hívtuk a "magzatunkat".:))))

 • 2008.12.23 15:06:35Pandi

  Cozu, ok!:)

  Még hogy a külsejével foglalkozik, de még a hasa is kisebb, mint a múlt héten!:)))))))

 • 2008.12.23 15:18:11cozumel

  Jajj, a terhes kertesznadrag...brrr....

  Olyan latvany, mintha a Kisvakodnot a pingvinnel keresztesztek volna....felnott emberen tul sok cukisag!

  Arrol nem is beszelve, hogy a noi mivoltot vegervenyesen elfedi.

 • 2008.12.23 15:31:44soci

  Cozu, de bunkesz vagy!! :-)) Szerintem is fontos a kismama külseje. Beszélni kell róla, nem is keveset, mert borzasztó, hogy mennyire leharcoltan jönnek-mennek az utcán. A terhesnadrág nekem sem jött be, és milyen marha drága. Ezért is akadt meg a szemem ezen a 6500Ft-os farmeren. Többfajtát is találtam a Bboom-on.

  Amúgy boldog Karácsonyt!

 • 2008.12.23 16:29:10bizso

  Szeretnél ingyenes karácsonyi dalokat?

  href.hu/x/7q9e

 • 2008.12.23 16:51:57Tessina

  Fura ez a kertésznadrág-fóbia. Nekem sem volt terhesen, mert nem kaptam sehol normálisat, de úgy szerettem volna! Én nemterhesen pl tökre szeretem a jó kertészgatyákat: nagyon vagány és nőies tud lenni, ha jó a szabása. Egy rokon pedig kapott is egy nagyon szupert anyósomtól a terhessége alatt, és igenis nőies volt benne. Csak tudnám, hova lett, amikor én terhes lettem:(

 • 2008.12.23 17:05:05cozumel

  noies kertesznadrag...ime egy oximoron a javabol :D:D

 • 2008.12.23 20:45:55cinicica

  Szerintem is jó a kertésznadrág, ha jó a szabása és az anyaga. Én szerettem. Bár igazából nekem nem igen okozott túl nagy gondot az öltözködés, pedig a 150 cm magasságomhoz képest a végére 16 kg-ot híztam. És nem jártam slamposan. Ekkora hassal mint amekkora ezen a képen van lazán elhordja az ember a ruhatárát, ha jól válogatja össze. Szerintem.

 • 2008.12.26 00:43:16soci

  Nem tudjátok, hol lehet klassz de nem túl drága kismamakabátot kapni?

 • 2008.12.26 01:06:43dodóó

  Brendon,Noppies.

  De szerintem elég húzos áraik vannak.

 • 2008.12.26 01:08:57dodóó

  www.vatera.hu/promod_m_es_kismamakabat_113065622.html

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta