OFFLINE

15 trend, ami bekúszik a férfidivatba

2017. július 12., szerda 14:54

2018 nyarán menő lesz Hunter S. Thompsonnak illetve Miami Vice vagy Baywatch karakternek öltözni.

Nemrég bemutattuk a 2018-as tavaszi-nyári férfi divathét legelborultabb darabjait, ezúttal pedig a Vogue.com előrejelzései alapján készítettünk egy összeállítást arról, hogy várhatóan mi jön tényleg divatba a bemutatott kollekciókból (valószínűleg ez az egész csak külföldre értendő). A hajtás után mutatjuk, hogy milyen hordható trendek épülnek be a férfidivatba az ingeken át a kiegészítőkig!

1. Hawaii-ing

A divatfővárosokban, például Londonban, Milánóban már hordják a nyaralós inget és úgy tűnik, hogy a trend 2018 nyarán is tartani fogja magát. A virágos fazon több stílusban is menőnek számít, viselhetjük úgy is, ahogyan Leonardo Di Caprión láttuk a Baz Luhrmann féle Rómeó és Júliában, vagy ahogy Johnny Depp hordta a Félelem és reszketés Las Vegasban-ban, esetleg úgy, ahogy Kitano Takesi Szonatina című kultikus filmjében volt látható.

2. Logók

A tervezők visszanyúltak a divatházak örökségéhez és újra beemelték az olyan könnyen felismerhető védjegyeket, mint például a logó. Gosha Rubchinsky például a Burberryvel kollaborált és a brit luxusmárka ikonikus kockás mintáját gondolta újra, de fontosnak tartotta a logómániát a Gucci, a Balenciaga, a Dolce & Gabbana és Martine Rose is. Szóval 2018-ban megint divatos lesz a hatalmas Armani Exchange, D&G és Gusacci felirat, ha ilyet látsz Pesten, ne nevess, épp nem számít cikinek. 

3. Visszatér a normcore!

A szezon egyik legnagyobb meglepetése, hogy alig pár szezonnal a normcore lecsengése után újra elővették a divatházak az irányzatot. A semmilyen, turistákra emlékeztető unalmas stílus felbukkant idén az Y / Project, a Balenciaga és Martine Rose kollekciójában is - de lehet, hogy egy sima ötlethiányt álcáznak fenti divatházak trendnek.

4. Bőgatyák

Ahogy Hedi Slimane kitette a lábát a Saint Laurent házból, kimentek a divatból a szűk farmerek és menők lettek a 90-as évek raver stílusát idéző extrabő nadrágok. A Dior szerint bézsben, míg a Marninál bokaverdeső farmerben jön divatba az előnytelen fazon.

5. Bowling ing

A Prada, az AMI és a Balenciaga is divatba hozná az ötvenes évek egyik legnagyobb klasszikusát, a bowling inget, ami a Két pasi meg egy kicsi című sorozat főszereplőjének, Charlienak (Charlie Sheen) is nagy kedvence volt. A kollekciókat elnézve a fazon mindenféle árnyalatban, a zöldön és a bézsen át a sápadt kékig divatban lesz 2018 első felében.

6. New Age napszemüvegek

Az ezredfordulón voltak utoljára hasonló, Mátrixba illő sci-fis formák és lencsék. Ilyen jövőt idéző formákban ugrálunk a párhuzamos valóságok között a Louis Vuitton, a Marni és a Demna Gvasalia által vezetett Balenciaga szerint is.

7. Hegymászó cuccok

A kilencvenes évek slágerszíneivel eresztették össze a divatházak a hegymászó nadrágokat, kabátokat és pulóvereket a szezonban, tehát nem feltétlenül kell a sportboltban keresni a túrázós göncöket, mivel olyan luxusbutikban is megtalálhatóak lesznek, mint a Lanvin vagy a Balenciaga. Persze árban és minőségben is valószínűleg  jobban jársz a túraboltokkal, ahol nem csak úgy néznek ki a ruhák, mintha lehetne bennük túrázni, hanem tényleg lehet.

8. Túlméretezett zakók

Várható volt, hogy a férfikollekciókban is helyet kapnak a túlzásokba eső, 80-as és 90-es évek stílusát idéző válltöméses zakók, amiben úgy néztek ki a modellek a kifutón, mint Nicolas Cage a Veszett világ című David Lynch filmben 1990-ben. A fazon elsősorban kockásban és szürkében tér vissza a nyáron.

9. Túl rövid nadrág

Míg a kabáttrendek a 80-as évek stílusát idézik, addig a rövidnadrágoknál inkább a hetvenes évek domináltak a tervezőknél, akik már-már fürdőnadrágot csináltak a megszokott rövidnadrágból. Ilyen lábmutagatós fazonban gondolkodott a Dior Homme, Kris Van Assche és a Prada is a szezonban.

10. Vödörsapka

Nemcsak az ingeknél köszön vissza Terry Gilliam mesterműve, hanem a kiegészítőknél is, mivel a Louis Vuitton, Bobby Abley és a Lanvin szerint is menő lesz a vödörsapka, az a forma, amiben Johnny Depp is tépetett ügyvédjével Las Vegas irányába a Félelem és reszketésben.

11. Kezeslábas

Kőgazdag vadászpilótáknak és hobbi autószerelőknek tervezett overált a következő évre a Prada, az Alexander McQueen és a Dries Van Noten is, mi pedig kíváncsian várjuk, hogy hány 5 év felettin bukkan majd fel valami hasonló a városban.

12. Övtáska

Hiába temettük el a turisták által agyonhordott kiegészítőt a 90-es években, a Louis Vuittonak, a Pradának vagy a Lanvinnak hála újra hasitasival a derekunkon lépünk majd utcára 2018-ban.

13. Sárkányos cuccok

Remélhetőleg a tetkódivatba nem csorognak vissza azok sárkányos és más törzsi minták, amiket például Demna Gvasalia vagy a Lanvin nyomott a férfi ingekre és kabátoka a szezonban. Persze, mint annyi minden, ez is a 90-es évekből és káeurópából jött vissza a divatba.

14. Földszínek

Mintha kőbe lenne vésve, hogy nyáron kötelező valami bézst, barnásat vagy zöldes árnyalatot beszerezni. A klasszikus földszínek jövőre valamivel sápadtabb, pasztell árnyalatban jönnek majd divatba.

15. Biciklis nadrág

Még mindig tartják magukat a sportcuccok, így várható volt, hogy felüti a fejét a biciklisnadrág-mánia is. A Louis Vuitton például nemcsak Lycra anyagból készítette el a szűk fazont, hanem annak szörfös unokatestvérét, a neoprént is elővette a fiókból. Mi pedig már nagyon várjuk, hogy hogyan működik az ötlet a gyakorlatban.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

SZUBKULT 3 világhírű márka, amit migránsok virágoztattak fel

Három olyan világhírű márka pálfordulását mutatom be, amelyeket a közelmúltban bevándorló tervezők keltettek újra életre.

PSZICHOLIGHT Így állj neki a befejezetlen dolgaidnak

Sok befejezetlen és abbamaradt dolgunk van az életben. Nekem is van vagy féltucat. Egy személyes példán keresztül mutatom be, hogyan gyűrhetjük le ezeket, ha ismerjük az útközben felmerülő buktatókat.

LINGOHOLIC Két szuper trükk német (vagy más) névelőkhöz

Ha sosem értetted, hogyan lehetséges megtanulni minden egyes főnévről, hogy milyen nemű, most mutatok két olyan módszert, ami sokszorosára növeli az esélyeidet!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta