OFFLINE

Már megint bajba került a Zara

2017. szeptember 5., kedd 09:57

Jó kezdeményezés 40 fölötti modelleket is használni, de nem biztos, hogy azt kellett volna kiemelni, hogy aki öregszik az el is csúnyul.

A Zara a mostanában útnak indított „Timeless” kollekciójához vette igénybe néhány 40 feletti veterán modell segítségét. Az 53 éves Kristina de Coninck, a 40 éves Malgosia Bela és a 41 éves Yasmin Warsam nevével és arcával népszerűsített kollekció azzal vívta ki sokak (például a Huffington Post) nemtetszését, hogy Bela rövid és az öregedés témáját is érintő videójából azt a mondatot emelte ki az oldalán, amiben úgy nyilatkozott a 40 éves modell, hogy bár sokkal jobban érzi magát a bőrében, mint 10-20 évvel ezelőtt, „azért persze jó lenne nem megöregedni és elcsúnyulni.”

Timeless | a conversation with Malgosia Bela. Check more at zara.com

A post shared by ZARA Official (@zara) on

"Nem baj, kivágjuk!"

A Zara azóta egy huszáros húzással orvosolta amúgy a problémát: a modell képei mellett elhelyezett idézetből egyszerűen kivágták a „csúnya” szót, így már csak annyi olvasható az oldalukon, hogy „azért persze jó lenne nem megöregedni”. Ami persze még mindig elég hülyén hangzik az annyira ezek szerint mégsem „Timeless”, azaz időtlen darabokkal előálló kollekcióval kapcsolatban, még akkor is, ha az egyik modell és nem a Zara szájából származik a mondat. A magabiztos és kortalan, csak ezek szerint kicsit csúnya nők kerültek tehát ezúttal célkeresztbe, ami legalább annyira ellentmondásos üzenetnek tűnik a Zara részéről, mint amikor csontsovány nőkkel párosították a „Szeresd a domborulataidat” kampányszlogenjüket.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

JÓ FÉNYEKET Szelfi tippek kezdőknek és függőknek

Fejlődni mindig lehet, és garantálom, hogy az itt felsorolt tippek közül még a Kardashian lányok sem ismerik mindegyiket! Sosem értetted, másnak hogy lesznek mindig tökéletesek a képei? Hát így

ÚTIKALAUZ ANATÓMIÁBA Miért olyan makacs az ekcéma?

A világ egyik legelterjedtebb bőrbetegsége, gyakran hosszú hónapokig vagy évekig is eltarthat, ameddig javulni kezd az állapot. Sőt, gyakran a terápia ellenére hullámzó ritmusban, újra és újra visszatérnek a tünetek. Min múlik a tartós gyógyulás?

LELKI ZÓNA A szépség mellékhatásai

Ami szép, az jó is! Ez az összefüggés automatikus működésbe lép, ha más emberekről mondunk ítéltet – akkor is, ha racionális énünk nem ért egyet vele. A kedvező fizikai megjelenés átterjed az egyén megítélésének más dimenzióira is.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta