SPIRIT RÖVIDHÍR

A meditáció jobb fájdalomcsillapító, mint a morfium

2011. április 10., vasárnap 17:57

Már kezdőknél is átlagosan ötven százalékkal csökkentheti a fájdalmakat a meditáció, és ezzel kétszer jobb fájdalomcsillapítónak bizonyult a morfiumnál.

Teljesen kezdő, a meditációval addig nem foglalkozó személyekkel végeztettek el egy négyszer húsz perces meditációs kurzust, és már ennyi elég volt ahhoz, hogy a kísérleti alanyok jobban tűrjék a fájdalmat, mintha morfiumot kaptak volna - írja a Telegraph.

A kísérletet az észak-karolinai Wake Forest Baptist Medical Centerben végezték tizenegy teljesen egészséges személy részvételével. Az okítás előtt és után is vizsgálták a fájdalomingerkor fellépő agyi aktivitást, miközben a bőrük egy kis részét tartósan negyvenkilenc Celsius fokosra hevítették. "Nagyon hatásosnak találtuk a módszert -  mondta Dr. Fadel Zeijdan, a kutatás vezetője - ,az oktatást követően negyven százalékkal csökkent a fájdalom intenzitása, és ötvenhéttel a fájdalom kellemetlenségének érzete".

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta