OFFLINE

Valószínűleg öngyilkos lett a világ egyik legjobb séfje

2016. február 1., hétfő 10:38

A három Michelin csillagos svájci Restaurant de l'Hotel de Ville séfjét, Benoit Violier-t vasárnap találták holtan lakásán. A világ egyik legjobb szakácsaként számon tartott Violier halálát lőfegyver okozta, a jelek szerint öngyilkos lett - közölte a Lausanne-i rendőrség. Az éttermet a francia külügyminisztérium kezdeményezésére létrehozott La Liste elnevezésű rangsorában a világ legjobbjának választották decemberben.

Violier 2012-ben vette át Restaurant de l'Hotel de Ville-t, mentora és elődje Philippe Rochat volt, akivel 1996 óta dolgozott együtt. Rochat a múlt év júliusában 61 éves korában vesztette életét, miután kerékpározás közben rosszul lett.

Violier Franciaország tengerparti La Rochelle városában született, borászcsaládba. Karrierje folyamatosan ívelt fölfelé, 2013-ban a Gault & Millau kalauz az év séfjének választotta. Két éve szerzett svájci állampolgárságot. Elhivatott vadász volt, étlapján gyakran szerepeltek kivételes vadételek.

Violier halála megrázta a szakmát, szintén Michelin csillagos kollégája Pierre Gagnaire egyike volt azoknak, akik kifejezték megdöbbenésüket. "A gondolataim Benoit Violier családjával vannak. Nagyon szomorú hír ez egy kivételesen tehetséges séfről".

A gasztrovilág koronázatlan királya, Paul Bocuse ezt írta Violer-ről Twitter bejegyzésében: "Nagyszerű szakács, nagyszerű ember, hatalmas tehetség."

A szintén francia Jean Francois Piege pedig ezt tette közzé: "óriási séf, óriási szomorúság, a gondolataim a családjával és a csapatával vannak."

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123-as ingyenes lelki elsősegély számot!  

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

JEGYZETLAP Posztnyár szindróma

Ha csak sóhajtozunk, és utáljuk, hogy vége, egyre nyomorultabbul érezzük magunkat. Négy lépés, hogy a szeptembert is élvezni tudd!

STÍLER Netes szépségdilik: ezeknek ne dőlj be

Ha nem akarsz úgy kinézni, mint egy cirkuszból szabadult bohóc, ne a csodatévő appok képeinek higgy, hanem a tükörnek. Az ugyanis nem halványítja el a bőrhibákkal együtt a sminkedet is.

HOMÁR Fifikás, de bebukott parkolóteszt budán

Jó napot, miért büntetnek meg, ha még a fizetőövezet kezdetét jelző tábla előtt parkolok, a nem fizető zónában? Csak. Parkolócég, 12. kerületi módra.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta