SZÜLŐSÉG

Apák birkóznak a játszóház szőnyegén

2007. január 23., kedd 09:03

Angolszász országokban széles körben ismerik és keresik a családkísérő szakembereket. A Szülők Háza szakemberei ezt a modellt szeretnék meghonosítani hazánkban.


„Fontos, hogy ne csak a szülésre, hanem később a ránk váró változásokra is a lehető legjobban felkészüljünk, hogy a családdá alakulás folyamán bekövetkező változások ne ellentéteket szüljenek, hanem még szorosabbá kössék a családi szálakat” - mondta Regős Judit, a Szülők Háza vezetője, a Velvet életvezetési tanácsadója. “Ha mégis probléma merülne fel, legyen olyan ember, akihez fordulni lehet.”

A Szülők háza szakértői (életvezetési tanácsadó, gyermekpszichológus, gyógypedagógus) egyéni illetve csoportos konzultáción fogadják a szülőket, akiknek segít megoldani nevelési, párkapcsolati problémáikat, miközben gyermekükre szakképzett óvónők vigyáznak.

A kreatív játszóházi programok mellett kezdő és haladó angol nyelvtanfolyam indul, a gyermekek pedig különböző mozgásos, zenés tanfolyamokon, kézműves gyermekprogramokon és különleges foglalkozásokon, például apás birkózáson, kreatív táncon vehetnek részt.

Húsz hónapos kortól fél napos miniovi várja a gyermekeket.

A várandósok, édesanyák külön programokat: terhesmeditációt, terhesjógát, szülés utáni torna foglalkozásokat látogathatnak.

A Családi Kreatív Központ és Játszóház reggel 9 és este 8 óra között tart nyitva az Eleven Centerben.

www.szulokhaza.com

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

  • 2007.01.23 10:11:13babó

    azt gondolom fontos és jó, ha vannak ilyen helyek, amelyek segítenek a mai kis családoknak mindenféle életszituációban.    de úgy mellékesen, fájdalmasan belémvillant, hogy ma már mindenre van szakember, néhány generációval ezelőtt meg nagyobb, összetartó családokban éltünk, amelyek segítették a tagjaikat mindenféle szakképzettség nélkül. tehát ha problémám van, ne az anyámhoz forduljak, hanem egy fizetett, objektív távolságtartó szakemberhez?

  • 2007.01.23 10:26:24andie

    Ha kicsit pozitívabban nézzük a dolgot, akkor azt is mondhatjuk, hogy van szakemberre arra is, annak is, akinek hiányolnia kell a szerető, összatartó családot vagy annak közelségét.
    A modern társadalom igyekszik gondoskodni modern módon elárvult gyermekeiről. Nekem tetszik.

Blogok, amiket olvasunk

JEGYZETLAP Posztnyár szindróma

Ha csak sóhajtozunk, és utáljuk, hogy vége, egyre nyomorultabbul érezzük magunkat. Négy lépés, hogy a szeptembert is élvezni tudd!

STÍLER Netes szépségdilik: ezeknek ne dőlj be

Ha nem akarsz úgy kinézni, mint egy cirkuszból szabadult bohóc, ne a csodatévő appok képeinek higgy, hanem a tükörnek. Az ugyanis nem halványítja el a bőrhibákkal együtt a sminkedet is.

HOMÁR Fifikás, de bebukott parkolóteszt budán

Jó napot, miért büntetnek meg, ha még a fizetőövezet kezdetét jelző tábla előtt parkolok, a nem fizető zónában? Csak. Parkolócég, 12. kerületi módra.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta