Pénteki süti: diós-datolyás energiaszelet sütés nélkül

Zanza!

Mivel már két hete múlt karácsony, itt az ideje valami süti után nézni. És hogy ne zavarjuk meg túlságosan a különféle tuti diétákat éppen elkezdőket, próbáljunk ki egy - kicsit - egészségesebb verziót: nyers, tehát a vitaminok jobban megmaradnak benne, és felturbózzuk chia és szezámmaggal - az viszont tény, hogy akár datolyának hívjuk, akár méznek, a cukor az cukor...na és van benne egy icipici tejcsoki is. Ez utóbbit viszont lehet diabetikusra cserélni.

DSC 0060
Fotó: Piszke

Tökéletes a hidegben a  reggeli induláshoz vagy edzés utáni energiapótláshoz - vagy épp péntek délután, ha sütni nincs kedvünk.

Hozzávalók: (20 szelethez)

30 dkg puha, nagyméretű (medjool) datolya
10 dkg tejcsoki
6 dkg méz
6 dkg szezámmag (itt vegyesen fehér és fekete)
6 dkg chia mag
15 dkg aprószemű zabpehely
7 dkg durvára vágott dió

DSC 0054
Fotó: Piszke
  1. A datolyákat apróra vágjuk, a mézzel és a megolvasztott tejcsokival botmixerrel pürésítjük.
  2. Belekeverjük a többi hozzávalót és szilikon munkalapon vagy egy folpackra halmozva nedves kézzel jól átgyúrjuk, hogy a hozzávalók egyenletesen eloszoljanak.
  3. Sütőpapírral bélelt 20x20 cm-es formába egyenletesen lenyomkodjuk és 20 percre a mélyhűtőbe rakjuk.
  4. Éles késsel szeleteljük.
Blogmustra