SPIRIT

A vizes jegyek a leginkább hajlamosak hízásra

2010. június 11., péntek 13:16

asztrodiet_mA vizes típusok, akiknek képletében a Rák, Skorpió, Halak principium hangsúlyos, nagyon érzékenyek a környezeti hatásokra. Hajlamosak a hízásra és a depresszióra is.

Az ideális étrendjükben a grillezett, párolt zöldségek és barnarizsből is megtalálható, és a dinnye kivételével minden gyümölcs ajánlott ennek a típusnak. Asztro Diéta.5.rész

1. rész: A tüzes jegyek : ragadozók

2. rész: A Kosnak kerülnie kell a tömény szeszt

3. rész: Az Oroszlánnak a vörösbor és a szamba

4. rész: A Nyilas mája nem bírja az alkoholt

Az asztrológiai hagyományok szerint az elemek arányainak felborulása különböző egészségi problémákat okozhat. A túlsúly vagy a kóros soványság, különböző étkezési rendellenességek részben szintén ilyen arány- eltolódásokkal magyarázhatók. Az alkatunkhoz illő étrend, mozgásformák összeállításával helyre állítható a felborult egyensúly, akár velünk született sajátosságról van szó, akár átmeneti, életvitelünknek, aktuális bolygóhatásoknak tulajdonítható állapotról.

Fogékonyabbak a fertőzésekre

Az orvosi asztrológiában a víz elem kapcsolatban áll a szervezet folyadékháztartásával, testnedveivel: pl. a vérrel, nyállal, nyirokrendszerrel. Szerepet játszik a keringésben, kiválasztásban, síkosítja, hűti és átmossa a szervezetet

A vizes típusok (akiknek képletében a Rák, Skorpió, Halak principium hangsúlyos) úgy fizikai, mint érzelmi, lelki szinteken nagyon érzékenyek a környezeti hatásokra. Az átlagosnál fogékonyabbak pl. a bakteriális, vírusos, gombás fertőzésekre, allergiás betegségekre, könnyen megfáznak és fizikailag is sérülékenyebbek. Egészségi problémáik idöről időre visszatérnek.

A legjobb öndiagnoszták

A testi betegségeknek megvan a maguk lelki- érzelmi háttere, az ő esetükben ez fokozottan igaz. Mások negatív gondolatai, akár kimondatlan elutasításuk is, a különböző érzelmi problémák a szó szoros értelmében is megbetegíthetik őket.

Bámulatos intuíciójuk révén gyakran még mielőtt orvosi kivizsgálásra mennének pontosan ráéreznek a saját vagy mások testében zajló folyamatokra. Ez az adottságuk azonban hipochondriába is átcsaphat, ha képzelőerejük minden apró- cseprő tünetet felnagyít.

Hajlamosak a depresszióra

Hangulataik szeszélyesen hullámoznak, hajlamosak lehetnek a depresszióra és más kedélybetegségekre. Kötődésük gyakran érzelmi függőséggé válik, egyszersmind más fajta szenvedélybetegségekre is hajlamosakká válhatnak. A fájdalmat rosszul tűrik, ha érzelmi válságba kerülnek, szinte automatikusan kezdenek el túl sokat enni- inni, így próbálva kikúrálni magukat.

Rendszerint hajlamosak a hízásra. Érdekes, bár számukra nem túl örvendetes sajátosságuk, hogy érzelmi állapotuktól függően egy - két nap alatt is képesek lehetnek több kilóval is gyarapodni. A Hold fázisai szintén kihathatnak testsúlyukra. (Növekvő holdkor természetes, hogy valamennyi élő szervezet "vizesebb", de ők erre is fokozottan reagálnak.)

Hasonlóképpen, menstruációs ciklusuk előtt a vizes karakterű nők sokkal jobban felpuffadnak társaiknál. Másik jellemző vonásuk, hogy stressz, érzelmi nyomás hatására szervezetük még jobban megköti a vizet. Ilyenkor csak nagy nehézségek árán szabadulhatnak meg súlyfölöslegüktől. A tüzes típusokhoz hasonlóan kiegyensúlyozatlan élettempójuk, idegenkedésük a testgyakorlatoktól tovább ronthat a helyzeten.

Ha túl sok a víz elem a horoszkópban

Az emésztés, az anyagcsere, felszívódási folyamatok lelassulnak, a szervezetben felgyűlő víz ödémásodást, ciszták, daganatok, hólyagok képződését, candidásodást idézhet elő. Gyakori a súlyfölösleg is, aminek csökkentéséhez önmagában még egy minden tekintetben ideálisan összeállított diéta is kevés, ezért az anyagcsere folyamatokat is gyorsítani kell. A tartós javuláshoz a mozgás nélkülözhetetlen . Ha a sportolást túlságosan megerőltetőnek, unalmasnak találják, a muzikális vizes típusok még mindig feloldódhatnak a táncban. A rendszeres, megfelelően felépített, szakszerű böjtkúrák szintén segíthetnek az egyensúly helyreállításában.

A cukrozott üdítők természetesen kerülendők, akár csak az édesség más formái is, hiszen megkötik a vizet. Ez azonban komoly próbatételt jelenthet a rendszerint nyalánk vizes típusoknak. Áthidaló megoldásként édesítsenek mézzel, ha pedig desszerteket fogyasztanak, ne keverjék más fogásokkal. Kerülniuk kell a túl olajos, zsíros, sós készítményeket, a tejtermékeket, élesztővel készült péksüteményeket is.

vizesjegy_belso

Szervezetüket könnyű, száraz, csípős, lehetőleg melegen fogyasztandó ételekkel "száríthatják" Grillezett, párolt zöldségek, hüvelyesek mellett fogyasszanak barnarizst, ami természetes vízhajtó hatású, a magas víztartalmú dinnye kivételével sok gyümölcsöt..

Emésztésüket bazsalikommal, kakukkfűvel serkenthetik, a petrezselyem, boróka bogyó a szövetekben megkötött víz mennyiségét csökkenti, a fokhagyma, olíva olaj pedig a vírusokat, baktériumokat, gombákat pusztítja.

Ha túl kevés a víz elem a horoszkópban

A méreganyagok nehezen távoznak, a szervezet hajlamos a kiszáradásra. A képletek tulajdonosai alvás zavarokkal küszködhetnek, nem túl gazdag a fantáziájuk, érzelmileg elsivárosodhatnak. Végtagjaik szárazak, akárcsak bőrük és a hajuk, ízületeik merevek. A tápanyagok, vitaminok nehezen szívódnak fel szervezetükben.

A víz elem kiegyensúlyozásához mindenek előtt sok folyadékot kell inniuk.Fontos szem előtt tartaniuk, hogy egészséges, felnőtt ember napi szükséglete 1,5 - 2 l. Cukrozott üdítők helyett inkább frissen facsart gyümölcs- és zöldséglevekeket, ásványvizet, forrásvizet fogyasztanak édesítőként pedig mézet és más, természetes készítményeket.

Gabonafélékből álló étrendjüket egészítsék ki tökfélékkel, uborkával, dinnyével és más fajta nedvdús, húsos zöldség- és gyümölcs félékkel, iktassanak be algaféléket, édesgyökeret, tejtermékeket. Az olyan természetes vízhajtókkal, mint a répa,zeller, káposztafélék, spárga, a zöld fűszerek nagy része érdemes csínján bánniuk, sót viszont nagyvonalúbban fogyaszthatnak másoknál.. Bármennyire egészségesek is egyébként a böjtkúrák, nekik tanácsosabb elkerülniük, akárcsak a tűző napfényt, nagy hőségben való jövés - menést.

Szerzőnk asztrológus

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta