Zanza!

Mogyorókrémet csináltunk már házilag, ami persze jobb, mint a bolti nagytestvér. De kicsit macerás, nehéz elérni a tökéletes állagot. Viszont itt a megoldás! Ez még annál is könnyebb, hiszen a natúr kesudió héját nem kell kapirgálnunk, elég csak bedobni az aprítóba. A végeredmény nagyon finom, és a gyereknek is nyugodta(bba)n adhatja. 

kesukrém kész 2
Fotó: Katuci

A szuperegészséges kesudió mellé egy kevés nyírfacukor és kókuszzsír kerül, így az alakunk miatt sem kell annyira aggódnunk. A kesudiónak magában is elég édeskés íze van, a zsírtartalma pedig kevesebb, mint más dióféléké, sőt tele van vitaminokkal és ásványi anyagokkal. Nem is magyarázom tovább, próbálja ki! Az adagot nyugodtan sokszorozhatja. 

Hozzávalók (kb. 1 dl-hez)

10 dkg natúr kesudió
1 evőkanál kókuszzsír (ha van extra szűz, mindenképp azzal csinálja)
1 evőkanál nyírfaporcukor (kávédarálóban vagy mozsárban házilag is készíthető)
1 evőkanál cukrozatlan kakaópor

kesukrém
Fotó: Katuci
  1. A kesudiót késes aprítóba tesszük. Többször szünetet tartva (hogy le ne égjen a motorja) addig daráljuk, amíg krémessé válik az állaga.
  2. Hozzáadjuk a nyírfaporcukrot, a kakaóport és a szobahőmérsékletű kókuszzsírt.
  3. Összedolgozzuk a géppel, és már kész is vagyunk.
  4. Ha hűtőbe tesszük, kissé megdermed, de szobahőmérsékleten gyorsan visszapuhul. 
kesukrém kész 1
Fotó: Katuci
Blogmustra