SZÜLŐSÉG

Harc a kilókkal - 7. hét

2007. április 3., kedd 10:37

Repkedek a boldogságtól, a mérleg nyelve végre elmozdult, hála a Súlykontrollnak. Katica súlya sajnos stagnál, Janókát pedig leszedték a gyógyszerekről, így jobban oda kell figyelnie a diétára. Három új fogyitársunk közül Detti inkább level-diétázik és szakemberhez fordul, Hetty az Update-módszerrel ismerkedik, Zita pedig már az első héten másfél kilót dobott le.


Tünde
56,9 (59,3)

Jelentem, a váltás nagyon bejött, annak ellenére, hogy még csak 3 napja csinálom Alexandra Súlykontroll programját, a lélektani határ alá került a súlyom. Kétszer is ráálltam a mérlegre, feltételezve, hogy elromlott, de mindkétszer 56,9 kilót mutatott. Ez olyan erőt adott, hogy egész nap vigyorogtam, mint a tejbetök. És még csak nem is éheztem!

Kangoozni is voltam. Rájöttem, mit szeretek a mozgásban: ahogy az adrenalin szétárad a testemben, boldogság önt el, akkor is, ha közben verítékben úszom. Hihetetlen jó érzés az is, amikor edzés végén kipirult arccal fekszem a polifoamon, elernyedt izmokkal. Szinte lebegek. Ez megéri az egy órás ugrabugrát, főleg, ha közben arra gondolok, hogy talán még alakot is formáltam.

Apropó, alakformálás. Azt találtam ki, hogy ha sikerül 56 kiló alá mennem, meglepem magam egy alakformáló-cellulit masszázskúrával, már a masszőrt is kinéztem hozzá. Talán ez elég motiváló tényező lesz ahhoz, hogy a kitartásomat is kicsit megeddzem és ne hagyjam abba félúton a fogyit.

Katica
59 kg (61)

A testem tíz körömmel kapaszkodik minden sejtbe, grammot nem fogyok. A gyerekecske szoptatása más állapotban tart, s ez előtt fejet kell hajtanom. Mennyivel vagyok okosabb most, mint az első babám születése után?
1. Én nem fogyok pusztán az anyatej termelésétől.
2. Nekem sok munka visszaépíteni a testem egy számomra elfogadható- messze nem fitnesz- manci - szintre.
3. Van elég akaraterőm csinálni, újrakezdeni, a tévelygések után is.
4. Nekem ebben is – mint mindenben – megszállott lovag(nő)ként az arany középutat kell keresnem: arra is hajlamos vagyok hogy semmit ne tegyek, és ezt jól megmagyarázzam hosszú ideig, miközben csak nő, duzzad, rönyhül a testem, és az a veszély is fennáll esetemben, hogy elmebeteg módon belevessem magam a tornatermek csodálatos világába, és orrvérzésig a súlya miatt aggódó, „nem túl vastag a combom?” kérdéssel a környezetét fárasztó, unalmas és száraz agárkutyává fogyasszam magam.

No, ezen hajlamaimra rálátásom van, ismerem őket mint a rossz pénzt, ezért már kötőfékem is van hozzájuk, tehát van remény. A torna ezen a héten kevesebb volt utazás miatt, sebaj majd pótolom. A pécsi kiruccanás miatt többé-kevésbé tartott étrendem is borult kicsinyt, egy kedves adag szarvaspörköltet és bizony - egészen őszinte leszek kedves naplóm, értékeld! - két pohárka (pohárkácska) pazar Márkvárt szekszárdi kékfrankost is elnyeltem. Mér’, az aszkétákat még a nagy vallásalapítók se nagyon komálták, most mit nézel… Egyre megengedőbb vagyok magammal, jó vége lesz ennek? (Jó, de k. sok dolgom van még.)

Janóka
Nem tudom (112)

Orvostudomány, hah – megingott a hitem, mint Galileié a geocentrikus világképben, amikor mégis megmozdult a Föld. A múlt heti vérvétel után úgy volt, hogy a doki küldi postán a leleteimet. Ezzel szemben már hétfőn reggel hívott a mobilomon, hogy a koleszterinre szedett gyógyszert azonnal hagyjam abba, ugyanis valami enzimszintem a 190 körüli felső érték többszörösére nőtt (később megnéztem, 630-ra).

Amikor megkaptam a laboreredményeket, akkor már némi óvatosságból elmentem egy belgyógyász ismerősömhöz, aki miután megnézte a papírokat, megkérdezte, hogy intenzíven iszom-e. Ez a kérdés erősen rosszul esett, de miután tisztáztuk a félreértést, azt javasolta, hogy hagyjam abba a vérnyomás-csökkentő szedését is, mert valami májfunkciómmal is problémák vannak (emellett egyébként is szédültem és kezdtem feledékeny lenni, amik a gyógyszer mellékhatásai, úgyhogy magamtól is letettem volna, mielőtt jön a libidó elkopása és az impotencia).

Szóval most semmit nem szedek, így viszont fokozottabban oda kell figyelnem a diétára, aztán április közepén majd újabb kontroll vizsgálat lesz. A fokozott odafigyelés szombatig ment is – leszámítva szerdát, akkor Tokajban jártam, és visszafelé nem lehetett nem megállni Miskolcon a Tusculanumban –, szombaton viszont váratlanul vidékre kellett utaznom néhány napra (ezért nem tudom most a súlyomat sem, a hét közepén 107,8 kiló voltam), ahol mint erről korábban már írtam sokkal nehezebb tartani a diétát, már csak a családi konyha varázsa miatt is.

Szombatig szinte csak salátákat ettem, továbbá növényi és szójagolyókat (egész jók), és egy 70 dekás filézett pulykamellet három napra beosztva, natúr megsütve. Aztán vasárnap egy adag rakott krumplival sztornóztam a hetet, de legalább egy hasonló adaggal kezdtem hétfőn a következőt, hogy az előző heti miatt ne legyen lelkiismeret-furdalásom.

Detti

Tévedések és félreértések sorozata miatt az előző heti bemutatkozások közé nem azokat a sorok kerültek fel, mint amit Detti eredetileg a Porontyra szánt, ezért elnézést kérek, íme a bemutatkozó és az első hét beszámolója:

89 kg mell: 113 cm; derék:104 cm csípő: 116 cm; comb: 67 cm.

27 éves vagyok, számtalan fogyókúrán túl, de remélem az utolsó kezdetén. A sokféle koplalásos diétától egyre jobban elhíztam. Klasszikus jojó effektus, 2 napig koplalok, aztán egy hétig nem bírom abbahagyni a zabálást. Csoda, ha a kilók egyre csak gyarapodtak... Ezt egyre rosszabb hangulat és kedv kísérte. Ördögi kör: rossz kedvem van, mert dagadt vagyok, hát eszem egy kicsit, ami megvigasztal, mert ez az én egyetlen örömöm, és így sikeresen még dagadtabbá válok.

2 éve sikerült lefogynom 74 kg-ra (turbó diétával), akkor már kezdtem magam jól érezni. De ahelyett, hogy a következő 10 kiló ment volna lefelé és végre célomhoz, álmomhoz jutottam volna el (64 kg), visszaszedtem minden leszenvedett kilót kamatostul. Nem figyeltem oda, azzal takaróztam, hogy vannak nekem ennél fontosabb dolgaim is, majd ha azok lezárultak, akkor megint fogyózok. De hát ilyen dolgok mindig akadnak, nem bújhatok e mögé, változtatnom kellett, tudtam.

Év elején elhatároztam, hogy ennek véget vetek, és végleg elkötelezem magam a szénhidrát-szegény életmód és a mozgás mellett. Sajnos eddig ezzel sem boldogultam 100 % -ban, mert a hétvégéken a kétszeresét ettem meg egy normál ember heti szénhidrát adagjának. Hiába tartottam magam hét közben szigorúan a szabályokhoz, jártam heti legalább háromszor tornázni, amikor hétvégén mindent összezabáltam. Nos ebből lett elegem - többek között.

Terv: level diéta, plusz hetente legalább 3 nap mozgok valamit. Az mindegy, hogy mit, csak meglegyen a legalább 1 óra:). A variációk: kocogás, torna (erobik, pilates), A célom a 60 kg elérése, heti 2-3 kg fogyást tervezek, de 1 kg is jó, csak menjen...

Első hét:

A múlt hét vegyesen zárult. Felkavaró volt, hogy ennyire heves visszhangot váltott ki felbukkanásom a neten. Azoknak a kommentes lányoknak, akik ezt tették, köszönöm a biztatást, és üzenem, hogy elindultam a gyógyulás útján 7 év után... éppen pszichológust és kineziológust keresek, hogy kezeljenek. Vagyis teszek azért, hogy tünetmentessé váljak, mert ebből nem lehet kigyógyulni, ezt sokan tudják.

Hétfőn és kedden is voltam tornázni, sőt még infraszaunáztam is. Szerdán végre lementem futni, és remek érzést nyújtott. 40 percig kocogtam lazán. A level diétába fogtam bele hétfőtől, de sajnos mivel hétfőn otthon voltam, nem bírtam megállni, és megszegtem a diétát. Kedd reggeltől viszont remekül ment, szépen lelapult a hasam. És sikerült egy szombatra egy jó kis túrát lebeszélni. Sajnos azonban pénteken megint rossz voltam, csokifagyi volt a bűnös. Kellett a túrára a szénhidrát, vigasztaltam magam. És ezt még tetézte, hogy lebetegedett az doki, akihez mentem volna kezelésre. Próbáltam más időpontot betenni helyette, de nem ment. A kirándulásra azért rostgazdag és egészségesebb szendvicseket pakoltam, vizet és light energiaitalt, ha minden kötél szakad. Az energiaital végül nem kellett.

A kirándulás remekül sikeredett, egészen fel voltam dobódva, de otthon olyan éhes lettem, hogy csak rendeltem pizzát. Ezen annyira elkeseredtem, hogy az egész vasárnapom elromlott minden szempontból. Hétfő mindig az újrakezdéseké, úgyhogy már teljesen jókat ettem: hétfőn reggelire kávé tejjel, ebédre gyros sok zöldséggel pita nélkül, vacsora kis csoki. Kedden reggelire joghurt rozskenyérrel, ebédre natúr csirkecomb paradicsommal. Remélem sikerül megállni a vacsorát. nem szeretnék vacsorázni. Este még megyünk fallabdázni. Kilóban egyenlőre nem látszik változás, de a lábaimon már kezdek valamit érezni.

Hetty
59 kg (59)

Elolvastam az Update könyvet és beszereztem egy 2006-os update kódkönyvet. Nem is olyan ördöngösség, bár vannak benne hihetetlen dolgok (mint például a kóla light ami update 1-es). Nem is kíván olyan nagy áldozatot, mint gondoltam volna, ami persze nem azt jelenti, hogy nem kell önuralom hozzá. Este ha már nagyon nasiznék valamit, akkor vagy almát rágcsálok vagy sajtot (update 1-est persze).

Az első akadályba akkor ütköztem, amikor péntek este megfőztem a szombati ebédet. Nagymamám tudott úgy főzni kislánykoromban, hogy nem kóstolta meg az ételt és mégis isteni finom volt. Nekem nem jött be. Másnap utána kellett ízesíteni és úgy sem lett az igazi. Legközelebb beállítom valamelyik családtagot kóstolónak magam mellé.

Eddig kétszer voltam kick-boksz aerobikon és nagyon tetszik. Jó kis izomlázam van. Nem tudom, attól-e, hogy elkezdtem diétázni és mozogni, vagy a tudat, hogy teszek valamit a kinézetemért, de sokkal jobb a közérzetem és energikusabb vagyok, mint egy héttel ezelőtt. Kíváncsi vagyok mennyi idő kell, hogy látszódjon is rajtam némi változás.

Zita
61,5 kg (63)

Sajnos a télen nem sokat mozogtam, viszont sokat dolgoztam és tanultam. Ez nálam mind azt jelenti, hogy ültem, ültem, ültem. Ez persze a súlyomon is meglátszott. Rögtön felugrott rám vagy 6 kiló.

Mivel 2 évvel ezelőtt kaptam egy enyhe szívrohamot, ezért a súlyomra is oda kell figyelnem egyéb dolgok mellett. Ez a plusz 6 kiló sajnos nagyon érezhető volt már a közérzetemen. (Persze a nyári ruhákat is lassan elő kell venni a szekrényből).

Ezért elhatároztam, hogy elkezdem a fogyókúrát. (Kedves férjem úgy döntött, hogy velem tart, így talán könnyebb lesz.) A fogyókúrám lényege mindössze az, hogy kerülöm az édességet, mindenféle pékárut, és a köreteket (tészta, rizs, burgonya). tehát nem sanyargatom magam és mégis fogyni fogok.

És persze a mozgás. Mivel vidékről járok be a munkahelyemre, a buszvégállomástól kb. 2 kilométerre van az irodánk. Ezt az utat eddig egy másik busszal tettem meg, de a múlt hét óta gyalog járok. Ez 20 perc intenzív gyaloglás reggel és ugyanennyi délután. A múlt hét elején 63 kiló voltam, tegnap este már 61,5 kilót mutatott a mérleg. A közérzetem is jobb és határozottan érzem a változást.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2007.04.03 11:20:22Tünde

  Kedves Detti, kérlek, keress meg mailben, mert hármat is írtam Neked, de nem reagáltál rá. Azt gondolom, hogy először nekünk kellene megbeszélni a dolgokat. Üdv, Tünde

 • 2007.04.03 11:41:09babó

  korszakalkotó gondolatom támadt. apropója, hogy elkezdtem hízni, na nem nagyon, nem is akarok panaszkodni miatta.  az történt, hogy leadtam egy nagyobb munkát, amit a gyerkőc mellett csináltam (gép előtt ülve), és míg csináltam, nagyon lefoglalt, mozgás persze semmi. és szép csendben fogytam az agymunkától. mióta leadtam, csak házimunka, olvasás, móka kacagás, és egy kevés torna. kilók felfelé.  szóval a szellemi munka is fogyaszt(hat). múltkor hallottam, hogy a bevitt kalóriák harmadát az agyműködésünk viszi el, hoppá...  irány a gép! de akkor ki takarít?? :))

 • 2007.04.03 11:42:37Alvomacko

  babóka: akkor nekem már el kellett volna fogynom! :-))))

 • 2007.04.03 11:46:20babó

  Alvomacko: :))

  a páromnak is! :))

 • 2007.04.03 11:49:35Alvomacko

  Tünde: tök jó, hogy próbáljátok Dettivel felvenni a kapcsolatot. Senki nem akarta őt elzavarni vagy megbántani szándékosan. Reméljük, hogy hamarosan újra olvashatjuk itt őt is.

  Köszönjük!

 • 2007.04.03 12:26:36másutt

  baboka: gyanus... nem lehet, hogy a munka alatt nem volt idod/kedved ragcsalni vagy kozben tobbet stresszeltel?  egyebkent en azt vettem eszre, hogy nem csak szezonalisan valtozik a sulyom (telen ugye sokan kevesebbet mozgunk es kevesebb friss zoldseget/gyumlcsot eszunk, mar aki nem Los Angeles-ben lakik telen :-) hanem ezen belul is, vannak idoszakok, amikor szerintem a stressz, alvasmennyiseg, kitudja mi hatasa miatt mindenfele segitseg nelkul kevesebb a sulyom... maskor meg minden ramragad. eszrevette-e ezt mas is?

 • 2007.04.03 12:43:32p.eszter

  Másutt! Persze, én is így vagyok vele. Na jó, elvileg tényleg mindegy, h 49, vagy 51 kiló vagyok, de ekkora súlynál rajtam már ez is meglátszik (nagyon vékony csontozatom van). Van, h belegebedek, akkor sem megy le egy deka se, máskor meg azt veszem észre, h zabálok és 48 kiló vagyok. Szóval sztem ez természetes.

 • 2007.04.03 12:45:01p.eszter

  Amúgy szülés után lefogytam 46 kilóra (50 a versenysúly), majd amikor Peti önjáró lett -értsd nem kellett cipelni- visszatért magától a normál súlyom.

 • 2007.04.03 12:53:25másutt

  Jaja. Kicsit fura, mert ugye mindannyian azt szeretnenk, ha teljes befolyasunk lenne a testunk folott, es a beadott kajaval es kiadott energiaval szabalyozni tudnank a sulyunkat.  De ez ennel sokkal-sokkal bonyolultabb, es a test furfangos modon tarolni kezd, amikor ezt legkevesbe sem varnank el tole, maskor meg ledobalja uy magatol...

  Ezert gondoltam, hogy Baboka eseteben mas lehetett a ludas, nem a szellemi munka.  Most peldaul az kerget oruletbe,(terhes vagyok) hogy az elso trimeszteremben ramment egy nagy adag kilo (NAGY adag, NEM 'csak' 2-3 kg-rol van am szo!), anelkul, hogy latvanyosan nott volna a terfogatom (a nem-terhes ruhak mind rammentek). Pedig ez nem jellemzo az elso trimeszterre. Most meg ezerrel no a hasam (meg benne a gyerek), de a sulyom nem valtozik egyaltalan. Doki nyugtat, hogy minden rendben, de az ember megiscsak csodalkozik.

 • 2007.04.03 13:24:59Tjuca

  Másutt! Pl a mentruációs ciklus, holdállás, stb. is befolyásolja a súlyt, és a ragadást. Terhességnél dettó, pedig nem kicsi súlyról idítottam. Viszont mikor mondták, hogy most jön a java, utolsó 8 hét, én csak fogytam egy keveset. Emiatt ne aggódj.  Detti! Jelentkezz segítőkezet kaptál, fogadd el!  Janóka! Azta ez nagyon rossz. Nem kontrollálta az orvos, hogy mit etet veled?  Amúgy mindenkinek így tovább!  Én mostanában a nagy sétákra esküszök. Na nem fogyok, mert azért a leadott kalóriákat pótlandó fagyizunk, de jól lehet csevegni a holivúdi Dunakeszi Duna sétányon :-)

  Ja és a szellemi munka fogyaszt. Nekem volt, hogy a tesóm főzött teát, én meg megittam a forró vizet, mire megkérdezte, hol a víz, mert bele kellene rakni a cuccost :-) Ilyenkor én általában alig eszek, iszok, csak ha valamit elém raknak. :-(

 • 2007.04.03 13:29:38Tjuca

  Ja és még valami. A Kjoule, meg kcal érdekes dolog. Ugye úgy kapják, hogy a kaját elégetik a kilokalométerben (asszem így hívják a kütyüt), majd ez alapján közzéteszik az értéket. De ez nem mindig esik egybe azzal, hogy miből mennyit használ fel a szervezet. Pl. a müzliből egy csomó mindenből output lesz, míg a sovány hús nagyon jól hasznosul. Zödfélékből is van, amit nagyon jó hatásfokkal hasznosít a szervezet, és van, amit nem. Tehát nem úgy kell nézni a kajákat, hogy hány kalória van benne, hanem abból kb. mennyi hajtóerő van, és mennyi lehet a ballaszt. :-)  A fagyi például jól hasznosul, és kellemes zsírpárna lesz belőle, ami megvéd a szeles hűvös estéken :-)

 • 2007.04.03 13:43:36p.eszter

  Detti! Tényleg jelentkezz! Ha nem akarod nyilvánosan most már, akkor ha gondolod, írj az e-mail címemre, s ha csak kérdezni szeretnél bármit, szívesen segítek. Én már kint vagyok a vízből, hátha tudok valami bíztatót mondani. :D (pinter.eszterkukacchello.hu)

 • 2007.04.03 14:05:03Rita8

  Köszi Eszter:) Tündével épp levelezünk a háttérben... Írok levelet.

 • 2007.04.03 14:33:51Alvomacko

  Detti27: Yesss! :-))))))

 • 2007.04.03 15:11:44Lizka

  Sziasztok!

  Nekem van egy 7 hetes kismanóm,akit szoptatok.A terhesség alatt 15 kg-ot híztam,amiből lement már 10 kg.A maradék 5 kg-val nem tudom mit kezdjek.Fogyózni nem merek,mert félek kevés lesz a tejem.Eddig a tornát is ezért mellőztem.A fiúcskával minden nap sétálunk egy nagyot.De ez kevésnek bizonyul...Szeretném a régi ruháimat hordani.Jó lenne megint 55 kg lenni...:(

 • 2007.04.03 15:23:53másutt

  Lizka: gratula a babahoz es szerintem folytasd a nagy setakat. Orulj neki, hogy lehet... en sajnos akkor szulok majd osszel, amikor jon a rossz ido es be leszek zarva honapokig! Mire kimehetnek a babaval mar hideg szelek lesznek. :-( A jo ido es a nyar Neked dolgozik.

 • 2007.04.03 15:31:48szeszter

  másutt: én nyár végén szülök egy kisöcsit, úgyhogy én is egy kicsit tartok majd a depis ősz-tél kisbabával korszaktól...

 • 2007.04.03 15:44:30Alvomacko

  Nekem október közepi a Kicsi. De én már 3 héttel a születése után kint tologattam a babakocsiban, mert a Nagyot nem lehetett otthon tartani, napközben meg segítség nem volt. Így maradt a felöltöztetés, babakocsi bélelés és a rengeteg séta.

  szeszter:szerintem a nyár vége pont jó a babának (neked kevésbé, mert a kánikulában ketten osztoztok egy kültakarón. :-) ). Még novemberig tök jó idő van az utóbbi években.

 • 2007.04.03 15:51:36szanna

  Lányok! A fiam -5 fokban, jól felöltözve aludt a babkocsiban 3 hetes korától (decemberben született '94-ben; akkor még volt igazi tél). Azért mert nincs jó idő, még nem kell bezárkózni! A lányom két hetes korától minden nap kint alszik egyszer, igaz, most alig volt rosszidő (ő most lesz 5 hónapos).

 • 2007.04.03 16:11:39katampusz

  én is októberben lettem anyuka, és azt hiszem ha tervzném esetleg a következőt, akkor maradnék az őszi babánál.  hátrány: nyáron nagyon rossz volt pocakkal a kánikulában, ráadásul strandon dolgoztam, duplán folyt rólam a víz.

  előny: ősszel, amikor a legnagyobb a pocak, már nincs olyan meleg, de még szép idő van. mire a babát ki lehet vinni a levegőre, addigra nagyjából kezdődik a tél, ez pedig jó a babának, mert friss, tiszta levegőn lehet.  barátnőm júniusban szült, az egész nyarat azzal töltötte, hogy hűtőfürdőben áztatta a picibabát, mert túlhevült szegényke a hőségben. hőemelkedése volt. szó sem lehetett a sétáról.

  hideg ellen jobban lehet védekezni, mint hőség ellen...

  a tavasz pedig elég szeles, és szeszélyes az idő, én például most okoztam megfázást a fiamnak, mert túlöltöztettem és beizzadt a napon miközben fújt kicsit a szél. :(((

 • 2007.04.03 16:13:45katampusz

  az első mondta helyesebben így hangzik: én is októberben SZÜLTEM.

 • 2007.04.03 16:14:08katampusz

  ...mondat...

 • 2007.04.03 16:14:18másutt

  Annyira nem parazom... csak nemreg gondoltam arra, hogy ugy tunik kb 6 honapot leszek GYES-en, es az pont a 'rossz' idore esik, pedig sokkal inkabb tavasztol oszig lennek a babaval. :-( Es nem csak a + kilok leadasa, meg a parkban setalas miatt, hanem ugy altalaban. Mire tuti viragzo fak lesznek en mar dolgozni fogok. :-(

 • 2007.04.03 16:20:52katampusz

  másutt, képzeld el, hogy benne lesz a karácsony, és készülődhetsz az ünnepre egy pici szuszogó csomag mellett, aki majd nagy szemekkel nézi a fényeket a fán...

  ha szerencsétek lesz, még hó is esik (ami idén itthon teljesen elmaradt) és lehet sétálni a csöndben, ropog a hó a talpad alatt, viszed a porontyot aki édesen alszik, mint mindig ha ringatod a fenekét :)))

 • 2007.04.03 16:23:34másutt

  Talan hozza kellett volna tennem, hogy en 'másutt' lakom, ahol nem annyira meleg a nyar es a legtobb helyen van legkondi. A tel viszont - fuj.  De egyebkent is rajottem, hogy csak nyafogok es voltakeppen mindegy...  Majd mashogyan tornazom le a plusz terhes kilokat, ha mar a jegen setalas nem megy.  ITT fogok jelentkezni, akkor lesz mondjuk Harc a kilokkal - 50. het! Hehe.

 • 2007.04.03 16:26:06másutt

  Csecsemo a karacsonyfa alatt - micsoda jo otlet! :-D

  Viszont a karacsonynal nagyobb szabotazs nincs is a fogyoknak. Karacsony elott elo se fogom venni a regi (most nemreg eldugott) farmereket a dobozokbol - minek kinozza magat az ember?

 • 2007.04.03 16:29:01moon

  sziasztok,  rajtam meg plusz 3 kilo van (ennyi maradt a felszedett 16-bol), gyerek 4 honapos, viszont a 38-as ruhak helyett 40-42-es a jo ujabban, nem lehet, hogy a szules utan az embernek szejjelebb marad a medencecsontja?

 • 2007.04.03 20:02:31nyulci

  moon:
  ez nálunk is így van... sajnos... bár nem 3 hanem 7 kg van rajtam...

  Fogyizók: lehetne csatlakozni? Szeretnék...
  üdv Mse

 • 2007.04.03 20:26:15laili

  Lizka ne aggódj a szervezetednek kell még idő, lassan majd elindulnak a kilók.  Én is paráztam, októberben szültem, mostanra súlyomnál vagyok.

  Adj időt magadnak, egyél sok egészségeset és örülj nagyon a pici babádnak.Minden jót!

 • 2007.04.04 07:05:16p.eszter

  Moon!De igen, nekem is másfél cm-rel lett szélesebb a csípőm szülés után. Mondjuk rám is fért, mert meglehetősen keskeny volt.

 • 2007.04.04 14:24:52Lizka

  Köszönöm a biztatást!

  Szerencsémre a kisfiam utál itthon lenni,kiköveteli Magának a sétát,így tegnap kétszer is "megsétáltatott".Addig sír itthon,amíg be nem teszem a babakocsiba,ott rögtön elhallgat.A tegnap esti sétánál már úgy elfáradtam,hogy leültem egy kerítés tövébe,és ott tologattam ide-oda a babakocsit...:)

  Ma nem tudom mi van a Kisemberrel,de fél óránként felriad,pedig 2-3 órát szokott egyhuzamban aludni.Lehet,hogy az idő?  És hogy egyek sok zöldséget-gyümölcsöt...

  Szeretnék is,csak az a baj,hogy a szoptatás miatt szinte minden tiltó-listán van.Talán egyedül a répa,banán és a paradicsom,ami engedélyezett.Annyira hiányoznak a jó kis saláták,párolt zöldségek...

  Valaki azt mondta,hogy 3 hónapos kora után lehet már ezeket a puffasztó dolgokat is enni.

  Mi a tapasztalatotok?

 • 2007.04.04 14:29:51zsuli

  Lizka: hasfájós a baba? Mert ha nem, akkor semmi akadálya, hogy egyél, ami jólesik. Ha meg igen, akkor is ki lehet tapasztalni, hogy mi az, amitől rossz neki.

  (Vagy az is lehet, hogy teljesen mindegy, mit eszel, vagy nem eszel, így is-úgy is hasfájós - ilyen is volt az ismerősök között)

 • 2007.04.04 14:40:27Lizka

  Nem hasfájós(lekopogom...).Egyszer vettem észre,hogy a kolbásztól egy picit sírdogált este.Lehet,hogy megpróbálom apránként és megfigyelem mi lesz a hatása.

 • 2007.04.04 18:51:40titi

  Légyszi, ne nézzetek hülyének...

  A következő problémával küzdök: mindig nadrágban jártam. Nem is vágytam szoknyákra. Eddig. Viszont soha nem voltam ennyire puha- szépen mondva, lágy ívű- mint most, 2 gyerek szülése, szoptatása után.

  Egy magamfajta alacsony (152cm), kissé kerek (55kg), 33 éves nő hordhat hirtelen lágy esésű (ilyen-olyan) szoknyákat?????

 • 2007.04.04 18:54:56Alvomacko

  titi: tetszik a tükörben a szoknyás látványod? Jól érzed magad benne? Akkor miért ne! :-)

 • 2007.04.04 19:15:26szanna

  Titi!

  Nekem nagy hátsóm van (a térd alatt viszont vékony a lábam, ez a kombó nagyon béna), amin sokkal jobban áll a szoknya, mint a nadrág. Előnyösebb, csak megfelelő fazont kell választani.

 • 2007.04.04 19:26:17marcangoló

  Titi, szerintem tökre, csak a hosszra kell nagyon odafigyelni. Mert láttam már hasonló alkatú lányokon olyan hosszú batikolt, sokredős szoknyát, és az nem volt valami nyerő. De pl. egy éppen térd alá érő, szép esésű, talán kicsit lefelé bővülő, de nem túl ráncos szoknya egy csini pólóval király lehet!

 • 2007.04.04 20:38:41Alvomacko

  Én csak most láttam, hogy Detti bemutatkozása is felkerült a topik indításba! Ez tök jó!  Nagyon sok sikert és kitartást! És remélem talál jó pszichológust és kinemicsodát.  Tényleg a kinemicsoda mit csinál? :-) Tudatlan vagyok ilyen téren. :-)

 • 2007.04.05 00:52:04glad az egyetlen

  "...sokkal nehezebb tartani a diétát, már csak a családi konyha varázsa miatt is. ..."  Hát igen ez egy nagyon fontos momentum, ha nem változik meg az egész család életmódja akkor biza nem igen megy.

  Nem koplalni kell hanem realizálni. ;-)

 • 2007.04.05 10:43:35titi

  Köszönöm a szoknyás biztatásokat!

  A gondom valahol Alvomacko javaslatánál lehet: belenézek a tükörbe és elbizonytalanodom. :(  Érdekes, mert le szeretnék fogyni, de nem akarok olyan lenni, amilyen voltam. Jobb lesz ezt megdumálni magammal :))

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta