OFFLINE

Sport szelet, a házi kedvenc

2016. január 19., kedd 11:20

A „dobjunk össze pikpakk egy sütit” élethelyzet  nagy győztese nálunk a klasszikus sport szelet. Tulajdonképpen ez a kókuszgolyó kisöccse, csak nem kókuszos, és nem kell órákig gömbölygetni, viszont sütni sem kell, a nem létező tészta és krém pedig egy finom, homogén sütivé borul össze.

Határozottan retró feeling
Határozottan retró feeling

Mindenki kedvence, csak jó sok rum(aroma) legyen benne. Extra bónusz: a kezünket sem kell összekenni vele, ha van otthon egy gyerek, aki szeret gyurmázni. Ebben az esetben a felnőtt csak kiméri és beleborítja a keverőtálba a hozzávalókat (bár nagyobb gyerek már erre is képes), a kuktánk pedig elintézi a többit. Tízperces meló, mindent egybevetve.

Hozzávalók:

  • 50 dkg darált háztartási keksz
  • 3 evőkanál holland kakaópor
  • 25 dkg porcukor
  • 25 dkg olvasztott vaj (esetleg margarin)
  • 2 dl langyos tej
  • rum(aroma) ízlés szerint (ha ránk hallgatnak, jó sok)

A borításhoz

  • 10 dkg jó minőségű étcsokoládé

Az eljárást nem szükséges részletesen ismertetni, mindent egybe kell önteni, és jól össze kell gyúrni a masszát, ennyi. Mondtam, hogy egy gyerek is meg tudja csinálni.

Ha kész a massza, sütőpapírral kibélelek egy tepsit (ez a mennyiség egy kisebb tepsihez lesz elég, a sütőhöz járó sütőlaphoz nem, de lehet duplázni), majd belenyomkodom a masszát. Időnként jól odacsapkodom a tepsit a pulthoz, hogy jobban simuljon a massza, és kimenjen belőle a levegő. A tetejét a lehetőségekhez mérten megpróbálom jól elsimítani.

Ez után gőz fölött felolvasztom az apróra tört csoki kétharmadát, majd leveszem a melegről, és hozzáadom a maradék egyharmadot is. Amikor az is elolvadt, az egészet ráöntöm a masszára, szépen elegyengetem (nem használok eszközt, csak forgatom). Egy órára hűtőbe tesszük, vagy télen ki a hidegre, és már kész is. Meleg késsel, hogy ne törjön a csokiborítás, kényelmesen bekapható falatokra vágjuk. Az íze határozottan hasonlít a klasszikus sport szeletre.  

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

JEGYZETLAP Posztnyár szindróma

Ha csak sóhajtozunk, és utáljuk, hogy vége, egyre nyomorultabbul érezzük magunkat. Négy lépés, hogy a szeptembert is élvezni tudd!

STÍLER Netes szépségdilik: ezeknek ne dőlj be

Ha nem akarsz úgy kinézni, mint egy cirkuszból szabadult bohóc, ne a csodatévő appok képeinek higgy, hanem a tükörnek. Az ugyanis nem halványítja el a bőrhibákkal együtt a sminkedet is.

HOMÁR Fifikás, de bebukott parkolóteszt budán

Jó napot, miért büntetnek meg, ha még a fizetőövezet kezdetét jelző tábla előtt parkolok, a nem fizető zónában? Csak. Parkolócég, 12. kerületi módra.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta