OFFLINE

Londoni divathét: kell majd valami kockás és virágos

2016. szeptember 21., szerda 16:22

New York után Londonban is bemutatták a 2017-es tavaszi/nyári kollekcióikat a divatházak. A hajtás után mutatjuk, hogy miben gondolkodtak az Egyesült Királyság olyan ismert márkái mint a Burberry, a Topshop vagy Mary Katrantzou!

Topshop Unique: Girls Just Want to Have Fun

Szerencsére idén már kevesebb divatház vágyott a Gucci által megálmodott meseszerű trendekre, a Topshop Unique tervezőit például jobban érdekelte a 80-as évek punk és new Wwve világa, így az exluzív márkává avanzsált brand szerint virágmintás ruhákban, bő farmerdzsekiben és zebramintás cuccokban járunk majd jövő nyáron.

Virginia Woolf világa a Burberrynél

A brit luxusház kreatív igazgatója, Christopher Bailey a bemutató után azonnal elérhetővé tette az új férfi és női kollekciót az online boltokban, ezzel a húzással pedig feltételezhetően a hamisítókat kívánja beelőzni. “Mint minden iparág, úgy a divatipar is drámai átalakuláson megy át.” – mondta Bailey, aki a viktoriánus fodrokkal és virágmintákkal ellátott tavaszi-nyári kollekcióhoz Virginia Woolf 1928-as regényéből, az Orlandóból merített ihletet. Az új kollekcióból szerettük a pizsamára emlékeztető anyagokat, az ejtett vállú pulóvereket és a puffos ujjú viharkabátokat.

Mary Katrantzou végre feldolgozta a görög mitológiát

“Vicces, mert sosem akartam felhasználni a klasszikus görög művészetet, mivel túl kézenfekvőnek találtam. De ezúttal arra gondoltam, hogy végülis miért ne tehetném.” – mondta a tervezőnő a show után. Tehát a kiváló nyomatairól ismert Katrantzou a gyerekkori emlékeiből merített ihletet, a ruhákra pedig rákerültek a knósszoszi paloták, a minószi civilizáció központja, Kréta, ami egyes történészek szerint egy nők által vezetett kultúra volt, aminek legjobb bizonyítékai a korszakból fennmaradt műtárgyak és freskók. Kattintson és nézze meg, hogy hogyan építette be kollekciójába a tervező a minószi papnőket, görög vázákat, tányérokat illetve falfestményeket!

Politikai üzenetet hordoz az új Gareth Pugh kollekció

Míg tavaly a Hannibal Lecter maszkokon kívül semmilyen más teátrális üzenete nem volt a Gareth Pugh daraboknak, úgy ebben a szezonban inkább a jelmezek felé ment el a tervező, ami egyébként valahol érthető, mivel Pugh idén egy hatvan darabos kollekciót tervezett a Palais Garnierben műsorra tűzött Eliogabalónak. A római császárról és a zsarnokságról szóló operát egyébként Francesco Cavalli írta 1667-ben és a tervező szerint van némi párhuzam a történet és az elnöki székre pályázó Donald Trump között. A javarészt fekete, fehér, arany és lila együttesek és fejdíszek egyébként hordhatóra sikerültek, szerettük a lila fűzőt kapott bakancsokat, az arannyal berakott fekete egyrészeseket, a jól szabott nadrágkosztümöket és a csíkos darabokat.

Ezekbe a szettekbe szerettünk bele

A londoni tervezők szerint jövő nyáron is menőnek számít majd a rózsaszín, a sárga, a bézs, az ejtett váll, a fodrok, a fémes árnyalatok, a kockák, a csíkok, valamint a virágminta. A galériára kattintva megnézheti, hogy melyek azok a ruhadarabok, amiket beépítenénk a ruhatárunkba 2017 első felében!

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta