SPICC

Online pálinkafőzde nyílt a zsinagógában

2011. június 7., kedd 18:07

Úgy tűnik, a pálinkafőzdék kihasználják a XXI. század lehetőségeit. Egy használaton kívüli zsinagógát alakítottak át pálinkaszentéllyé a Viharsarokban. A Békési Pálinka Centrum az ország első internetes pálinkafőzdéje is egyben, ahol hamarosan egy webes felületen keresztül mindenki maga irányíthatja a pálinkafőző berendezést, és az egész folyamatot a gyümölcs beérkezésétől a pálinka lepalackozásáig figyelemmel kísérheti webkamerán.

A Pálinka Centrum csaknem százhúsz millió forintba került, és a Békési Szilvapálinka Út helyszínének egyik állomása is egyben. A négyszintes, közel kilencszáz négyzetméter alapterületű, műemlékvédelem alatt álló épületben a múzeum is helyet kapott, de akár konferenciákat is szervezhetnek ide. Az hatalmas épületben a kóstolóterem sem kicsi, egyszerre hatvanan kortyolhatják benne a békési szilvapálinkát, ami a térség jellegzetes vörös szilvájából készül.

Webkamerával nézhetjük ahogy a gyümölcs pálinkává alakul

Az online pálinkafőzők Facebookon keresztül meghívhatják a barátaikat a nagy eseményre, és megnézhetik, ahogy a százhúsz literes pálinkafőző berendezésen lefő a pálinka, kisüsti vagy dúsító tornyos eljárással. A főzéshez, igény szerinti cefrét és segítségül szakembert a centrum biztosít.  A kész pálinkát szakszerűen tárolják, érlelik, ágyazzák, vagy palackozzák. Százhúsz kiló gyümölcscefre lefőzése pálinkává kb. 4 órát vesz igénybe.

A főzde szakemberei remélik, hogy újra divatos lesz az újszülött gyerekeknek egy hordónyi pálinkát főzni, ami a gyerekkel érik, majd az esküvőjén a násznéppel megisszák.
A főzdemester nem titkolja el szaktudását, folyamatosan szerveznek házipálinka-főző tanfolyamokat, ahol minden földi halandó elsajátíthatja a házi pálinkafőzéshez szükséges szakismereteket is.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

MAI MANÓ 6 híres első kép a természettudomány világából

A tornádóról egészen odáig a legtöbben azt hitték, csak valami babonás mendemonda, ami nem is létezik. Híres első képek.

SCHRÖDINGER Közeli vagy távoli jövő a fejátültetés?

A sajtóban néha elő-előbukkan egy hangzatos főcím, néha olyan is, amely 2017 végére már komplett fejátültetést is sugall. Mennyi igazság lehet ezekben? Hol tart a tudomány jelenleg?

HEALTH A legjobb módszer, ha leszoknál a dohányzásra

A leszokás sikerrátája "natúrban" csak 5-7 százalék. Ha viszont felkészülten állsz neki, ezt 50-70 százalékra növelheted. Leszokás lépésről, lépésre.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta