SZÜLŐSÉG

Terhesnapló: fiú vagy lány?

2007. május 24., csütörtök 08:31

Ha az ember terhes lesz, és ezt a hírt nyilvánosságra is hozza, onnantól kezdve a szülésig alapvetően három kérdésre kell majd napjában többször válaszolnia, - azon kívül persze, hogy mikor szül. Az egyik: tudjátok már, hogy kisfiú vagy kislány? A második: tudjátok már, hogy mi lesz a neve? A harmadik változó lehet, nekem legtöbbször az És, terveztétek? Valamint az és kívánós vagy? Kérdéseket teszik fel.


Mi bármennyire unjuk, vagy esetleg túl intimnek tartjuk ezeket a kérdéseket az ismerősök lelkesek, és kedvességnek szánják, ezért megbántva érzik magukat, ha unott nemtudomokkal felelünk. Nem árt ezért pontosan kidolgozni a jól hangzó választ, persze ettől még ugyanúgy nehezünkre esik válaszolni. Én már úgy éreztem, leginkább azért szeretném tudni, hogy fiú, vagy lány, hogy legalább egy kérdésre kielégítően tudjak felelni.Ráadásul mikor nem tudtam megmondani, milyen nemű a gyerekünk, rendre az a kérdés következett, hogy mit szeretnék, és mi a megérzésem. Ekkor azonban ismét nehéz helyzetbe kerültem, hiszen arra sem tudtam felelni, hogy mi a megérzésem, mert többször próbáltam igazán, és mélyen megérezni, de nem sikerült. Ettől ráadásul csak rosszabbul éreztem magam, hiszen a terhestornán is biztosan érezte a nők többsége, hogy fia lesz vagy lánya, én meg ott álltam, megérzések nélkül. Azt meg mégsem mondhattam meg, hogy mit szeretnék, mert ha a gyerek nem az, esetleg megbántódik, sőt, igazából magam előtt is szégyelltem, hogy az egyiket jobban szeretném, mint a másikat, hiszen az nem egy korrekt, szülői hozzáállás. Ráadásul láttam az egyik ismerősöm csalódott arcát, mikor kiderült, hogy az áltata lánynak érzett bébi valójában fiú.

Aztán a doktor néni rátette az ultrahangos vizsgálófejet a hasamra, és azt mondta: biztos, hogy lány. És akkor rájöttem, hogy mást nem is mondhatott volna, és valójában mindvégig tudtam, hogy lány, nem mintha fiú nem lett volna jó, de ő természetesen nem lehet fiú, hiszen ő lány. És most már nem is értem, hogy gondolhattam annak idején, hogy nem szeretném tudni a nemét, hiszen ez majdnem olyan érzés, mint megtudni, hogy gyerekünk lesz, azóta sokkal konkrétabb lett minden, hiszen már nem pusztán gyerekünk lesz, hanem lesz egy lányunk.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2007.05.24 15:09:55melin

  Zsebi:-)))) Azon nevetek, h mi pont uezért "féltünk" a lánytól!! Mert a környezetünkben még nem láttunk olyan kislányt, aki úgy igazán ... nem is tudom a jó szót... szóval én nem tudok mit kezdeni a "kislány-jelenséggel"... szóval, h pl. az évek óta ismert (naponta látott!!, hiszen majdnem szomszédok vagyunk, egy oviba járnak a fiammal) 6 éves kislány elsírja magát az oviban a férjem azon kijelentésére, h : -de csini nadrágod van!... vagy egy másik ismerős kislány, aki elsírja magát, ha rápottyan a lekvár a ruhájára... szóval, tudom h NEM MINDEN KISLÁNY ilyen, de a példa sokat számít! És ez egy hülye hozzáállás, mert mindenkinek olyan lesz a gyereke, amilyet annak a habitusa enged, illetve amilyenné a nevelés formálja!  De nem azt írtam, h trendiségből lehet jobban öltöztetni a lányokat:-))))

  Csak annyit írtam, h most trendibb a lány! Mint régen, és falun most is -ahogy írtad-, a fiú a gyerek! Városban most a lány a gyerek, egy kicsit így érzem! De ez csak az én érzésem (talán mert annyi őszinte sajnálatot kapok az eszes-okos-gyönyörű-bár eleven fiaim miatt)... de ez olyan béna megfogalmazás, tudom, és talán nem is fejezi ki azt, amit igazán írni akarok, úh ezt le is zárom:-) És bocs, ha vkit megbántottam ezzel!!!  Egyébként nekem tetszenek ezek a mini használati eszközök, és a fiaim is imádják!!!! És én is vesztek nekik (persze nem rózsaszínt:-), mert azo kívül, h ők is tudnak így "segíteni" pl. felmosásban, megtanulják, h ezeket a dolgokat nem csak anya csinálhatja:-))))

 • 2007.05.24 15:17:12Siciliai

  Üdv mindenkinek.

  Mi a 17. héten tudtuk meg hogy fiú...de sajnos pont azon a vizsgálaton nem tudtam ott lenni.Mindeketten fiút szerettünk volna. Lehet hogy ez nem hangzik túl szépen, de el nem tudnám képzelni hogy lányom legyen...ezért a kijelentésemért kaptam is hideget,meleget melóba..sok nővel dolgozom együtt.Na a lényeg, este amikor hazaértem az én kicsi párom előadta a mesét amit szépen be is nyeltem...hogy kislány és tuti hogy az stb...Természetesen még hagyta is hogy egy darabig nézzek magam elé...lepergett az életem stb..kész voltam.Na aztán benyögte: nyugi nem kell betojni..Fiú!Na amit akkor éreztem az leírhatatlan. Azért ha lány lett volna azt is felnevelem tisztességesen,megadva minden szeretetet stb....csak a tudat hogy soha sem lesz fiam az gyötört volna,mivel egy gyermeket terveztünk.Hát ennyi

 • 2007.05.24 15:27:19ßóbita

  Egyetértek vele, hogy idegesíti a kismamikat, engem is idegesítene. De hát mit kérdezzen az ember, azt mégsem lehet, milyen pózban készült a kis trónörökös.

 • 2007.05.24 15:30:27bohar

  melin:"mindenkinek olyan lesz a gyereke, amilyet annak a habitusa enged, illetve amilyenné a nevelés formálja" azert ezzel igy vitatkoznek

 • 2007.05.24 15:37:43melin

  Bohar, nyilván vannak más tényezők is , de sztem azok később lépnek a képbe... vagynem?? Tudom, h az életkörülmény (amitől sok esetben függ a nevelés milyensége is), szülők intelligenciája (ami nem függ a diplomától term.), ovi és a suli, a barátok is formáltak olyanná pl. engem, amilyen most vagyok... de 6 éves korig (jelenleg ilyen tapasztalataim vannak) és ezt a 2 jelentős befolyást tudom említeni...

 • 2007.05.24 15:42:58manci

  melin: szerintem azért "menőbbek" mostanában a lányok, mert az esetek többségében manapság a fiúk mennek a lány családjához, nem pedig a lányok a fiúsházhoz, mint régen. Úgy értem, a lányok valahogy jobban megmaradnak a családjuknak, mint a fiúk, mert ugye a családi kapcsolatok ápolásában valahogy a feleségek jobban jeleskednek. Nem tudom, érthetően fejeztem-e ki magam, és tudom, hogy rengeteg ellenpélda van, csak nagy általánosságban beszéltem. Én mindenesetre nagyon szeretnék egy kisfiút is.

 • 2007.05.24 15:43:00bohar

  en meg azt tapasztalom, hogy azert eleve hoznak magukkal egy temperamentumot, egy habitust, amibol kihozhatod a legtobbet, amibol erosithetsz, vagy gyengithetsz nevelessel, de vannak alap, valtozatlan vonasok,

 • 2007.05.24 15:44:30bohar

  szerintem meg azert menobbek a lanyok mert konnyebb veluk es lehet csinositgatni oket, volt errol egy jo cikk egy Kismama kulonszamban

 • 2007.05.24 15:49:59melin

  Siciliai:mindenkinek vannak elképzelései, ez tök természetes!! Hiszen én is bevallottam, h fiút akartam:-)))))

  Más meg úgy van vele,h 1 gyereket szeretne, de lehetőleg lányt. Nincs ebben semmi szégyellnivaló! Nem vagyunk egyformák, és jó, h csak 2 nem van:-))))))

 • 2007.05.24 15:57:03melin

  Manci, nekem is mindenki ezzel jön ám:-))) Majd ha unokám születik, ki leszek rekesztve, meg hozzánk majd csak 25-én jönnek karácsonykor, meg nem tudok annyi mindent megbeszélni velük, mint egy lánnyal, meg ki fog ápolni öreg koromban (mintha egy lánynak ez eleve kötelessége lenne!!!???)... biztos van benne igazság, de nem vagyok hajlandó ezen sopánkodni, mert maga a gyerek születése-nevelgetése akkora örömet okoz számomra, h nem érzem, h bármiből kimaradnék, csak azért, mert fiúk (na jó, a ruhavásárláskor azért végig kell néznem a csajos oldalt is:-)))).

  Szerencsére én pl. sosem vágytam hajfonogatásra, csat-tengerre, nagy babázásra... más viszont csak ezt tudná eélképzelni!  Bohar, dehát én is ezt írtam:-))) A habitust első helyen:-))) Talán rosszul írtam, de a gyerek habitusára gondoltam.

 • 2007.05.24 15:58:31Siciliai

  Van már focilabdája is..pedig még csak 7 hét múlva fog megszületni..persze ha nem fogja szeretni nem erőltetem...Lehet hogy azért is akarom hogy fiam legyen...tudatalatt,mert szeretném ha ő elérné amit én nem tudtam,ami nekem nem sikerült.Örülnék ha örökölne egy kis labdaérzéket...Minden időmet vele fogom tölteni és hatalmasakat focizunk majd:)))))))

 • 2007.05.24 16:05:29lii

  én speciel olyan kislány voltam, aki fára mászott, fiúkkal haverkodott, űrhajós szeretett volna lenni, indiános regényeket olvasott, nyakig mocskos volt minden este, és ritkán volt 5 centisnél hosszabb haja.

  és előre izgulok, mi lesz, ha az én lányaim babázós, nyafka kishercegnők lesznek. :) mert ugyan lányos anyának képzeltem magam mindig, de stramm, "fiús" lányok anyjának.

 • 2007.05.24 16:06:01rnagy8

  Az én férjem nagy motoros, és fiúcskát szeretett volna, hogy majd együtt mehesseek túrázni. Az összes katalógusban kiszúrta a 3-5 éveseknek való kismotorokat, engem meg a frász evett, hogy mi lesz, ha tényleg fiú lesz, még képes és vesz neki egy olyat.  És amint megtudta, hogy kislány, onnantól csak azt hajtogatja, hogy persze hogy kislány, ő mindig is azt akart. .o)  Azért másodiknak jó lenne egy fiú. Nem divatból vagy ilyesmi, de szívesen átélném, hogy tényleg más-e őket nevelgetni.

 • 2007.05.24 16:08:35druantia

  Én egyetlen dolog miatt szerettem volna inkább egy icipicit lányt. Mert az unokámat a menyem úgyis majd a saját anyjához viszi inkább, tőle fog tanácsot kérni, stb. :-). Amúgy meg nekem mindig is a kisfiúk "tetszettek" :-). Imádom, hogy annyira más, mint én. Egy rejtély :-). Tök jó megfigyelni, ahogy egy kis pasi kibontakozik :-).

 • 2007.05.24 16:15:40bohar

  melin: ja tenyleg:-)

 • 2007.05.24 16:18:29B-

  Szicíliai: minden pasi fiút akar, aztán szétrivalizálják az életüket egymással. A kislányukkal meg dúl a nagybetűs szerelem. Az én párom is fiút akart eredetileg, de aztán emlékeztettem, hogy egy kisgyerekes buliban, ahol volt rengeteg kisfiú, ő végig egy kislánnyal játszott, aki abszolút oda volt érte. Ez meggyőzte :-)

  Úgyhogy hidd el, ha kislány lett volna, akkor sem jártál volna rosszul, és olyan szeretetet éreztél volna iránta is, amit most még el sem tudsz képzelni (és ez szerintem a kisfiadra is igaz lesz...)

 • 2007.05.24 16:21:40Siciliai

  ja, és természetesen kap majd egy gitárt is...együtt fogunk zenélni.Country dalokat tábortűz mellett.Na lovat...na azt nem..:)

 • 2007.05.24 16:25:43Siciliai

  B- Valószínüleg igazad van! Mindenki ímádja a gyermekét ha lány vagy fiú...Én is..persze,ha kiscsaj lett volna.

 • 2007.05.24 16:29:37kovvacs

  Lányok, OFF, de Ti tutira tudtok ilyesmit.  Normális nyári terhesszoknyát keresek.

  Nálam ez a következőket jelenti:

  - van az a bizonyos hasban alaposan tágítható ruganyos része,

  - laza, könnyű anyagból van

  - a szabása harang alakú illetve bővülő, klasszikus eredetije szerint a vékony derék nagy popsi verziónak szerencsés változatban

  (lehet, sőt, nagyon szeretem, ha pl. 3-4 vízszintes csíkból van összevarva az egész, a legalsó csík lenne persze kiterítve a leghosszabb)

  (Azt is lehetne rá mondani, hogy a klasszikus hippi szoknya)

  - érjen lehetőleg a földig

  - ne kelljen vasalni, lehet eleve gyűrt anyagú

  - normális színe legyen, úgymint: NE dögöljmegahőségben fekete és NE mutasdabugyidat fehér, HANEM világoskék, rózsaszín, halványzöld, tompanarancs v. bármilyen hasonló szín

  - lehet mintás, de csak vmi apró virágocskás v. hasonló.

  Ha tudtok ilyen szoknyát, szóljatok léciléciléci, hogy hol lehet beszerezni. Sznob vagyok és még sok gyereket tervezek, ezért csak az új érdekel, a használt nem. És előre köszönöm!

 • 2007.05.24 16:39:17rnagy8

  C&A-ban láttam pont ilyet tegnap khaki színben.

  Az árát nem néztem meg sajna, de a terhesszorzó biztos ezen is rajta van. Viszont ha még több babát akarsz, akkor eloszlik a ktsg. :o)

 • 2007.05.24 16:40:34marcangoló

  Kovvacs, neked a Manu artban a helyed. :-)))) Ott vettem a legtutibb terhescuccaim, és elérhető áron ráadásul.

 • 2007.05.24 16:42:27marcangoló

  Druantia, van kimondottan parapszichológiai kutatás is.;-) Amúgy meg a pszichológia sem tud egy csomó mindent, onnan meg már úgyis hit kérdése az egész...

 • 2007.05.24 17:01:31kovvacs

  magy8: hol van C&A?

  marcangoló: hol van Manu art?

  És nagyon köszönöm Nektek!

 • 2007.05.24 17:08:34marcangoló

  Kovvacs, Manu Art van a régebbi Mammutban (most a bolt az hány "m"-mel írja magát?), vagy az Astoriánál, ha a Deák felé mész, akkor a saroktól nem messze a bal oldalon. CundA van a Savoya parkban, arra emlékszem.

 • 2007.05.24 17:08:35katampusz

  c&a pl van a camponában is, manu pedig az astoriánál a pannonnnal szemben.

  a manu art jó hely. tavaly nyáron nagyon király felsőket vettem ott én is, PAMUT anyagból, 1000féle színben, NEM lógott ki belóle semmim és 2-3ezer volt darabja. Ja és magyar termékek.

 • 2007.05.24 17:09:04bohar

  kowacs:van egy az Astorianal,ahogy elindulsz a Deak ter iranyaba, egy kisbolt, a Ferenciek tere fele eso oldalon, es van egy a MAmutban, de ott minden egy ezressel dragabb

 • 2007.05.24 17:09:06katampusz

  marcangoló gyorsabb volt :)

 • 2007.05.24 17:11:49rnagy8

  én a fehérváriban láttam, de látom pestiek már kisegítettek ottani címekkel

 • 2007.05.24 17:15:32marcangoló

  Katampusz, akkor jó, mert én azért már régebben vettem cuccokat, de akiket eddig küldtem, még nem panaszkodtak. x-D

 • 2007.05.24 17:17:26Chang Yai

  egészen az elején került szóba India: a helyzet az, hogy minden 100 kislányra 110-120-130 fiú születik, és a gazdagabb területeken nagyobb az egyenlőtlenség. Kínában ugyanez. az elmúlt tíz évben eldurvult a helyzet, de már a most házasodó generációnál is jelentős probléma, hogy rengeteg férfi nem talál párt, bizonyos megyékben, területeken tombol a bűnözés és az alkoholizmus ezzel összefüggésben. Kínában 2020-ra 40 millióra becsülik azoknak a férfiaknak a számát, akik egyszerűen nem fognak tudni párt találni maguknak - igaz, már most is szívesen importál feleséget magának, aki megteheti. az ENSZ szerint a világon összesen legalább 200 millió az elmúlt évtizedben eltűnt kislányok száma. Indiában az 5 éves koruk előtt meghaló gyerekek háromnegyede lány, és ez csak a hivatalos adat. és még sokáig lehetne sorolni a megdöbbentő adatokat.

  remélem, nem gyalogoltam szét senkinek a lelkivilágát.

 • 2007.05.24 17:42:32kovvacs

  Köszönöm szépen, lányok!

  (Már annyira irigykedtem a lenge szoknyákra, oszt én meg már mingyá 27 hetes vagyok. Előző körben pedig téli gyerkőc+nadrág volt a programban.)

 • 2007.05.24 17:53:59kovvacs

  Hogy vissza ONoljak:

  nálunk a férjem volt szinte teljesen biztos benne - és örült is neki - hogy lány lesz az elsőszülöttünk. Nekem fogalmam se volt róla, és nem is zavart, konkrétan egy kisbabát vártam és nem egy fiút vagy egy lányt.

  Aztán a drágám a 36-ik hétig minden UH vizsgálat esetén - ideértve a 4D-t is - mindent bedobott, hogy nehogy kiderüljön, vajon fiú-e vagy lány. De akkor aztán kiderült. :) És tényleg lány lett.

  Anyám azt mondta mindig, azért drukkol, hogy lány legyen, mert a lányokkal kicsit könnyebb babaként-kisgyerekként, és ha úgyis több gyereket szeretnék, nem baj, ha "bemelegítésül" a könnyebbik lapot osztják nekem.

  Én örültem, hogy lány.  A mostani gyermeket "úgynézki" alapon fiúnak mondta a doki a 16-ik heti UH-n. Valami félelmetes nyugalommal mentem erre az UH-ra, mert úgy éreztem, minden rendben van, és tényleg csak a gyerek neme érdekel, hátha kiderül.  Hát ez most fura, mert nem PC, de lánynak egy hajszállal jobban örültem volna. Pont azért, mert még nem szeretnénk itt abbahagyni a gyerekvállalást. De azért nem baj :) Így biztosan tarkabarka lesz a sorozat. Meg szabad a döntés, hogy tényleg jöjjön-e a harmadik, hiszen "van mindkét fajtából" már:P

 • 2007.05.24 17:54:32babateve

  Amikor a lánnyal voltam terhes, tutibiztos voltam benne, hogy fiú lesz, a fiúnál meg azt súgták a megérzéseim, hogy lány lesz. Viszont az uh egyiknek sem látott oda, ahová kellett volna, állitólag mindig hátat forditottak a gépnek illetve a lányom ugrált.

  Most viszont van lány is meg fiú is, igaz , más sorrendben... • 2007.05.24 19:22:23glad az egyetlen

  Nálunk volt rá csodálkozás mindig amikor az utolsó hónapban még nem volt meg a gyerek neve.  De igazából azt utáltam amikor meg lett a gyerek és mindenki azt kérdezte:

  Hány kiló, hosszú, stb?

  Könyörgöm egy időre születő egészséges gyereknél nem mindegy???

  Ugyis borulhat minden papírforma az első 3 hónapban.

  Teljesen hülyének néztek amikor erre akérdésre azt mondtam, hogy nem tudom, de jól van, aranyos és szép szeme van. :)

 • 2007.05.24 20:48:52marcangoló

  Kovvacs, egyébként az anyukádnak abszolút igaza van, a lányok statisztikalilag masszívabbak, nehezebb őket elrontani. :-)

  Szerintem ez úgy van, hogy elsőnek az ember olyat vár, mint a saját neme, mert azzal tud azonosulni inkább, másodiknak meg azt könnyebb elképzelni, hgoy azonos nemű lesz. Nekem pl. fura volt, hogy a második lány, annyira el tudtam magam képzelni fiús anyaként. Persze azt jósolták, hogy két fiú után lesz egy lányom. :-) Nem jött be. De már többször mondták, hogy két fiú, egy lány felállásra számíthatok.

 • 2007.05.26 12:24:57másutt

  A kocka el van vetve. Tegnap megtudtam, hogy LANYOM LESZ. Az apja nagyon boldognak latszik. en is az vagyok.  A kovetkezo erzesek vannak bennem 2 nappal ezelottihez kepest:

  - ugy erzem sokkal jobban tudok azonosulni a babaval

  - jobban el tudom kepzelni a jovonket egyutt, a babakocsiban tolom, babazok vele a foldon, tanitom sminkelni, stb. :-)

  - ugy kell lebeszelnem magam, hogy ne rohanjak ki vasarolni MOST rogton, mindenfele babacuccot, eddig nem volt ilyen ingerenciam

  - sokkal jobban megmosolygom a lanybabakat az utcan mint a fiubabakat

  - hirtelen el keztem rostat csinalni a lanycsecsemos/gyerekes ismerosokrol, hogy kitol lehetne ruhakat es tanacsot kunyizni

  -egy nagyon kicsit antiklimatikus, mert nem lehet ezt a tudast visszacsinalni, mkst mar mindig tudni fogom, hogy az elso gyerekem lany lesz....

  -az elso par oraban ugy ereztem, 'talan' jobb lett volna egy fiu (elotte buszken mondogattam, hogy MINDEGY!) de ez mulik....  Gondoltam megosztom, mert mindez 'real-time' tortenik, csak kommentalok.

 • 2007.05.26 13:02:57marcangoló

  Másutt, ezzel annyira így voltam én is, hogy. Mindig kicsit elkeseredtem, mikor megtudtam, mert már biztos volt a dolog, meg hátha mégis egy lány/fiú jobb lenne, aztán meg úgy örültem. :-)

 • 2007.05.26 13:08:29katampusz

  másutt :) gratula!

  ezzel én is így voltam, miután kiderült, hogy fiú. (igen, a nagy tippverseny győztese én lettem megosztva keresztanyámmal, mindenki más lányt tippelt nekünk)  rögtön elszontyolódtam, hogy akkor pulcsi-póló-nadrág szentháromság tölti ki az életem, (meg kisautó-vonat-legó) a habos-fodros csini cuccok helyett. (amúgy nem vagyok feltétlenül a habos-fodros csini cuccok híve)

  magyarán egyszerre hiányozni kezdett mindaz, ami már NEM lesz.

  vagy két percig. azóta semmi gondom, beprogramoztam magam fiús mamának, és csak ritkán ácsorgok vágyakozó tekintettel a bababoltok leány részlege előtt. :)

 • 2007.05.26 13:31:13másutt

  Koszi Edes Holgyek.

  Parom aszongya ez igy jo, egyebkent is ugyis lesz majd fiu is. ;-)A korhazbol elfele setalva lattuk, hogy kb 15 eves fiu lokdostek egymast az utcan es kiabaltak. Erre mondta: 'de jo, hogy nem fiu!' es akkor nevettunk. Igy jo ez. Nagyon orulunk. Szep hosszu nyaka van es hosszu labai (korahoz kepest). Tunderi. Es egyebkent is itt vagyok en, rengeteg fius vonasom van nekem is, nem biztos, hogy Barbie babas girlie girl lesz, lehet, hogy faramaszos! Szuk rockstar farmer, bakancs es szamitestechnika szak. Na. Ugy erzsem remek babát kaptunk.

 • 2007.05.27 18:12:58andie

  Sziaszztok! Rég jártam erre, sok a munka, de most pótolok kicsit. Annyira szeretném, ha közösen csinálnánk egy kísérletet a nem megállapítására.A családunkban ugyanis van egy módszer, ami még SOHA nem tévedett.

  Cérnára kell függeszteni egy arany karikagyűrűt (házasok előnyben) :-D, és a pocak fölé tartani, úgy, hogy ne mozogjon, és te se mozgasd. A gyűrű elkezd mozogni (úgy gondoljuk, hogy a szív lüktetétse mozdítja meg). Ha kileng, akkor fiú, ha körbe jár, akkor lány.

  Tesztelni is lehet, apa, anya, kistesó nagymami szíve fölé tartva.

  Megírjátok, hogy bejött-e?

 • 2007.05.28 00:52:04boribon

  Jajaj! :-) Engem anyósom "üldözött" ezzel a módszerrel, tényleg MINDEN találkozásunkkor(kb. hetente)lengette a cuccot a hasam fölött, nem gyűrű volt, hanem aranymedál, és mindig diadalmasan közölte, hogy fiú. Szegényen már nagyon röhögtünk a férjemmel, az apósommal, meg a sógornőmmel.Én viszont egy idő után már elég tutira úgy éreztem, hogy lány.(Nem tudom miért, megérzés volt, de nagyon erős. Pedig nem igazán hiszek a megérzésekben.) Na aztán a 4D ultrahangon meg is mondta a doki, hogy 150%, hogy lány. Anyósom alig győzött visszakozni, hogy akkor rosszul csinálta, rosszul értelmezte, na még egyszer hadd próbálja meg... Hát, láss csodát, csak nem kislányt mutatott rögtön az a fránya medál!? :-) Persze még kiderülhet, hogy neki volt igaza, és a 4D tévedett, mert még hátra van kb. 8-9 hét a biztos eredményig...(Júliusra várjuk a babát.)

 • 2007.05.28 01:59:20másutt

  HAH. Boribon... ezt a megfordulasos trukkot most ateltem kb tizszer az elmult 3 napban. Amint kihirdettem, hogy 'LANY!' mindenki azt vagyta ra, hogy 'ugye megmondtam!' 'HEH???' gondolom en. Nem emlekszem, hogy BARKI mondott volna ilyesmit. vagy ha igen.... persze, hogy volt hasmustra, meg 'mit kivansz?' es persze volt aki azt mondta, hogy fiu, volt aki, hogy lany, de most mar MINDENKI azt allitja, hogy o lanyt josolt es hatarozottan, es 100%. Akar emlekszem, akar nem, nagy boldogan rajuk hagyom. Hat persze. Tiszta igazad volt. TE egyedul megmondtad. Persze.

 • 2007.05.28 08:49:30andie

  Boribon! Látod, aranylánc nem jó! :-D Cérna, gyűrű! És a magatokon teszteléssel anyóst is le lehetett volna szerelni. :-D  Valaki, még? Tesztelés? Sajna nekem most nincs kéznél aranygyűrű, pedig úgy kipróbálnám! :-D

 • 2007.05.28 10:33:07rnagy8

  Én még nem hallottam erről a "tudományos kísérletről", de most kipróbáltam. Az én tuti lányomnál is elkezdett a gyűrű mozogni, és akár köröket is beleláthattam volna, de olyan ovális volt az a kör, hogy inkább kilengésnek tűnt.

  Akkor most mi van? Rosszul látta a doki, és mégis fiam lesz? :o)

  Már csak 5 hét, és megmondom ki győzött...

 • 2007.05.28 11:11:34andie

  Kíváncsian várom, kedves rnagy8! Hogy tudd, milyen, amikor tényleg körbe jár, a saját szíved felett kipróbálhaod! :-D

 • 2007.05.28 12:51:03marcangoló

  Ezt nálunk tenyér felett csinálják jeggyűrűvel. Nálam fiú, fiú, lány volt a sorrend. És fiam, lányom van. Viszont volt egy babánk a lányom előtt, aki pár hetesen elment, lehet, hogy ő volt a másik fiú...

 • 2007.05.28 17:58:10bohar

  jaj en ezt mar sokszor kiprobaltam, gyuruvel, cernaval, anelkul, hogy mozgatnam a kezem arra mozog a gyuru valahogy amerre akarom, amilyen alakzatot elkepzelek, kort vagy vonalat, teat amelyikre gondolok, nem tudom hogy miert van igy de igy van, ezt probaljatok ki

 • 2007.05.29 16:55:51andie

  bohar, ez állati érdekes! Ilyen erős a gondolat(od) ereje? Wow!  Marcangoló, ha jól értem, ezzel a mószerrel előre megállaíptják, hány és milyen nemű gyerekei lesznek az ember lányának? Ó, legközelebb ezt is kipróbálom!

 • 2007.05.29 17:00:36marcangoló

  Simán. :-)

 • 2007.06.02 13:56:48melin

  Nemtom, h aktuális-e még a kutatás, nekem sima uh-n fiút mondtak (bár elég bizonytalanra sikerült és vhogy úgy éreztem a doki nem is nagyon figyelt oda, mert először tőlem kérdezte, h mit mondtak a 18 hetesen, és amikor mondtam, h fiút, akkor ő erre: -jajaja...:-)))), de a gyűrűs téma nálam mindig körben mozog, néha oválisabban, néha kerekebben, jobb és balkézben tartva egyaránt... és én is arra gondoltam, h talán nem tudom eldönteni, h mit higgyek:-)

  Én mostmár csak annak hiszek, ha a saját szememmel látom a lábaközit:-))))

Blogok, amiket olvasunk

JÓ FÉNYEKET Szelfi tippek kezdőknek és függőknek

Fejlődni mindig lehet, és garantálom, hogy az itt felsorolt tippek közül még a Kardashian lányok sem ismerik mindegyiket! Sosem értetted, másnak hogy lesznek mindig tökéletesek a képei? Hát így

ÚTIKALAUZ ANATÓMIÁBA Miért olyan makacs az ekcéma?

A világ egyik legelterjedtebb bőrbetegsége, gyakran hosszú hónapokig vagy évekig is eltarthat, ameddig javulni kezd az állapot. Sőt, gyakran a terápia ellenére hullámzó ritmusban, újra és újra visszatérnek a tünetek. Min múlik a tartós gyógyulás?

LELKI ZÓNA A szépség mellékhatásai

Ami szép, az jó is! Ez az összefüggés automatikus működésbe lép, ha más emberekről mondunk ítéltet – akkor is, ha racionális énünk nem ért egyet vele. A kedvező fizikai megjelenés átterjed az egyén megítélésének más dimenzióira is.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta