OFFLINE

A metálfényű cipő a szezon egyik alapdarabja

2016. április 23., szombat 15:23

Annak ellenére kapkodják az üzletekből a metál árnyalatú, elsősorban ezüst és arany cipőket, hogy a trend nem is a tavaszi-nyári szezonban robbant be a köztudatba, hanem már tavaly is felkapott volt a divatszakemberek körében, tehát ahogy a legtöbb őrület, először egy szűk rétegen belül terjedt el, aztán később egyre több emberen bukkant fel a hétköznapi divatban.

A Wgsn.com hívta fel a figyelmünket arra, hogy a mágikus cipő jópár fast-fashion üzletben hiánycikk lett az elmúlt időszakban, a Topshop Betty Silver Boots néven futó bokacsizmájára körülbelül hetek óta „várólista” van, esély sincsen rá, hogy egy átlagos 39-es mérettel rendelkező vásárló találjon belőle magának akár egy darabot is.

„Az év első három hónapjában 25,5 százalékkal nőtt az ezüstmetál csizmák eladása, a színes metál cipőkre pedig a tavalyi 2,1 százalékhoz képest 2,6 százalékkal nőtt a kereslet” – mondta Jessica Fioriti, a Wgsn Instock szerkesztője, aki szerint valószínűleg nem csak az Óz a csodák csodája című film miatt ennyire keresettek ezek a hatvanas éveket idéző darabok, hanem feltételezhetően a David Bowie hatás, a Gucci és a Saint Laurent kollekciói, valamint az is közrejátszik, hogy a legtöbb magazin által „jó befektetésnek” titulált ezüst és arany bokacsizmákat a tavaszi-nyári kollekciók érkezésével leárazták az üzletekben. Így az eBayt várhatóan ellepik majd az efféle túlárazott holmik a közeljövőben.

Dan Bisson, a Wgsn.com cipőkért és kiegészítőkért felelős szerkesztője szerint az európai utcai trendeket elnézve a metál egyértelműen a szezon egyik vezető színe. Bisson azt állítja, hogy idén nemcsak a standard arany- és ezüstmetál a menő az utcai divatban, hanem például az égkék és a bíborvörös metál is, ráadásul különösen divatosak ezek a darabok a Gucci által divatba hozott stílusban.

A hazai fast-fashion üzletekben sem kell nagyítóval keresni a csillogó darabokat, és remélhetőleg még nem is késő beszerezni egy-egy feltűnőbb lábbelit a nyárra. Ha siet, talán még a Mangóban lecsaphat egy 17.995 forintos ezüst Oxford cipőre vagy a H&M-ben egy 9990 forintos telitalpú szandálra. A Zarában már 9995 forintért vannak metál cipők, az Asosról 12.725 forintért rendelhet metálfényű combcsizmát, míg a Topshopban 29.365 forintot kell fizetni egy klasszik bokacsizmáért. Kattintson a galériára és nézze meg, hogy hogyan hordják a trendi darabot világszerte és csekkolja le, hogy milyen a felhozatal a fast-fashion üzletekben!

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

SZUBKULT 3 világhírű márka, amit migránsok virágoztattak fel

Három olyan világhírű márka pálfordulását mutatom be, amelyeket a közelmúltban bevándorló tervezők keltettek újra életre.

PSZICHOLIGHT Így állj neki a befejezetlen dolgaidnak

Sok befejezetlen és abbamaradt dolgunk van az életben. Nekem is van vagy féltucat. Egy személyes példán keresztül mutatom be, hogyan gyűrhetjük le ezeket, ha ismerjük az útközben felmerülő buktatókat.

LINGOHOLIC Két szuper trükk német (vagy más) névelőkhöz

Ha sosem értetted, hogyan lehetséges megtanulni minden egyes főnévről, hogy milyen nemű, most mutatok két olyan módszert, ami sokszorosára növeli az esélyeidet!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta