Nem mindenki sztárséf a konyhában, éppen ezért imádom azokat a recepteket, amelyek segítségével aránylag könnyen elkészíthető, mégis finom, egészséges, rendes étket tudok a család elé tenni. Ünnepekkor még nehezebb a dolgom, ezért gondoltam, hogy megosztom néhány kedvencünk receptjét, hogy másnak se kelljen a konyhában, magányosan töltenie a karácsony előtti utolsó napokat.
Mivel a legtöbbször a Lila Füge blogról főzök, egyértelmű volt, hogy ezeket a recepteket ajánlom most is. Könnyű, érthető és nagyon finom – menümben a következő dolgokat ajánlanám:
Főételnek: Narancsos lazac mazsolás vörös rizzsel – ijesztően hangzik, de egszerű, kevés összetevőből álló, rendkívül finom étel, amivel könnyen villanthat az ember a családi ebédnél. Feltéve, ha a családtagok esznek halat és meg merik kóstolni a rizst.
Desszertnek: Mák és citromtorta fehércsokival – hónapok óta terveztem megcsinálni, de most, hogy kint hideg van és sötét, egy ilyen vidám, kiegyensúlyozott kis torta úgy gondolom gyönyörűen illik az ünnephez.
Bónusz: Csiga és Vattacukor szilvás lepénye gyurmából és igaziból
Váratlan vendégvárásra: konfitált libacomb – mert bonyolultan hangzik de egyszerű elkészíteni és ha már megvan, a legrázósabb napokon is egy könnyed mozdulattal varázsolhatunk isteni ételt az asztalra.
Narancsos lazac mazsolás rizzsel
Mák és citromtorta fehércsokival
Konfitált libacomb
Vendégváró falatkák: Csiga és Vattacukor szilvás lepénye
Hozzávalók a tésztához:
80 g vaj
100 g cukor
400 g liszt
1 tojás
2 tk sütőpor
2 ek joghurt
1 citron reszelt héja
A töltelékhez
16-18 db szilva félbevágva, kimagozva
80 g barnacukor
30 g mazsola
csipet fahéj
30 g szeletelt mandula enyhén megpirítva
A gyurmához: kék, zöld és világobarna gyurma.