SZÜLŐSÉG

Újszülötteket is regisztrálnak az iwiwre

2008. január 8., kedd 14:20

Szevasztok, Lacika vagyok és 5 hetes! A mamám és a papám volt olyan jó fej, hogy segített (de csak egy picit) regisztrálnom magam ide. Gyertek spanok, kattintsatok, mert nekem az jó! Hogy minek, a tököm tudja, de a mami nagyon rá van kattanva. Melóm még nincs, de azért némi szopással elvagyok egész nap. Egyéb iránt netfüggő vagyok, mint a mamám, az iwiw meg állat.Kedves monitortestvéreim, ne rettegjetek, nem vagyunk mi a Subba, hogy benyomjunk létező arcokat az iwiwről, de akár ezekkel a szavakkal is találkozhatunk sokak kedvenc virtuális közösségi helyén.


Az, hogy saját személyünket felpakoljuk a világhálóra még teljesen rendben van, bár egy kis exhibicionizmus emögött is rejlik. Az is, ha blogot írunk a pelenkapusztító mindennapjairól, teljesen oké, ez a jövő, a papír szétmállik, az internet meg archivál. Jómagam is blogolok, s kicsit intimebbnek érzem, mintha regisztrálnám a két okostojást oda, ahol a kapcsolatok száma csak a városban 10 millió.

Ne is menjünk bele azokba a részletekbe, hogy egy szemfülesebb pedofil mire és hol bukkanhat rá a neten. Azon se rágódjunk sokat, hogy Lacika, amikor megtalálja önmaga 5 hetes megnyilvánulásait néhány bugyuta fényképpel spékelve, először rohan a pszichológushoz, aztán a szolgáltatóhoz, végül meg az anyjához reklamálni.

De vajon mi visz rá minket arra, hogy csokimáztól ragadós gyerekpofikat mutogassunk, miközben humoros gondolatokat adunk a szájukba? Egy olyan oldalon, ahol a szolgáltató, (nem véletlenül) a keresés funkciót is úgy állította be, hogy 14 év alatt ne találj meg senkit.

Az pedig kinek jó, ha a virtuális hálón már nem csak nekünk kell gondolkodnunk azon, hogy vajon Déé Sándor honnan került elő és egyáltalán honnan ismerem, hanem duóban nyomhatjuk a státuszszimbólum hajszolását kinek hány ismerőse van címmel.

Jó, hát persze a büszkeség és a szülői elfogultság hajt bele minket minden hülyeségbe. Nem is csinálunk vele akkora marhaságot, mintha modell iskolába nyomnánk a csecsszopó gyereket, de hát mégis. Ha az a csóró gyerek még írni sem tud, minket csinálunk úgy, mintha a társadalmi háló aktív tagja lenne? Nekünk van ennyi időnk? Vagy úgy gondoljuk, hogy a barátainknak?

Azért nagy para ne legyen senkiben Lacika miatt. A szülei biztosan csak nem bírtak magukkal, világba kellett kiáltani, hogy néééézd má', nekünk is van ilyenünk. Így megy ez, lakás, kocsi, gyerek. A jövő Lackója meg majd kezelteti magát, bár nekünk sem kellett a családi fényképalbumot letolni mami torkán, amikor megleltük benne a pelenkázás közbeni nagyterpeszünket. Még jó, hogy akkor nem volt netünk…

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2008.01.08 16:39:03druantia

  Másutt, ja nem. Én pont a hónapot meg a napot nem akartam beírni, csak azt, hogy korban be tudjanak kábé azonosítani.

 • 2008.01.08 16:58:02tnyúl

  Másutt: a saját nevem alatt ott van mind a 3!!! Hiszen büszke vagyok rájuk! A legnagyobbnak saját oldala van, és akkor használhatja, ha ott ülünk mellette. Sajnos, van vele visszaélés, én is hallottam dolgokat. Megvédeni a kakától nem tudod a gyerekedet, sajnos tapasztalat. Viszont, amíg lehet, vigyáz rájuk az ember - ha más nem együtt netezik vele, nehogy valami szörnyűségre bukkanjon a 8 éves lelke.

 • 2008.01.08 17:08:16másutt

  tnyul, TOTAL igazad van.  van ez az analogia, amit a 'biztonsagos szex' kapcsan hallottam eloszor:

  tegyuk fel van egy uszomedence a kertedben. epithesz kore keritest, hogy meg ne fulladjanak a gyerekek. figyelheted is oket ejjel-nappal, nehogy egyedul a vizbe menjenek. meg is mondhatod nekik, hogy sose menjenek bele.

  DE NEM AZ A LEGJOBB, HA MEGTANITOD OKET USZNI?

 • 2008.01.08 17:23:00Illatos nyár

  másutt,  végeredményben ez a cél, de bár csak ilyen egyszerű lenne az élet.  Nekem például nincs képem a gyerekekről az iwiwen. Aki ismer, tudja hol van kép, de másnak semmi köze hozzá.

 • 2008.01.08 17:25:34Atina

  Anyuka a saját profiljához is felrakhatja a gyerkőc fotóját, ha azt akarja, hogy az ismerősei lássák.

  Én személy szerint nem raktam fel magamról pocakos fotókat sem. Az már nekem intim. Persze, azért van bennem exhibicionizmus, igen különben nem regisztráltam volna az iwiw-en.

 • 2008.01.08 17:26:06Illatos nyár

  WiliamWallace,  Tényleg ez az első szubjektív blog amit olvasol életedben?

 • 2008.01.08 17:34:04másutt

  en nem hiszem, hogy barmifele exhibicionizmus vezetne ahhoz, hogy a iwiw-en legyek.

  eloszor jateknak indult, de mostanra majdnemhogy muszaj ott lenni.

  az osztalytalalkozonkra azokat talaltak meg, akik ott voltak, vagy ismerte oket valaki, aki ott volt. akik nem voltak az iwiw-en, azt vagy nem talaltak meg egyaltalan, vagy nagyon nehezen.  sokminden atmegy 'erdekesseg'-bol (luxus-bol) kovetelmenybe. az e-mail. a telefon. sorolhatnam.  kulfoldon sok helyen gyakorlatilag szakmai ongyilkossag nem lenni egy 'hivatalos' networking helyen (mint a www.linkedin.com), (hasonlo, mint az iwiw, de nem a gyereked kepei van rajta, hanema CV-d, es ugyanugy 'ismeroseid' vannak.  na jo, a pocakos foto az mas... abban van exhibicionizmus. de annal sokkal 'olyanabbak' is vannak.  ami az en gyomromnak art, az a tizeneves lanyok akik magukat hirdetik felpuceron, kejelgo pozban.  inkabb nezem a feleves Pistike "itt vagyok! megszulettem!" oldalat, mint egy 12 evest amint tangaban a fallal kejeleg.

 • 2008.01.08 17:47:13Atina

  Én nem rég regisztráltam az iwiw-en, s jó volt megtalálni régi ált. isk. oszt. társakat, s látni, hogy szép gyerekük van, vagy megtudni, hogy hol élnek, mit dolgoznak.

  Sőt újra felvettem a kapcsolatot valakivel, akivel au pair voltam Londonban 8 éve, s azóta nem tudtam róla. Örültünk egymásnak, mert jó barátnők voltunk.

 • 2008.01.08 17:53:39begyszli

  Én abszolút iwiw-fan vagyok. Az írni-olvasni tudó gyerekeimnek is van oldala. Kezelik is nagyon ügyesen. Atinához hasonlóan nekem is nagyon jó élmény megtalálni egy-egy régi oszt.társat, munkatársat, elveszettnek hitt barátot...hát még amikor engem találnak meg! Napokig tudok örülni, hogy jééé, xyz emlékszik még rám.

 • 2008.01.08 17:54:01Eledh Laure

  Egyik barátnőm rakott fel két képet:

  200X. x. hó (esküvői kép)

  200X. x. hó (Egy évvel későbbi, ahol már nagy pocakkal van.)  Nem találtam exhibicionistának, ez annyira aranyos ötlet volt!

 • 2008.01.08 17:56:58verkaverka

  Hat nekem pl nincs fent kep a gyerekrol a wiwen.

 • 2008.01.08 17:57:41másutt

  ez olyan erdekes, hogy ki milyen keppel, kepekkel jellemzi magat.

  van, aki (legtobben) csaladi fotoval (buszke vagyok picinyeimre! :) ... sokan utazasos kepeket raknak oda (latod, ide is eljutottam, bibi! :)... a fiatalok haverokkal keszult kepeket (nepszeru vagyok! sokat szorakozom :)

  (van aki ceges reklamnak hasznalja (ezzel a kocsival vallalok szallitast!)  nagyon sok embernel van fenykep a parjarol 'Szerelmem', 'Egyetlenem' cimszoval.

  (En pl. azt nem raktam. Nem akarnam OT hirdetni!)  Mindenki mas.... Es mindenkinek az fura, amit mas csinal! :D

 • 2008.01.08 18:00:40Eledh Laure

  Hm, én azokat a képeket gyűjtöttem oda, amik jellemznek valamennyire. Pl. amiket a párom fotózott rólam valamelyik erdei sétánkon, vagy ahogy a barátnőmmel együtt tanulunk, vagy most pl. Karácsonyi közös családos. :-)

 • 2008.01.08 18:10:08lii

  a tágabb családdal való kapcsolattartásra tök jó az iwiw, tehát olyanokkal, akiktől régen max 1-2 levelezőlapot kapott az ember évente. anya unokatesója, nagyi tesója, stb. vagy h. távoli ismerősök, volt évfolyamtársak, kollegák, akiknek amúgy nem adod ki a családi fényképtár url-jét, megnézhessenek pár fotót a gyerekekről. másra már nem is használom szinte. meg ha valaki imerőshöz kell egy nagy valószínűséggel aktív e-mail cím, arra pl jó. vagy a már említett osztálytalálkozós összetrombitáláshoz.

  én az x.y. klubok meg a moszkva téri óra, nyugati pályaudvar stb. bejelöléseitől voltam kész. h. egyeseknek mennyi szabadidejük van. :))

 • 2008.01.08 18:13:41lii

  a pocakos fotó (kellően felöltözve ;) szerintem nem túl intim. mondjuk én nem raktam fel magamról, mert terhesen amúgyse voltam nagy barátja a fényképezésnek. arcképem is van fenn.

  de én alapvetően olyan naiv vagyok, el nem tudom képzelni, h. volna olyan debil ember, aki az én válltól látszó, pulóveres, szemüveges fotómra csorgatja a nyálát. :D

 • 2008.01.08 18:28:21Eledh Laure

  lii :-)  (persze a barátnőm teljesen normális, csinosan felöltözött pocakos fotót rakott fel. És nem gondolom, hogy ezzel baj lenne, elvégre mit szégyelljen rajta. Éppoly csinos volt akkor is.)

 • 2008.01.08 19:06:37Gesztenye

  Én nem szeretném közszemlére tenni a gyerekem, a családom, hogy vadidegenek fikázzák. Nem vagyok fent iwiwen. A fontos szülinapokat meg elérhetőségeket felírtam egy füzetbe. Amennyit a frissítéssel töltenek a szülők, azt tölthetnék a családdal is! Különben is, az iwiw tele van kamu adatokkal, és olyanokkal, akikkel nem szeretném felvenni a kapcsolatot. :)

 • 2008.01.08 19:20:52cantaloupe

  Nekem tetszik, hogy sok ismerosom, volt osztalytarsam gyereket (es Masutt gyonyorded kislanyat is, hihi) megnezhetem! Ha nem is vagyunk napi kapcsolatban, erdekel, mi van veluk...  Amire en ki vagyok akadva, az a netes szepsegverseny kisbabaknak, linkelgetes topikokon, miszerint "szavazz az en babamra, o a 2346. szamu". Idegen emberek toborzasa a neten...hogy ez mire jo..ugyis mindenkinek a sajatja a legszebb, nem?

 • 2008.01.08 19:41:46trollkotze

  Mindez - meg a babaszépségversenyek, sztorimagazinos babafotógyűjtemény - azért van, mert minden szülő azt hiszi, hogy a többi embert érdekli a porontyuk. Pedig hát rohadtul nem érdekel senkit sem mások gyereke, csak a sajátja. Na jó, esetleg még az ismerősöké, de ahhoz bőven elég lenne az anyuka-apuka iwiwes fotói közt egy-egy kép...

 • 2008.01.08 20:57:28lii

  Gesztenye: "Amennyit a frissítéssel töltenek a szülők, azt tölthetnék a családdal is!"  a kommented megírása valszeg több időt vett el a családtól, mint amennyi idő alatt fel lehet rakni egy képet, vagy módosítani egy adatot az iwiwen. ;)  fikázás.. én még nem találkoztam rosszindulatú alakkal, aki a wiwen talált mailcímemre mocskolódott volna mondjuk, meg tudtommal a subba pénteki válogatásába se kerültem még be (ami késik.. :). privát adatot, tel.szám, utca, ilyesmi - na azt szerintem nem szabad megadni, vagy csak barátok számára titkosítva, de nem annyira a perverzek miatt, abból azért nem lehet olyan sok, hanem inkább azért, mert a szupernedvszívó porrongy-, táplálékkiegészítő-, biztosítás-, stb-ügynökök kedvenc vadászterülete az iwiw.

  az más, ha olyan jelöl be, akivel nem szeretném felvenni a kapcsolatot. ott az elutasító gomb.  nem a reklámemberük vagyok, csak ez a vesszőparipám: szerintem a 21. században természetes dolog a kor "vívmányait", pl netes "telefonkönyvet" használni (vagy a fontos dátumokat táblázatba, ne adj' isten online naptárba menteni).  mivel te nem bántottál senkit, ezért ne gondold, h. bántani akartalak. :)

 • 2008.01.08 21:07:41tyúkanyó

  Nekem az a gáz, amikor valaki a férjét, szerelmét, az olvasni sem tudó gyerekét az üzenőfalon köszönti fel.....

 • 2008.01.08 21:14:31cantaloupe

  Tyukanyo: na, az tenyleg gaz, mert tok szemelytelen.  Bar ugy latom, vannnak elegen, akik az iwiwet magamutogatasra hasznaljak.

 • 2008.01.08 21:38:22Magenta

  Nekem két gyerekem közül az egyik van fent, kb. egy éve. Én hívtam meg, miután velem megbeszélte, azóta is felügyelem, hogy kik az ismerősei... Ez még jó is lehet... :)

  A másik csemetém is szeretne regisztrálni (9 és 12 évesek), de abban maradtunk, hogy majd ha benő egy kicsit a feje lágya.

 • 2008.01.08 21:51:58wish73

  kell az az iwiw, nélküle hogyan találnék szittert, míg londonban vásárolgatok?

 • 2008.01.08 22:17:32joshua

  Én aznap regisztráltam az iwiw-re az ikerlányaimat, amikor megszülettek. Így a regisztrációs és születési dátumuk megegyezik. Ők már igazi mai lányok. Lásd:

  wiw.hu/pages/user/userdata.jsp?userID=8849135

 • 2008.01.08 22:33:54darvasa

  joshua, helyesek az ikrek, csak a „beregisztráltam” szó ronda, azaz helytelen. az én kislányomat is Ajsának hívják:) tagja a virtuális közösségnek - jópofa dolog, nincs mit magyarázni.

  d.

 • 2008.01.08 22:56:10másutt

  Most miattatok felraktam a lanyomat! Ma. Hehe. :D

  (nehogyma ebbol kimaradjon)

  Gesztenye: azalatt raktam fel, hogy bekesen aludt, csak a macskatol vettem el az idot, aki duhosen varta a vacsorajat.

 • 2008.01.08 22:58:13eino.

  ,,agresszív vérmacska 2008.01.08 19:41:46  Mindez - meg a babaszépségversenyek, sztorimagazinos babafotógyűjtemény - azért van, mert minden szülő azt hiszi, hogy a többi embert érdekli a porontyuk. Pedig hát rohadtul nem érdekel senkit sem mások gyereke, csak a sajátja. Na jó, esetleg még az ismerősöké, de ahhoz bőven elég lenne az anyuka-apuka iwiwes fotói közt egy-egy kép..."  PÁr éve van csak netem, és kb. csak egy éve tudom, hogy rettenetesen keveset tudtam a net mibenlétéről. Ebből adódik, hogy eleinte azt hittem, az iwiw-ven csakis az ismerőseim fognak megnézni (mondjuk volt osztálytársak,akik kíváncsiak , na mégis, milyen lett meg milyen a gyerkőce). Egy olyan képet tettem fel, amin a lányom jobban látszódik, mint én (szebb is :) ), bár nem a nevem mellé, ott egy szatirikus plakát volt. Aztán egyre több idegen keresett meg, meg volt pár kellemetlen élményem, úgyhogy végleg töröltem magamat. Az ember tanul. • 2008.01.08 23:08:08Moira

  másutt: végre megtaláltalak, a lányod gyönyörűűű!

 • 2008.01.08 23:13:29eino.

  ,,Amennyit a frissítéssel töltenek a szülők, azt tölthetnék a családdal is"  Jajmár.  És amúgy is, van, aki a munkahelyéről intézi az ilyesmit. :))

 • 2008.01.08 23:19:09másutt

  moira: ha dobsz egy mail-t a masutt kukac gmail.com-ra, kuldok tobbet. :D

 • 2008.01.08 23:35:22Moira

  másutt: ok, holnap küldök, most húzok aludni(meg elpakolni a gyerekruhákat, rendet rakni, fürödni).

  Jó éjt!

 • 2008.01.09 00:08:55másutt

  nem gond, beraktam a profilba a link-et....

 • 2008.01.09 09:17:03szövetszöcske

  Most a cikk miatt megneztem magamat az iwiwen, hat eddig csak a merdzsomrol, a hazamrol, a mobilrol meg a pitbullrol volt fent kep (nomeg jomagamrol izlesesen kifukszolva). Most akkor felteszem a nom meg a kolkem kepet is (izlesesen azt is, amikor eppen a Mauricius szigeteken voltunk), ha nem nyerik meg a szepsegversenyt az iwiw irojanak annyi.

 • 2008.01.09 09:57:13zolnaid

  Engem nem zavarnak az állatok az iwiwen. Most őszintén, kit zaklat egy aranyhörcsög? Szokott egy cica sétálni a tetőnkön, bekukucskál az ablakon (társasház), na őt vissza is jelöltem, vallom, hogy aki rendszeresen bekukkant hozzám szex közben, az ismerős, legalátt tudom a szülinapját is.

  Gyerek: én elvből nm rakok fel fürdős, strandolós képet a gyerekről, mint ahogy nekem is kellemetlen lenne, ha apám mutogatná az egyéves kori pucér képemet. Szerencsére azt már két éve elkoboztam tőle.

 • 2008.01.09 10:14:00Yuki

  Picit nekem is furcsa, hogy valaki az iwiw-en mutassa be az életét, családját, de hát nem vagyunk egyformák. Számomra az egész arról szól, hogy megtaláljam a rég nem látott ismerősöket, ez jól is sikerült, volt már pl. általános iskolai osztálytalálkozónk azóta az iwiw segítségével. De ha valakinek érdekel az élete, azzal e-mailt váltunk, vagy felhívom telefonon, vagy találkozunk (ha van idő, és nem többezer km választ el). Így én tartózkodom a nagyon személyes közlésektől, inkább csak annyi az egész, hogy még megvagyok, itt vagyok, emlékszel rám?  Az is oké, hogy sokan informatikailag nem állnak olyan szinten, hogy saját weblapot készítsenek. Nekik viszont ott van a pofon egyszerűen kezelhető on-line fotóalbumok tömege. Én nem fogom regisztrálni a békácskát, ha megszületik, de ha valakinek a gyereke ismerősnek jelöl, visszajelölöm, nem kerül semmibe, hadd örüljön.

 • 2008.01.09 10:30:39freddiekrueger

  Szerintem, ha kész a házimunka, gyerek alszik, férj dolgozik, simán ráér az ember az iwiw-en vacakolni a gyerek adatlapjával is. Főleg hogy itt a porontyon is órákat töltünk el...

 • 2008.01.09 10:35:28Anura

  szövetszöcske, ez jó volt. :)))

  Én állatokat nem jelölgetek vissza iwiw-en, most mi közöm hozzá, hogy van még az én két degumon kívül 2millió másik? Ezzel az erővel minden ember bejelölgethet, mert egy fajba tartozunk. Eh.  Ami a babás képeknél engem zavar, nem az, hogy az anyukák felteszik, mert az ismerősökét jobbára én is csak így látom, és érdekel, viszont ha valaki külön oldalt csinál a beszélni se tudó gyereke számára, és még oda is írogatja az ő nevében a gondolatokat.. egy kicsit kiakaszt. Mért én akarom megmondani, hogy ő hogy érzi magát, mit szeret, mit nem szeret, mi a legnagyobb öröm neki? Olyan, mintha elvenném az egyéniségét.. mintha .. szóval értitek, gondolom. :))) • 2008.01.09 10:50:33szövetszöcske

  Engem mar csak az aggaszt nagyon, hogy biztosan rengeteg perverz no olvassa ezt a blogot, aztan valahogy kikovetkeztetik az iwiw keresesi felteteleimet, megtalalnak aztan pore noi nemi szerveket abrazolo levelekkel zaklathatnak, vagy felhivnak es belesohajtoznak a telefonba. Mar a gondolattol is lepetyhudott a mellekvesekergem.  (ja, hogy adalekoljak is, 7-8 eve volt egy olyan alvallalkozoja az akkori cegemnek, ahol a fonok a titkarnoket csak fenykepes oneletrajzzal kereste, aztan a fenykep-arcokat ramontazsolta pornokepekre amikhez eppen illett a fej meg arcberendezese a csajnak, aztan ez alapjan tortent a valasztas vagy behivas interjura, szoval nem paraztatni akarok barkit, de egy igazolvanykep is lehet veszedelmes megfelelo kezekben)

 • 2008.01.09 11:14:39Pandi

  Anura, teljesen igazad van.

  Nem önmagában az iwiw-vel van a gond (a cikk se erről szólt nekem), az tényleg akár hasznos is lehet, hanem az újszülöttek saját oldalai nem jönnek be nekem sem, azért, amit te írtál.  Egyébként én csak (ki)használója vagyok ennek az egésznek, csak a páromnak van oldala, ott van néhány családi fotó is, így engem is megtalálhat aki nagyon akar, és én is, akit én akarok.

  Arra még nem támadt leküzdhetetlen vágyam, hogy saját is legyen, sőt, pl. az egyik kommentező társunknak küldött bunkó üzenetek (amit itt panaszolt el)is csak mégjobban meggyőztek, hogy jól van ez így.

 • 2008.01.09 11:17:42másutt

  nem akarnek pucer gyerekkepet felrakni az internetre, de a rendes kepet igen. miert ne???  szovetszocske tortenete ellenere nem tudnek felelemben elni, csak azert, mert elkepzelem a legrosszabbat. nem tudtok 'paraztatni!'  akkor ilyen szinte ne vigyuk a gyereket ki a strandra sem, sot... mi se menjunk, mert esetleg a japan turistanak alcazott perverz megsem a balatoni tajkepet fenykepezte, hanem a furdobugyis gyereket (magamnak nem hizelgek azzal, hogy lesifotos vadaszik ram a furedi strandon vagy a dagalyon..!)  az is lehetoseg mindig, hogy valamelyik napkozben szelid kollegank nem Pamela Anderson kepet nezegeti mikozben jobb kezet kreativan sajat maganak boldogga tevesere hasznalja... hanem... URISTEN.... a vallalati karacsonyi buli kepet, amin en vagyok...  szoval, lehet folytatni.  nem es nem, nem fogok allando rettegesben es paranoid Woody Allan remalomban elni! en batran feltettem a lanyom (arc)kepet. nagyon sok embernek oromet okozott. tudom, mert megmondtak. maguktol, anelkul, hogy kerdeztem volna.  egyebkent meg, Yuki, en pl. kulfoldon elek ezert az osztalytarsaim egyiket sem lattam eloben 22 eve! (igen, huszonketto!)

  nekem baromi nagy szorakozas volt az arcaikat nezni, es az eletuket.. es hogy wow, a 3. fia pont olyan, mint o volt ennyi idos koraban.

  ha egy faluban laknank azota is, nyilvan nem lenne ilyen nagy szam! szoval ha NEM mutatjak be az eletuket az iwiw-en, ezt sosem latnam!

  kb. 5 orszagba szorodtunk szet.... ennyi helyen van az iwiw-en ismerosom.

 • 2008.01.09 11:21:56Pandi

  Másutt!  Nagyon jól tetted, mert én meg jól megnéztem magamnak és tényleg gyönyörű.:)))

 • 2008.01.09 11:25:43másutt

  igen, nyert a genetikai lotton a kis tunder. koszonom szepen az o neveben is.

 • 2008.01.09 11:29:31Anura

  Brühühűű, én meg két hónapja nem jártam iwiw-en, most felmásztam megnézni, és nem találtam. :(

 • 2008.01.09 11:40:03másutt

  Az anyai buszkeseg, meg vagyok rola gyozodve, a tulelest szolgalja. Darwini alapon.

  Ugyanaz az anyai buszkeseg, ami arra kesztet, hogy atvalogassag 1000 babakepen es felrakosgassam oket az iwiw-re... megvedi a sarjamat attol, hogy amikor harmadszorra kelt fel ejjel es kajat kovetel (mikozben influenzas vagyok! :( )akkor ne csapjam a falhoz a 'budos kolykot' hanem azt gondoljam: "milyen szepen eszik! az EN lanyom! Awwwh!"

 • 2008.01.09 11:55:45Pandi

  Másutt, igen, ez egész biztosan így van.:)  Jaaaajj és bocsánat, az előbb el is felejtettem megdicsérni a kis ruhácskáit, pedig valóban álomszépek, látszik, hogy Londonban vetted őket.:)))))  (Az egyik kedvencem a kis tüllszoknya.)

 • 2008.01.09 20:39:25weeyoulee

  Kezdetben én is furcsálltam az iskoláskor alatti gyerekek wiwre pakolását (önálló adatlap létrahozását) (mégis, honnan dönti el a gyerek, hogy igen, ismeri-e xy-t vagy sem..vagy a szülő dönti el, hogy a gyerek ismeri.e az illetőt?), de asszem ez már a trend...nekem is van már egy csomó kisgyerekismerősöm...engem is jelöl be néha gyerek, igaz, nagy részük már bőven iskolás, pl akikre régen vigyáztam vagy tanítottam gyakorlótanítás során, meg néha én is jelölgetek, igaz, ez ritkább, és csakis akkor, ha vigyáztam az illetőre, vagy tanítottam.

  Néha valóban egész frappánsan töltik ki a picibaba adatlapját, de a legtöbbször "sikítófrászt" lehet kapni tőlük, oylan bugyuták a kommentárok.

  Az, hogy a szülő adatlapján van fenn kép a bébiről, csaknem természetes, de igen, azért nem árt jól megválasztani a képeket, nehogy vmi pedofil embi kezébe kerüljenek a képek (de ez igaz a netes fotóalbumokra is, főleg, ha a gyerek teljes neve, pontos életkora is fel van tüntetve)...nálam is van/volt fenn jó pár gyerekes fotó, révén szeretem a gyerkeket és sokat is foglakozom kicsikkel (babysitter (is) vagyok), de mnidig is ügyeltem hogy sose írjak nevet, még becenevet sem, hát még teljes nevet vagy életkort, ne könnyítsük meg a pedók dolgát. Személy szeribntén magam is bagyon örülök, ha régi oztálytársak, barátok oldalán nézegethetek képeket a gyerekikről, hogy hogy alakult az életük, hány és miylen nemű gyerekük született, mekkorák, hohy fejlődnek, stb..amit más úton nem biztos, hogy megtudnék.

  Ha majd saját babaáim lesznek, felhetetően róluk is lesznek fenn képek a saját oldalamon, de ugyanezeknek az elveknek megfelelően, saját oldaluk viszont csakis akkor lehet majd, ha már tudják is, mi ez, mire való és maguktól is tudják majd kezelni.

  Mondjuk a wiw még vmivel zártabb közösség, bárki nem nézegethet mg mindent csak úgy, inkább a netes fotóalbumok lehetnek veszélyesek pedofil-szempontból, főleg, ha még a domain név is sajátos és ahol fenn van a gyerek teljes névvel, születési dátummal...én egszer töltöttem fel egy anyukának képeket a gyerekéről, akire sokat vigyáztam, de azt is nagy elővigyázatossággal, az albumot privátra, csakis őáltala elérhetővé téve és még ott sem beleírva a gyerek nevét. Hát ennyi ,kicsit hosszú lett.

 • 2008.01.09 23:00:41Memme

  Szerintem az sokkal remesebb, ha valaki blogot ir a gyereke neveben... Mar fel tudok maszni a fotelbe egyedul, apa neha segit... a hideg raz tole... a wiw meg... nem is ertem, minek vagyok fent: altalanos iskola egy remalom, minek keresgessem az embereket, a gimi ugy ahogy elment szodaval, aki onnan fontos volt, az eddig is megvolt (tel.szam, e-mail cim). Bebinek kulon oldalrol kerdezzetek meg 14-15 ev mulva a csemetet, o maga mit szol hozza.

 • 2008.01.10 00:42:14cs1

  enyim gyerek is ott les az iwiwen. A családtagok bejelölik ismerősnek, na meg a mikulás (ezt a baromságot... jól el is hajtottuk)... Szerintem jópofa dolog, hiányos öltözékű képeket nem teszünk fel róla, hülyeségeket nem írunk a nevében, csak olyanok lehetnek az ismerősei akiket később is ismerni fog. Szerintem nem gáz.  Ja, és emilcíme s van már. keresztnév@vezetéknév.hu. Mondjuk ezt nem miatta regisztráltuk, de kb. 5mp. volt létrehozni a postafiókot. Honlapja is lesz majd. Egyszer. Egyébként meg már 2,5 hónaposan gépelt :) (el is tettük az első írását). Ez van.  Szerintem ezerszer gázabb amikor valaki online szépségversenyre küldözgeti a gyerek fotóját. Engem attól szokott kiverni a víz. Főleg amikor egy bazi randa gyerek nyeri a szépségversenyt mert az anyuci a netes fórumokon "szavaz a csemetémre" topikokat nyitogatott.

 • 2008.01.12 11:40:08thais

  Kicsi lányom és két fiam is rajta van az iwiw-en. Nem sznobizmusból. Egyszerűen információadás. Ismerősök pedig vannak bőven a lehetőségekhez képes. Pl. a család ismerősei, munkehelyi kollégák. Sajnos, nem tudtam frissíteni mostanság, de ha nagyobb lesz, már önnállóan is tudja majd használni. Nem kér kenyeret.

Blogok, amiket olvasunk

MAI MANÓ 6 híres első kép a természettudomány világából

A tornádóról egészen odáig a legtöbben azt hitték, csak valami babonás mendemonda, ami nem is létezik. Híres első képek.

SCHRÖDINGER Közeli vagy távoli jövő a fejátültetés?

A sajtóban néha elő-előbukkan egy hangzatos főcím, néha olyan is, amely 2017 végére már komplett fejátültetést is sugall. Mennyi igazság lehet ezekben? Hol tart a tudomány jelenleg?

HEALTH A legjobb módszer, ha leszoknál a dohányzásra

A leszokás sikerrátája "natúrban" csak 5-7 százalék. Ha viszont felkészülten állsz neki, ezt 50-70 százalékra növelheted. Leszokás lépésről, lépésre.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta