OFFLINE

Megint lopott volna a Gucci?

2017. június 22., csütörtök 18:21

Ezúttal egy új-zélandi és egy ausztrál tervező vádolja lopással a divatóriást.

A szokásos divatbemutatók közé ékelt, nyári cruise kollekciójára úgy tűnik, már nem igazán maradt saját ötlete a szanaszét hájpolt divatháznak, körülnéztek tehát a nagyvilágban, és összeloptak gyorsan ezt-azt, hogy legyen mit viselniük a Gucci reneszánsz festmények és hárfák között vonuló modelljeinek. 

Lopni, megyünk lopni

Dapper Dan ikonikus Louis Vuitton-alapú, eredetileg az olimpikon Diane Dixon számára legyártott lufiujjú medvebundájának lenyúlása olyan feltűnőre sikeredett, hogy abban az esetben még hihető volt a Gucci védekezése, miszerint ők nem loptak, csak inspirálódtak, és különben is, megkeresték azóta Dapper Dant egy kibékülős együttműködés ajánlatával is.

A post shared by Kevin Harry (@mrkevinharry) on

Kígyót is

Azóta azonban 2 másik logóval kapcsolatban is felmerült a koppintás gyanúja, a Gucci szokásos, „posztumusz” kollaborációra hívásai pedig egyre kevésbé tűnnek meggyőző stratégiának. Az egyik logó elemelését az új-zélandi Stuart Smyth nehezményezte kissé, szerinte a rögtön emblematikussá vált Guccify yourself felirat által körülölelt kígyónak még a pikkelyei is úgy állnak, ahogy az általa tervezett ábrán. Emellett, hogy, hogy nem, a Gucci kígyója is villámokat köpköd, és valóban hasonlóan tekeredik, ahogy az eredeti.

A post shared by Stuart Smythe (@stuartsmythe) on

Párducot is

Emellett állítólag a 2018-as cruise kollekció táskáin is látható fekete párduccal sem magától állt elő a Gucci, azt egy bekeretezett, sziklán pózoló tigris feketére satírozásával állították elő, és a biztonság kedvéért egy Guccification feliratot is odakanyarítottak a dizájn köré. A dzsentrifikáció fogalmához hasonlóan valószínűleg a guccifikáció is a vörösingesek Einstand stratégiáját hasznosítja majd újra, és mostantól a Gucci is szégyentelenül elemel majd ezt-azt másoktól. Kölcsön kenyér visszajár.

A post shared by Milan Chagoury (@staybold) on

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

MAI MANÓ 6 híres első kép a természettudomány világából

A tornádóról egészen odáig a legtöbben azt hitték, csak valami babonás mendemonda, ami nem is létezik. Híres első képek.

SCHRÖDINGER Közeli vagy távoli jövő a fejátültetés?

A sajtóban néha elő-előbukkan egy hangzatos főcím, néha olyan is, amely 2017 végére már komplett fejátültetést is sugall. Mennyi igazság lehet ezekben? Hol tart a tudomány jelenleg?

HEALTH A legjobb módszer, ha leszoknál a dohányzásra

A leszokás sikerrátája "natúrban" csak 5-7 százalék. Ha viszont felkészülten állsz neki, ezt 50-70 százalékra növelheted. Leszokás lépésről, lépésre.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta