Zanza!

Egész télen annyira vártam, hogy ehessek végre igazán jó paradicsomot. A téliekből ugyanis - szinte mindegy, melyik fajtát vettem - egyik sem volt igazán finom. A paradicsoméhség kielégülésének ideje azonban még nem jött el, szerencsére van azonban egy csomó klassz alapanyag, aminek tényleg most van a szezonja. Ott van például a retek, a spenót, a saláta és a kucsmagomba. 

Meg persze ott van az egyik nagy kedvencem: a medvehagyma is. A medvehagymával éppen tele vannak az erdők, így ahelyett, hogy több száz forintért vennénk a piacon, simán be lehet gyűjteni egy vacsorányi adagot kirándulás közben. Persze vigyázni nem árt, a medvehagyma igencsak hasonlít az amúgy mérgező gyöngyvirág levelére. Ha biztosra akarsz menni azzal, és elkerülnéd az ügyeletet, medvehagyma szüret előtt érdemes tesztelni, felismered-e a fokhagyma ízű zöld leveleket. Van is hozzá egy remek kvízünk. 

Ha pedig megvannak az alapanyagok, neki lehet állni a főzésnek. A videóban összeszedtünk néhány tippet. 

Blogmustra