SZÜLŐSÉG

Apák birkóznak a játszóház szőnyegén

2007. január 23., kedd 09:03

Angolszász országokban széles körben ismerik és keresik a családkísérő szakembereket. A Szülők Háza szakemberei ezt a modellt szeretnék meghonosítani hazánkban.


„Fontos, hogy ne csak a szülésre, hanem később a ránk váró változásokra is a lehető legjobban felkészüljünk, hogy a családdá alakulás folyamán bekövetkező változások ne ellentéteket szüljenek, hanem még szorosabbá kössék a családi szálakat” - mondta Regős Judit, a Szülők Háza vezetője, a Velvet életvezetési tanácsadója. “Ha mégis probléma merülne fel, legyen olyan ember, akihez fordulni lehet.”

A Szülők háza szakértői (életvezetési tanácsadó, gyermekpszichológus, gyógypedagógus) egyéni illetve csoportos konzultáción fogadják a szülőket, akiknek segít megoldani nevelési, párkapcsolati problémáikat, miközben gyermekükre szakképzett óvónők vigyáznak.

A kreatív játszóházi programok mellett kezdő és haladó angol nyelvtanfolyam indul, a gyermekek pedig különböző mozgásos, zenés tanfolyamokon, kézműves gyermekprogramokon és különleges foglalkozásokon, például apás birkózáson, kreatív táncon vehetnek részt.

Húsz hónapos kortól fél napos miniovi várja a gyermekeket.

A várandósok, édesanyák külön programokat: terhesmeditációt, terhesjógát, szülés utáni torna foglalkozásokat látogathatnak.

A Családi Kreatív Központ és Játszóház reggel 9 és este 8 óra között tart nyitva az Eleven Centerben.

www.szulokhaza.com

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

  • 2007.01.23 10:11:13babó

    azt gondolom fontos és jó, ha vannak ilyen helyek, amelyek segítenek a mai kis családoknak mindenféle életszituációban.    de úgy mellékesen, fájdalmasan belémvillant, hogy ma már mindenre van szakember, néhány generációval ezelőtt meg nagyobb, összetartó családokban éltünk, amelyek segítették a tagjaikat mindenféle szakképzettség nélkül. tehát ha problémám van, ne az anyámhoz forduljak, hanem egy fizetett, objektív távolságtartó szakemberhez?

  • 2007.01.23 10:26:24andie

    Ha kicsit pozitívabban nézzük a dolgot, akkor azt is mondhatjuk, hogy van szakemberre arra is, annak is, akinek hiányolnia kell a szerető, összatartó családot vagy annak közelségét.
    A modern társadalom igyekszik gondoskodni modern módon elárvult gyermekeiről. Nekem tetszik.

Blogok, amiket olvasunk

A TASZ JELENTI Azt hittem, jobban járok, ha nem az autót viszem szervizbe, hanem én megyek orvoshoz.

Képzeld el, hogy 15 éve minden nap ugyanazon az útvonalon mész a reggeli csúcsban munkába, majd a délutáni dugóban haza. Újabban visszatérő fájdalmat érzel a lábadban, mikor kiszállsz az autóból.

MAI MANÓ Kép-párok #187

Kép-párok rovatunkban minden alkalommal két olyan fotót láthattok, amelyeket neves fotóművészek készítettek ugyanazon témában vagy olyat, amelyeken éppen egymás munkáira reflektálnak.

HATÁRÁTKELŐ A lakókocsis élet árnyoldalai

Gyakran olvasni, hogy „persze, mert mindig csak a külföldi élet pozitívumairól van szó”, ami mondjuk szerintem nem igaz, de nem is ez a lényeg, hanem hogy a például a furgonlakó létnek is vannak bőven nehézségei.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta