SZÜLŐSÉG

Bezárják a Schöpf-Mérei Kórházat?

2007. január 10., szerda 11:20

Molnár Lajos egészségügyi miniszter javaslata szerint három másik kórház mellett megszűnnének az aktív ágyak a budapesti Schöpf-Mérei Kórházban is. A fejlődési rendellenességek genetikai vizsgálatával is foglalkozó intézményben bíznak abban, hogy az indítványban szereplő aktív ágyak megszüntetésének terve nem jelenti a kórház bezárását.


Dr. Szolnoki Andrea a Fővárosi Közgyűlés Egészségügyi és Szociálpolitikai Bizottságának elnöke és dr. Havas Szófia egészségügyi tanácsnok mindent megtesz annak érdekében, hogy a fővárosi tulajdonú Schöpf-Merei Ágost Kórház és Anyavédelmi Központ Kht megmaradhasson, írja az Index.

Ez a kórház a koraszülött ellátásban is kiemelkedő szerepet játszik. A több mint 10 éve működő Babamentő program keretében 1500 újszülött életét mentették meg. A Regionális Egészségügyi Tanács elnöksége nagy többséggel szavazott a kórház aktív ágyainak részleges megtartása mellett.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2007.01.10 12:51:34szanna

  AZ orio cikkében azt olvastam, hogy bezárnák a Schöpf-Méreit. Viszont Rókusban megszüntetnék a szülészetet. Én ott szültem, elégedett voltam a körülményekel. Ráadásul most újították fel az osztályt. Így pocsékolni a pénzt! Több milliót dobnának ki az ablakon.

 • 2007.01.10 12:52:01szanna

  orio=origo

 • 2007.01.10 13:12:02bagya

  Remélem, engem még beengednek szülni... legfeljebb utána segítek nekik csomagolni :)
  Bár én inkább az orvoshoz ragaszkodós fajta vagyok, mondtam is neki, hogy vele akár az Árpád-hídon is megszülöm Gergőt :)

 • 2007.01.10 16:06:04Tori

  Hát én csak ultrahangra jártam oda, de az ott tapasztaltak alapján nem kár érte. Persze aki bent feküdt, biztos többet tud mondani.

 • 2007.01.10 20:46:09Hicudzsi

  Pár évvel ezelőtt a kórház egyik szárnyát bezárták és idősek otthonát csináltak belőle.

  Akkor is tüntettek az anyukák ez ellen, de sajna hiába.

  Az otthonban a kerületi fejesek, képviselők rokonai vannak többnyire elhelyezve. Ezt a kórházi dolgozóktól (+ egyéb forrásokból) hallottam, ugyanis a Schöpfben szültem mindkét gyerkőcömet.  Elképesztő lenne, ha ba akarnák zárni...

  Van, hogy nincs szabad ágy a fizetős szobákban, mert annyian szülnek ott... Az csecsemőintenzívre még vidékről is ide hozzák a koraszülötteket.  Van megint egy halom idős akit el kéne helyezni színvonalas otthonba?

 • 2007.01.11 09:26:41Brecsi

  Na még mielőtt komolyabb UrbanLegend kapna szárnya szeretném cáfolni Hicudzsi hatalmas blődségét!:)
  Az általa említett Idősek Otthona a Fővárosi Önkormányzat tulajdonába került, csak úgy, mint a Schöpf Mérei Kórház. A Vázsonyi Vilmos Idősek Otthona kihelyzett részlege. Én is itt dolgozom, innen tudom:)

  A ferencvárosi önkormányzat semmilyen támogatást nem hajlandó adni nekünk, így azt hiszem ki is zárhatjuk a kerületi fejesek rokonait verziót:)

  Amiben viszont egyedülálló az otthon, az az, hogy siketek elhelyezésére alkalmas. Kiépítettek egy csomó olyan rendszert, ami nekik jelent segítséget. A beköltöző idősek közül kb. 1% lakott előtte is a IX. kerületben. Sőt bárki bekerülhet, aki budapesti lakos, és igenyelt ilyen ellátást. Jelenleg kb. 170-en várnak ide! Ebből is látható, hogy miért alakította át a Főváros a korház egy szárnyát. Akármilyen fura, az Idősek Otthonaira nincs kisebb kereslet, mint a szülészetekre!

  Természetesen sajnálnám, ha bezárnák, bár eddig csak a Citogenetika osztályon jártunk, de ott kedvesek voltak velünk.

  Remélem sikerült kicsit elősegíteni a tisztább képet:)

Blogok, amiket olvasunk

JEGYZETLAP Posztnyár szindróma

Ha csak sóhajtozunk, és utáljuk, hogy vége, egyre nyomorultabbul érezzük magunkat. Négy lépés, hogy a szeptembert is élvezni tudd!

STÍLER Netes szépségdilik: ezeknek ne dőlj be

Ha nem akarsz úgy kinézni, mint egy cirkuszból szabadult bohóc, ne a csodatévő appok képeinek higgy, hanem a tükörnek. Az ugyanis nem halványítja el a bőrhibákkal együtt a sminkedet is.

HOMÁR Fifikás, de bebukott parkolóteszt budán

Jó napot, miért büntetnek meg, ha még a fizetőövezet kezdetét jelző tábla előtt parkolok, a nem fizető zónában? Csak. Parkolócég, 12. kerületi módra.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta