Megint lopott volna a Gucci?

Ezúttal egy új-zélandi és egy ausztrál tervező vádolja lopással a divatóriást.

A szokásos divatbemutatók közé ékelt, nyári cruise kollekciójára úgy tűnik, már nem igazán maradt saját ötlete a szanaszét hájpolt divatháznak, körülnéztek tehát a nagyvilágban, és összeloptak gyorsan ezt-azt, hogy legyen mit viselniük a Gucci reneszánsz festmények és hárfák között vonuló modelljeinek. 

Lopni, megyünk lopni

Dapper Dan ikonikus Louis Vuitton-alapú, eredetileg az olimpikon Diane Dixon számára legyártott lufiujjú medvebundájának lenyúlása olyan feltűnőre sikeredett, hogy abban az esetben még hihető volt a Gucci védekezése, miszerint ők nem loptak, csak inspirálódtak, és különben is, megkeresték azóta Dapper Dant egy kibékülős együttműködés ajánlatával is.

A post shared by Kevin Harry (@mrkevinharry) on

Kígyót is

Azóta azonban 2 másik logóval kapcsolatban is felmerült a koppintás gyanúja, a Gucci szokásos, „posztumusz” kollaborációra hívásai pedig egyre kevésbé tűnnek meggyőző stratégiának. Az egyik logó elemelését az új-zélandi Stuart Smyth nehezményezte kissé, szerinte a rögtön emblematikussá vált Guccify yourself felirat által körülölelt kígyónak még a pikkelyei is úgy állnak, ahogy az általa tervezett ábrán. Emellett, hogy, hogy nem, a Gucci kígyója is villámokat köpköd, és valóban hasonlóan tekeredik, ahogy az eredeti.

A post shared by Stuart Smythe (@stuartsmythe) on

Párducot is

Emellett állítólag a 2018-as cruise kollekció táskáin is látható fekete párduccal sem magától állt elő a Gucci, azt egy bekeretezett, sziklán pózoló tigris feketére satírozásával állították elő, és a biztonság kedvéért egy Guccification feliratot is odakanyarítottak a dizájn köré. A dzsentrifikáció fogalmához hasonlóan valószínűleg a guccifikáció is a vörösingesek Einstand stratégiáját hasznosítja majd újra, és mostantól a Gucci is szégyentelenül elemel majd ezt-azt másoktól. Kölcsön kenyér visszajár.

A post shared by Milan Chagoury (@staybold) on

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek