SZÜLŐSÉG

A rekorder koraszülött még kórházban

2007. február 21., szerda 16:34

Mégsem hagyhatta még el a kórházat Amillia Sonja Taylor, a világ egyik legkisebb súllyal és legrövidebb - nem egészen 22 heti - terhességet követően világra jött  koraszülöttje, mert elővigyázatosságból néhány napig még megfigyelés alatt akarják tartani orvosai, írja az MTI.


Klikk!


A kislány, aki mindössze 283 grammos súllyal jött a világra, jelenleg már 2 kilót nyom, és úgy volt, hogy kedden elhagyhatja a kórházat, ám a rutinvizsgálatok azt mutatták, hogy még nem teljesen védett a fertőzésekkel szemben, ezért elővigyázatosságból néhány napot még kórházban kell töltenie.

A kislány tavaly október 24-én császármetszéssel született, mivel az anyukánál komplikációk léptek fel, írja az MTI. Megszületését követően légzési és emésztési problémákat, valamint egy kisebb agyi vérömlenyt diagnosztizáltak nála, orvosai azonban remélik, hogy ezek egyike sem okoz hosszú távú egészségkárosodást.

Amilia első gyermeke szüleinek, mesterséges megtermékenyítéssel fogant, így pontosan lehetett tudni a korát. Otthon bölcsőben alszik majd, és cumisüvegből etetik, de továbbra is kap oxigént, légzésére pedig légzésfigyelő ügyel.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2007.02.22 01:24:27Tori

  bocsi lányok, teljesen offtopic leszek, de ez a legfrissebb hír, úgyhogy itt írom meg. Egy amerikai barátnőm mindenórás terhes, jóval túl a kiírt idején. Most tudta meg, hogy mivel eredetileg úgy tudta, nem eshet teherbe, az egészségbiztosításában nincsen benne a szülés költségtérítése, ezért neki kell fizetnie MINDENT, ráadásul most tudta meg, hogy nem a gyerek megszületése, hanem a kiírt idő előtt kellett volna fizetnie. Így most az előre fizetendő összeg majdnem négyszeresét, TIZENEGYEZER dollárt kell majd fizetnie. Kicsit elgondolkodtam rajta, milyen baromi jó dolgunk volt itt nekünk eddig, és hogy pár tízezer forintért mostantól nem fogok rinyálni. Szóval mostantól csak mértékkel szidom az egészségügyet.  A minibabának meg jó erőt és egészséget kívánok. Valaki írta, hogy ő nem engedné toll mellett fotóztatni. Tényleg ízléstelen, de valószínűleg az ellátása szintén baromi sok pénzbe kerül, amit anyukáék nem feltétlenül tudnának állni, és feltehetőleg a médiavisszhang kedvéért (is) gyúrnak az orvosok. Tehát az a golyóstollas fotó akár az életet is jelentheti a kisasszonynak. Ettől persze nem lesz ízlésesebb.

 • 2007.02.22 09:49:54titi

  Tori, ha úgy mennek a dolgok Amerikában, ahogy írod, az ellátása fejében én is hagynám a tollas fotót.
  Láttam az anyukát a tévében beszélni, egészen megható volt, olyan szeretettel beszélt a piciről (csak a metakommunikációt tudtam dekódolni, angolból rossz vagyok.)

 • 2007.02.22 09:50:59hanyattka

  Sziasztok!Én 3 hete szültem, és választott orvosomnak én is borsos összeget fizettem a szülésért, persze csakis a szülés után. A terhességem alatt én is sokszor megbotránkoztam ezen a pénz dolgon, de mint Tori is írta, vannak sokkal durvább esetek, mint a magyar egészségügy szerencsétlenkedése. A szülés után már máshogy gondoltam a pénzre, amit a dokinak szántam, hiszen eufólikus állapotomban, 3 méterrel a föld felett járva adtam oda a borítékot annak az embernek, aki világrasegítette gyermekünket Lilit, és ezzel egyfajta hőssé nőtt a szememben.
  A koraszülött csöppségnek sok erőt kívánok a küzdelemhez, amit percről percre vív. A toll egy kicsit erős, talán enyhébb lett volna egy csörgös babahajkefe, vagy valami játék, ha már ennyire le akarták fotózni.

 • 2007.02.22 09:57:14titi

  Isten éltesse Lilit! (Ha lenne még egy lányom, ő is Lili lenne!)
  A csörgős babahajkefe nekem is szimpatikusabb.

 • 2007.02.22 10:46:29hanyattka

  Köszi Titi, átadom Lilinek a jókívánságodat!:-)

 • 2007.02.22 11:43:29napos oldal

  Az én lányom is Lili :)

 • 2007.10.06 20:00:28Krypton

  nekem meg nincs.

Blogok, amiket olvasunk

STÍLER 13 dolog, amire jó még a hullámcsat

Nem is gondolnád, mennyi mindenre jó még ez a kis hullámos fémdarab. Tuti tippet hullámcsatra, a frizuránkon túl.

HATÁTÁTKELŐ Milyennek látom Amerikát egy év után?

Panni egy év után reflektál saját első benyomásaira, így kiderül, tényleg mindenki barátságos, de a barátot itt nagyon nehezen adják, a környezettudatosság nem erősségük, viszont a stressz sokkal kevesebb.

FILMVILÁG 2017 legpocsékabb filmjei - eddig

Melyek voltak 2017 első felének legjobb filmjei? Összeültünk hárman, és megbeszéltük. Voltak átfedések a listáinkban, de nem annyi, amennyire számítottunk, sőt néhány filmmel kapcsolatban véresen komoly vita alakult ki. Podcast.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta